Harald Treutiger Sjukdom

Harald Treutiger Sjukdom
Harald Treutiger Sjukdom

Harald Treutiger Sjukdom – Här berättar Harald Treutiger, den första personen som var värd för Robinson, om sitt nya liv. Fick en hjärtattack och en sjukdom som dödade honom: “Orättvist och för jävligt.” Ett nytt jobb som kom från ingenstans, långt ifrån tv-succéerna. Så här visar han sin fru Kicki hur mycket han älskar henne.

Harald Treutiger, som var 64, hade de hetaste programmen och var väldigt populär, men helt plötsligt tog tv-karriären slut. Vad gick fel? För han berättar för Hant. Det är ganska bra. Jag hade precis en svagare version av Covid 19. Jag hade feber i fem eller sex dagar, tappade smaksinne och hade andra förkylningssymtom. Jag är nu tillbaka i spelet med all min styrka. Du gjorde stora hits av 24 Karat och Expedition Robinson. Gillade du att vara känd?

Du måste tro att det var kul. Du kan inte begära eller planera för att bli framgångsrik. Man vet aldrig vad som kommer att beröra människor, men när det gör det är det en tur. Personens efterföljande berömmelse är ett tecken på att alla inblandade i projektet gjorde ett bra jobb. Berättelsen i radio och TV Harald Treutiger fick en hjärtattack och fick åka till sjukhuset på påskafton för akut operation. Nu är han hemma för att vila.

Han sa till Nojesbladet, “Jag blev förvånad över att detta kunde hända.” Harald Treutiger, 55, fick plötsliga bröstsmärtor i lördags på grund av en fotbollsmatch mellan Orgrytes old boys och Gais old boys. Smärtan gick upp i halsen och ut i armarna. Jag fick svårare och svårare att andas. Jag trodde direkt att hon fick en hjärtattack. Harald Treutiger berättade för Nojesbladet att en kompis berättade att han tyckte att han såg väldigt blek ut.

Stora mängder morfin

Den berömda tv- och radiopersonligheten gick av planen och lade sig på golvet i ett omklädningsrum. Gunnars kompis ringde efter en läkare. Treutiger låg på golvet och vred sig av smärta i 13 minuter. Jag minns att jag tänkte: “Om jag fortfarande kan andas och tänka, så är det en jäkla bra sak.” Smärtan blev värre. Han säger att han var väldigt rädd, men att kompisen Gunnar höll honom i handen medan de väntade.

Treutiger fördes snabbt till Göteborgs Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Trots att hon tog mycket morfin blev smärtan värre för varje minut. En hjärtröntgen visade att ett blodkärl i hjärtat var avstängt. Läkarna var tvungna att operera och spränga en ballong. Man kan säga att de rensade blockeringen ur mitt fartyg. De gör sådant här på löpande band, men han säger att det hela är både fysiskt och psykiskt chockerande för honom. Värden fick stanna på sjukhuset i tre dagar, men han eller hon är nu hemma och vilar.

Harald Treutiger Sjukdom

En sjukdag från radion

Jag är svag och orkar inte med så mycket, men jag har det bra med det som pågår. Nu kommer en tid då jag måste försöka bli fysiskt och mentalt stark igen. Som programledare för P4 Morgon Göteborg får du en månads sjukskrivning. Treutigers läkare har också gett honom skyddsorder som innebär att han måste ta medicin för att tunna ut sitt blod resten av livet och gå i något som kallas “hjärtskola”. Om sex veckor måste jag lära mig hur jag ska hantera min sjukdom.

Jag visste redan alla fakta. Många människor i Sverige dog av hjärtproblem för 20 år sedan. Idag är dock chansen att leva mycket hög. Det ger mig hopp. Läkarna har också sagt åt honom att vila, men ingen har pratat om att göra några stora förändringar i hans liv ännu. Läkarna har inte kunnat lista ut vad som gick fel. Jag har gått 14 år utan att röka.

Nu ska Harald Treutiger försöka förstå vad som har hänt. Jag har fått jobba ganska hårt på det. Jag var lite för ung och frisk för det här tror jag. Alla kan göra något, även om de inte kan göra allt. Detta gamla talesätt är mer sant nu än någonsin tidigare. Gör något för dig själv, Harald Treutiger, du borde backa studier om Covid 19 och hjärt- och lungsjukdomar. Personer med hjärt- eller lungproblem kan vara mer drabbade av covid-19 än andra människor.

Men hur förhåller sig hjärtsjukdomar och covid-19 till varandra? Hur kan vi leta efter botemedel? Vi måste göra mer studier, och vi måste göra det just nu, medan infektionen fortfarande sprider sig. Så, Hjärt-Lungfonden har börjat få människor att samlas för att kunna ge ut fler bidrag för studier av covid-19 och hur det relaterar till hjärt-lungsjukdom.

Hjärtsjukdomar, blodkärlssjukdomar och lungsjukdomar är alla stora folkhälsoproblem. Det betyder att många människor befinner sig i särskilda riskgrupper om de har covid-19. Hjärt-Lungfondens mål är att samla in mer pengar till studier kring covid-19, som är kopplat till hjärt-lungsjukdom.

Covid-19-projektet: fakta

Hjärt-Lungfonden lägger nu en plan för att hjälpa de miljontals svenskar som riskerar att få covid-19 på grund av att de har diabetes, högt blodtryck, har haft en hjärtinfarkt eller har lungsjukdomen KOL. Flera studier har visat att det nya coronaviruset är mer benäget att göra människor vmycket sjuka om de redan har hjärtsjukdom eller vissa lungsjukdomar när de får covid-19.

Harald Treutiger fick en hjärtattack i lördags så han åkte till Sahlgrenska universitetssjukhuset i helgen för att opereras. Harald Treutiger blev sjuk i lördags när han tränade fotboll. Jag gick på fotbollsträning med Oi’s old boys och spelade mot Gais old boys. Jag började få ont i bröstet så jag gick ner och spelade back istället för anfallare, där man inte behöver springa lika mycket. Men jag var utmattad och fick luta mig mot stolpen när jag försökte göra något.

Harald Treutiger fördes till sjukhuset efter att hans vänner ringt efter ambulans. Där fann läkarna att ett hjärtkärl var blockerat. Så, något som kallas “ballongsprängning” gjordes. Harald Treutiger säger att det inte är en stor sak för sjukvården, men det är en stor sak för patienten. Sedan dess har Harald tagit ledigt från jobbet som programledare för P4 Morgon Göteborg för att han var sjuk.

Jag är ledsen och svag, men jag mår mycket bättre än jag gjorde för några dagar sedan. Jag var ute ett tag, men jag är för trött för att gå ut igen. Men jag sitter i min bästa fåtölj och läser en bok, så det är inte så illa. Så det är både och ingetdera. Nyheten överraskade Ylva M. Andersson som är ansvarig för Sveriges Radio Göteborg. Det var en stor överraskning och en sorglig sak. Hon säger att han är väldigt frisk och pigg och inte alls lik de människor man tror kommer ta skada. I nuläget är det inte klart vem som tar Haralds plats medan han är ute sjuk i en månad.

Leif Hedegard behöver mer än en morgon. Han har arbetat med Cicci tidigare. Sedan försöker vi hitta andra svar. Tanken är att det ska finnas en kille och en tjej. Men framför allt, säger Ylva M. Andersson, hoppas vi att Harald är tillbaka om en månad. Trovärdighet och rättvisa är kärnan i vårt arbete. Sveriges Radio kontrolleras inte av några politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga eller privata grupper. Harald Treutiger var en känd tv-stjärna på 1990-talet, men sedan slutade han bara att dyka upp på tv.

I “Efter fem” berättar den tidigare tv-värden om hur hennes karriär tog en hård vändning till det sämre, med början med ett speciellt tv-program. Sedan, säger han, började det falla. Harald Treutiger, som är på väg att fylla 65, var en av Sveriges mest kända tv-stjärnor med program som “24 Karat” och “Rena rama sanningen”. Även när han var ansvarig för den helt nya showen “Robinson” i slutet av 1990-talet fick han fortfarande mycket uppmärksamhet.

När Treutiger går för att se Tilde de Paula Eby i TV4-programmet “Efter fem” tänker han tillbaka på kontroversen som omgav programmet när de tävlande röstade bort varandra. Det gick emot det allmänna trevligheten i folkhem-Sverige som helhet. Så det gjorde många arga. Folk sa att programmet var grymt och kallade det “Haralds självmordsprogram” efter att den första personen som röstades bort i den första säsongen av programmet tog sitt liv.

Men så började folk prata om det på jobbet i måndags, säger Treutiger om “Robinson”, som blev en av hans största hits ville göra något annorlunda. Men efter att ha arbetat för allmänheten i 17 år, först som författare på 1980-talet och sedan som känd programledare, var han redo att gå vidare. Något började smitta av på “Robinson” och hur personerna i den användes, mer så på honom.

De blev mer ett verktyg vi använde för att göra bra tv. Så, säger han i TV4-programmet, jag längtade efter enkel tv. Harald Treutiger gick sedan över till TV3 och startade “Jakten på ökenguldet”, en show som är en blandning av ett spelprogram och ett äventyrsprogram. Alla trodde att det skulle bli bra, men alla hade fel. Han kastade den. Då värmdes Haralds “luft” av solen. Jag kunde fortfarande försörja mig som tv-värd i tio år till, men inte med “sexiga” program. Istället gjorde jag mer “normala” shower, säger han.

“En nivå av arrogans”

Tilde de Paula Eby, programledaren, vill veta om Harald Treutiger var ledsen. Enormt. Jag visste inte vad som pågick. Och kanske var det ett tecken på arrogans att jag inte insåg att TV inte tyckte att det var värt det. Harald Treutiger gick till slut till en jobbrådgivare för att få hjälp och ändrade hela sin väg. Jag bestämde mig för att jag skulle lägga pengar på båtar på mer än ett sätt. För jag har alltid känt så. Så, jag har jobbat som navigationslärare och kryssningsskeppare i Karibien och byggt ett litet rederi i Göteborg.

Harald Treutiger Sjukdom
Harald Treutiger Sjukdom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!