Filip Dikmen Föräldrar

Filip Dikmen Föräldrar
Filip Dikmen Föräldrar

Filip Dikmen Föräldrar – Filip Dikmen, nu 26 år gammal, har svenskt medborgarskap men turkiska anor. Han tog det tidiga, livslånga beslutet att studera juridik och praktiserar nu framgångsrikt juridik. Hela mitt livs beslut har motiverats av ett behov av att skydda mig själv. Jag kände ett behov av att kunna försvara mig i skolan och i grannskapet även när jag var liten, förklarar han.

För Filip har skolan alltid varit en prioritet och ett test. Att vara autentisk var något han kämpade med, kände han. Vissa människor kan inte lita på andra eftersom de har upplevt trauma. För att höra några av mina lärare berätta det, kunde de helt enkelt inte svepa sina huvuden runt tanken att ett barn som agerade som jag och umgicks med samma folkmassa som jag fortfarande kunde drivas att lyckas akademiskt.

Han kan komma ihåg ett specifikt fall. Jag hade mycket goda kunskaper i svenska på den tiden. Jag arbetade outtröttligt i flera veckor på en uppsats för att försöka förbättra mitt betyg. Och när jag lämnade in en uppsats som jag ägnat mycket tid åt att perfektionera och var väldigt stolt över, anklagades jag för fusk för att den var för bra.

Medan några av mina klasskamrater hade lärare hemma, hade andra proffs som advokater och läkare. Så det var som att jag såg andra människor fuska för det var normen, men jag själv, som satt ensam och slogs, måste ha fuskat. Hur bra jag än gjorde kunde jag inte skaka känslan av att något var fel på mig.

När han fick en ny lärare andra året på gymnasiet förändrades allt. När han fick en ny lärare andra året på gymnasiet förändrades allt. Jag vill tacka Anett, min svenska lärare från gymnasiet på Nicolaiskola i Helsingborg, för att hon var den första personen som trodde på mig som en duktig språkinlärare. Det kan tyckas obetydligt, men hon gav mig intrycket att jag inte var ensam eller att jag behövde bevisa mig själv. Förmodligen önskade hon det bästa för mig. Efter att jag fick henne var mina tredje-ringbetyg bara A, så hon gav mig mycket självförtroende.

Hjälp till offer för nätmobbning

Filip Dikmen har alltid lagt stor vikt vid att ha friheten att vara autentisk. Under uppväxten saknade jag en direkt vuxenfigur att se upp till. Ingen jag kände gjorde stand-up eller gick en högre utbildning. Men jag har ansträngt mig för att skapa min egen väg samtidigt som jag har använt en mängd olika källor för motivation och tillgodogjort mig de bästa egenskaperna från var och en. Mina föräldrar var motiverade av det till den grad att de arbetade nonstop.

Filip Dikmen Föräldrar

Efter avslutad gymnasieutbildning gick Filip in på Handelshögskolans juristprogram. Han kände att han hade åstadkommit tillräckligt efter bara några terminers skolgång. Behovet av att skydda mig själv har bleknat, och jag är istället motiverad att använda det jag har lärt mig på sociala medier för att gynna andra.

Hur är det då? Om jag märker att någon är i nöd och behöver hjälp kommer jag att gå in för att ge det. I ett annat fall såg jag en man som använde sin berömmelse för att tvinga unga flickor att delta i nakenfotograferingar. Jag har använt mina onlineplattformar för att främja jämställdhet och utbilda människor om mänskliga rättigheter.

Men om jag är för lärorik och börjar hålla Tedtalks om till exempel feminism, riskerar jag att stänga av just de människor som har ett behov av att höra av mig. Mitt mål i livet är att överbrygga klyftan mellan människor genom att använda humor som ett gemensamt språk. Jag vill tacka Anett, min svenska lärare från gymnasiet på Nicolaiskola i Helsingborg, för att hon var den första personen som trodde på mig som en duktig språkinlärare. Det kan tyckas obetydligt, men hon gav mig intrycket att jag inte var ensam eller att jag behövde bevisa mig själv.

Förmodligen önskade hon det bästa för mig. Efter att jag fick henne var mina tredje-ringbetyg bara A, så hon gav mig mycket självförtroende. Filip Dikmen har upprepade gånger uttalat sig mot andra influencers likgiltighet för fall av övergrepp och rasism. Utöver sitt arbete för BRIS och Hela Sverige har han bidragit till en rad andra initiativ i kampen mot global hunger.

Influencer, YouTuber och podcaster Filip Dikmen, 25, läser också en examen i juridik, ett område han har varit intresserad av sedan han var liten. Han förklarar att han alltid visste att han ville bli advokat på grund av den misshandel han fick som barn. Det viktigaste var att problem uppstod när Filip Dikmen gick över till en ny skola där han var den enda eleven med invandrarbakgrund. När han gick bra i skolan misstänkte lärare honom för fusk, och han kände ofta ett behov av att försvara sig på ett sätt som hans kamrater inte gjorde.

Men Filip Dikmen tror att okunskap snarare än rasism spelade in. Profileraren tror att fler nu får en chans att bli hörda eftersom vi lever i nya tider där fler berättelser delas än någonsin tidigare (när det inte fanns något som hette sociala medier). Det är också en av hans favoritaspekter av hans podcast. Att höra människors personliga erfarenheter har enligt mig en demokratiserande effekt.

På jakt efter fler värdmöjligheter

Filip Dikmen, den tidigare “Big Brother”-programledaren, är t.ex att fortsätta lära sig och växa i sin nuvarande position. När jag var liten önskar jag att det hade funnits en tv-karaktär som såg ut som jag. I sin podcast “Behind the mic” intervjuar YouTubern och influencern Filip Dikmen några av Sveriges mest kända musiker. Den andra säsongen av podcasten debuterade den 1 september, och den här gången är avsnitten inte bara ljudinspelade utan också filmade.

NÅGOT BAKGRUND

Dikmen, en syrier/assyrier med turkiska anor som föddes i Silvergrden, Landskrona, men senare flyttade till Västra fäladen på grund av sin utbildning, växte upp där. Hans ambition var tidigt att bli jurist och för närvarande studerar han vid Handelshögskolan i Göteborg.

KARRIÄR.

Han började lägga upp rasistiska teckningar om invandrare på Instagram som ett sätt att koppla av under den stressiga skoldagen. Kontot fick snabbt tiotusentals följare tack vare populariteten hos återkommande karaktärer Chantelle och Suleyman. 2017 nominerades han till Guldtubens pris för Årets Instagram men hamnade till slut.

Han fick jämnt året efter, då han också triumferade i samma tävling. Han skapade också sin egen SVT-serie det året med titeln Suleyman söker svar. Enligt Medieakademin hoppade Filip Dikmen 159 platser och blev den 31:a mest inflytelserika personen på sociala medier när Power Barometer 2018 publicerades.

Han började lägga upp rasistiska teckningar av invandrare på Instagram som ett utlopp för sin stress i skolan. Hundratusentals människor började följa kontot efter att det blivit populärt tack vare de återkommande karaktärerna Chantelle och Suleyman. Dikmen, som poserade som Suleyman, provspelade för American Idol 2014 men avvisades till slut.

Årets Instagram vid Guldtuben Awards 2018 gick till honom. Han skapade också sin egen SVT-serie det året med titeln Suleyman söker svar. Enligt 2018 års upplaga av Maktbarometern publicerad av Medieakademin, hoppade Filip Dikmen 159 platser för att bli den 31:a mest inflytelserika personen på sociala medier.

När Maktbarometern utökades till att omfatta Tiktok 2022, steg Dikmen snabbt till topp tio, där han har stannat sedan dess. 2019 var Dikmen värd för matserien Mataam på Viafree, och 2020 var han värd för Spotifys julkalenderpodcast tillsammans med Zeina Mourtada och Mark Levengood. I TV4-danstävlingen Let’s Dance 2022 blev Dikmen tvåa.

Starka reaktioner från TV4-tittarna efter Let’s Dance-beslutet: “Orättvist” Den nya säsongen av den populära danstävlingsshowen Let’s Dance innehåller tio danser framförda av kändisdeltagare i samarbete med professionella dansare. Mia Parnevik, 54, Henrik Fexeus, 50, Cecilia von der Esch, 36, och Lisa Ajax, 23, är de fyra välkända profiler som hittills fått hoppa av tävlingen. Det gör att sex välkända svenskar fortfarande tävlar om den hedervärda glassskon.

Varje dansare hyllade en älskad under hela kvällen, vilket ledde till några mycket rörande framträdanden. En känsloladdad ode till Filip Dikmens engelska lärare på gymnasiet. Många människor dansade hela natten för att hedra sina nära och kära, inklusive mamma, pappa och syskon. Filip bestämde sig dock för att hedra en annan person. I synnerhet Anette, en lärare han hade på gymnasiet.

Filip Dikmen Föräldrar
Filip Dikmen Föräldrar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!