Elias Salomonsson Föräldrar

Elias Salomonsson Föräldrar
Elias Salomonsson Föräldrar

Elias Salomonsson Föräldrar – Skellefteå AIK i SHL representeras av Elias Salomonsson, en svensk professionell ishockeyspelare som föddes den 31 augusti 2004, i Skellefteå. Han hoppas kunna efterlikna Adam Larsson och David Rundblad och börjar sin hockeygymnasiekarriär i Skellefteå i höst. HockeyNews.se fick tillfälle att träffa Elias Salomonsson, en ungdomlig försvarare som är trygg i sin förmåga att nå sina ambitioner med Skellefteåkille.

Han fortsätter den långa raden av begåvade försvarare från Skellefteå som tagit sig vidare genom SHL-klubbens utvecklingssystem och nu är inställda på att ta sig till J18 och så småningom J20. Under sin barndom stötte Elias Salomonsson på många av sina hjältar i Skellefteå, både i stan och på ishallen.

Adamson och Rundblad är två av mina favoritmusiker. Eftersom de också är från Skellefteå har de troligen hållit dem högt. Även om jag inte känner dem personligen, säger Elias Salomonsson att du har stött på dem flera gånger på arenan. Både Rundblad, som vann Stanley Cup, och Larsson, som vann världsmästerskapet, deltog i Skellefteås juniorprogram.

Adam Larsson är liksom Elias Salomonsson föräldraspelare för Skellefteå AIK. Två högt ansedda juniorer, Adam Larsson och David Rundblad, draftades tidigt av National Hockey League. Medan Larsson kan ses på isen med Edmonton Oilers har Rundblad varit borta från NHL ett tag och är för närvarande medlem i KHL:s HK Sochi. Elias Salomonsson finner stor motivation från var och en av dessa figurer.

Salomonsson, en femtonåring, är på ett träningsläger som hans byrå arrangerar för sina kunder när vi träffar honom. Tävlande från hela Sverige, från årskullarna 2004, 2003 och 2002, är samlade på Nyköpingsplatsen. Tillsammans med Jesper Boqvist och Rasmus Asplund kan du hitta NHL-spelare på lägret. De har sällskap av pojkarna som är 15, 16 och 17 år när de går utbildningen.

Elias Salomonsson Föräldrar

Man anstränger sig för att lära av dem på grund av deras talang. Jag är helt naiv till det hela eftersom det här är första året jag jobbar med en agent. Byrån är en stor tillgång för utbildningen och ger en trygghet, enligt Elias Salomonsson. Som en av lägrets yngsta medlemmar kom han till denna värld 2004. Hemma i Skellefteå börjar han hockeygymnasiet till hösten. Hockeyprogrammet på gymnasiet har gett fram flera duktiga spelare.

Vad är målet för den kommande säsongen?

Får tillgång till J20. Som Elias Salomonsson uttrycker det, “Jag vill etablera mig där” i J20, där han planerar att börja säsongen.

Vilka är dina ambitioner och planer för framtiden för ditt yrke?

Att bli bekväm med SHL bör vara din högsta prioritet. Det slutliga målet är att ta sig till National Hockey League. Enligt Skellefteåbacken är det nog inte omöjligt om jag fortsätter träna och förbättras. Klarar han sig inte som professionell hockeyspelare har han en plan B och har gått in på gymnasiets barn- och fritidsprogram. Alternativt att följa sin yrkeskarriär.

Jag hade älskat att spela vaktmästare. När du är på semester kommer du inte att kunna delta i lektioner lika regelbundet; därför bör du ägna hela din uppmärksamhet och ansträngning åt dina studier medan du är borta. Att gå i skolan är enligt Elias Salomonsson avgörande för om en skada avslutar din karriär måste du ha en reservplan.

Han spelade 25 matcher på J18-nivå förra säsongen och tillbringade större delen av den tiden med Skellefteås trupp. Han har alltid planerat att stanna i sin hemstad, men nu försöker han ta saker till nästa nivå. “Jag trivdes jättebra i Skellefteå”, säger Elias Salomonsson i sin avslutning.

Inför NHL-draften 2022 var Elias Salomonsson den mest omtalade svenska prospekten för ett år sedan. Hans inkonsekventa säsong har fått honom att tappa i vissa rankningar, men han är fortfarande säker efter en stabil säsongsavslutning. Jag är medveten om mina förmågor, säger försvararen för Skellefteå AIK till hockeysverige.se.

Elias Salomonsson skrev historia säsongen 2020–21 SHL som ligans första spelare född 2004 att få ett skott. Vid 16 års ålder debuterade han för Skellefteå AIK i ett bortamöte mot Rögle i december 2020. Han var den mest omtalade svensken på väg in i årets NHL-draft på grund av det och hans starka uppvisning i J20 National.

Även om han gjorde SHL-debut för drygt 18 månader sedan, röner försvararen inte längre lika mycket uppmärksamhet. Hans draftstock är låg, med de flesta hån som placerar honom i den andra omgången. Åtminstone till en början uppfyllde säsongen inte de höga förväntningarna. Till och med Elias Salomonsson medger att det kan ha irriterat honom att vara så snygg och städad till en början.

Han förbättrade sig dock efter en skakig start på säsongen och avslutade den på hög nivå med att vinna U18-VM i Tyskland och Småkronorna. I en intervju med hockeysverige.se, Salomonsson diskuterar sin säsong och sina förväntningar inför den kommande NHL-draften. Medelåldern på en SHL-spelare sjunker.

Skellefteå tog med sig sin ungdomliga trupp till Ängelholm med Elias Salomonsson som startar – den första fyraåringen i SHL. Det här är verkligen häftigt, utbrister han efter matchen. Lite över sexton år har gått. När Elias Salomonsson snörde på sig skridskorna till en SHL-match var han så gammal.Liknar det allra första fyrhjulsdrivna fordonet.

Det är också underhållande, men att få spela är det som verkligen betyder något. Jag älskar den delen. Att börja med en serieledande, tågliknande Rögle var ingen lätt match. Galet underhållande. Att åka ut och spela en tuff match mot serieledarna Rögle var otroligt motiverande. Utmaningen var rolig. I mötet mot Malmö kallades den unge försvararen till planen efter Petter Granbergs skada.

Hur kände du när du fick beskedet?

Det var vansinnigt underhållande, men det kom som en överraskning eftersom jag hade tränat med dem tidigare. SportExpressen har redan varit på Skellefteås juniorverksamhet, där en nyckelkomponent är den gemensamma erfarenhet som hjälper unga spelare i deras utveckling. Han bekräftar kategoriskt att föreningen har en spelplan som man kan lita på.

Debuten inträffade nere på Ängelholm, där han fick åtta minuters speltid. Du kanske kände dig lite orolig när du först satt på bänken, men dina nerver försvann snabbt när du fick mer och mer speltid. Jag försökte bara spela spelet och ha kul, och jag kände mig okej om det. Jag önskar att jag kunde ha spelat en match till eftersom det var så mycket glädje att vara här.

Kan jag bara släppa allt och börja om?

Jag tror så; när du kliver ut på isen är du i princip i en bubbla. Under hela hösten har Elias Salomonsson förbättrats stadigt. Den talangfulle försvarsspelaren gjorde sitt första SHL-mål i en hemmamatch på lördagen i en 4-0-seger mot Brynäs. Salomonsson säger till Sporten att det är häftigt.

Han blev den första spelaren född 2004 att spela i SHL förra året och är den näst yngsta debutanten i Skellefteå AIK:s historia. Elias Salomonssons defensiva skicklighet saknar motstycke. National Hockey League förföljer nu 17-åringen. En hel del möten har faktiskt ägt rum. “Jag är osäker på det exakta antalet”, säger Salomonsson.

För en spelare av hans storlek har han några av de finaste skridskomekanikerna i draften. Han har små problem med att kontrollera pucken, göra passningar eller skjuta inifrån nätet på grund av dess stabilitet och anpassningsförmåga. Han täcker mycket mark på isen tack vare sin rörlighet och räckvidd. Även om hans motståndare försöker utmanövrera honom kommer Salomonsson att kunna återhämta sig, komma nära och ta dem från pucken.

Elias Salomonsson Föräldrar

Elias Salomonsson Föräldrar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!