Håkan Hellström Förmögenhet

Håkan Hellström Förmögenhet
Håkan Hellström Förmögenhet

Håkan Hellström Förmögenhet – En av Sveriges mest populära artister, han har flera gånger satt besöksrekord på Ullevi. Hkan Hellströms (47), årliga mångmiljonuppdrag är kanske inte så överraskande som det först verkar. Hkan Hellström, 47, har varit Göteborgs stolthet sedan millennieskiftet, då karriären började sin snabba uppgång.

Hkan har blivit hyllad, populär, diskuterad och minst sagt väl kompenserad för sina numera klassiska låtar som “Känn ingen sorg för mig Göteborg”, “Ramlar” och “Kom igen Lena.” Sedan 2013, under de senaste åtta räkenskapsåren, har artisten tjänat lite mer än 26,3 miljoner kronor i lön. Förvirrande, va?

Hur rik är Hkan Hellström?

Trots pandemin ska Hkan Hellström ha haft en stadig inkomst på 2 357 600 kronor 2020, enligt Skatteverkets rapportering och Nyheter24. Det resulterade i att 47-åringen fick en månadslön på över 196 000 kronor. Hkan Hellström satte en ny topp i både publikstorlek och lön.Hkan Hellströms ekonomiska situation var särskilt stark under 2014, även om inkomsten inte var särskilt hög det året.

Hans lön för året var 7 594 800 kronor, vilket bröt ner till drygt 633 000 kronor per månad. De häpnadsväckande miljonerna som skakade artistens konto 2014 är sannolikt kopplade till det faktum att han förmörkade Bruce Springsteens Ullevi närvarorekord samma år. Det var 69 349 betalande kunder på den utsålda konserten.

I juni 2016, två år senare, drog han återigen rekordpublik till Ullevi. Hkan Hellström har samlat på sig en mångmiljonförmögenhet genom ägande och förvaltning av två bolag, “Tro och tvivel AB” och “Bohus Dreamin’ AB”. År 2020 uppgick omsättningen för ovan nämnda “Tro och tvivel AB” till 5 188 000 kronor. Denna verksamhet kommer att hantera allt från konstnärers aktiviteter till PR. Det blev en vinst på 2 762 000 kronor och tillgångarnas värde sattes till hisnande 146 282 000 kronor.

Årsintäkterna för “Bohus Dreamin’ AB” 2020 var 1 379 000 NOK, och nettointäkterna var 1 353 000 NOK. Vilka tillgångar? Totalt 11 164 000 svenska kronor. Hkan Hellström måste inneha samtliga aktier i båda bolagen, vilket ger honom direkt kontroll över tillgångar värda över 157 miljoner kronor.

Håkan Hellström Förmögenhet

Hkan Hellström, en 44-årig konstnär bosatt i Göteborg, har mycket att göra för sig. Den senaste årsredovisningen för hans bolag, Tro & Tvivel AB, visar en omsättning på 52 miljoner kronor och en vinst på 43,7 miljoner kronor (efter redovisning av finansnetto) för 2017. Nettoresultatet 2017 för Abbas Benny Andersson blev 49,9 miljoner kronor. kronor, så denna summa ligger väldigt nära det.

Hellström hade en liknande vinst på 48,4 miljoner kronor 2016. Det motsvarar svindlande 92 miljoner norska kronor i vinst för Göteborgsson de senaste två åren. När 2014 års resultat adderas realiseras totalt 122 miljoner kronor. Hkan Hellström fick en utdelning på 4 000 000 SEK 2014, 2 322 000 SEK 2017 och 6 000 000 SEK utöver den ordinarie utdelningen 2016.

I dag kallar Hellström en lägenhet i stadsdelen Haga i centrala Göteborg hem. Förutom sin BMW och Landrover Discovery, en suv med ett utgångspris på drygt en halv miljon kronor, äger han och hans fru en bostad på Brännö. Hkan Hellström har tidigare uppgett att han inte bryr sig om pengarna, men han är tacksam över att kunna försörja sig på det han tycker om.

Jag bryr mig inte om pengarna; det är bara tråkigt. Hkan Hellström har tidigare sagt till Expressen att han tycker att det bästa är att kunna leva på det man vill, men att det är klart att det är grymt. Konstnären fortsatte med att säga: “Jag har haft tur.” Jag tror dock inte att saker och ting måste vara så här. Även om det hade varit ett coverband så hade jag gärna spelat i det. Jag är oerhört lyckligt lottad, men efter att ha jobbat tre eller fyra jobb tidigare vet jag att saker och ting kan förändras.

Dubbla det tidigare besöksrekordet på Ullevi Hkan Hellström är bland de mest kända och kritikerrosade svenska artisterna. 2014 uppträdde han på Ullevi för en större publik än den som tidigare hölls av rockikonen Bruce Springsteen. Hellströms show drog 69 349 personer, vilket överträffade Bruce Springsteens rekord på 66 561.

2016 toppade Hkan Hellström sina egna besöksrekord på båda sina Ullevi-shower och drog in 70 091 respektive 70 144 fans. David upp mot Goliat så att säga. De gjorde resan från Västra Frölunda bara för att vara här. Ändå är det så massivt att jag omöjligt kan förbise det. Hkan Hellström påpekade från talarstolen att det är den typen av tänkande som krävs för att lyckas i livet.

Hkan Hellström gav sig ut på sin “Rolling thunder” sommarturné förra året. Det blev 13 stopp på turnén och den avslutades med två shower på Ullevi. Däremot sattes inga nya närvarorekord. Cirka 65 000 personer om dagen gick för att se Ullevi-showerna. Vi är inte ute efter att slå några rekord genom att turnera över

Sverige, så uppslutningen blir inte särskilt imponerande. Niklas Westergren, marknadschef på konsertarrangören FKP Scorpio Sweden, förutspådde förra året att lokalen skulle bli nästan slutsåld under turnén. Omkring 300 000 personer kommer att ha sett Hkan spela i slutet av sommaren, tillade Niklas Westergren.

Expressen har via sin manager nått ut till Hkan Hellström. Det finns för närvarande ingen sorg i Hkan Hellströms hjärta. 2022 såg Ullevi sitt högsta besök och högsta inkomstår någonsin. Den välkände konstnären ägde en ansenlig gård i Alingss, nära Mjörn. Cirka 30 000 000 svenska kronor.
Hkan Hellström slog besöksrekord på Ullevi i Göteborg den 28 augusti för att avsluta en lyckad konsertsommar. En av de mest kända svenska musikerna drog 71 977 fans till sin konsert.

Över hälften av de 200 miljoner kronorna som gjordes på de fyra utsålda konserterna gick direkt in på Hellströms bankkonto. Tjugo fantastiska års arbetslivserfarenhet. Hkan Hellström tjänade 26 900 kr år 2000, året “Känn ingen sorg för mig Göteborg” framfördes för första gången.

Han hade problem med att betala hyra vid den tiden, så han lånade pengar från sitt skivbolag: –
Att låna 3 000 dollar verkade vara det största problemet i världen på den tiden. Jag hade ingen aning om vilken typ av pengar som diskuterades i sådana sammanhang. Hkan Hellström sa till Expressen, “Men det gick bra och då blev jag medveten om att det jag frågade om var skrattretande.”

Men när de låtarna väl blev hits började pengarna strömma in. Hellströms byrå gick med 3,6 miljoner kronor i vinst 2003 och 2004. 2010 fick han 5,3 miljoner kronor i lön och 5,4 miljoner kronor i utdelning på sina aktier. Tro och tvivel AB och Bohus Dreamin’ AB, båda ägda av Hkan Hellström, har genererat 230 miljoner kronor i omsättning och 127 miljoner kronor i resultat efter skatt de senaste 20 åren.

Dessutom var fyra av konsertkvällarna som firade artistens 20-årsjubileum i somras helt slutsålda på Ullevi. Det uppgick till cirka 200 miljoner kronor i intäkter, varav Hkan Hellström fick 100 miljoner kronor.Trots sin stora rikedom håller han överraskande nog tillbaka sina utgifter. Han har en helt ny Land Rover Discovery som kostade honom runt 800 000 kronor. Och de senaste åren har han samlat på sig en liten fastighetsportfölj.

Han har en stor lägenhet i hjärtat av Göteborgs kvarter Haga och en mindre lägenhet på Mariatorget i Stockholm. Han äger också ett sommarhus i Göteborgs skärgård, på ön Brännö. Den 6 juni rullade mörka moln in över västkusten och när folk i Göteborg såg hur nära åskan och blixten var stängde de av sin elektronik. Tusentals förväntansfulla människor var oroliga över vädret på lördagsmorgonen. Och ändå kanske de bara kan slappna av. Eftersom solen skiner starkt och tidigt den 7 juni.

Inför 69 349 övertaggade personer nådde troligen 2014 sin zenit när Hkan Hellström intog scenen på Ullevi. Likaså Hkan. Han slog Bruce Springsteens publikrekord och fick hela arenan att lysa upp. Det var fruktbart också. H. Kan Hellströms Tro och Tvivel AB rapporterade idag en vinst på 30,7 miljoner dollar på intäkter på 34 miljoner dollar. Hkan ska ha fått en utdelning motsvarande 4 miljoner dollar från bolaget, per di.se.

Efter den fantastiska prestationen kan han med rätta förvänta sig det. Hkan sa: “Tack så mycket för att ni kom ikväll, kära vänner.” när showen avslutades. Mitt livs avgörande ögonblick hade kommit. Och det är troligt att han hade rätt. Vad gäller bakgrund är det osannolikt att någon annan kan tävla. Dessutom monetärt.

Håkan Hellström Förmögenhet
Håkan Hellström Förmögenhet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!