Hur Lång Är Jonna Sundling

Hur Lång Är Jonna Sundling
Hur Lång Är Jonna Sundling

Hur Lång Är Jonna Sundling – Den svenska längdskidåkaren Jonna Patricia Marie Sundling tävlar för Piteå Elit. Hon föddes i Umeå den 28 december 1994. De tre individuella sprintguldmedaljerna som Sundling tog hem vid världsmästerskapen 2021 i Oberstdorf, olympiska sommarspelen 2022 i Peking och 2023 års världsmästerskap i Planica är hans krona på verket.

Tillsammans med Maja Dahlqvist tog hon hem guldet i sprintstafetten vid VM 2021. Sundling red sista sträckan i damernas stafett 4×5 km och tog brons vid OS 2022, medan samma par tog silver i sprintstafetten. Med Emma Ribom vann hon guld i sprintstafetten vid VM 2023 för andra gången.

Junior framgång

Sundling var mycket framgångsrik när han var junior. Hon vann silver i sprinttävlingen vid ungdoms-OS i Innsbruck 2012. Efter det, 2013, var hon med i det svenska stafettlaget som vann guld i Liberec vid junior-VM, tillsammans med Sofia Henriksson, Stina Nilsson och Julia Svan. Hon vann den individuella sprinten och stafetten vid junior-VM 2014 i Val di Fiemme, där hon fick sällskap av Henriksson, Anna Dyvik och Maja Dahlqvist. Detta gjorde henne till dubbel guldmedaljör det året.

Finaler i världscupen

Sundling tävlade på 10 km frisim för första gången den 15 februari 2015 på Östersund, där hon placerade sig på 50:e plats. Hon gick vidare till semifinal och slutade sjua i sin andra världscuptävling, som var sprinten i Lahtis, som hölls en knapp månad senare. Hon nådde sin första pallplats den 16 mars 2018, i Falunsprinten, då hon kom på andra plats, bakom Hanna Falk.

Hennes första världscupseger kom den 30 november 2018, när hon gick över Stina Nilsson och Sadie Bjornsen för att vinna säsongsöppningen i Lillehammer. Sundling hade en fantastisk säsong 2019–2020, slutade tvåa i sprintcupen med 23 poäng bakom vinnaren Linn Svahn och tog två sprintpallar.

Hur Lång Är Jonna Sundling

Finaler för seniorer

Den individuella sprinten i Piteå var Sundlings första SM-guld som senior i januari 2016. Vid SM-tävlingarna i Söderhamn året därpå tog hon guld igen i samma gren. Sundling missade sin första stora seniorturnering, VM 2017, på grund av en sjukdom. Sundling tog sig vidare till finalen i den individuella sprinten vid VM 2019 i Seefeld, där hon istället gjorde sin mästerskapsdebut. Hon bröt staven och kom på fjärde plats efter en tumbling kort innan loppet.

Hennes framgångar vid världsmästerskapen 2021 i Oberstdorf var ännu mer imponerande. Efter sin seger över Maiken Caspersen Falla och Anamarija Lampič den 25 februari korades hon till världsmästare i den individuella sprinten. Efter att ha besegrat Slovenien och Schweiz i en sprintstafett den 28 februari tog hon och Maja Dahlqvist hem guldmedaljen. Som ett resultat av sina prestationer valdes hon ut att springa den första etappen av stafetten, som laget slutade på en sjätte plats.

Från 2021 till 2022

Medan han tävlade i sprint vid Sverigepremiären 2021 i Gällivare halkade Sundling och skadade sina ledband och lämnade honom med en gipsad hand. Detta spårade ur hennes start på säsongen och hon deltog inte igen förrän veckan fram till jul i Dresden, där hon placerade sig tvåa, efter Maja Dahlqvist.

Sundling vann sprinten med mer stil än sina konkurrenter Maja Dahlqvist (som slutade på andra plats) och Jessie Diggins (som slutade på tredje plats) i OS i Peking 2022. Hennes stafettkamrat Maja Dahlqvist, Ebba Andersson och Frida Karlsson och hon tog brons några dagar senare. Jonna Sundling och Maja Dahlqvist tog silver i sprintstafetten vid samma olympiska spel; de var med i det vinnande tyska laget.

Den 5 mars nådde hon sin första VM-podium på 30-kilometersklassikern i Holmenkollen och placerade sig på tredje plats. Sundling fortsatte sin imponerande individuella säsong med en silvermedalj på 10 km fristil i Falun den 12 mars, och avslutade därmed sina distanssegrar. Efter OS fortsatte hon att ha framgångar i sprintvärldscupen och tog förstaplatsen i Lahtis den 26 februari, andraplatsen i Drammen den 5 mars och en bekväm ledning på åtta sekunder över Anamarija Lampic i sin seger i Falun den 11 mars.

Hon och Calle Halfvarsson var vinnare av den inledande mixed sprintstafetten vid världscupen 2022 i Falun den 13 mars 2022. Jonna Sundling vann inte bara den individuella sprinten vid VM 2021 i Oberstdorf, hon vann även sprintstafetten. med Maja Dahlqvist. Gå hit för att ta reda på vem Dahlqvist är.

Vilka är Jonna Sundlings släktingar?

Det finns fyra syskon till längdskidåkaren, enligt Svenska Skidförbundet.

Vem är den romantiska partnern till Jonna Sundling?

Anton Olofsson, som är tre år äldre än Jonna Sundling, har varit Jonnas pojkvän i en medan nu. Hon bor i Östersund med sin sambo.

Visste du att Jonna Sundling tränar mycket?

Enligt en intervju Jonna Sundling gav till Swedbank tränar hon cirka 750 timmar om året.

Mår Jonna Sundling bra?

Det är en vanlig Google-sökfråga. “Hur mår Jonna Sundling?” Kanske är det relaterat till det faktum att hon missade en betydande tid att starta säsongen 2021–22 på grund av en handskada. Enligt Dagens Nyheter var Jonna Sundling en långvarig förkylning i början av säsongen 2022. Två triumfer i Minneapolis för världscupen. Den amerikanska publiken hedras nu av Jonna Sundling. Sundling säger till SVT Sport att de har stor publik.

Längdskidåkarnas tio dagar långa världscupresa avslutades i Minneapolis, Minnesota, USA och Canmore, Kanada. Det blev offentligt firande för Jonna Sundlings två triumfer, som båda ägde rum i USA. Vilken spektakulär tillställning! Det var så roligt. Efter hela kursen var det en otroligt trevlig publik. Enligt Sundling är långlopps-VM inte platsen för det.

Vad gör amerikanska tittare unika?

Så du får mycket positiv energi från dem eftersom de är så aktiva. Det borde de ha. För att göra det mer spännande avancerar de en längs spåren.

Ser fram emot framtida idéer i dessa banor

Den 29-åriga svenskan har en historia av framgångar i sprint, men det här var hennes första vinst på 10 kilometer fristil. USA var värd för terrängtävlingens finaler för första gången sedan 2001. Sundling ser fram emot att ta med en jämförbar idé till USA och Kanada i framtiden, men med längre tävlingstid. Det är nästan perfekt. Du kan gå på en rundtur när du väl kommer dit. Men Sundling erkänner att de första dagarna i Kanada var en svårighet på grund av jetlag.

Man var som en klubbad säl efter lunch eftersom man blev så entusiastisk att gå den vägen på morgonen, säger hon med ett fniss. Hon är född i Ume den 28 december 1994 och är en svensk längdskidåkare. Det här är Jonna Sundling på 165 cm. Hon är högt dekorerad. Hon och hennes lagkamrat Maja Dahlqvist tog hem två guldmedaljer i 2021 års världsmästerskap i Oberstdorf. Du kan hitta Dahlqvists namn här.

Vilka är Jonna Sundlings släktingar?

Jonna föddes av Marie och Stefan Sundling, som man kan se på Wikipedia. Antalet syskon är för tillfället fyra. Den vid foten av berget är den yngsta. Den mannen dejtar just nu Jonna Sundling. Varje medlem i rollistan har varit tre år yngre än Anton Olofsson och Jonna Sundling så vitt jag kan minnas. Nu kallar hon och hennes älskare Stersund hem.

2022 är Tokyo värd för OS. Kan vi förvänta oss att Jonna Sundling tävlar i Tokyo-OS?

Efter många spekulationer kom nyheten den 21 december 2021. I det svenska skidlaget, som kommer att tävla i OS 2022 i Peking, kommer Jonna Sundling att ingå. Om Jonna Sundling höll sig på benen hela dagen i Falun skulle hon kunna vinna loppet, berättade hon i prologen. Ja, hon gjorde det. Ryttaren som slutade tvåa var bara ett par sekunder efter henne. Med drygt åtta sekunders marginal triumferade hon i prologen.

Sundling blossade av Joensuu i den inledande omgången av turneringen. Hon lyfte i fjärde kvarten och slutade sex sekunder före Lampic, som följde med henne. På sista varvet var det exakt likadant; Även Sundling kom undan Lampic men var ändå åtta sekunder efter amerikanen på andra plats när han korsade mållinjen med armarna högt.

Från början till slutet verkade allt utmärkt. Oberoende: Jag var fri att göra som jag ville. Perry (Olsson) gjorde ett utmärkt jobb på skidorna, enligt henne också. Skidåkningen, säger han, är nu en explosion.
Hon talar mycket om sin första världscuptriumf i den traditionella sprintkategorin. Efter Sundling och Lampic slutade Maja Dahlqvist trea i loppet.

Dahlqvist såg ut att ha sprängt en chans att gå vidare i kvartsfinalen, trots att han vunnit sprintvärldscupen innan loppet. Turneringen fortsatte till semifinal utan Lotta Udnes Weng, som blev utslagen efter att ha fått ett andra gult kort. Vid ankomsten blev hon tvåa, strax efter amerikanska Julia Kern. Tillåt mig förklara: Efter en sen passning av Kern slutade Dahlqvist trea i semifinalen.

Hur Lång Är Jonna Sundling
Hur Lång Är Jonna Sundling

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!