Jan Björklund Ung

Jan Björklund Ung
Jan Björklund Ung

Jan Björklund Ung – Jan Björklund har varit ledare för ett av Sveriges riksdagspartier i drygt ett decennium. Nu ska han byta ur kostymen och tillbaka till militärdräkt. Som reservofficer kommer major Björklund att tjänstgöra som ställföreträdande operativ ledare för Militärregionen mellan. Den gångna veckan stod Uppsala garnison som värd för en utbildning för blivande hemvärnsbataljonsledare, anordnad av Hemvärnets stridsskola i samband med Luftstridsskolans Grundläggande befälsskola.

Ledarna förväntas göra rättvisa bedömningar inom ramen för en bataljon och utfärda kortfattade instruktioner, vilket båda praktikanterna fick göra under utbildningen. Jan Björklund, major Efter att ha tillbringat en tid i politiken går major Jan Björklund tillbaka till militären, denna gång som reservofficer.

Förre Venstre-ledaren Jan Björklund ser detta som i stort sett överflödigt. Han har tjänstgjort i militären ganska länge, senast som ledare för en stadsskyttebrigad. Efter 25 år i politiken, varav 12 som partiledare, återvänder han nu till militären som reservofficer. Jag tog kontakt med min gamla enhet och frågade om det fanns något sätt jag kunde hjälpa till, och de höll entusiastiskt med.

Med tanke på resten av världens, och inte minst Rysslands, framfart anser jag att det är både livsviktigt och trevligt att tjänstgöra i Försvarsmakten, som Jan Björklund har konstaterat. Vad är enligt dig den mest givande aspekten av tjänstgöring i Försvarsmakten? Betydelsen för Sverige kan inte överskattas.

Sedan har jag alltid sett fram emot min tid som militärtjänstgöring. Det finns många smarta människor som arbetar här, och varje dag ger nya erfarenheter, möjligheter och utmaningar. Jag gillar verkligen att de lägger mycket kraft på ledarskap och pedagogik, säger han. I sin nya roll som reservofficer kommer major Jan Björklund att behöva anmäla sig till tjänst en gång med några månaders mellanrum.

Du kan tjänstgöra i Försvarsmakten på obestämd tid som reservofficer samtidigt som du fokuserar på din primära karriär. Förenta staternas väpnade styrkor sysselsätter nu över 6 600 personal i reservofficerspositioner. Resan till föräldraskapet överraskade Jan Björklund och Anette Brifalk. Parets “Tillsammans med Strömstetds” är en ärlig skildring av deras kamp och deras yttersta beslut att bli adoptivföräldrar.

Jan Björklund Ung

Enligt programmets Anette Brifalk var tanken att det inte skulle fungera förrän den punkten helt enkelt inte med i beräkningarna. Säsong fyra avslutningen av “Tillsammans med Strömstedts” innehåller Jenny och Niklas Strömstedts resa till Rom för att se Jan Björklund (59 år) och Anette Brifalk (60 år), Björklunds fru och förre partiledaren.

Där bjuder Björklund, numera Sveriges ambassadör i Italien, familjen Strömstedt till det svenska huset. Paret diskuterar sitt tidiga beslut att bilda familj och sin relation i programmet. Men att ta sig dit skulle bli mycket tuffare än de hade räknat med. Eftersom vi ville bilda familj gick vi in på en lång och ibland svår väg. Och så plötsligt slutade den att fungera.

Enligt programmets Anette Brifalk hade allt fram till dess gått enligt planerna och det hade inte tagits med i beräkningarna att det inte skulle fungera. Jan Björklund tillägger att det verkade besvärligt efter en tid när alla deras vänner hade barn men de inte gjorde det. Det hade varit några ansträngande år. Alla andra i vår umgängeskrets hade barn, men det hade vi inte. Det var inte konstigt i början, men det blev tufft med tiden.

Vi reste till Sydkorea

Paret hävdar också att de inte var medvetna om hur utmanande det skulle vara att bli gravid.
Det krävdes mycket eftertanke för att inse hur viktigt det är att bilda familj och bilda familj. Är det allt som finns med det? för Anette Brifalk: Jag tänkte mycket på det innan jag drog slutsatsen att det är meningen med min existens att bli mamma och uppfostra barn i en familj.

Jan Björklund tillägger i programmet att han hade liknande känslor och hade tagit upp adoption direkt. De bestämde sig till slut om adoption. Beslutsprocessen är omfattande och kan pågå i flera år. Herregud så noggrant du är besiktad för lämplighet, säger Jan Björklund. På sommarlovet i Skagen fick paret ett oväntat samtal från adoptionsbyrån en eftermiddag.

De informerade oss sedan om att en tre månader gammal pojke väntade på dem i Sydkorea. Jan och Anette frågade om deras avgångstid och fick höra: “Kan du åka imorgon?” Björklund påstår att han körde hem oss och sedan gick de.

Ett fall av “kärlek vid första ögonkastet”

De rapporterar också att de hade många tvivel och oro inför adoptionen. Vi hade funderat mycket på frågan “Hur lång tid efter en adoption tar det för att verkligen känna att det här är ditt barn?” Det Det var nu vår lillae en. Anette Brifalk och Jan Björklund är båda överens om att deras band var omedelbart: Det var omedelbar attraktion. Det var en hisnande upplevelse. Föräldrarna adopterade ytterligare en son några år senare.

De skriver i “Tillsammans med Strömstedts” att de nu är ännu närmare till följd av allt som hänt. Våra band har stärkts av detta. Enligt Jan Björklund börjar adoptionsprocessen med kampen fram till den. När han var yngre var FP-ledaren Jan Björklund en liberal som förespråkade avveckling av det svenska försvaret och avskaffande av betyg. Så småningom slog han sig in i en karriär som soldat och utbildningsminister.

SVT:s Nyfiken p partiledare återkommer i veckan med terapeuten Poul Perris och frågar Jan Björklund om hans uppväxt och de influenser som har format hans moraliska kompass. Från en barndom i den västgötska textilbruksstaden Skene till en position som partiledare och statsråd.

Björklund, som utbildningsminister borde, betonar vikten av skolan och i synnerhet lärarna Margareta, Birgitta och Majlis i framgången för en arbetarklasspojke som trots att det inte hade någon påtryckning från föräldrarna att göra det, blev förälskad med läsning och uppmuntrades att fortsätta sin utbildning. Enligt Björklund behärskade de den känsliga balansgången att vara krävande, ibland sträng och medkännande.

Ta bort betygssystemet

Han betonar betydelsen av att kräva det som är rätt i klassrummet och utanför. Men han hade inte alltid den tonen i rösten. Som ung populist förespråkade han att Sverige helt skulle avskaffa sitt försvar och var mer eller mindre pacifist. Och vid 19 års ålder ansåg han att betygssystem borde avskaffas. Det är ironiskt, eftersom jag så småningom gick in i militären som en karriär. Björklund insisterar på att en persons åsikt är formbar.

Som utbildningsminister var det till hjälp att Jan Björklund prioriterade kunskap. Det var avgörande att den fick vederbörlig uppmärksamhet efter att ha visat försämrade resultat i flera internationella mätningar. Återinförandet av speciallärare var välkommet, även om jag själv ogillar namnet.

Budskapet “Tanken om inkludering, att alla barn, oavsett omständigheter, ska gå i samma klass, har gått för långt”, förekommer i ingressen till en artikel publicerad av Björklund på DN-“debatt” (citattecken kring debatt förklaras senare i bloggen) den 21 april. Jag brukar inte kommentera saker som orsakar oenighet på den här webbplatsen, men eftersom ämnet är så nära relaterat till min expertis inkludering känner jag mig tvungen att göra ett undantag.

Det är en kontroversiell fråga som väcker passionerad debatt och som ofta ställer olika sektorers och yrkesintressen mot varandra. Det primära fokus ligger på elever som möter utmanande omständigheter i skolan. Allt detta kräver en respektfull och ödmjuk inställning till regionen.

Politiker kommer ofta att skylla på deras partiers upplevda oklarhet för bristen på väljarstöd. Liberalerna, som enligt de närvarande har stöd från endast 3,8 % av väljarna, gav lite ljus över hur den här typen av oklarheter kan se ut idag. Två morgonpublikationer var de första som rapporterade om Jan Björklunds förestående avgång. Publicitetschefen och partiets gruppledare i riksdagen sa båda att det inte var sant. Då meddelade partiet oavsiktligt att Jan Björklund avgår som partiledare till hösten.

Vad visar studierna?

När Jan Björklund var utbildningsminister drev han på för en förskjutning mot en läroplan som var mer evidens- och forskningsbaserad. Läs argumentet och berätta varför detta inte bör tillämpas på skolpolitiken. Jag såg inga bevis för att Björklund backade upp sina påståenden med forskning i tidningen.

Flera systematiska studieöversikter (d.v.s. sammanställningar av flera empiriska studier; se källor nedan) ger gott om bevis för de positiva effekterna av inkludering i allmänna utbildningsmiljöer.
Dessa studier drar vanligtvis slutsatsen att (a) det finns liten eller ingen signifikant skillnad i läranderesultat baserat på utbildningsmiljö och (b) området är plågat av allvarliga forskningsrelaterade metodiska svårigheter, vilket gör det lätt att generera felaktiga slutsatser.

Skolverket fann faktiskt motsatsen till vad Björklund hävdar i sin studie när den analyserade sjunkande prestationer i svensk skola: att unika lösningar var en orsak till fallande resultat. Men om du tittar på helheten ser du att ingen av dem är korrekt; det är inte platsen i sig som betyder så mycket som de åtgärder du gör där.

Jan Björklund Ung
Jan Björklund Ung

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!