Gert Wingårdh Förmögenhet

Gert Wingårdh Förmögenhet
Gert Wingårdh Förmögenhet

Gert Wingårdh Förmögenhet – Han har blivit den mest eftertraktade arkitekten bland de rika. Det enorma Hovs-hemmet som ägs av Stena-arvingen och miljonären Madeleine Olsson Eriksson ritades av Gert Wingrdh. En struktur som skapar starka känslor, både trevliga och negativa, hos Hovs invånare. Enligt Wingrdh har storleken på villorna som ägs av de förmögna bara ökat under åren.

Han hävdar att dessa människor har uppnått oöverträffade nivåer av välstånd, och att bostäder som mäter tusen kvadratmeter nu är normen. GT kom ikapp den berömda arkitekten, som diskuterade sina projekt, arvoden och sin egen interna kamp för att utveckla empati. Göteborgsbaserade arkitekten och tv-stammen Gert Wingrdh fyller 70 år. Hans framträdande i SVT-programmet “Husdrömmar”, där han ger arkitektråd till programmets tävlande, har gett honom ett brett erkännande.

Så mycket tjänar Gert Wingrdh per år

Skatteverket bekräftade för Nyheter24 att Gert Wingrdh hade en arbetsinkomst på 835 100 kronor 2020. Det går ut på cirka 69 591 kronor varje månad om man fördelar hans årsinkomst jämnt över de tolv månaderna. Hans kapitalöverskott 2020 var 212 057 kronor.

Gert Wingårdh Förmögenhet : 835 100 kr

Intäkterna för Gert Wingrdhs firma är följande

Nyheter24 har fått uppgifter från Allabolag som visar att Gert Wingrdh är involverad i nio olika verksamheter. Wingrdh Arkitektkontor Aktiebolag, den mest framgångsrika byrån, grundades 1988 och förutspås tjäna 219 000 000 SEK 2020. År 2020 uppgick byråns totala tillgångar till cirka 97 miljoner svenska kronor (SEK). Det är med andra ord inte för hemskt. Var hittade de en sådan fet summa? En av hans senaste högprofilerade ansträngningar slutade förmodligen på ett tillfredsställande sätt.

Prislappen för att besöka Liljevalchs+ konsthall

Han har haft mycket framgång med sina satsningar. Gert Wingrdh designade till exempel nyligen den kontroversiella utbyggnaden Liljevalchs+ till en konsthall i Stockholm. Demonstranter samlades utanför invigningen i augusti. Dagens Nyheter rapporterar att slutkostnaden för utbyggnaden och renoveringen uppgick till 584 miljoner kronor. Tillskottet Liljevalchs+, tänkt av Gert Wingrdh, stod för lejonparten av kostnaden på 419 miljoner kronor.

Gert Wingrdh tillbringade sina första tio år i Skövde innan han flyttade till Göteborg med sin familj. Efter att ha avslutat grundskolan skrev han in sig på Göteborgs universitets ekonomi- och konstavdelning. Utöver det bestämde han sig för att studera arkitektur efter att ha lärt sig om området under ett besök i Rom. Så småningom insåg Gert Wingrdh att han inte kunde hänga med i alla tre disciplinerna samtidigt, så han återvände till arkitektskolan, som han tog examen från 1975.

Gert Wingårdh Förmögenhet

Gert Wingrdhs yrke

Han började arbeta på Olivegrens arkitektbyrå direkt efter examen och blev kvar där i två år. Han gick senare in i företaget för sig själv och driver det än idag. 1988 gavs Kasper Salin-medaljen till Gert Wingrdh för hans arbete på den ljared Executive Country Club. Sedan dess har han antingen skissat ett antal kända strukturer självständigt eller samarbetat med deras skildring.

Hans karriärväg var inte alltid tydlig, men han är den enda arkitekten som vunnit Kasper Salin-priset fem gånger; den senaste tiden var 2021 för hans arbete med Filborna vattentorn i Helsingborg. Många fler utmärkelser har också tilldelats honom. Han har varit gästexpert i SVT:s “Husdrömmar” sedan 2014, samt TV4:s “Min sanning”, “Sverige möts” och “Hjulet”, en frågesport.

Men alla kommer inte att ha samma nivå av uppskattning för arkitektoniska verk på grund av deras inneboende subjektivitet. Det har resulterat i att Gert Wingrdh två gånger har belönats med Sveriges ironiskt fulaste nybyggnadspris, Kasper Kalkonpriset. Arkitekten Gert Wingrdh har inte bara undervisat vid Lunds tekniska högskola som adjungerad professor, utan han har sedan 1999 även innehaft tjänsten som teknisk hedersdoktor vid Chalmers tekniska högskola.

Var lade Gert Wingrdh sina pengar?

Med tanke på att vi inte vet hur mycket pengar Gert Wingrdh faktiskt har är det svårt att säga hur han faktiskt spenderar dem. 2017 tog han in 18 miljoner kronor i tjänste- och kapitalinkomst och 2019 drar han 9,5 miljoner kronor. Detta ger en indikation på Gert Wingrdhs rikedom. Men han har meddelat oss att han inte är någon större konsument.

Hans tendens att bära sandaler eller gå barfota i tv-rutan ger trovärdighet åt hans framställning som en sympatisk och rak person. Han är den mest kända arkitekten i Husdrömmar, och det av goda skäl. Bland kabinpersonalen är Gert Wingrdh förmodligen den mest kända som en av Sveriges mest prestigefyllda arkitekter. För det senare har han SVT-programmet Husdrömmar att tacka.

Daterat den 31 januari 2022 inträffade händelse nr 9. Eftersom de 10 på varandra följande måndagarna på våren och vintern följer samma grundläggande struktur, lockar de konsekvent stora antal. Framgångar och misslyckanden diskuteras som grunden för det framtida ideala huset. Dessutom kommer åskådarna att få se arkitekturgurun Gert Wingrdh dela med sig av sin visdom igen. Han har arbetat med showen från starten 2014.

För att illustrera, låt oss säga att en villa i Sverige kostar 250 000 svenska kronor. Det finns inga dolda avgifter eller avgifter när du handlar med Gert Wingrdh. Hans byrå, Wingrdh Arkitektkontor AB, har en fast, fast taxa för att rita en bostad upp till 350 kvadratmeter stor. Totalsumman uppgår till 500 000 USD (250 000 USD + moms). Under den typen av påfrestning skulle de flesta arkitekter helt enkelt grotta ner sig. Detta har också skapat en del buller i Gerts plånbok.

Under 2019 cashade han ut ett överskott på sex miljoner norska kronor från kapital- och tjänsteintäkter. För åren 2017 och 2019 tog han ut 18 respektive 9,5 miljoner kronor. Uppgifterna sammanställdes av GT. Han skryter om sina “fuck off” pengar till kvällstidningen. Att bara säga till din handledare “nej, det är här gränsen går”, kommer inte att skära ner det. Säg “Fan-off” när de är orimliga. Som Gert säkert säger, “det har jag.”

Absolut noll entusiasm för Ikea

Gert medverkade i SVT-programmet Min Sanning den 2 januari som gäst. Hans tankar om Ikea var ett hett ämne att ifrågasätta där. Även om han håller med om att möbelaffärens annonser är övertygande och att dess produkter håller hög kvalitet, köper han egentligen aldrig något där.

Det finns aldrig någon här förutom jag. Det är inte så att jag inte gillar att gå ut, men jag dricker inte mycket, och den lokala pubscenen är tråkig. Även om jag gillade att köpa en billig bokhylla och kök “start-up kit” från Ikea när jag var student, rekommenderar jag det inte som ett avkopplande sätt att tillbringa en söndag.

Åldrande skapar sann rädsla, eller hur?

Frågan om Gert har ett åldrandeproblem eller inte verkar splittra honom. Intervjun publicerades i Expressen i juli 2021. Min kropp fungerar som den alltid har gjort. Jag är i 70-årsåldern, men jag har energin som en man i 60-årsåldern. Det betyder att det inte finns några problem alls. Anna Hedenmo, programledare för Min sanning, diskuterade nyligen att fylla 70 år, vilket är jämförbart med ett ämne hon tidigare diskuterat. Min ålder börjar bli ett problem. Tänkte mycket på detta. Vid 40 års ålder insåg jag att jag kunde slappna av.

Anna Hedenmo låter inte ämnet släppa, och hon är helt klart fixerad vid att ta reda på varför det är ett problem för honom att bli äldre. Gert är ärlig nog att säga att han har dödsångest. Gert planerade att börja dricka igen efter att han fyllt 70, men så blev det aldrig. All kvarvarande aptit hade försvunnit. Han har av allt att döma mognat och tagit sig samman.

Ogillar utseendet på deras byggnader

Gert gillar att rita upp planer, men han är inte lika förtjust i slutprodukterna. Inte förrän det är gjort, annars kanske han ändrar sig om det. Varför? Efter den tiden kan den inte längre reformeras. Att ha en byggnad färdig enligt schemat är ovanligt, men absolut nödvändigt i den här omständigheten. Det roliga ligger i själva byggnaden, inte i den färdiga produkten.

Du inser då hur mycket du hade saknat fram till dess. Just nu känner jag mig helt oförmögen att förstå vad som händer. Det är fruktansvärt att ångra mig att jag inte försökte hårdare. Det är omöjligt för mig att någonsin vara lycklig. Detta tycker jag dock inte är konstigt. Med hans ord, “det är bara en sporre.” Av vad jag har lärt mig. Det är inte ofta som en byggnad blir färdig i tid, men den här är det.

Det roliga ligger i själva byggnaden, inte i den färdiga produkten. Du inser då hur mycket du hade saknat fram till dess. Just nu känner jag mig helt oförmögen att förstå vad som händer. Det är fruktansvärt att ångra mig att jag inte försökte hårdare. Det är omöjligt för mig att någonsin vara lycklig. Detta tycker jag dock inte är konstigt. I Min sanning utvecklar han att det bara är en sporre.

Gert Wingårdh Förmögenhet
Gert Wingårdh Förmögenhet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!