Marie Olsson Nylander Mamma

Marie Olsson Nylander Mamma
Marie Olsson Nylander Mamma

Marie Olsson Nylander Mamma – Profil av Husdrömmar Marie Olsson Nylander är fru och stolt förälder till fyra barn. Vi pratade om hur roligt hon hade på Sicilien under sommaren, hur mycket hon tycker om att ha ett hus fullt av barn och hur det kändes att bli gravid igen efter att ha genomgått cancerbehandling. Dekoratören och tv-stjärnan Marie Olsson Nylander har ett “ganska långt” sommarlov med sin familj på Sicilien.

Några minuters arbete avbryter, men jag lägger undan min telefon. Vid enstaka tillfällen kommer jag att lämna över den till min man tillsammans med min plånbok. Jag är på semester, så han kan svara, betala och fixa saker. Tänk tillbaka på när du var nybliven mamma och jämför det med den mamma du är nu. Vilken är den mest anmärkningsvärda skillnaden?

Alla barn har uppskattats lika mycket av mig, och jag har uppskattat dem lika mycket. Den mest märkbara förändringen är att jag inte längre blir upprörd över småsaker som ett par strumpor som inte passar ihop. Nuförtiden kan jag lämna mina barn i skolan eller dagis medan jag har på mig min pyjamas. Jag brukade sminka mig och reparera mig själv. Nu när jag är äldre vet jag att varje skede av föräldraskap är flyktig, så jag försöker få ut det mesta av den tid mina barn vill tillbringa med mig.

Vad vet du nu som förälder som du önskar att du visste när du var nybliven mamma?

Även om jag förstår de känslomässiga och mentala fördelarna med osjälvisk kärlek, önskar jag att jag hade varit mildare mot min kropp tidigare. Om jag kunde gå tillbaka i tiden hade jag oroat mig mindre. Med Solveig vid min sida tyckte jag att min växande mage var en källa till stort nöje.

Att få barn efter bröstcancer, som berättat av Marie Olsson Nylander

Solveig är det fjärde barnet i detta äktenskap och hon är nu sju år gammal. Att Marie blev gravid med henne var dock inte garanterat på något sätt. Marie fick diagnosen bröstcancer för ungefär tio år sedan, precis efter att hon och Bill hade bestämt sig för att skiljas.

Marie Olsson Nylander Mamma

Hur kändes det att vara en sjuk mamma till tre små barn, varav den yngsta bara var tre?

Jag ansträngde mig för att garantera business as usual. Medan barnen gick i skolan och förskolan kom jag ikapp med sömnen; när de väl var hemma återupptog jag mina plikter runt huset. Veckan du får cellgifter är den värsta i ditt liv; det verkar som en massiv baksmälla, en aldrig sinande omgång av magsjuka och yrsel.

Senast den andra veckan kommer du att känna dig tillbaka till det normala, men då måste du börja om från början. För mig handlade det alltid om att prioritera barnen. Och jag var “glad” över att det var jag, och inte de, som hade blivit sjuka. Trots det finns det en känsla av avkoppling. Under denna tid föredrog Marie att tillbringa sina dagar ensam på jobbet och hemma, och hon umgicks sällan med andra människor.

På helgerna hade barnen alltid en grupp kompisar över. Jag njöt av den livliga atmosfären som skapades av de många närvarande. Marie Olsson Nylander är gladast när det är mycket aktivitet i hennes hem. Här tar hela gänget emot gäster. Marie och hennes före detta make Bill försonades efter ett års mellanrum under vilket hon genomgick rigorös cancerbehandling. Och snart nog upptäckte hon att hon väntade…

Var det svårt att bli gravid efter att ha genomgått cancerbehandling?

Vilken trevlig överraskning! och förståeligt nog! Även om min hälsa och mitt förhållande båda var otrygga, bestämde jag mig för att jag var tvungen att behålla barnet. Marie bar en skrymmande kappa långt in på våren för att dölja sin växande mage. Hon berättade det inte förrän i vecka 30, när hon inte längre kunde dölja sin växande mage. Efter att ha uthärdat så mycket dysterhet framträdde Solveig som vår räddare. Alla räknade med henne.

Marie berättar hur hennes syn på livet har förändrats sedan hennes bröstcancerdiagnos. Marie berättar hur hennes syn på livet har förändrats sedan hennes bröstcancerdiagnos. Jag sitter inte och hoppas på en turkisk krona, men jag försöker göra det bästa av varje dag. Det handlar om att vårda varje ögonblick med de människor du bryr dig om som om det vore ditt sista.

Slösa inte din tid på människor eller saker som får dig att känna dig olycklig; ge det istället till dem som förtjänar det. Solveig med sina bröder och systrar Vidar, Otto, Ingrid och hennes spädbarn Solveig. Solveig med sina bröder och systrar Vidar, Otto, Ingrid och hennes spädbarn Solveig. Bild av Rickard Eriksson/Privat.

Vad tycker du är svårast med att bli mamma nu?

När Solveig var ett spädbarn och jag hade tonåringar led jag av svår sömnlöshet. Det är ingen utmaning, bara sanningen: Jag tror inte att Solveig kommer att kunna hålla kvar mig så länge som hon gjorde med vårt äldsta barn. Trots min tunga arbetsbörda har min familj alltid kommit först. När en uppgift kommer att ta för lång tid avbryter jag den.

Berätta om det mest geniala du har kommit på som mamma. Har du ett enkelt tips som gör vardagen enklare?

Definitivt lät jag färga mina bryn och jag sminkade sällan. Sedan får jag vanliga ansiktsbehandlingar och använder en hudkräm av hög kvalitet. Mitt råd till kvinnor med små barn är, ha alltid blöja, välling, byte och våtservetter med dig så du alltid är “klar”.

Så, hur känner du inför att bli hotad eller mutad?

Jag gillar inte eller använder mig av hot. När den äntligen gick sönder måste jag dock ha ropat ett hot. Oavsett hur ung vi är försöker vi alltid ha en konversation och förklara saker för barnen. Då tar jag till mutor, ibland även mot mig själv.

När det gäller barnen, hur arbetar du och din partner tillsammans?

Vi har inte varit jämställda eftersom jag har gjort det mesta av mina aktiviteter vid sidan av min betalda anställning. Men det har jämnat ut sig i takt med att ungarna har blivit äldre och större de senaste åren. Inte ens mitt ego motsatte sig att det var så, och det har inte gjort någon skada. Jag har alltid velat vara en bra mamma för mina barn eftersom jag aldrig haft en. Att vara mamma är den mest givande upplevelsen i mitt liv.

Kanske har hennes uppväxt i ett far-dotter-förhållande format henne. Marie Olsson Nylander besitter grus, ambition och äventyrstörst. Hon är inte skrämd av utsikten att återställa ett italienskt kråkslott i förfall. Marie lägger kostnaden i blod, svett och tårar. Idag är en vacker och varm dag på Höganäs.

I SVT-programmet Husdrömmar 2012 hälsar Marie Olsson Nylander gästerna välkomna vid dörren till det ursnygga gula 1800-talshuset hon och maken Bill rustade upp till den så kallade Kaptensvillan. Marie ursäktar sig om hon är sömnig, hon har precis kommit från Sicilien kvällen innan. Hon verkar dock vara helt vaken och engagerad, eftersom hon snabbt och med stor entusiasm talar om det rosa kråkpalatset Palazzo Cirillo på Sicilien.

Husdrömmar Sicilia återvänder för en andra säsong efter Marie och Bill när de renoverar ett 450 kvadratmeter stort trevåningspalats från slutet av 1700-talet enligt deras specifikationer. Som vanligt är det blod, svett och tårar, gömda rum, krissituationer, lycka och spratt. Enligt Marie har priserna tredubblats sedan italienarna nu antar att vi är extremt rika på grund av vår nyfunna kändisstatus.
Hela det fem meter höga taket i bostaden med tolv rum är ganska imponerande. Åtta meter är takhöjden i källargaraget.

Marie utbrister hur härligt det är

Under den nya säsongen kommer fansen att se Bill och Marie ge sig ut på olika nya initiativ. De städar de två terrassrummen som ser ut över hamnen och sköter den enorma, färgglada trädgården där det bland annat odlas blod och vilda apelsiner. På grund av gräsmattans komplexa natur har vi haft svårt att få pengarna att gå ihop. Marie säger att det är ganska dyrt att dra träd och byggmaterial genom de trånga gränderna.

De har också haft problem med den italienska regeringen. På grund av sin sällsynthet har trädgården i Termini Imereses historiska stadsdel utsetts till en kulturhistorisk plats. Om Marie och Bill vill åstadkomma något måste de be om lov först. De är dock fria att bygga en pool. Eftersom Sicilien lider av en allvarlig vattenbrist beklagar Marie att hon informerar oss om att det inte kommer att finnas någon stor pool tillgänglig för vårt bruk.

Restaureringsprojektet fortsätter att uppleva en ständig ström av oväntade svårigheter. Tyvärr sätter det bara Marie igång. Hon är en tuff projektledare som guidar och ger råd till sitt italienska byggteam eftersom hon tycker om en bra utmaning. De tycker alla att jag är ganska märklig. Kvinnor i Italien är kända för sin chica modekänsla och välskötta lås.

Jag dyker upp all ovårdad iklädd min mans arbetsbyxor, skämtar hon. Maries italienska byggmästare hade till en början problem med att få betalt eftersom bara ungefär hälften av de italienska kvinnorna är i arbetskraften. Kulturella skillnader visades fullt ut när han upprepade gånger bad om att få prata med min man, Bill. Men han vet att han alltid kan komma till mig nu, förklarar Marie.

Språkbarriären har också varit ett betydande hinder. Marie är flytande i spanska och franska, men hon varnar för att den lokala sicilianska italienska dialekten är svår att förstå och att många handsignaler kommer att behövas. Paret bestämde sig för att utföra så mycket av arbetet själva som möjligt i ett försök att minska kostnaderna.

Men även i detta avseende har den italienska byråkratin blivit en täppa i arbetet. De bestämde sig till slut för att anlita ett italienskt takföretag istället för att försöka lägga taket själva. Vi har dock uppdaterat fönster och dörrar själva, som Marie stolt förkunnar. Marie och Bill hade diskuterat att köpa ett hus i varmare väderstreck ett tag innan deras kompis, antikhandlaren Martin Enget, gav dem en länk till några coola hus på Sicilien till en kostnad man knappast kan få en sommarstuga i Skne för 2017.

Marie Olsson Nylander Mamma
Marie Olsson Nylander Mamma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!