David Ritschard Kollaps

David Ritschard Kollaps
David Ritschard Kollaps

David Ritschard Kollaps – På tisdagen, efter att ha uppträtt på allsångsscenen, svimmade artisten David Ritschard. Det gör att SVT nu möter motreaktioner för sitt beteende. “Vi var alla chockade över det som hände”, säger SVT:s exekutiva producent Haida Jamshidi i ett mejl. Säsongsfinalen innehöll att artisten David Ritschard kollapsade precis innan han skulle leda publiken i en singalong. Ritschard släpades av scenen när publiken kunde ses sjunga med på tv.

Programledaren Pernilla Wahlgren undrade högt om direktsändningen skulle avbrytas, men programmet fortsatte, komplett med sång. Göteborgs-posten har anslutit sig till kören av röster som fördömer SVT:s senaste uppträdande. I en krönika hävdar Johan Lindqvist att SVT gjorde ett misstag genom att bjuda in honom.

Visuals med drama

När Pernilla Wahlgren försöker ifrågasätta Ritschard skakar han, svettas och ögonen blir glammiga. Sedan lägger han sig och kan inte resa sig igen. Dessa bilder är fruktansvärda och dramatiska”, skriver Lindqvist. Det lokala SVT-teamet borde ha varit mer ansvarig. Flera i publiken har hört av sig till oss sedan händelsen och uttryckt sin besvikelse över att SVT inte ett ögonblick pausade allsången.

Denna mans öde var osäkert. En kvinna reflekterar över hur “hemskt det var” och hur “inhumant” det verkade att “fortsätta med ett leende” som om ingenting hade hänt. SVT har pratat med Ritschards team i morse och de försäkrar att han mår OK.

Frasen “varken sett eller hört något”

Exekutiv producent Haida Jamshidi på SVT uttrycker chock å produktionens vägnar i ett mejl. Vi har ingen anledning att tro att David var sjuk under hela sändningen. Vi har regelbunden kontakt med honom och hans personal. Bara att veta att vi är här för honom om han behöver oss gör oss glada för nu”, skriver Jamshidi.

Som tittare kan du vara orolig för Ritschard, som inte verkar ha det så bra. Var det ingen som såg det i produktionen? Allt gick smidigt när vi hade ett telefonsamtal två timmar innan sändningstid. Det fanns inga tecken på hans utseende eller beteende att han mådde dåligt. Händelserna inträffade i realtid.

Vd Hanna Stjärne har blivit kontaktad av SVT, men hon vägrar ge en intervju till stationen. Istället säger hon till TT, “Jag satt själv i publiken i regnet och såg vad som hände.”

Naturligtvis tyckte jag att det var otroligt tilltalande. Men jag märkte också att han fick utmärkt vård. Dessutom har vi bekräftelse på att han mår bra för närvarande. På tisdagens Allsng svimmade David Ritschard. Nu, när dammet har lagt sig, säger konstnären till. Ingen svensk tjänsteman, mig veterligen, har någonsin haft två separata haverier inom ett halvår.

Den här situationen gör mig dock ganska glad. Han uttrycker sin tacksamhet och ånger på Instagram. Säsongsavslutningen av Allsng på Skansen var spänd. Under sitt framträdande svimmade den 34-årige artisten David Ritschard och fick bäras av scenen på en bår. Inte långt efter det kom beskedet att han mådde bra.
David trivs i det området. Han har fått hjälp på fötter. Fantastiskt, utbrast Pernilla Wahlgren i luften. Efter livesmältningen har David Ritschard nu brutit sin tystnad. Jag kan inte minnas att någon annan i svensk historia haft två nervsammanbrott när han tjänade allmänheten på ett halvår. Den här situationen gör mig dock ganska glad. Han uttrycker sin tacksamhet och ånger på Instagram.

Konstnären bifogade ett foto från kvällen på Allsngen och ett foto på Karl XII:s begravning för att illustrera inlägget. SVT har fått kritik för sin hantering av artisten David Ritschards fall på allsångsscenen. SVT skulle givetvis aldrig ha släppt honom inför publik och kameror, säger GP-krönikören Johan Lindqvist.

SVT har äntligen tagit itu med klagomålen. Han var inte berusad. Enligt SVT:s exekutiva producent Haida Jamshidi “kan allt hända live, och vi försökte hantera det på bästa sätt.” Detta var sista avsnittet av “Allsng p Skansen” för den aktuella säsongen. David Ritschard, vars berömmelse har skjutit i höjden de senaste åren, debuterade med sin originallåt “Duplantis blues” 1993.

Produktionen gick sedan över till en sång av “Jag hade en gn en bt” efter en intervall med Pernilla Wahlgren. Konstnären svimmade kort efter det. Efter kollapsen hörs Pernilla Wahlgren säga “Nu måste vi bryta”, då Ritschard, fortfarande utom synhåll, hjälps av scenen. Johan Lindqvist skriver i sin krönika för GP att när Pernilla Wahlgren försöker intervjua Ritschard “vickar, svajar, svettas och blicken griper inte.” Sedan lägger han sig och kan inte resa sig igen. Det är ganska störande bilder.

“SVT står för det”

skulle hata att se en annan begåvad person misslyckas spektakulärt i rampljuset. På plats SVT-anställda var inte så ansvariga som de borde ha varit. De måste se till att deras artister blir väl omhändertagna, säger han. SVT tog upp kritiken i går kväll. I nuläget har vi inga fler kommentarer. Liveevenemang är oförutsägbara, men vi gjorde vårt bästa för att hantera dem.

https://youtu.be/FHS5Mu_yVmg
David Ritschard Kollaps

David Ritschard, efter att ha framfört en av sina egna låtar och blivit intervjuad av programledaren Pernilla Wahlgren i tisdagens live “Allsng p Skansen”, svimmade på scenen. Trots det inledande kaoset fortsatte föreställningen som planerat, med Pernilla Wahlgren som ledde publiken i en tolkning av “Jag hade en gn en bt” medan David Ritschard fördes bort på en bår. Samir och Viktor kom ut och gjorde sin positiva rutin direkt efter det.

Den första som kommenterade situationen och kritiserade SVT var Johan Lindqvist på GP. Enligt honom var David Ritschards debut på Allsngsscenen för tidig. Backstage ska Ritschard ha repat sig snabbt, men SVT:s crew borde verkligen ha vetat bättre. Bland annat, som Johan Lindqvist hävdar, är det etikettens skyldighet att se till och hålla koll på sina artister.

SVT:s vd Hanna Stjärne försvarade enligt TT nätverkets beteende och menade att krisen hanterades “mycket professionellt”. Nu har artisten lagt till sin egen korta kommentar. David Ritschard lägger ut en ursäkt på Instagram för vad som hände. Jag tvivlar på att någon annan någonsin har upplevt två nervsammanbrott i offentliga ämbeten inom loppet av ett svenskt halvår och ändå mådde bra. Tack och jag är ledsen. David Ritschard fortsätter sedan med att diskutera sitt fall i showen “Jill’s Veranda” från tidigare i år.

GP-kritikern Jonathan Bengtsson märkte dock David Ritschards trötthet vid sin konsert i Pustervik i december 2022. Den 1 september är det planerat att David Ritschard och Joel Alme ska göra en show tillsammans i Liseberg. David Ritschard fortsätter sedan med att diskutera sitt fall i showen “Jill’s Veranda” från tidigare i år. Men GP-recensenten Jonathan Bengtsson märkte att David Ritschard såg trött ut på Pustervik-konserten i december 2022. Den 1 september är det planerat att David Ritschard och Joel Alme skulle göra en show tillsammans i Liseberg.

På scenen svimmade plötsligt David Ritschard

Både livepubliken och tittarna hemma kunde berätta att något var fel på countrysångaren David Ritschard, 34, under samtalet hon hade med programledaren Pernilla Wahlgren, 55. David kollapsar på scenen i starten av allsångslåten “Jag”. hade en gn en bt,” snubblar och tittar osäkert omkring. Pernilla, förståeligt nog oroad, begär att föreställningen ska stoppas omedelbart men blir tillsagd att fortsätta.
Vi fick veta att David var okej och att showen kunde fortsätta efter att musiken hade slutat. David Ritschard beskriver fallet med sina egna ord.

På torsdagen skickade David ett uttalande på Instagram om att han mådde bra med tanke på omständigheterna. Nu har vi fått ny information från skaparen. Läkaren har bett honom att ställa in sina nästa föreställningar i Danmark och Liseberg, förklarar han. Jag är ledsen, men jag måste avbryta alla nästa helgs planer i Danmark och helgen efter det är planer i Liseberg. Men jag är ett underskattat höstlag och en accepterad gädda i vassen och jag hoppas få revansch på hemmaplan den 2 och 3 september mot Mosebacke.

Det bleknade till mörkt igen

Läkaren har fastställt att lågt blodtryck och uttorkning var troliga orsaker till kollapsen.
Mina priser ser förvånansvärt bra ut igen, men jag råder ändå att lägga undan dem i minst en vecka eller två, enligt Aftonbladet. Med egna ord beskriver han vad som hände: “Det är svart igen, och än så länge har det bara hänt på tv. Jag har en förkärlek för radio, men jag är mer hemma på mer traditionella konserter.

David Ritschard Kollaps
David Ritschard Kollaps

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!