Erik Niva Längd

Erik Niva Längd
Erik Niva Längd

Erik Niva Längd – Erik Magnus Niva, född den 28 november 1978 i Malmberget, är sportskribent för Sportbladet. 2012 hedrades han som årets enastående sportjournalist. Erik Nivas första jobb som journalist var att bevaka Draghund SM för Norrbottens-Kuriren. En fotbollsjournalistikkarriär startade dock på tidningen FourFourTwo i London.

Hans väg till Sportbladet 2003 omfattade tid på studentradion Mick 102, samt på Ume högskola och Mitthögskolan, där han studerade journalistik. Den 1 juni 2023 var Eriks uppskattade nettovärde $5 000 000,00. Både han och journalisten Katrine Marcal delar med sig av sitt svenska arv. En som är specialiserad på att bevaka sport för den svenska tidningen Sportbladet. Han utsågs till Årets sportjournalist i Stockholm av klubbens medlemmar.

Anna Tiberg var kvinnan han träffade. Nivas första bok, The New World Football, kom ut 2008, och hans andra, Life along the Line, kom 2010. Tillsammans med Robert Laul och Simon Bank är han värd för debattprogrammet Euro Talk på SvenskaFans.com och samarbetar med programledare Laul Calling på Aftonbladet TV.

Erik Niva Längd : 165 centimeter

Sedan hösten 2010 har Niva även arbetat som studioexpert på Viasat Fotboll tillsammans med Ola Wenström och Ola Andersson för bevakning av Champions League och Premier League. I Rättskiparen, en dokumentär av Mattias Löw, gjorde Niva ett framträdande. Niva var medtävlande säsongen 2016–17 av den svenska spelserien P spret med Charlotte Gyllenhammar. Nivas bok kta hela vägen (Mondial), skriven tillsammans med Martin Mutumba, släpptes hösten 2020.

Farmen från 2001

Niva debuterade i en utvald roll på Farmens första säsong 2001. I ett försök att avgöra hur mycket av det du ser i dokusåpan är fakta och hur mycket som är en skruvad fiktion, beslutade Niva och hans mediestudenter att genomföra ett experiment. Niva valde att dölja sin sanna identitet och spela karaktären av den uppstående medborgaren. “Kommando Hans Fahlén” var täcknamnet för denna operation.

Ett av Erik Nivas tidigaste uppdrag som journalist var att skriva Draghund SM för Norrbottens-Kuriren. Han fick dock sin start i branschen som fotbollsskribent för den Londonbaserade tidningen FourFourTwo.

Erik Niva Längd

Högre utbildningscenter

Efter avslutad utbildning vid Ume högskola och Mitthögskolan 2003 började han arbeta på Sportbladet.

Revolutionerande fotboll på en global scen

Liven publicerade en uppföljare till Nivas The New World Football ett år efter att Nivas bok kom ut. Dessutom debatterar han Robert Laul och Simon Bank i Aftonbladet TV:s Laul Calling och SvenskaFans.com:s Euro Talk. Sedan hösten 2010 har Niva anslutit sig till sådana som Ola Wenström och Ola Andersson i Viasat Fotbolls Champions League- och Premier League-sändningar som studioexpert.

Niva och Mattias Löw arbetade tillsammans på doc Rättskiparen, som Löw regisserade. Under säsongen 2016-2017 av den svenska tv-serien P spret tävlade Niva och Charlotte Gyllenhammar mot varandra. Boken kta hele vägen (Mondial), skriven av Niva och Martin Mutumba, släpps hösten 2020.

Nivas engagemang i den här showen kan spåras tillbaka till en roll hon spelade i den första säsongen av The Farm, som sändes 2001. Niva och hans mediestudenter bestämde sig för att utföra ett experiment för att avgöra hur mycket av det som ses på reality-tv som faktiskt är grundat och hur mycket som är en förvrängd lögn.

Niva låtsades vara en framstående medlem av samhället genom att byta namn och utseende. Operation “Commando Hans Fahlén” var det hemliga kodnamnet för uppdraget. Boken “kta hele vagen” (Mondial) skrevs av Martin Mutumba och Niva. Hösten 2020 releasedatum TBA. Som gäststjärna gjorde Niva om sin roll från den första säsongen av Farmen 2001. Niva och några av hans journaliststudenter bestämde sig för att undersöka om dokusåpan de har sett är verklig eller inte.

De var nyfikna. Niva bestämde sig för att lura sig själv och gjorde en bra prestation. I hemliga syften användes monikern “Kommando Hans Fahlén” som kodnamn för detta uppdrag. Med fötterna upprätthållna på bordet tittar Erik Niva på de andra halvlekarna av Champions League-spel från studion. Inget av spelen väcker hans nyfikenhet.

När det kommer till svensk sportjournalistik är Erik Niva bland de bästa och mest omtyckta. Han är studioanalytiker för Viaplays Premier League och svenska landslagssändningar förutom att skriva spalter för Sportbladet.

Bolagens årliga omsättning uppgår till miljoner

Erik Niva är nu involverad i flera företag. Niva är styrelseledamot i ett av dessa bolag, Walk Away AB, som redovisade en omsättning på 10,2 miljoner kronor för år 2022. Enligt allabolag.se är bolagets redovisade tillgångar nära 15 miljoner kronor och dess resultat efter finansiellt netto är över 7,7 miljoner kronor.

Dina vinster har så ökatminskat med en faktor fem på bara två år. Dessutom fungerar han som styrelsesuppleant för Zoko AB, ett företag som 2022 hade en omsättning på 1,6 miljoner dollar. Efter att ha redovisat alla utgifter gjorde bolaget en vinst på 107 000 kronor, och tillgångarna uppgick till 2,5 miljoner kronor.
MA Merch AB är den tredje verksamheten han är engagerad i just nu. 2022 krävde de en intäkt på över 1,3 miljoner kronor och en utdelning på 180 000 kronor per aktie.

Kultur, trossystem och politisk hållning

Vad är Erik Nivas nationalitet, härkomst och ras? många människor är nyfikna. Låt oss ta en titt på det! IMDb och Wikipedia uppger båda att de är osäkra på Erik Nivas ras eller etniska bakgrund. På den här sidan ska vi återspegla Erik Nivas senaste religiösa och politiska inställning. Se artikeln igen om några dagar.

Pengar som Erik Niva har

Erik är en mycket förmögen svensk sportuppläsare. Vi beräknade att Erik Niva har ett nettovärde på 5 000 000 USD baserat på data från Wikipedia, Forbes och Business Insider. På Umeå universitet arbetade han som journalist.

Erik Nivas flickvän

Vår forskning tyder på att Erik Niva för närvarande är singel och aldrig har varit förlovad. Från och med idag, den 12 januari 2023, är Erik Niva singel. Inga tidigare relationer till Erik Niva har dokumenterats. Vi kan använda din hjälp med att sammanställa Erik Nivas dejtinghistorik.

Mått på höjd, vikt och kroppsyta

Erik Nivas statur Ej tillgänglig för närvarande. Eriks längd, vikt och annan kroppsstatistik är fortfarande okända. Även om Simon Bank var Sportbladets uppenbara stigande stjärna innan ni steg ombord, tog ni två aldrig upp det riktigt i konversation. Nej, absolut inte; den håller vatten. Vår relation är stereotypt maskulin eftersom vi hellre diskuterar Spurs ytterbackar än något annat.

Det finns en bestående aura av socialt mystik kring Simon Bank. Jag fick reda på hans förestående faderskap enbart genom indicier. Det var liksom ingenting vi hade pratat om när vi satte oss ner för lunch i Berlin förra året innan Champions League-finalen. Jag visste att han väntade, och han visste att jag visste, men det var fortfarande några månader kvar.

Senare sa jag till honom: “Nu får vi vara lite mer än våra klyschor och ta itu med det faktum att ditt liv kommer att förändras på ett ganska stort och omfattande sätt.” Om vi ska klassa Sportbladets hierarki som sådan är det lite av en indikator på hur hemska vi har varit på att prata om riktiga saker.

Med minst fyra siffrors precision kan du beräkna pi

Fel. Jag kan helt enkelt inte komma på någon just nu. Även om du kan se varför många av dina vänner skulle vara entusiastiska över terapi, har du en magkänsla att det inte är något för dig. Det tror jag att jag kan räkna med, ja. För ungefär tio år sedan gick jag igenom ett uppbrott och använde det som en ursäkt för att konfrontera den genomgripande sorgen som alltid varit en del av min tillvaro. Jag trodde att jag gav KBT en chans genom att gå på sessioner, men jag ser nu att det inte var fallet. Jag lärde mig ingenting, åtminstone.

Du är inte rädd för att använda kortet “inte håller med om reglerna” i en tight Trivial Pursuit-situation, och du spelar det ofta. I mycket större utsträckning än vad jag skulle vilja erkänna är det sant. Om mina vinster i en minigolfrunda är i fara kan jag vara extra försiktig med hur nära kanten bollen kan flyttas osv. Du närmar dig ryktet om ett grodregn i Magnolia med en hälsosam dos skepsis.

Snarare är min skepsis hård. Magnolia är ett exempel på farorna med film och konst när de blir för stiliserade och ute. Jag såg den på en friluftsteater i Dubrovnik, så miljön var fantastisk, men grodors regn hade ingenting på sig.

Du har aldrig varit på en restaurang som fått en Michelin-stjärna

Jag har faktiskt gjort det, eftersom min anställning hos Simon Bank krävde mycket resor. Han insisterar på att om vi besöker en kontinental metropol, måste vi äta på Michelin-stjärniga anläggningar, vilket strider lite mot mitt perspektiv på köket men markant med Robert Lauls.

Det är roligt att se den totala förvirringen i Robert Lauls ansikte när han ser Simons försök att kartlägga Michelin-aktien tryckt på hans tighta T-shirt. Och man ser med växande roning när Robert Laul knäpper med fingrarna otåligt och frågar: “Har du spagetti?!” medan serveringspersonalen förbereder sig för att hålla en kort diskurs om menyns storhet.

Erik Niva Längd
Erik Niva Längd

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!