Eva Armini Donner

Eva Armini Donner
Eva Armini Donner

Eva Armini Donner – Publiken blev rörd av Eva Arminis berättelse om uppväxten som adoptivbarn. Husmodern, en veckotidning som publicerades i. Baby Eva Armini hämtades inte från BB som hennes födelseföräldrar hade begärt. Istället fick den nyblivna mamman hålla sin nyfödda dotter varm genom att förvara henne i en resväska på golvet i vardagsrummet. Efter att ha blivit adopterad tog hon sin första resa med sina nyblivna föräldrar från Stockholm till rebro.

Min adoptivmamma förklarade att jag tidigare tillbringat tid i magen på en annan moster när jag var gammal nog att förstå, vid fem eller sex års ålder. Som Eva Armini uttrycker det i sin sommarkurs, “Jag hade en mamma som inte ville ha mig.” För att lugna nerverna började Eva Armini, som fyllde 76 år idag, skriva så fort hon hörde nyheten. Hon har länge kallat Göteborg, Sverige, hem.

Jag kom hit för att gå på college, säger hon till GP och tillägger att hon också har öppnat en lokal institution för högre utbildning. Närmare bestämt Donner High School som Eva Armiri skapade och ledde under sina första 22 år. I mars, en söndagskväll, fick hon idén att ta reda på mer om det på nätet.

Sista ansökningsdag var om tre timmar. Du skulle berätta din livsberättelse på fyra minuter för en telefonsvarare, och då slog det mig: Jag gör det! Det var “som att titta på filmstjärnor” när H såg sina föräldrar i tidningen. Showen fokuserar på hennes självsäkra självkänsla som adoptivbarn. Nyheten skulle göra det möjligt för henne att hålla koll på sina biologiska föräldrar. Mamman var en modell som ofta prydde omslagen på tidningar som riktade sig till kvinnor.

Fäderfamiljen var lokala kändisar i Stureplansområdet och han arbetade som journalist. Efter en tid skrev hon ett brev till sin pappa och fick ett telegram tillbaka. Som ödet ville, knöt Eva Armini så småningom till ännu fler av sina familjemedlemmar. Jag utvecklade ett behov av att vara självförsörjande i ung ålder och har behållit den egenskapen under hela mitt liv. Jag har alltid velat lära mig mer om mina rötter eftersom jag aldrig känt mig hemma i mitt adoptivland.

Hon förlorade sin skygghet som en naturlig biprodukt av mognad. Jag har fördjupat mig i många olika reseupplevelser, sett många delar av Afrika och till och med uppfostrat min då treårige son i Tanzania. Min show fokuserar mycket på interpersonella kopplingar och definierande ögonblick i ens liv.

Eva Armini Donner

Hon beskriver processen att göra sin egen “Sommar i P1” som “extremt stimulerande” och ett “smakrikt tillskott”. Det är en fantastisk känsla när din berättelse är en som andra vill höra. Du var så nära att göra den perfekta poängen! Detta har gett mig så mycket energi och inspiration. Vad uppfriskande det har varit. Jag har funderat på att komponera ytterligare ett stycke, och om jag gör det kommer det med största sannolikhet att ta formen av en roman.

Eva Armini adopterades när hon bara var 21 dagar gammal, och den etiketten höll fast vid henne under hela hennes uppväxtår. Årets lyssnarvärd i Sommar i P1 diskuterar de djupa effekterna av att bli adopterad på sin uppväxt och glädjen att äntligen få se sin födelsepappa efter många års mellanrum. Jag passade inte in, och jag tänkte inte låta någon berätta för mig hur jag ska leva mitt liv.

I sitt sommartal säger hon att “jag är adopterad” har kommit att definiera vem hon är. BB letar efter ett bra adoptivhem för en bebis som ska ha beräknats mellan 10 september och 20 september. Föräldrarna är unga och friska. Så stod det i en annons från 1946 i tidskriften Husmodern om den nu 76-åriga Eva Armini. Framröstad till Lyssnarnas sommarvärd 2023 delar hon med sig av sin erfarenhet av att vara uppfostrad som adoptivbarn i Sverige mellan 1940- och 1950-talen på onsdagen.

Trots förhoppningarna från Evas födelseföräldrar blev hon inte adopterad direkt. Istället väntade bebisen på att hennes adoptivmamma skulle komma till rebro med tåg i 21 dagar, under vilken tid hon sov i en resväska som fungerade som en vagga. Adopterade barn kan möta utmanande omständigheter, som stridande eller sjuka föräldrar, under sina uppväxtår. Vid späd ålder av fem får Eva reda på att hon inte är föräldrarnas biologiska barn.

Min adoptivmamma berättade att jag hade legat i magen på en annan moster när jag var gammal nog att förstå, vid fem eller sex års ålder. Min mamma ville inte ha mig, hon säger i Sommar, så jag växte upp i fosterhem återansluter till sin far efter att ha växt isär så länge Men Eva bildar sig en positiv uppfattning om sin biologiska pappa tack vare sin adoptivmamma, och hon längtar efter att träffa honom under hela sin ungdom.

Hon är medveten om vem hennes journalistpappa och modellmamma är och kan hänga med dem genom nyheterna. Hon samlar äntligen kraften att säga sin mening som ung vuxen när hon studerar i Göteborg, och hennes pappa välkomnar henne hem till Stockholm med öppna armar. Eva får reda på att hennes föräldrar var gifta i tio år men inte kunde få fler barn innan de skilde sig; hennes far har sedan dess gift om sig och har sju barn från sitt andra äktenskap.

Även om Eva och hennes biologiska far håller kontakten under hela sitt liv, slutar deras förhållande till slut när han närmar sig slutet av sitt. Under hela hans liv upprätthöll vi en sporadisk men, enligt Eva Armini, i slutändan internationell korrespondens. Eva, som blev känd inom utbildningsvärlden som grundare av en av de tidigaste friskolorna, kommenterar hur hon som ung längtade efter att fly och saknade en stabil miljö att trivas i.

Nu när jag är äldre ser jag hur mycket tid jag gick miste om som barn eftersom jag var tvungen att hjälpa till att försörja min familj. Mitt hus var tågstationen där jag klev av som slumpmässig passagerare. Jag var en outsider som skulle ta sig fram i världen, så jag lämnade. Jag blir den jag är på grund av att jag är adopterad, förklarar hon i Summer of P1.

Podden av Eva Arminis sommarprat kommer att finnas tillgänglig samma dag klockan 07.00, samma dag som den sänds klockan 13.00 på P1. Sommarvärden, som adopterades som barn, använder sin publiks förslag för att hjälpa henne skapa en känsla av tillhörighet i världen. Matilda Arborelius från DN har varit uppmärksam. En “helt ny Chanel-kappa”, en “Dior-kostym” eller en “vinröd Anna Karenina-kappa med svart pälsmössa och pälskantade ärmar.”

Sommarvärden och pedagogen Eva Armini är en fashionista som delar sin entusiasm med sina lyssnare. Hon hävdar att hennes tidiga upptäckt av vilka hennes biologiska föräldrar var och att de hade övergett henne väckte ett livslångt intresse för mode eftersom kläder är “ett sätt att uttrycka dig själv”. Båda föräldrarna är välklädda och sofistikerade; pappan är journalist och mamman är modell.

Att ha en adoptivmamma som både gömde bort henne och gjorde henne ursnygga nya kläder. Men Eva är glad över att ha blivit adopterad. Hon förklarar att det fungerade som “min identitet, mitt visitkort, min frihet, min biljett till framtiden” när hon förberedde sig på att lämna det förflutna bakom sig. Hon fortsätter vidare.

Hon minns sin tid på ett klostersjukhus i Hamburg och Christer Strömholm i Provence under hela sin tonårstid, liksom sin tid i skolan, sina många resor och, naturligtvis, sin känslomässiga omfamning från sin biologiska far, som sa: “Kära dotter, jag har väntat på det här.” En viss teknik är att förvänta av en skicklig instruktör på Sommaravdelningen, men när det kommer till låtval blir det för transparent, som om lyssnarna vore fjärdeklassare.

Låten “Do not cry for me Argentina” spelas samtidigt som hon beskriver adoptionspapperen som säger att hon blivit uppgiven eftersom hennes föräldrar åkte till Argentina, och låten “Malaika” av Miriam Makeba skildrar resan till hennes familj i Sydafrika. Det börjar bli gammalt att avsluta varje dag av din tanzaniska safari med “Lejonet sover i natt.”

Eva Armini Donner
Eva Armini Donner

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!