David Ritschard Berusad

David Ritschard Berusad
David Ritschard Berusad

David Ritschard Berusad – Två tusen personer i publiken bokstavligen håller hans händer när de tar sig igenom konsertarenan. David slår ut ögongloberna. Området är känt som Fllan i Söderort, Stockholm. Våren 2022. Bara ett år in i karriären har svenska musikfans gjort David Ritschard till en snabbfavorit. Från sin tid med bluegrass- och countrygrupperna Spinning Jennies och The Greenline Travelers till sin solodebut Brobrännaren 2019 har hon haft en ganska musikalisk karriär.

Men när blåbärskungen kom så klickade allt. De hyllade den som “Årets album” i Aftonbladet och “Lilla geni” i DN. Två av de många lustiga pressrelaterade exemplen ges nedan. Publiken, framför allt, genomgick en förändring. När ett fåtal utvalda experter en gång var verksamma inom området, har intresset spridit sig vida omkring. Konsertbesökare i alla åldrar och samhällsskikt gick för att höra mannen från Björkhagen uppträda.

Bob Hund, en av Ritschards turnékamrater, sjunger: “Rösterna blir fler, karaktärerna blir färre.” Sanningen uppvägdes av Davids erkännande. Folk välkomnade hans unika blandning av vänlighet, ärlighet, humor och egensinnighet utan att inse vad de saknade. De flesta av David Ritschards hits handlar dock inte om honom utan om människorna han sjunger om. Hans låtars resultat, inställningar och berättelser. källor från en arbetarverklighet som normalt inte finns representerad i svensk musik. Han skissade också med en unik blandning av poetisk precision och genuin känsla.

David uppträdde på den nationella Kalasturnen-turnén sommaren 2022 och slog sedan rekord på Debaser i Stockholm genom att sälja ut fyra på varandra följande shower där den hösten. David Ritschards tredje album, som har ett framträdande av honom i SVT-succén Jills veranda, släpps våren 2023.

David Ritschard Berusad

Det är förvånande att David Ritschard, en nobody från en liten stad i söder, skulle sluta som show-stopper. Jag kan inte minnas senast jag lämnade en konsert som var så nöjd. Så här hade Dagens Nyheter att säga om David Ritschards framträdande på Mosebacke för 2019 års Stockholm Americana Festival. Det har skett mycket förändring sedan dess.

Blbärkungen, deras breakoutalbum, släpptes hösten 2021. De hyllade det som “Årets album” i Aftonbladet och “Litt geni” i DN. Två av de många lustiga pressrelaterade exemplen ges nedan. Publiken, framför allt, genomgick en förändring. När ett fåtal utvalda experter en gång var verksamma inom området, har intresset spridit sig vida omkring. Konsertbesökare i alla åldrar och samhällsskikt gick för att höra mannen från Björkhagen uppträda.

Samhället välkomnade David med öppna armar på grund av hans unika blandning av generositet, uppriktighet, humor och konstighet. De flesta av David Ritschards hits handlar dock inte om honom utan om människorna han sjunger om. Hans låtars resultat, inställningar och berättelser. källor från en arbetarverklighet som normalt inte finns representerad i svensk musik. Han skissade också med en unik blandning av poetisk precision och genuin känsla.

David Ritschard har varit i rampljuset den senaste tiden på grund av sina framträdanden i två populära SVT-chattprogram, Jills Veranda och Carina Bergfeldts show. En stor vändpunkt inträffade våren 2022, då David helt tömde Fllan i Stockholm. En optimistisk föreställning för en publik på 2 000 som också fångades på film. Därefter hade han fyra på varandra följande utsålda nätter på Debaser hösten efter. Detta är en monumental framgång. Davids konsert på Stockholms Trädgrden i början av våren var slutsåld och nu är han redo att ta över Mosebacke Terassen för två kvällar i sommar.

Rösta på Mira Ray

Mira Ray har trivts på Stockholms mindre scener med jämna mellanrum under det föregående decenniet till femton år, och uppträtt i olika kapaciteter, inklusive körledare för den välrenommerade Powerballadkören och senast gitarrist och körsångare med David Ritschard. David har döpt henne till Vitabergen-motsvarigheten till Emmylou Harris, och verkligen, hennes proggyrockpop innehåller inslag av både country- och powerballadri.

En EP som började ta form efter att Mira Ray fick sparken, splittrades och blev kär markerar hennes debut som soloartist. Låtarna handlar om att lita på sin magkänsla och vänta på sitt livs kärlek, om man vågar släppa taget. Darwood Music konstruerade EP:ns inspelningssessioner i Studio Cobra. SVT har fått lite värme för sångaren David Ritschards föreställningskollaps. Johan Lindqvist, som skriver för GP, sa i ett stycke “SVT skulle givetvis aldrig ha släppt honom inför publik och kameror.”

Nu tar SVT upp kritiken

Hans nykterhetety var intakt. Liveevenemang är oförutsägbara, men exekutiv producent Haida Jamshidi från SVT säger att de gjorde sitt bästa för att hantera eventuella överraskningar som uppstod. Säsongsfinalen av “Allsng p Skansen” sändes. David Ritschards karriär har tagit fart som en raket de senaste åren; han debuterade sin originallåt “Duplantis blues” 2002. En föreställning av “Jag hade en gn en bt” sjöngs av publiken efter en paus med Pernilla Wahlgren.

Konstnären svimmade kort efter det

Efter kollapsen hörs Pernilla Wahlgren säga “Nu måste vi bryta”, medan Ritschard, som fortfarande är utom synhåll, tas bort från scenen. Medan han intervjuades av Pernilla Wahlgren skriver Johan Lindqvist i sin krönika för GP att Ritschard “vacklar, svajar, svettas och blicken griper inte.” Sedan lägger han sig ner och faller och behöver hjälp för att komma upp. Dessa bilder är skrämmande och oroande.

“SVT står för detta”

Han skriver i sin ledare att SVT borde ha hindrat artisten från att gå upp på scenen. Jag skulle hata att se någon annan misslyckas som kändismusiker. De lokala SVT-anställda borde ha varit mer ansvarig. SVT gav sitt svar på motreaktionen i går kväll. Vi behöver honom för att må bra nu mer än någonsin. I nuläget har vi inga fler kommentarer. I en livemiljö kan allt hända, och vi gjorde vårt bästa för att hantera det. SVT:s exekutiva producent Haida Jamshidi förklarar att teamet snabbt insåg att situationen inte var livshotande.

På kort tid gick countrymusikens superstjärna David Ritschard från dunkel till allmänt erkännande. Albumet Blbärkungen, med många betydelsefulla singlar, släpps i mitten av september. Medarbetaren dök förbi för en pratstund om amerikansk honky tonk, politik, sprit och smärtan och hjärtesorgen som finns i både livet och musiken.

Det finns också några framträdande undertoner av klasskonflikter. Med inslag av amerikansk bergsmusik, det smarta berättandet av Björn Afzelius och den flamboyanta självbränningen av Gramme Parsons countrypop. Arga Cadillacs, bländande Nashville-dräkter och kommunism blandat med hjärtskärande vackra berättelser om kärlek och förlust inför motgångar. Endast människor kan uppnå detta. angående förvirring, förtvivlan, svek och brustna förhoppningar. Lugna ner och spraya ner. Trauma och känslomässigt lidande.

Hans texter speglar många aspekter av mitt eget liv under de senaste 12 månaderna. Angående de kaotiska händelserna förra sommaren. Sedan, på ett nästan oförklarligt sätt, rörde hans musik mig. Partnerskapet var på randen av kollaps på grund av stressen från ett smittsamt familjedrama och för många sena nätter tillbringade i baren. De 15 åren av hårt arbete höll på att falla sönder i aska och vrakdelar. Det som räddade mig, eller åtminstone gav mig lite tröst mitt i natten, var ett 10-låtars album som perfekt kapslade in hur jag kände just det ögonblicket.

Min bästa vän gick bort och min värld vändes upp och ner på ungefär lika lång tid. Hon var en av de snällaste människorna, men hon kämpade starkt. Det verkade som om hon antingen levde för mycket eller för lite vid olika tidpunkter. David Ritschard skapade en låt om henne och människorna hon lämnade efter sig, människor som var och är väldigt viktiga i hans liv, och den släpptes precis som leadsingel för hans kommande album Blbärkungen.

Ångest och skönhet samsas i When You Rise, en berättelse om att hantera förlusten av en älskad. När allt verkar falla samman, hur ska man fortsätta. I ett mejl till David om att schemalägga en intervju avslöjar jag att jag är vän med personerna vars historia berättas i låten. En timme innan vårt planerade möte ringer telefonen. Han erkänner att han känner sig orolig.

David Ritschard Berusad
David Ritschard Berusad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!