Drottning Silvia Ung

Drottning Silvia Ung
Drottning Silvia Ung

Drottning Silvia Ung – Det fanns en tid då drottning Silvia inte ständigt åtföljdes av sin man, Sveriges kung. Här återges Silvia Sommerlaths historia.

Var kom Silvia Sommerlath in i denna värld?

Drottning Silvia, som talar tyska som modersmål, föddes den 23 december 1943 i Heidelberg. Enligt kungafamiljen är hon dotter till den bortgångne filmaren Walther Sommerlath och hans lika avlidna brasilianska fru Alice Sommerlath, född Soares de Toledo.

Vad Silvia har lärt sig hittills

Miss Sommerlath tog sin examen från Düsseldorfs Luisenschule 1963. 1965 skrev hon in sig på Sprachen-und-Dolmetscher-Institut i München för att påbörja ett fyraårigt program som ledde till certifiering som spansk tolk. Därefter tjänstgjorde Silvia Sommerlath som anställd på det argentinska konsulatet i München.

När unga Silvia träffade monarken första gången 1972, arbetade hon heltid som värdinna för de olympiska spelen i München. Det verkade som ödet förde dem samman, men drottningen har kastat ljus över slumpen. Hon berättade följande om deras första möte för Svensk Damtidning: Ovanligt, det är säkert! Hon minns att det var 60 000 åskådare och 10 000 journalister på plats för de olympiska spelens öppningsceremoni.

För att uttrycka det milt, ägnade hon särskild uppmärksamhet åt kungen. Men så fick jag det tydliga intrycket att någon tittade på mig på bara några meters håll och använde en kikare. Den här gången var det verkligen kungen! Jag saknar ord, men det var otroligt. Enligt henne stannade allt i det ögonblicket och ett “klick” hördes.

Drottning Silvia Ung

Deltog i OS ännu en gång

Silvia fortsatte sitt olympiska engagemang även efter att hon började dejta kungen. Istället gick hon upp på företagsstegen. Silvia Sommerlath var ansvarig för utbildningen av de olympiska värdinnorna inför sommarspelen 1972 i München 1971 till 1973. Hon gick med i organisationskommittén för Olympiska spelen i Innsbruck 1973 som biträdande protokollchef. Det anmärkningsvärda året, 1976. Silvia gifte sig med kungen 1976, då hon blev känd som drottning Silvia.

Sedan dess har hon fortsatt sitt deltagande i många volontärinsatser. Silvia grundade den ideella organisationen Childhood 1999 för att förespråka barns rätt till trygga uppväxtår. Ett projekt som hon har arbetat med med sin dotter prinsessan Madeleine sedan 2006. Den 23 december 1943, i Baden, Tyskland, trädde Silvia Sommerlath in i världen.

Walther Sommerlath, en tysk regissör, och Alice Sommerlath, en brasilianare som en gång var känd som Soares de Toledo, är Silvias föräldrar. Ovanstående foto av Silvia Sommerlath togs i Sao Paulo 1947, när hon bara var fyra år gammal. Efter andra världskriget flyttade hon och hennes familj till Brasilien, där de bodde till 1957.

Ovanstående foto går troligen tillbaka till 1960-talet, även om detta inte kan bekräftas. Än idag har Silvia ingen aning om att hon en dag skulle regera som drottning. Det här fotot på Silvia från 1968 visar hennes brasilianska arv. Hon är klädd i traditionell karnevalsdräkt. Hon träffade första gången Carl Gustaf, Sveriges kronprins, vid olympiska sommarspelen 1972 i München, och de två slog till direkt. Bilden nedan togs sommaren 1972 på diskoteket Bar Kinki i München. Carl Gustaf, Sveriges kronprins, blev kung Carl XVI Gustaf nästa år.

1974 rapporterades det mycket i internationell press att Silvia Sommerlath övervägdes för posten som Sveriges drottning. Flera publikationer över hela världen publicerade denna bild. Efter sin förlovningslunch 1976 poserade Carl XVI Gustaf och den blivande drottningen Silvia på foto, vilket bekräftade uppgifterna.

Silvia och kung Carl XVI Gustaf knöt samma år. Den här bilden avslöjar drottning Silvias fantastiska Dior-klänning och slöjan för två personer som hon bar med den. De nygifta i Sverige vinkade till åskådare från en balkong på det kungliga slottet i Stockholm när de firade sitt bröllops avslutning. Det var också planerat att ta ett formellt bröllopsfoto, där drottning Silvia skulle verka strålande trots att hon inte bar några smycken.

Victoria, Sveriges blivande drottning, föddes ett år efter att paret knöt säcken och hon döptes i Slottskyrkan. Emellertid trädde arvsordern från 1979 inte i kraft förrän 1980, vilket gjorde Victoria till arvtagaren vid den tiden. 2020 fyller drottning Silvia 77 år; hon kommer också att ha regerat som Sveriges monark i 44 år.

Även om den 78-åriga drottning Silvia är välkänd, har hon faktiskt ägnat sig åt en mängd olika offbeat passioner under hela sitt liv. Här är 16 sällsynta bilder av drottningen som du förmodligen inte har sett förut. Sedan 1976 har drottning Silvia, nu 78, varit gift med kung Carl XVI Gustaf, 75. Vi är vana vid att se henne bära sig med elegans, klä sig konservativt och ha en chic frisyr eller utarbetad diadem.

Men i variationens intresse har vi grävt fram några gamla foton från valvet. Här är några sällsynta bilder av drottningeni skrud som vi inte är bekanta med. När hon är som bäst spelar Silvia Sommerlath gitarr. Silvia Sommerlath hade en lägenhet i Innsbrück, Tyskland 1974, två år innan hon gifte sig med kung Carl XVI Gustaf av Sverige. En bild av drottningen som klumpar på en akustisk gitarr i sin konstfyllda lägenhet.

Bredvid drottning Elizabeth kan Silvia inte låta bli att bli starstruck

Den svenska monarken visar sällan tecken på stjärnslagen vördnad, men under det brittiska kungaparets statsbesök 1983 var hon uppenbarligen det. Alldeles intill den 95-årige monarken i Storbritannien.

En bikini-klädd drottning Silvia

Drottning Silvia ses vanligtvis på fotografier när hon är helt klädd; men under en svällande dag på den franska rivieran 1997 var alla, kungligheter eller inte, tvungna att svalka sig i havet.

Genuin munterhet!

Sällan får vi se att en kunglig familjemedlem släpper taget med ett rejält gnäll. Men 1978, när hon bara var en ung drottning, skrattade Silvia högt under ett statsbesök i Sovjetunionen. Skämtet som skickade henne från den djupa änden förblir ett mysterium.

Drottningen av sverige är en ivrig blockflöjt

1987 sågs drottningen på kamera medan hon filmade ett vinterlandskap. Hon har en talang för elektronik och verkar njuta av att krönika livet.

En shoppingexpedition av drottningen

Här ser vi drottning Silvia av Portugal shoppa i en butik 1983. Hon surfar just nu på barnklädesavdelningen. Vi tror att drottningen letade efter ett set till sin yngsta dotter, prinsessan Madeleine, som föddes året innan (gör henne 39).

Silvia Sommerlath, utklädd till karnevalen

Vi är inte vana vid att se drottningen i ett sådant tillstånd. En karnevalsdräkt från 1968 innehöll en magskjorta, svullna ärmar och en blommande huvudbonad på den dåvarande Silvia Sommerlath. Silvia Sommerlath, Sveriges blivande drottning, som ung kvinna i karnevalsdräkt 1968.

Drottning Silvia är en ivrig anhängare av djurens rättigheter

Drottning Elizabeth II har länge varit känd som en förespråkare för snälla djur. Hon kunde träffa en vänlig ren vid Storilen 1985. Det ser ut som att kung Carl XVI Gustaf tålmodigt väntar på att hans fru ska ta på sig längdskidor så att paret får ta sig en tur.

När saker och ting hettar till orkar inte ens drottning Silvia…

De olympiska sommarspelen 1996 hölls i Atlanta, Georgia, USA. Drottning Elizabeth II och kronprinsessan Victoria, 44 år, tittar på den svenska bordtennismästaren JO Waldner, 56 år. Både mor och dotter ser dock ut att vara betydligt underviktiga för matchens dramatiska gaskramande karaktär. 1996-07-28. Atlanta är värd för OS. Kungaparet Victoria och Silvia kramar ut den på macken. sitter med på JO Waldners bordtennismatcher. Drama och spänning.

Monarken med en amerikansk tiara

Drottningen bär hattar så ofta att vi är vana vid det, men cowboyhattar är en sällsynt syn. Tagen 1988, på statsbesök i USA.

Den blivande drottningen vid olympiska sommarspelen 1972 i Tyskland

De olympiska sommarspelen 1972 arrangerades av en ung tysk kvinna vid namn Silvia Sommarlath.

T-shirtklädd drottning Silvia av Brasilien

När ser vi senast en medlem av kungafamiljen bära en t-shirt? Det är inte ofta som en hel kungafamilj fångas på film, men det är precis vad som hände 1998 under den svenska kungafamiljens semester i Frankrike. Ja, det stämmer: Drottning Silvia tar på sig en tee.

På Nobelfesten, en lömsk sminkapplikation

Att se våra kungliga i mänskliga stunder är alltid en njutning. Under Nobelfesten 1981 retuscherar Silvia i smyg sin galasmink. Under middagen tar drottningen i hemlighet tag i ett läppstift och en spegel för att bättra på hennes smink. Olämpligt beteende som bör undvikas. Vad vågat av honom!

Paddling kräver starka armar

1980 paddlade drottning Silvia och kronprinsessan Victoria kanoter vid Solliden för att visa sin paddlingsförmåga. Du kan inte låta bli att tänka på DC:s Wonder Woman när du ser hennes kraftfulla armar och långa, flödande svarta hår.

Drottning Silvia njuter av en kall

Det är inte ofta som Tjeckien är värd för ett statsbesök från drottning Silvia, så det är bäst att hon tittar på sitt ölintag. Under sitt statsbesök 1995 provade svenska monarker drottning Silvia och kung Carl XVI Gustaf lokala brygger med Tjeckiens president Vaclav Havel.

Utklädd till en drottning, Silvia

Det är härligt att kunna koppla av i solskenet. På detta foto från 1976 kopplar drottning Silvia och hennes 70-åriga vän Agneta Kreuger av i solen ombord på kungens båt. Drottningen skuggar sitt ansikte med en livfull hatt.

Drottning Silvia Ung
Drottning Silvia Ung

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!