Eva Armini Mamma

Eva Armini Mamma
Eva Armini Mamma

Eva Armini Mamma – Adopterade unga kvinnan Eva Armini lade märke till tidningsannonser med hennes födelseföräldrar och arbetade på nerverna för att komma i kontakt med honom. Nu ska hon berätta om Summers historia i period 1. Det som gör mig till den jag är är min adoptionshistoria, förklarar hon. Sedan 2007 har lyssnarna valt Sommar i P1 sommarvärd genom en populär omröstning.

Det var 450 anmälningar i år och 76-åriga Eva Armini från Göteborg gick segrande ur. Det är bra att den har sin egen plattform för att berätta sin historia. Underbart, enligt hennes mening. Efter att ha fött Eva tog hennes föräldrar beslutet att adoptera henne. I sommar kommer samtalet att fokusera på de universella teman som släktforskning, återföreningar och lyckliga olyckor.

Redan som ett litet barn visste jag vem jag var på grund av min adoptionshistorik. Och det var också det som höll mig igång. Det är “som att ha en mamma som är en filmstjärna.” Båda Evas föräldrar var med på omslagen till tidningar, med hennes biologiska mamma som arbetade som skyltdocka. Det finns en bild i mitt huvud av dem som dansar mitt i folkmassan.

Jag insåg äntligen att det var mina föräldrar. Det var en spännande tid. Det var som att växa upp med en känd skådespelerska som mamma. Mina kreativa safter började flöda. Denna handling av tapperhet och öppenhet hjälpte, tror jag. Hon minns att hon som barn funderade ganska mycket över sin adoption.

Hon arbetade till slut på nerverna att ringa sin pappa när hon var 10 år gammal, men efteråt lade hon telefonen i papperskorgen. Hon skrev till honom igen när hon var 20 och de träffades så småningom. Jag är i början av tjugoårsåldern vid den tiden, därför letar jag inte efter en fadersfigur. Jag undrar var jag kom ifrån, vad som gjorde mig så här och om jag liknar min biologiska pappa eller inte. Det började spela roll.

Jag kände mig återupplivad efter vårt sommarsamtal. Enligt Eva Armini har sommarsamtalet varit besläktat med en ny början. Hon överväger äntligen att sätta penna på papper på den roman hon alltid velat skriva. Möjligheten att göra detta har vitaliserat mig mycket. Detta har gett mig energi till otrolig.Var kommer detta att hamna? En ny chans till livet har jag fått, säger hon. I år blev 76-åriga göteborgaren Eva Armini uttagen till Lyssnarnas Sommarvärd.

Efter att ha fött barn bestämde sig Eva Arminis föräldrar för att överge henne. När jag var gammal nog att förstå, runt fem eller sex års ålder, förklarade min adoptivmamma för mig att jag tidigare tillbringat tid i en annan mosters sköte. Eva Armini hävdar att hon blev övergiven av sin mamma. Hon kunde hänga med i sina riktiga föräldrars liv om de var i nyheterna. De var en del av den ursprungliga Stockholmseliten.

Evas berättelse är en familjehistoria om hur ödet och nyfikenheten påverkar våra liv. Den här historien är späckad med tapperhet och hopp eftersom den är baserad på sanningen att svängarna i ditt liv är det som gör dig till den du är. Bibi Rödöö, P1-programledare för Sommar, tycker att Eva Arminis livshistoria är tillräckligt intressant för att få vara med i programmet.

Sommarvärd är en dröm för publiken. En av platserna där Eva Armini undervisade och ledde en skola var på Gotland. Att göra en sommar och ha lyssnare som väntar på min berättelses fortsättning med återseenden och udda händelser, säger Eva Armini, är en långvarig önskan som äntligen har blivit verklighet.

Sommarens lyssnarpublik

Sedan 2007 har Lyssnarnas Sommar schemalagts av Sommarredaktören. Sommarredaktionen lyssnar på inspelningar av introduktioner till programmet som lämnas på en telefonsvarare och publicerar ett urval av dem på Sommarens hemsida. Lyssnarna får sista ordet genom att rösta på sin favorit.

Årets första sommartalare i Period 1 har introducerats. Göteborg, Sveriges Eva Armini, 76, är sommarens lyssnarvalda programledare. Enligt ett pressmeddelande har Eva Arminis långvariga mål att spela in ett sommaralbum och att lyssnare ivrigt väntar på nästa kapitel i hennes berättelse om oväntade återseenden och tillfälliga möten.

Valsedlarna har räknats och 2023 kommer en ny sommarvärd för Lyssnarna. Eva Armini, en 76-årig kvinna från Göteborg, var publikens toppval. Hon är en före detta göteborgspedagog och skoladministratör som i sommar kommer att tala om sin strävan att lära sig mer om sin egen släkthistoria.

Strax efter andra världskrigets slut föddes Eva Armini till föräldrar som omedelbart övergav henne. Hon kunde hänga med adoptiv- och biologiska föräldrar genom nyheterna. Eftersom de var en del av Stockholmseliten på den tiden. När jag var gammal nog att förstå, runt fem eller sex års ålder, förklarade min adoptivmamma för mig att jag tidigare tillbringat tid i en annan mosters sköte. Eva Armini hävdar att hon blev övergiven av sin mamma.

Eva Aminis extraordinära liv

Sommarchefen i P1, Bibi Rödö, tycker att Eva Arminis saga är så intressant att honskulle finnas med i programmet. Torsdag morgon i SVT Morgonstudion sa Eva Armini att hon var oförberedd på den mediestorm som har utvecklats runt henne. Hon säger, “Jag trodde att jag bara skulle få sommarprat, inte för att jag skulle vara på tv.” Mängden mediauppmärksamhet hon har fått har överraskat henne mest.

Läs hela SVT Morgonstudions intervju med Eva Armini här. Den 12 juli klockan 13:00 sänder Sveriges Radio Play-appen och P1 lyssnarnas sommarvärd. Podcastversionen kommer att finnas tillgänglig klockan 07.00. Tänk på hur enkelt det är att göra antaganden. Från förhandstittarna hade jag räknat med att Sommar i P1 av Eva Armini skulle bli en hjärtskärande skildring av mänskligt lidande.

Så är helt inte fallet. Det kan vara mycket upprörande för ett litet barn på sex år att lära sig att hans eller hennes föräldrar inte är hans eller hennes biologiska föräldrar. Det är redan en svår situation, och att lära sig att ens mamma inte ville ha dem gör det så mycket mer. Vem kunde ha klandrat Eva Armini om hon i sin sommarpresentation diskuterade de orättvisor hon utstod till följd av sin missgynnade uppväxt?

Armini agerar dock på ett väldigt kontraintuitivt sätt. Omständigheterna för hennes tidiga adoption satte scenen för en rik berättelse. Naturligtvis vill hon veta varför hennes mamma bestämde sig för att ge upp henne för adoption. Speciellt med tanke på att hennes modellmamma ofta dyker upp på veckopressens omslag och att hennes pappas rapporter från hela världen fyller spalterna, har hon stora möjligheter att lära sig om sina biologiska föräldrar.

Eva Armini diskuterar sin uppväxt i ett dysfunktionellt hushåll på ett mjukt, icke-emotionellt sätt. Hon kommer dock inte med några anklagelser. Hon är inte en som backar upp någon. Istället sammanfattar hon allt i en enda replik som kan läsas som förlåtelse mot sin mamma. Även om det verkar troligt att Eva Armini faktiskt aldrig kommunicerade med sin biologiska mamma, spelar hon en nyckelroll i handlingen eftersom hennes ande hemsöker berättelsen.

När hon träffar pappan förblir de i ständig kommunikation. Men även han kan inte riktigt sätta fingret på varför Eva fördes bort och adopterades. Eva Armini uppehåller sig inte i ovissheten; hon använder det till sin fördel. Hennes röst bär fortfarande ett spår av förundran och längtan när hon minns sina resor genom Frankrike och Afrika.

Jag påmindes om “Den hundraåriga mannen som försvann” av hennes berättelse, som är full av bisarra sammanträffanden och möten med historiska kändisar. Oavsett om hon personligen valde det retrolutande soundtracket eller inte, fungerar det perfekt. I hängmattan kommer ni att göra varandra glada. Tre veckor gammal drogs lyssnarnas sommarvärd Eva Armini, 76, upp ur kappsäcken som hade tjänat som hennes säng av hennes blivande adoptivmamma.

Några år senare fick Eva veta att hon bars av ännu en moster som inte hade för avsikt att någonsin ha henne. Man kan tro att jag utvecklade en rädsla för närhet, men i verkligheten väckte det en djup önskan om säkerhet. Göteborgsborna Eva Armini, 76, valdes till årets “lyssnarnas sommarvärd”. Enligt ett pressmeddelande från Sveriges Radio.

Arminis biologiska föräldrar placerade en annons i en veckotidning innan hon föddes, och de övergav henne kort efter att hon föddes. Att hitta hennes familjehistoria kommer att vara fokus för showen.
När jag var gammal nog att förstå, runt fem eller sex års ålder, förklarade min adoptivmamma för mig att jag tidigare tillbringat tid i en annan mosters sköte. Jag föddes till en mamma som inte ville ha mig, minns Eva Armini.

Eva Armini Mamma
Eva Armini Mamma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!