Jacob Hård Sjuk

Jacob Hård Sjuk
Jacob Hård Sjuk

Jacob Hård Sjuk – Många människor blev oroliga för fem år sedan när de såg att Jacob Hrd, då 65, hade svarta ringar runt ögonen; det visade sig att detta var en biverkning av hans glaukombehandling. Hans pågående kamp mot sjukdomen beskrivs i hans SVT-profil. Den välkände journalisten Jacob Hrd har hållit på i fyra decennier. Han byggde upp sitt namn som en utfyllnad på sportsändningar på radio innan han gjorde övergången till tv. Under vad som verkar vara oändlig lång tid har han och längdexperten Anders Blomquist varmt guidat tittarna i SVT:s hyllade program Vinterstudion.

Han tilldelades det stora journalistpriset redan i höstas. Verkligen, det är svårt att tro. I mina ögon symboliserar äran banbrytande utredningsrapportering och social rättvisa. I en intervju med Aftonbladet erkänner Hrd: “Jag hade inte ens tänkt på att jag skulle kunna få det”. Fans av den populära sändaren undrade vad som hade hänt med Jacob Hrd för fem år sedan. Mörka påsar under ögonen gav honom ett ovanligt utseende.

Beskriver sjukdomen i detalj

Efter VM 2015 i Falun erbjöd Hrd en förklaring till de uppenbara visuella skillnaderna. En negativ reaktion på ett läkemedel mot glaukom var att skylla. Jag fick många svar, men jag har bytt bort dropparna nu. Efter att ha genomgått laserterapi är tillståndet nu under kontroll. Jag behöver inga kosmetiska droppar just nu. Glaukom har förmågan att orsaka allvarlig skada. Det dödar synnerven och kan leda till blindhet om den inte behandlas och hålls under kontroll.

Det som är skadat går inte att läka, och jag har en del skador på mitt ena öga, men om man påbörjar behandlingen tidigt kan man i de allra flesta fall minska eller stoppa sjukdomsförloppet. Den 65-årige mannen, som säger att han skrivit på “en massa papper” för att skjuta upp pensioneringen, är i övrigt i gott skick. Om man utesluter det faktum att hans knän gjorde ont av artros. Det ser ut som att jag måste opereras för att byta ut mitt knä.

Förlusten av brosk står för den förändrade känslan. Den andra typen av smärta är mer bultande. Jag antar att det kommer att bli operation i efterhand, men jag är hellre ute i friska luften och springer än att återhämta mig från det. Även om jag tycker om att gå till gymmet för de hälsofördelar det ger, erkänner Jacob Hrd att han inte tycker om att träna. I snart trettio år har svenska sportfantaster ställt in sig för att höra vad Jacob Hrd, en av landets mest kända journalister, har att säga. Medan hans arbete som kommentator för längdskidåkningstävlingar har fått honom mest uppmärksamhet, har han åstadkommit mycket mer i sitt liv.

Rollen som förståsigpåare som Jacob Hrd

När det kommer till journalistik har Jacob Hrd åstadkommit mycket. Sedan 1986 har han tillbringat större delen av sitt yrkesverksamma liv på SVT. Alla kommenterande spelningar han har gjort har gjort honom (eller hans röst) känd. Till exempel arbetade han och Anders Blomquist som radarduett för SVT och analyserade många längdskidåkningsevenemang.

Jacob Hård Sjuk

Jacob Hrd har tillbringat mycket tid i kommentarsbåset och har kommenterat tillsammans med en mängd olika medarbetare, av vilka han har arbetat oftare med än andra. Här är några av de sporter han typiskt eller tidigare kallat: Längdskidåkningens motsvarigheter till världscupen och VM. VM och andra friidrottsgalor. Vasaloppet

Förutom sitt arbete som författare, har Hrd varit involverad i en mängd andra ansträngningar. Innan han blev journalist utmärkte han sig i friidrott. Som ett resultat av sin karriär har han även åstadkommit andra saker. Några höjdpunkter från Jacob Hards arbete är: Håller ett föredrag under sommaren P1 2021. För närvarande krönikör för SVT. Erkänd som 2020-talets enastående journalist. Arbetade som röstskådespelare på Tintin (1971) och Zoo Olympics (1992). Tävlade på 800 meter för IFK Lidingö och visade lovande.

Sjuka ögon plågar Jacob Hard

Jacob Hrd är känd för mer än bara sina talanger som journalist och förståsigpåare; han är också erkänd för några andra, mindre spännande prestationer. Många människor vid VM 2015 i Falun frågade efter hans fysiska utseende, vilket kanske är ovanligt för någon vars främsta verktyg är hans röst. Tittarna var nyfikna på om Jacob Hrd hade börjat sminka sig eftersom han såg ut att ha fått mörkare ögonfransar. Men det visade sig att han inte bar några kosmetika och faktiskt var ganska sjuk. Hårda anspråk på att ha haft glaukom, en ögonsjukdom.

Glaukom påverkar ögonen och är en genetisk störning. Att Hrd har sjukdomen är knappast chockerande med tanke på att hans mamma också har det. Utan terapi kan tillståndet döda synnerven, vilket leder till blindhet. Det finns ingen anledning för Jacob Hard att oroa sig eftersom han tar medicin, men ironiskt nog är det det som gör att hans ögonfransar växer så tjocka och mörka.

När det kommer till sina offentliga uppgifter tenderar Jacob Hrd att hålla sig för sig själv och koncentrera sig på sitt arbete. Så, kanske inte alla vet någott om hans personliga liv, men detaljer dyker upp ibland i olika intervjumiljöer. Hard är den stolta föräldern till tre vuxna avkommor. Innan de blev vuxna delade han och hans ex-fru (som han skildes från 2009) vårdnaden om barnen varannan vecka. Hrd har dock hittat kärleken igen efter skilsmässan, och han har varit tillsammans med sin sambo Petra ett tag nu.

Alla är inte medvetna om att Bror Sven Jacob Hrd af Segerstad är Jacob Hards fullständiga namn. Hrd af Segerstad är en adlig ätt, och ätten är en gren av den ätten. Dessutom hade major Karl Hrd, Jacobs far, översyn över kartdetaljen för arméstaben. Han förlorade borta 1980, vilket är ganska olyckligt.

Jacob Hrd är en framstående röst i svensk kommentar

Det var dock många som märkte att SVT-profilen såg annorlunda ut under skid-VM i Falun och nu berättar han om sin mystiska sjukdom. Glaukom är ett tillstånd jag lider av. Han säger till Sportbladet att att ignorera problemet kan leda till bestående skador på synnerven och eventuell blindhet. Jacob Hard och Anders Blomquist tävlade som duo i Falun Skid-VM.

Trots det reagerade vissa tittare negativt på att den omtyckta kommentatorn framstod annorlunda under sändningarna; SVT-profilen som publiceras i Sportbladets tryckta upplaga idag förklarar orsaken till detta. Glaukom är ett tillstånd jag lider av. Långvariga skador på synnerven och potentiell blindhet kan bli följden av passivitet. Men, säger han till Sportbladet, man kanske framgångsrikt bromsar det genom att ta drogen som han själv tar.

Sminkbärare: “frågade varför”

Hrd hävdar att flera av hans nära vänner och familjemedlemmar har frågat honom om han bär ögonsmink på grund av biverkningarna av medicinen. Eftersom receptet jag tar gör att ögonfransarna blir långa och mörka har jag upplevt vissa reaktioner. Människor i min omgivning har ofta ifrågasatt mitt beslut att sminka mig eftersom mitt utseende säger något annat. Så jag svarade honom rakt ut, säger han. Eftersom glaukom finns i Hrds familj gjorde optikern han besökte upptäckten under en rutinundersökning.

Frasen “Inga problem alls”

Hrd lovar att hans sjukdom inte har någon inverkan på hans yrke som kommentator inför sommarens friidrotts-VM i Peking. Egentligen lägger han inte så mycket uppmärksamhet på det alls. Jag är i fantastisk form just nu. Varje dag lägger jag en droppe i varje öga och allt är bra igen. En av sommartalarna i P1 2021 är ingen mindre än Jacob Hrd.

Sportreportern förklarar till sist varför han alltid får frågan om han bär kosmetika. Dina alldeles egna ord om sjukdomen, samlade här. Jacob Hrd, en 66-årig sportjournalist, blir en av sommarvärdarna i Sommar i P1 2021. Han har arbetat på fältet ganska länge och är välmeriterad att ta sig an jobbet som sommartalare. Under hela hans karriär har många reagerat på en speciell aspekt i journalistens ansikte, särskilt när Jacob har dykt upp på atletiska och längdskidåkningsturneringar.

“Jag har fått diagnosen glaukom”

Många tror felaktigt att Jacob alltid har burit kosmetika. Hans utseende har förändrats något som ett resultat av medicinen han tar för att behandla en ögonsjukdom. Eftersom receptet jag tar gör att mina ögonfransar blir långa och mörka, har jag upplevt en del allergiska reaktioner. Folk runt omkring mig har ofta undrat varför jag stör mig på smink när mitt utseende antydde något annat.

I en tidigare intervju med Sportbladet sa Jacob Hrd, “då har jag svarat som det är”. Enkelt uttryckt så lider jag av glaukom. Långvariga skador på synnerven och potentiell blindhet kan bli följden av passivitet. Men du kan framgångsrikt bromsa det genom att ta medicinen som jag tar. Jakobs mamma har grå starr, så han blir lätt sjuk.

Jacob Hård Sjuk
Jacob Hård Sjuk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!