Ingvar Hirdwall Dödsorsak

Ingvar Hirdwall Dödsorsak
Ingvar Hirdwall Dödsorsak

Ingvar Hirdwall Dödsorsak – Döden har drabbat skådespelaren Ingvar Hirdwall. Enligt hans TT-agent är det så. “Hirdwall” blev åttioåtta år gammal. Döden har drabbat skådespelaren Ingvar Hirdwall. Skådespelaren Ingvar Hirdwall slumrade till på skärtorsdagen i sitt hem. Gammal var hans ålder, 88. Hans företrädare försäkrar TT i ett mejl att han är bedrövad av kollegor, vänner och familj.

Den välkända skådespelaren har ett långt skådespelar-cv som inkluderar roller i långfilmer, tv-program och teaterproduktioner. Han har fått många utmärkelser. Hans framträdande i filmen “Om jag vänder mig om” 2003 gav honom Guldbaggen för bästa manliga biroll. Med “Barnens ö” (1981) utsågs Hirdwall även till bästa skådespelare och vann en Guldbagge. Svenska Akademien gav även Ingvar Hirdwall teaterpriset 2004.

Spelade grannen i “Beck”

Att spela Martin Becks granne i deckarfilmen var en av Ingvar Hirdwalls mest uppmärksammade roller nyligen. Mellan åren 1997 och 2023 var Hirdwall bosatt Valdemar. Men skådespelaren hade ett framträdande 1976 i “Mannen på taket”, som var en del av “Beck” han spelade rollen som mannen på taket. “Hirdwall” blev åttioåtta år gammal. Skådespelerskan Marika Lindström var hans hustru. Det lyckliga paret är förälder till två små. 1934 kom Ingvar Hirdwall till denna värld i Stockholm.

Vem är Rolf Börjlind? “En legend”

Av de första 26 Beck-inslagen var Rolf Börjlind medförfattare. Han förmedlar sin sorg över Hirdwalls bortgång till TT. Han var en legend i ordets alla bemärkelser. Marika (Lindström), hans hustru, upptar en hel del av mina tankar. På grund av detta kommer Becks granne inte längre att ha sprinklers. Döden har drabbat skådespelaren Ingvar Hirdwall.

På skärtorsdagen, efter ett långt och fruktbart liv, gick stjärnan bort. Rankad bland sin generations storheter genom tiderna. Som man gillade Ingvar Hirdwall inte att uppmärksamma sig själv. Hans uppförande och sätt var underskattat, och han tenderade att spela saker säkert åtminstone när han stod på scenen.

Även den yngre generationen kände igen Ingvar Hirdwall från rollen som kommissarie Becks granne Valdemar i TV4-serien; mannen kunde ge liv till även den minsta biroll. Att interagera med Martin Beck 1976 för Bo Widerbergs ikoniska “Mannen på taket” som mördare var en tidigare upplevelse för Ingvar Hirdwall.

Ingvar Hirdwall Dödsorsak

Mest hedrade pris

Ingvar Hirdwall fick flera utmärkelser; hans roll i “Barnens Ö” 1981 gav honom hans första Guldbagge. 2004 hedrades han med Svenska Akademiens teaterpris och året därpå förärades han medalj av monarken. Han var länge aktiv inom flera områden, inte bara Hollywood. På teater har Ingvar Hirdwall spelat otaliga roller. Skådespelaren Johan Rabaeus, 75, sa till Aftonbladet att Ingvar var en otrolig arbetskamrat och en av de personer som haft störst inverkan på honom under hela hans karriär.

Kompisen till “Beck”-skådespelerskan

Peter Haber, 70, av “Beck”-berömmelse, var Ingvar Hirdwalls bästa vän i mer än 30 år. Det här är en fruktansvärd tragedi. “Jag har förlorat en nära vän och en av våra största skådespelare”, säger Peter Haber till Expressen. De var inte bara rivaler i “Beck”-filmerna; de hade roller i andra produktioner. Peter Haber uppger att han var helt autentisk och närvarande i alla sina föreställningar, vare sig det var på filmduken eller på en teater.

“Beck – Quid Pro Quo” var Ingvar Hirdwalls senaste framträdande, och han kommer även att vara med i de två kommande Beck-inslagen. De kommer att vara de sista rollerna han spelar. Marika Lindström, en skådespelerska i sjuttioårsåldern, var Ingvar Hirdwalls hustru. Paret fick två barn tillsammans.

På skärtorsdagen, med sin familj vid sin sida, somnade skådespelaren iväg i sitt hus. Han var 88 år gammal, Ingvar Hirdwall. En agent för skådespelaren Ingvar Hirdwall har informerat TT om hans klients död. “Hirdwall” blev åttioåtta år gammal. Enligt kollegan Peter Habers uttalande till Expressen är det en av våra mest framstående skådespelare och en omhuldad vän till mig som jag har förlorat.

Skådespelaren Ingvar Hirdwall slumrade till på skärtorsdagen i sitt hem. Gammal var hans ålder, 88. Hans agent Birgitta Rönnhedh skriver i ett mejl att han är bedrövad av familj, vänner och kollegor. Hans skildring av grannen till polismannen Martins Beck i över fyrtiofem filmer med Peter Haber i huvudrollen kan ha gjort honom känd för yngre tittare, bland hans andra teater- och filmföreställningar.

“Sinne för timing”

Alltid vid din sida “En fruktansvärd sorg” är vad Peter Haber beskriver det som. Till Expressen beklagar han förlusten av en god vän och en av våra mest framstående skådespelare. Hirdwall har erbjudit Haber rollen som “sprinkler” i Beck-filmer i nästan tre decennier. Vi är på en berest väg. Vi upprätthöll konstant kommunikation, även när vi inte sågs under längre perioder. Enligt Habers åsikt är han oumbärlig.

I de 26 filmer som utgjorde Beck-serien, som började sändas 1997, hade författaren Rolf Börjlind en handd. Han hävdar att det blev klart för honom under castingen att Hirdwall skulle gjutas i den specifika positionen. Enligt min åsikt var ett sådant beslut klokt. Han var en skådespelare som var både ärlig och realistisk. Enligt Börjlind var han positivt rakt på sak när han spelade en roll.

Traditionella delar

Hirdwall föddes i en arbetarfamilj i Stockholm 1934 och var aktiv i Göteborgs stadsteater på 60- och 70-talen. Efter detta tillbringade han mycket tid med att uppträda på Stockholms stadsteater och Dramaten. Två av Hirdwalls guldmedaljer var från hans filmframträdanden; den första var för bästa manliga huvudroll i 1981 års “Children’s Island”, och den andra var för bästa manliga biroll i 2004:s “If I turn around”.

Hans andra uppmärksammade filmprestationer inkluderar många samarbeten med filmskaparna Bo Widerberg och Lars Molin. “Kejsarn av Portugallien” och “Kvarteret Korpen” hörde till hans många filmframträdanden. Han porträtterade huvudpersonen i Widerbergs “Mannen på taket”, en tidig anpassning av Beck.

Skådespelaren Ingvar Hirdwall slumrade till på skärtorsdagen i sitt hem. Gammal var hans ålder, 88. Hans agent Birgitta Rönnhedh skriver i ett mejl att han är bedrövad av familj, vänner och kollegor. Bland Hirdwalls många teater- och filmuppträdanden kan hans skildring som granne till polismannen Martins Beck i nästan fyrtiofem filmer med Peter Haber ha gett honom den största berömmelsen bland yngre tittare.

Alla tjugosex av Becks tidiga långfilmer skrevs av Rolf Börjlind. Han hävdar att det blev klart för honom under castingen att Hirdwall skulle gjutas i den specifika positionen. Börjlind menar att det var ett klokt beslut.

Enligt din åsikt, vad gjorde han vanligtvis som skådespelare?

Han var en skådespelare som var både ärlig och realistisk. När han klev in i en roll var han anmärkningsvärt okomplicerad. Hans tajming var också oklanderlig. Enligt Börjlind utmärkte han sig på att leverera fraser som hade en unik underton. Hirdwalls bortgång har bedrat Rolf Börjlind. Han var en legend i ordets alla bemärkelser. Marika (Lindström), hans hustru, upptar en hel del av mina tankar.

“Underbar person”

Den “otroligt underbara personen” som är Hirdwall är hur skådespelaren och vännen Lena Endre känner för honom. I första hand var han en fröjd att samtala med; han var snäll, kunnig, sympatisk och trevlig. Hon fortsätter med att påpeka att han också var en fantastisk skådespelare. Hon utarbetar med att säga att Hirdwall var en legendarisk figur från den tiden som lämnade ett outplånligt intryck på allt han uppnådde. Jacob (Hirdwall) och Marika (hans familj) är människor jag känner. Endre hävdar att det är tråkigt som fan.

Haber: En katastrofal förlust

Alltid vid din sida “En fruktansvärd sorg” är vad Peter Haber beskriver det som. Till Expressen beklagar han förlusten av en god vän och en av våra mest framstående skådespelare. Han tillförde en orubblig närvaro och ärlighet till varje framträdande han gav, oavsett om det var på scen eller i filmen.

Hirdwall har erbjudit Haber rollen som “sprinkler” i Beck-filmer i nästan tre decennier. Mellan oss ligger en sliten väg. Vi upprätthöll konstant kommunikation, även när vi inte sågs under längre perioder. Enligt Habers åsikt är han oumbärlig.

Traditionella delar

Ingvar Hirdwall föddes i en arbetarfamilj i Stockholm 1934 och var aktiv i Göteborgs stadsteater under 1960- och 1970-talen. Efter detta tillbringade han mycket tid med att uppträda på Stockholms stadsteater och Dramaten. Som ett erkännande för sina många film- och tv-roller fick Hirdwall två Guldbaggars: en 1981 för sitt arbete i “Children’s Island” och en annan 2004 för sitt arbete i “Om jag vänder mig om”, båda för biroller.

Hans andra uppmärksammade filmprestationer inkluderar många samarbeten med filmskaparna Bo Widerberg och Lars Molin. “Kejsarn av Portugallien” och “Kvarteret Korpen” hörde till hans många filmframträdanden. Han porträtterade huvudpersonen i Widerbergs “Mannen på taket”, en tidig anpassning av Beck. Solglasögon med nyans, en spruta och en krage för stöd.

Kvarteret Beck är lätt att känna igen på sina särdrag. Som Valdemar, Peter Haber, 68, ofta får frågan: “Ska du ha en sprinkler?” av Ingvar Hirdwall,86, som spelar Martin Beck. Rolf Börjlind, som skapade karaktären på 1990-talet, inspirerades av en verklig granne till honom som var känd som den bullriga grannen. Sedan de “nya” “Beck”-filmerna släpptes 1997 har både Haber och Hirdwall fortsatt att synas i serien. “Den förlorade sonen” hade premiär på fredagen och markerar den 42:a delen i filmserien.

Ingvar Hirdwall Dödsorsak
Ingvar Hirdwall Dödsorsak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!