Lasse Lindbom Familj

Lasse Lindbom Familj
Lasse Lindbom Familj

Lasse Lindbom Familj – När Marie Fredriksson gjorde sig ett namn på 1980-talet samarbetade konstnären Lasse Lindbom med henne. Ett tag var de också ett kärlekspar. Även om det inte var helt oväntat, kände jag mig ganska ledsen när jag hörde det. Jag är fortfarande förvånad, tillägger han dock. När Marie Fredriksson först blev ryktbar på 1980-talet samarbetade den 70-årige konstnären Lasse Lindbom med henne.

Hon skrev “Annu doftar kärlek” tillsammans med Lasse Lindbom, som blev hennes första stora succé 1984. Efter den var flera album välmående. De bildade ett romantiskt förhållande som varade i tre år som ett resultat av deras partnerskap. Hans tidigare kollegas och älsklings bortgång chockerar Lasse Lindbom.
Även om det inte var helt oväntat, kände jag mig ganska ledsen när jag hörde det.

Jag är ändå förvånad. De samarbetade på tre album under 1980-talet, enligt Lasse Lindbom, och enligt Stims rapporter är “Tänd ett ljus” topplåten följt av fyra låtar av Marie Fredriksson. Det var ett tag sedan vårt senaste samtal. Hennes boksläppsfirande var sista gången jag såg henne, vilket var för några år sedan. Sedan dess har vi inte pratat, men han hävdar att hon faktiskt inte har pratat med någon.

Vi försökte skriva tillsammans igen när hon blev sjuk, efter Mickes förslag (Maries man, Bolyos, reds. anm.), men av olika anledningar fungerade det inte. Hon kämpade mycket med minnet bland annat. Hon hade också nyligen återhämtat sig från sjukdomen, vilket tyder på att hon möjligen inte hade återhämtat sig helt. Lasse Lindbom har trevliga minnen av Marie Fredriksson.

Hon hade en fantastisk sångtalang. Jag har skrivit många låtar under mitt liv, men det är ovanligt för mig att hitta någon som jag kan spela så bra med. Vi band ganska bra och hade något fantastiskt. Han minns också sin romans med ljus. Även om det så småningom tog ett slut, minns jag det fortfarande med glädje. Vi kom bra överens och hade väldigt roligt. Många människor blev rörda att uppleva starka känslor av Marie Fredrikssons mjuka röst.

Tillsammans blev Lasse Lindbom och den internationella artisten förälskade; men enligt hans berättelse slutade föreningen i en olycklig triangel. Jag var omedveten, men det var de. Han hävdar lika mycket i podcasten “Hitfabriken” med Fredrik Ralstrand. “Så vi var i studion samtidigt.” Den här gången har Almuécar fått en inbjudan från en Sueco-journalist. En svensk musiklegend har återigen dragits till Costa Tropical Music Camp för att motivera camparna.

Lasse Lindbom Familj

Mottot för just den här musiklegenden brukade vara, “Livet är vad som händer dig medan du är upptagen med att göra andra planer”, men ända sedan han såg Bosch-annonsen med taglinen, “Mitt mål är att göra vardagen mindre vardaglig, “han har ändrat det. Den handlar om Lasse Lindbom, en av Sveriges mest kända musikproducenter, som är mest känd som grundare och medlem i bandet Husbands förutom att vara producent.

Även om Lasse Lindbom hävdar att han inte ser sig själv som en kändis när han träffar En Suecos skribent på en chiringuito, har den svenska musikbranschen noterat honom. Jag har skapat kändisar och skrivit några låtar, men jag anser mig vara mer av en halvkändis. Ingen under 45 år vet vem jag är längre. Unga människor kanske inte känner igen honom på gatan, men det är troligt att alla med ens en förbigående länk till Sverige känner till semestersuccén Tänd ett ljus. Dessutom halvkändis? Alla är fria att fatta det beslutet, men om du var aktiv inom svensk musik, särskilt på 1970- och 1980-talen, har du fräckheten att inte hålla med.

njutningen av spel till publikrekor

Lasse har alltid varit omgiven av musik. Den spelades med kompisar redan i lågstadiet och gymnasiet, och när Lasse gick på universitetet i början av 1970-talet och planerade att bli psykolog fortsatte spelandet. Bandet gick då under namnet Deja Vu, spelade i Crosby-, Stills- och Nash-stilen och spelade på ställen som Magnus Ladul’s, Mosebacke och Engelen (i Stockholm).

Även om tonvikten verkligen skulle ligga på studier var bandet tvungna att byta namn innan det fanns tillräckligt med material för en demo och ett skivkontrakt med EMI kunde skrivas. Till namn valdes Landslaget; på den tiden var det det mest eftertraktade livebandet i Sverige, med publikrekord i folkparker.

Bandmedlemmarna tog beslutet att gå skilda vägar efter några års turné. Lasse å sin sida gav ut sin debutsolo-insats via EMI, som följdes av bildandet av en ny ensemble kallad Lasse Lindbom-ensemblen. DJ:n från den då ordinarie lokalen Atlantic, Niklas Strömstedt, var en person som Lasse rekryterade till detta, vilket många runt om i Lasse tyckte var konstigt eftersom Niklas var oerfaren. Medan många av skepsis fortsatte att omtala bandet som Landslaget, vann även Lasse Lindbom Bandet så småningom gunst.

favorit still för maken

Han började arbeta på The Husbands 1986, en film som han nu dbeskriver som sin favorit. Lasse blev tillfrågad till Halmastad för ett projekt att spela en make på en bar hela sommaren, och det var så män började. När allt ägde rum i Tylösand på sommaren “tror jag att ingen riktigt trodde på projektet”, men när flera personer redan var inblandade, som Nisse Nordin, Tom Wolgers och Dan Ekborg, “tror jag det”, hävdar Lasse . Några av de initiala namnen lyckades dock försvinna snabbt.

När Lasse tog på sig Niklas Strömstedt och Janne Bark sa Tom Wolgers upp sig och Dan Ekborg – som sjöng polissånger – blev upptagen av en filminspelning. Men trots att vi uppträdde i Halmstad och trots att två av de ursprungliga projektdeltagarna drog sig ur blev The Husbands (ett namn som Niklas kom på) en succé med flera gästmusiker och vackra shower, enligt Lasse. Och man fortsätter att vara mitt favoritföretag.

skapade de stora

Går vi tillbaka i tiden med bandet till början av 1980-talet upptäcker vi att Lasse nu började ägna mer tid åt studioarbete. Han hade dejtat Marie Fredriksson ett tag vid det här laget, och de två hade samarbetat om att skriva de tre första albumen för Marie. Dessutom lanserade och utvecklade han dessa, och han understryker hur underbart att skriva med Marie fungerade.

Trots upplösningen av förhållandet fortsatte Lasse att vara en framgångsrik producent och arbetade med kända artister som Gyllene Tider, Gessle, Niklas Strömstedt, Grymlings, Carola och Sven Ingvars. Och även om han är nöjd med det mesta av sina prestationer, är han särskilt stolt över de cd-skivor han skapade för Ulf Lundell.

Lasse var så populär att han till och med fick en topplacering på skivbolaget Polaris. Men när han ville fortsätta uppträda och insåg att det inte skulle finnas tillräckligt med tid eller utrymme, tackade han nej till erbjudandet. Och så blev det!” utbrister Lasse när han smakar på den kylda ölen som den snälla servitören på chiringuiton bjuder honom tillsammans med en tapa.

relaterade till toppträffarna

Lasse har varit inaktiv ända sedan han blev pensionär. Han fortsätter spela, och folk fortsätter att lyssna på hans musik. Alla de största hitsen har dykt upp plötsligt. Det mest kända är utan tvekan att tända ett ljus. En novemberkväll 1987 strosade jag längs Sveavägen i Stockholm när jag kom på refrängen. När jag nådde mitt mål tog jag kontakt med skivbolaget, och Niklas (Strömstedt) och jag satte oss i inspelningsstudion för att avsluta låten medan teknikerna väntade på att börja inspelningen.

Inspelningen med bandet Triad, som vårt band hette då, fick avslutas eftersom det var självklart att den skulle släppas i december som årets jullåt. Triad, ett band, fick för övrigt ligga på Makarnas sida ett tag, men vi förstod att detta var något för vår grupp. Enligt Lasse, “Tänd ett ljus ledde verkligen försäljningslistan i nio veckor.

en betydande förändring i sektorn

Det finns mycket att diskutera, men Lasse kommer snart att återvända till lägrets låtskrivare och uppmuntra och bistå dem i deras låtskrivande. Han har pratat om framträdanden och arbete han gjort som musiker och producent. Och när vi pratar om framväxande låtskrivare påpekar han att han, i motsats till 1980-talet, när han var mitt i stöket, nu är långt ifrån musikbranschen.

Till skillnad från då kan du hantera allt själv idag, inklusive att lägga upp allt via flera medier. Branschen brukade tjäna pengar, men inte på samma sätt som det gjorde förr. Bara ett exempel: medan musiker förr kompenserades för sina framträdanden på krogar, får man idag bara betalt “dörren”, hävdar Lasse. Ändå, Lasse fortsätter att uppträda på cirka 50–60 föreställningar om året trots ändringarna.

Spanien ringer

Lasses liv är och kommer alltid att vara centrerat kring musik, men Spanien är lika viktigt. Jag har besökt min vän Janett här flera gånger med min fru Linda, och jag firade nyligen min 70-årsdag i Nerja. Costa del Sol är där vi tänker spendera mer tid, men den specifika platsen är fortfarande okänd. Han vänder sig mot bordet där Linda sitter med Janett Jensen och säger: “Efter att Linda och jag tillbringade år tillsammans, separerade och nu tillsammans igen, har vi växt ihop och hon är kvinnan jag vill tillbringa resten av mitt liv med Lasse träffade Linda när hon var anställd på Riche, hans vanliga arbetsplats i Stockholm, och det går inte att förneka hans kärlek till henne. De splittrades dock så småningom, och Lasse gifte sig med en annan kvinna. Men det facket bestod inte, och efter skilsmässan lyckades Linda och Lasse bli ihop igen.

Lasse Lindbom Familj
Lasse Lindbom Familj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!