Edvin Anger Ålder

Edvin Anger Ålder
Edvin Anger Ålder

Edvin Anger Ålder – Edvin Fredrik Anger är en längdskidåkare från Sverige som tävlar för klubben Åsarna IK, tidigare känd som IFK Hedemora SK. Han föddes den 8 april 2002 i Rensbo som ligger nära Grådö i Hedemora kommun, Dalarnas län. Anger tävlade i längdskidåkningstävlingen Junior SM 2019 i H18-klassen, där hon slutade tvåa på 15 km frisim och trea i fristilssprinten.

Till ungdoms-OS 2020 tävlade han i Sveriges lag. I längdskidåkning tog han till en början silver, tvåa efter norske Nikolai Holmboe, med tredjeplatsen till Albin Åström. Efter det slog han ut Aleksander Holmboe och Nikolai Holmboe för att vinna sprinten. Överraskande nog segrade Anger över Erik Silfver och George Ersson och vann fristilssprintguldet vid SM-mästerskapen 2022 den 26 mars.

Han och hans lagkamrater Markus Ruus och Jens Burman vann fristilsstafetten dagen efter, vilket gav Åsarna IK deras tjugonde guldmedalj i stafetttävling. Många har pekat på Edvin Anger som en potentiell medaljkandidat för Sverige i 2023 års världsmästerskap i längdskidåkning. Läs allt om den unge längdskidåkarens bakgrund, familj och förberedelser inför VM i den här artikeln från Nyheter24.

Planica, Slovenien är värd för världscupen i längdskidåkning 2023, och bland jokertecken med ett skott på en medalj finns Edvin Anger från Sverige, särskilt i sprint. Några av de vanligaste frågorna om Edvin Anger av svenskar förklaras av Nyheter24.

Vad är Edvin Angers ålder?

Edvin Anger kommer att fira sin 21-årsdag våren 2023. Han föddes den 8 april 2002.

Edvin Anger Ålder

Vad är Edvin Angers längd?

Höjden på Edvin Anger rapporteras vara 190 centimeter av Olympics.com.

Vilka är föräldrar till Edvin Anger?

Edvin Angers föräldrar, Fredrik och Ellinor, var då och då synliga under hans tävlingar. Föräldrar är mycket viktiga; de hjälper till med träning och utrustning och följer ofta med sina barn på utflykter. Tidigare hade längdskidåkaren meddelat SVT att de gör detta som ett lag. Edvin Anger nämnde sin fars tid med att tävla i längdskidåkning i en intervju med Olympics.com. Ilska, Edvin, sa till Olympics.com 2021 att hans bror också är en längdskidåkare.

Kommer Edvin Anger att vara en världscuptävlande 2023 för längdskidåkning?

Edvin Anger har inte varit blyg över att ställa upp sig inför världsmästerskapen i längdskidåkning 2023 i Planica, där han kommer att tävla för Sverige. Du måste försöka inta positionen själv om du inte kan hålla ett öga på andra människor och ge dem utrymme, vilket är något jag alltid har strävat efter att göra.

Han har redan meddelat SVT att han inte kommer att ändra sig bara för att han heter Johannes Hösflot Kläbo och är störst i världen. I Edvin Angers hemkommun Hedemora bor 179 höginkomstmiljonärer. I hans postnummer 776 92 finns en genomsnittlig årsinkomst på 328 703 kr och en andel på 5,3 % med betalningsanmärkningar. I just detta postnummer tjänar kvinnor i genomsnitt 73,7 % av mäns inkomst, vilket är i linje med riksgenomsnittet på 73,7 %.

Edvin Angers hus ligger på Rensbo 123 i postorten Hedemora, där han är folkbokförd. Hans bostad är i Hedemora, Husby och Garpenbergs socken. På den angivna adressen kan du hitta namnen på fyra personer: Edvin Anger (21 år), Fredrik Anger (49 år), Ellinor Anger (46 år) och en till. Göran Persson (Socialdemokraterna) var Sveriges statsminister när Edvin Anger först presenterades för allmänheten. Det året var vårt invånarantal 8 940 788 och herrarnas och damernas svenska fotbollsmästare var Djurgårdens IF respektive Umeå IK.

Han kom in i den här världen under vårsäsongen, under Vädurens tecken – Hästens år i kinesisk astrologi. När det kommer till 00-talang är han perfekt. Engelska namn som består av ord med “bet”, “rikedom” och “vän”, Edvin betyder “vän” på engelska. Han fyller 22 om 137 dagar, och 109 dagar efter det är hans namnsdag. Nej, han är singel.

Vid ungdoms-OS i vintras tog han förstaplatsen. Hans Demonstration Edvin Anger, som nyligen kom till Åsarna IK, planerar att fokusera på den kommande säsongen. I vinter är junior-VM i Polen huvudmålet. Edvin Angers, ska vi säga, fruktbara ansträngningar vid ungdoms-OS och junior-VM förde oss samman efter några telefonsamtal. Nu när vårt “live”-möte hade börjat hade min kollega Jens skickat en fråga till 18-åringen till mig.

Ta reda på av Edvin om han hade någon kontakt med Wassberg. Det var högst troligt att Hedemorasonen möter skidlegenden, med tanke på att han inför årets säsong bytte lag från IFK Hedemora till Åsarna IK. Ja, jag har haft flera möten med honom, och han är så snäll som man kan förvänta sig. Han är ansvarig för pistmaskinen och snygg mycket allt annat, enligt Edvin Anger.

Wassberg “härjade” skidspåret fast Edvin inte ens hade kommit till denna värld än. Vad jag vet är att han uppnådde sitt mål. När Edvin märkte deras intresse stod det klart att övergången från moderklubben till klassiska Åsarna IK var nära förestående. De var intresserade av att värva mig och jag kände en koppling när vi träffades. Den här klubben är verkligen i toppklass.

Hur var din sommar?

Mycket undervisning har funnits. Läger vid Bruksvallarna, Ramberget och Ljungdalen är bland dem. Nyligen följde han med IFK Hedemora, moderklubben, på en resa till Torsby för att använda skidtunneln för träning. I likhet med de tre föregående åren har träningsdosen höjts. I slutet av året kommer jag att ha samlat på mig cirka 750 timmar. När man ser tillbaka är det en betydande ökning.

Varje dag kan det vara max två träningspass på totalt fem timmar. Vad gäller Edvin har han sprungit en del i sommar. Detta gäller i vilken sport som helst: om du vill bli bäst måste du lägga ner tid och ansträngning för att offra. Långa träningsperioder är det som gör en längdskidåkare stark, och det kan ta mycket tid (ofta år) att nå toppnivån. Med tanke på att du faktiskt klarar det. Edvin vet vad de närmaste åren har i beredskap för honom.

Kan du möjligen ha den nödvändiga “skallen”?

Förutom disciplin har jag det, säger han med ett leende. Eftersom han tränar ensam under större delen av försäsongen är det en stor motivation att åka på läger med sina skidlagkamrater.

Kan du acceptera tanken på att ge upp vissa saker?

Ja, utan tvekan. Även om jag inte kan vara ute på kvällarna spenderar jag mycket tid i Hedemoras sällskap. Edvin funderade dock seriöst på att dra sig tillbaka från idrotten för inte så länge sedan. Träning var något jag föraktade när jag var liten. Jag föredrog att spendera tid utomhus med morfar. Han har alltid varit en inspiration för mig, och jag äran honom för att ha väckt mitt intresse för jordbruk. Tipppunkten inträffade dock för fyra år sedan när Edvin vann ungdomstiteln.

Hur viktig är familjen i förhållande till ditt arbete?

En stor del. Varje medlem i hushållet berörs. Till och med pappa tävlade i sin ungdom, även om han gick i pension från elittävlingen i tjugoårsåldern. Vi måste nu gå vidare med processen att acklimatisera kroppen till rigorös träning. Man måste vänja sig vid att pressa sig själv till gränserna, men jag ser det som ett jobb.

Edvin Anger planerar att anordna Göteborgsvarvet, ett halvmaraton, nästa år eftersom han tycker om att springa. På lägret red vi ett sto som bodde i bergen. Enligt Edvin var det väldigt svåra 24 kilometer långa. Edvin Anger är just nu mitt uppe i sitt tredje år på det fyraåriga byggprogrammet på Mora skidskola. Skolan har också många läger, men jag är säker på att jag kan fastna på mitt skolarbete.

Edvin väntas sedan på ett antal landslagsläger. Allt som allt är vi nere på tre. Under loppet av en timme över kaffe kan vi diskutera hans vinterprestationer, pulsträning och maten du äter som skidåkare. Att vinna OS-guldet var en otrolig upplevelse. Det var mycket mer konkurrens än jag hade räknat med. Att få guldmedaljen på Medal Plaza var, i hans minne, en sjuk upplevelse.

Men han tycker att hans bästa avslutning var nia i junior-VM. De flesta av konkurrenterna var minst två år äldre än mig, och det var betydligt tuffare. Men anta inte att Edvin lever upp det; han har redan fokuserat på nästa säsong. Även om det är en sekundär prioritet att organisera seniorevenemang, är mitt primära mål junior-VM i januari i Polen.

Tyngdpunkten på sprint har legat mest på Edvin hittills. I framtiden siktar jag på att bli mer mångsidig, och jag börjar visa tecken på förbättring av min distansstyrka. Hedemorasonen har fått nya fans till följd av succén. Det är enklare att få sponsorer nu, men det krävs hela tiden fler, tillägger Edvin, som jobbar med en Falunfirma.

Edvin Anger Ålder
Edvin Anger Ålder

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!