Irma Schultz Mamma

Irma Schultz Mamma
Irma Schultz Mamma

Irma Schultz Mamma – Den svenska popsångerskan och skådespelaren Irma Schultz (född Ida Eva-Anna Schultz; artistnamn Irma) föddes i Stockholm den 1 oktober 1965. Hon har tjänat Svenska kyrkan i en rad funktioner, bland annat som musikinstruktör, de senaste åren. Ida Eva-Anna Schultz var hennes födelsenamn. Irma Schultz är Iddes yngre syster. Skådespelerskan, sångerskan, låtskrivaren och gitarristen Irma Schultz. Hon har släppt ett antal singlar under namnet Irma. Hon har samarbetat med en lång rad av Sveriges mest framstående musiker och band.

Biografi

Irma Schultz och hennes syster, sångaren Idde Schultz, bildade bandet Zzzang Tumb och turnerade med Reeperbahn och andra band mellan 1980 och 1983. Hon startade en framgångsrik solokarriär efter att ha bildat kombon Paris Bis med Tom Wolgers på 80-talet. 1999 tog hon examen från Teaterhögskolan i Stockholm.

Låtarna “Precis som du”, “Stureplan” och “Decembersnö” av Irma Schultz var topplistor, och hon gjorde även cameo-framträdanden i några filmer. Hon sjöng med Uno Svenningson som en av “jokarna” i Melodifestivalen 2007 med låten “God morgon”, som tog sig igenom första delen och in i “andra chansen”-omgången, men till slut missade hon att ta sig till finalen. Schultz har följt i Staffan Hellstrands spår vid ett flertal tillfällen.

Mellan 1 och 11 augusti 2007 var Schultz på väg med mopedturnén. Blank is, ett album med svenska covers av Joni Mitchell-låtar, gavs ut 2010. Snger fra gläntan släpptes 2015 och är det senaste albumet. Sedan dess har Schultz fokuserat mest på sitt engagemang i Svenska kyrkan och musikutbildningen. Hon har varit kultursamordnare, församlingsassistent och håller just nu på att undervisa i låtskrivande på Biskops-Arnö.

Integritet

Hon är för närvarande gift med Caesars Palaces slagverkare, Nino Keller. Irma Schultz Keller hette hon på den tiden. Irma Schultz blev en framträdande plats på 1980-talet som en duo med sin syster Idde och har haft en blomstrande solokarriär sedan dess. Artisten har varit borta från allmänhetens ögon i några år, men hon har nyligen gjort en överraskande comeback. Irma Schultz, det här är för dig idag.

Irma Schultz Mamma

Irma Schultz och hennes syster Idde Schultz bildade bandet Zzzang Tumb när de bara var 15 år gamla och blev snabbt kända och turnerade med så anmärkningsvärda akter som Reeperbahn. Irma bestämde sig för att slå sig samman med Tom Wolgers i mitten av 1980-talet för att skapa paret Paris Bis efter att ha arbetat med sin syster i några år. Irma Schultz är dock med största sannolikhet fortfarande ihågkommen för sin stora solokarriär av många. Stureplan, Decembersnö och Precis som du var alla populära singlar från hennes fem album producerade på 1980- och 1990-talen.

Irma Schultz ville flytta sin uppmärksamhet bort från regi efter hennes framgångar på 90-talet och mot skådespeleri. Hon gick på Stockholms Teaterhögskolan och har sedan dess medverkat i Rederiet och Rnarna. Irma och hennes man, Nino Keller, trummis för rockbandet Ceasars, har en pojke 2005 och en dotter 2008, som båda föddes efter deras bröllop 2000. På samma sätt var Irma redan förälder tack vare ett tidigare förhållande . Efter 15 års äktenskap bestämde sig Irma och Nino för att gå sina egna vägar 2015, enligt Expressen.

Irma Schultz har blivit upptäckt av dig

2007 gick Irma och Uno Svenningson in i Melodifestivalen tillsammans, men deras låt God morgon slogs ut i den andra omröstningen. Irma har arbetat bakom kulisserna inom kulturen sedan utgivningen av hennes album 2015, Snger frn gläntan, och föredrar att göra det för att undvika medias granskning. Irma har varit lärare på Biskops-Arnös låtskrivarutbildning och är engagerad i en rad initiativ inom Svenska kyrkan.

Trots att det har gått sex år sedan Irma Schultz tidigare rekord, kan klärvoajanten verkligen ha sett henne nyligen. Vår Uje vår är Henrik Schyfferts första film som regissör, och den handlar om Doktor Kosmos-sångaren Uje Brandelius och hans kamp mot Parkinsons sjukdom. Hon dök upp i den förra året.

Irma Schultz Keller var ung när hon först hörde Joni Mitchell. Hon har till och med låtsat i sitt sinne att hon är den lilla flickan som Mitchell tog in. Samma år kom hon in i världen. Hon har nyligen färdigställt en svensk översättning av låtar av Joni Mitchell. Hon har satt ihop albumet “Blank is” med den musik hon gillar. Ett av spåren på albumet delar sitt namn med själva albumet; “River” av Joni Mitchell är albumets översättning.

Det var en rolig språklig utmaning att komma på hur man uttrycker låtarna på engelska, där jag upptäckte att det krävs mindre stavelser än på originalsvenskan. Men eftersom svenska är mitt modersmål är dess inflytande förstorat. Irma hävdar att det att prata svenska tvingar dig att hitta din röst på ett nytt sätt.

Visar bilder

En fotografkompis tog med henne till Joni Mitchells födelseplats i Kanada för några år sedan. Som ett resultat har Irma olika videoklipp som hon spelar alvid sidan av låtarna på turnén. Avsikten är att evenemanget ska vara mer än att bara Irma framför skivan i sin helhet. Det var roligt att använda eftersom jag också har gett henne mycket uppmärksamhet och många händelser i hennes liv.

Att placera låtarna på ett meningsfullt sätt. Jag lärde mig lite mer om innebörden av varje låt när jag översatte den. Att hålla dessa idéer för sig själv verkar därför själviskt. Det tar formen av ett tema eller kompakt berättelse.

“Väldigt djup”

Tonåren väckte ett livslångt intresse för Joni Mitchells musik. När jag var runt 18 eller 19, när jag först började lyssna på henne, antar jag att jag var mer mottaglig för hennes budskap, och allt som fastnade i mig blev så småningom fast inarbetat. I 50-årsåldern gjorde Joni Mitchell det oväntade avslöjandet att hon vid 22 års ålder hade fött och adopterat en dotter. Och detta gav Jonis dotter, Irma, som föddes samma år, en allvarlig tankeställare.

En bindväv av rött

Det är grejen med tacksamma drömmar. Eftersom vi delar samma födelseår föll det sig naturligt att ta upp det hypotetiska “tänk om det är jag?” medan du pratar med henne. Nino Keller, konstnärens make, och Irma Schultz-Keller, har bestämt sig för att separera. På måndagen lämnade paret in en gemensam framställning om upplösning av äktenskap till tingsrätten.

Ungefär femton år har gått sedan deras bröllop. I måndags fick tingsrätten en skilsmässaansökan från Nino Keller, en 45-årig trummis, och Irma Schultz-Keller, en 49-årig artist. De gifte sig i augusti 2000 och sedan dess har de fått två barn: en son 2005 och en dotter 2008. Med en tidigare partner hade Irma Schultz redan ett barn till.

Nino Keller har varit bandets trummis sedan år 2000. Caesars, tidigare känt som Caesars Palace, är ett svenskt indierockband. Efter gymnasiet bildade Irma och hennes syster Idde Schultz bandet Zzzang Tub. Låtarna “Precis som du”, “Stureplan” och “Decembersnö” är alla hennes egna. Hon började sin karriär inom både teater och film efter att ha skrivit in sig på Teaterhögskolan 1995.

Hennes roller i “Rederiet” och “Rnarna” har bidragit till att göra henne till ett känt namn. Hon sjöng “God morgon” tillsammans med Uno Svenningson i Melodifestivalen 2007 som en hemlig joker. Pengarna gavs till do-over. Hon har tidigare sagt till Aftonbladet att hon hellre vill samarbeta med både män och kvinnor.

Det är pauser på teatern där jag jobbar med musiken, och det är då det blir till ett samspel, förklarade hon. Robin och Nino Keller är bröder som har uppträtt tillsammans i bandet The Slaves. Irma har översatt och producerat Songs av Joni Mitchell, som släpps den 22 september under titeln Blank is Songs.

Albumet distribueras av EMI genom bandets eget skivbolag, Bl rymd. Redan i tonåren hade Irma en djup uppskattning för Joni Mitchells låtskrivande och hade publicerat sex soloalbum, fått en Grammy för bästa kvinnliga popartist och framträtt i film och på scen. I höstas gick hon och fotografen Tina Axelsson ut på vägen för att följa i Jonis musikaliska fotspår. Roadtrip från Saskatoon till Vancouver.

Irma Schultz Mamma
Irma Schultz Mamma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!