George Michael Dödsorsak

George Michael Dödsorsak
George Michael Dödsorsak

George Michael Dödsorsak – Han var en av de mest kända musikerna i världen, och låtar som “Careless whisper” och “Last Christmas” har gett honom en bestående plats i populärkulturen. Wham-sångarens liv var dock ärrat av tragedi bakom låtarna, och fram till hans bortgång kämpade han mot sjukdom, missbruk och ångest. George Michael, 53, upptäcktes död i sitt hus på juldagen 2016. På julmorgonen 2016 vaknade Fadi Fawaz omedveten om att det skulle visa sig vara en av de mörkaste dagarna i hans liv.

Det gick inte när frisören gick in i pojkvännens sovrum för att väcka honom för att de skulle gå ut på jullunch. Vid 53 års ålder hade George Michael försiktigt slumrat till i sin säng. Till en början var dödsorsaken okänd. Läkarna kunde inte fastställa att konstnären gick bort av naturliga orsaker förrän några månader senare.

Fans över hela världen var förkrossade över hans död, eftersom han var en av 1980-talets mest betydelsefulla figurer. Trots det faktum att han alltid kommer att förknippas med singlar som “Faith”, “Freedom” och “Careless Whisper”, var stjärnans personliga liv tragiskt och smärtsamt. I början av 1990-talet var en hotellobby där den då 27-årige George Michael först mötte modedesignern Anselmo Feleppa.

The Wham! sångaren föll direkt pladask för det, och de två blev förälskade. Feleppas hiv-status upptäcktes strax efter att de träffades, och de var ett lyckligt par i mindre än tre år innan Anselmo Feleppa gick bort 1993 från AIDS-relaterade sjukdomar. Det var en riktigt udda första kärlek, djupt påverkad av omständigheterna. Min allra första passion i livet var det. Det är olyckligt att jag förlorade honom, men att träffa honom var en otrolig upplevelse, sa George Michael i en intervju 2007.

informerade om behandlingen

George Michael erkände för Expressens Robert Börjesson 2007 att han började träffa en terapeut 1993 när hans älskade utvecklade en fruktansvärd sjukdom för att klara av sorgen och smärtan. Sedan min första älskare Anselmo gick bort hade jag varit i behandling. Det var en stor hjälp för mig. Och det hjälper mig fortfarande mycket, som George Michael påpekade då.

Men trots att han fick psykologiskt stöd kämpade konstnären med livet och blev ofta fängslad på 2000-talet. Först 2006 för rattfylleri, sedan 2008 för narkotikainnehav. George Michael fick åtta veckors fängelse 2010 för att ha kört in sin bil i ett företag. I en intervju med Mirror 2018 sa Simon Napier-Bell, tidigare chef för Wham!, att den tidigare vännen och kollegan inte mådde bra.

George Michael Dödsorsak

Jag är medveten om att det fanns ett betydande drogflöde, och det är ganska självmordsbenäget för någon att konsumera tillräckligt med droger för att orsaka sin död. Du spelar bort det. Det är som att någon kör 100 kilometer i stockar under berusning. Även om de inte aktivt försöker avsluta sina liv, om de stannade för att överväga sina handlingar för en sekund, kanske de drar slutsatsen att de inte bryr sig så mycket om att leva just då.

Dött nästan av lunginflammation

“Faith”-sångarens sista år förstördes av sjukdom, missöden och missbruk. Konstnären fick lunginflammation 2011, som nästan dödade honom. För att rädda hans liv måste hans luftvägar skäras upp och han tillbringade en månad med intensivvård på ett sjukhus i Wien. Michael hade dock lungproblem ända till slutet. Han fick aldrig tillbaka sina lungor. Det kan hända efter ett allvarligt fall av lunginflammation, som Georges. Funktionsnedsättning kan uppstå när lungorna är ärrade eller skadade. En av hans vänner informerade The Sun att vissa av hans lungor helt enkelt inte längre fungerar.

25 marijuanacigaretter röktes på en dag

Han fick huvudskador när han föll ur sin bil på motorvägen två år senare och fick föras till sjukhus med helikopter. George Michael erkände en gång att han brukade spola ner sina droger i toaletten med sin dåvarande partner Kenny Goss och att han rökte 25 marijuanaröker om dagen. Kändis påstod sig ha slutat röka 2014, men efter hans bortgång upptäckte hans kompisar att han faktiskt hade återfallit i drogberoende under de sista månaderna av sitt liv.

George Michael begravdes i en privat ceremoni med bara sina närmaste vänner och familj tre månader efter hans bortgång. Han är för närvarande begravd nära sin mamma, som gick bort i cancer 1997. Samtidigt som han prisades för sina musikaliska låtar Last Christmas och Faith, kämpade George Michael också mot sjukdom och missbruk.

Hans pojkvän Fadi Fawaz upptäckte honom död i sin egen säng den 25 december 2016, vilket lämnade honom utan någonstans att bo och inga pengar. Här är den fruktansvärda berättelsen om döden av en av historiens största målare och hur hans bortgång orsakade fiendskap. När han bara var 18 år gammal startade George Michael bandet Wham!, som producerade singlar inklusive Wake me up before you go-go och Last Christmas anthem.

Bandet sålde mer än 25 miljoner skivor världen över mellan 1982 och 1986, enoch George Michael var musikern som alla pratade om. Han började sin solokarriär samtidigt med Wham! och gav ut Careless Whisper 1984. Han ägnade sig dock inte riktigt åt att vara soloartist förrän bandet upplöstes 1986. Samma album genererade också 25 miljoner försäljningar.

Men det fanns en stor dysterhet gömd under den legendariska karriären och skivförsäljningen. Tragiska händelser, missbruk och lidande präglade George Michaels liv. Konstnären och kläddesignern Anselmo Feleppa började dejta när hon var 27 år gammal. Men kort efter deras första möte fick Feleppa diagnosen hiv, och tre år senare, 1993, gick han bort från konsekvenserna av AIDS.

Det var en riktigt udda första kärlek, djupt påverkad av omständigheterna. Min allra första passion i livet var det. Det är olyckligt att jag förlorade honom, men att träffa honom var en otrolig upplevelse, sa George Michael i en intervju 2007. George Michael började rådgivning som ett resultat av hennes pojkväns dödliga tillstånd, men trots detta spiralerade han ner med droger och dåligt beteende. Han greps flera gånger under 2000-talet, bland annat en gång för narkotikainnehav och en annan för att ha kört berusad. Konstnären fick åtta veckors fängelse 2010 för att ha kört in sin bil i en butik.

Problem med missbruk och hälsa

George Michael tillbringade sina sista år med sin frisörpojkvän Fadi Fawaz. Den 25 december 2016 upptäckte Fawaz sin kärleks död. Även om de två hade tänkt njuta av jullunch tillsammans var det omöjligt när Fawaz väckte honom på morgonen genom att gå in i hans sovrum. Även om en ambulans tillkallades, hade George Michael redan lämnat. Till en början trodde man att artisten, som hade en historia av missbruksproblem, hade överdoserat.

Men det skulle senare bevisas att han led av hjärtsvikt och dog av naturliga orsaker. Han var tonårsidolen som blev berömmelse som solomusiker runt om i världen men sedan öppet kämpade med hur han skulle hantera sin berömmelse. George Michael, som bara var 53 år gammal, dog på juldagen i sitt hus. Det finns inga brottsmisstankar i förhållande till den avlidne, enligt polisen. På juldagens eftermiddag upptäcktes George Michael död.

George Michaels familj släppte ett uttalande där de sa: “Det är med stor sorg som vi kan bekräfta att George dog fridfullt hemma över julen. George var vår älskade son, bror och vän.” Utredningen är över och det finns inget behov av fler utredningar, enligt rättsläkare Darren Salter, eftersom det nu finns en naturlig dödsorsak som har fastställts vara ett förstorat hjärta, myokardit och så kallad fettlever.

En dilaterad kardiomyopati-relaterad orsak

Den så kallade “dilaterade kardiomyopatin” som George Michael påstås ha haft gör att hjärtats förmåga att pumpa blod minskar, vilket kan resultera i att hjärtats kammare och förmak växer sig större. Hans död tillskrivs detta, tillsammans med myokardit och fettlever, bland andra faktorer.

Ingen antydan om kriminell verksamhet

På juldagen förra året upptäcktes den 53-årige sångaren död i sitt hem i det brittiska grevskapet Oxfordshire. Dessutom har polisen tidigare uppgett att dödsfallet inte misstänktes vara relaterat till ett brott. Resultaten av den ursprungliga obduktionen lämnade dock vissa frågor obesvarade. Utredningen är över och det finns inget behov av fler utredningar, enligt rättsläkare Darren Salter, eftersom det nu finns en naturlig dödsorsak som har fastställts vara ett förstorat hjärta, myokardit och så kallad fettlever.

Förra året på juldagen gick George Michael bort av naturliga orsaker. Detta avslöjas i ett uttalande som släpptes i dag av dödsutredaren. Den 53-åriga globala superstjärnan hade fettlever, myokardit och ett förstorat hjärta. Polisen har redan uppgett att de inte har några ytterligare skäl att misstänka och kommer inte att utreda ärendet. Nu är det dags för George Michaels begravning, som fick skjutas upp på grund av utredningarna.

George Michael Dödsorsak
George Michael Dödsorsak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!