Joakim Paasikivi Flickvän

Joakim Paasikivi Flickvän
Joakim Paasikivi Flickvän

Joakim Paasikivi Flickvän – Den 61-årige överstelöjtnant Joakim Paasikivi är nu ett känt namn i hela Sverige. Dagliga kommentarer om Rysslands invasion av Ukraina har varit en stapelvara i hans arbete sedan den 24 februari. Många människor ser till honom för trygghet i ljuset av Europas nuvarande svåra situation, eftersom han alltid är i allmänhetens ögon tack vare hans frekventa framträdanden på tv, radio, och skriva ut.

Joakim har tjänstgjort i militären i många år och är nu överstelöjtnant och professor i militärstrategi vid Försvarshögskolan i Stockholm. Nackabon och 20 augusti 1960 bebisen Joakim bor på Skogalundsklippan 11. Joakims födelsedag är den 20 mars. För tio år sedan, den 22 juli 2013, bosatte han sig i lägenheten som han nu kallar hem. Han och August gör sitt hem på denna plats.

När det kommer till den här rollen är Joakim eftertraktad. Vi har hittills publicerat nyheter om honom 1533 gånger denna månad. Han bor i en lägenhet med sjutton andra personer, som alla delar samma trappa. Vi vet nu vilka som bor på varje våning och i vilka lägenheter. Stockholms stad är där du hittar flest människor som letar efter Joakim.

Överstelöjtnant och militärexperten Joakim Paasikivi

Joakim är ansvarig för alla militära operationer, både inrikes och utrikes, i sin roll som överstelöjtnant. För tillfället är han också känd som en auktoritativ kommentator om konflikten i Ukraina, en position som han har i många svenskars ögon.

I en intervju med Dagens Nyheter nämnde Joakim att han fick ett samtal från en pensionerad pedagog som ville uttrycka sin tacksamhet för den lugnande effekt hans bevakning av konflikten hade på hennes barn. Joakim rapporterar att han känner både en behaglig glöd och en tung ansvarsbörda: Det här är ganska obehagligt. Helt själv. Allt detta, säger han till tabloiden, är bara hans åsikt.

Denna nyfunna tillgivenhet kom som en total chock

I Joakims familj ingår förutom hans vuxna barn även hans fästmö, som han förklarar i en intervju med Dagens Nyheter. Det är svårt att hitta de rätta orden, säger han, och han tycker att det är utmanande att uttrycka kärlek i ord. Han hävdar att vid hans höga ålder är inga ord fortfarande relevanta.

Joakim Paasikivi Flickvän

Den senaste tidens mediauppmärksamhet har till stor del fokuserat på militärspecialisten Joakim Paasikivi. Vem är denna överstelöjtnant som heter Paasikivi, i alla fall, som alla verkar rådfråga för råd om Ryssland och Ukraina? Vad gäller det svenska försvaret, varför är han så avgörande, exakt? Joakim Kusti Paasikivi, överstelöjtnant i Försvarsmakten och professor i militärstrategi vid Stockholms Försvarshögskola, är mannen i fråga.

När Ryssland attackerade Ukraina sökte TV-nätverk Joakim som medieexpert för att kommentera nyheten. I februari, när invasionen först började, skapade Paasikivi rubriker genom att berätta för SVT att det efterföljande kriget skulle bli en “nötningsstrid” där båda sidor skulle lida stora offer.

Svensk media vände sig till honom när striden bröt ut och sökte hans expertperspektiv. Sverige intresserar sig allt mer för försvar och Joakim Paasikivi har blivit en auktoritet i ämnet. JK Paasikivi, Finlands sjunde president, påpekade ofta att att acceptera sanningen var det första steget mot att få visdom. Ett 40 ton tungt minnesmärke över honom restes i Helsingfors 1980, och inskriptionen finns på monumentet.

En 19-årig Joakim Paasikivi, presidentens barnbarnsbarn, var på plats vid minnesmärkets avtäckning. Det har alltid funnits ett tomrum i familjen eftersom hans bortgång inträffade före min egen födelse. Joakim Paasikivi, överstelöjtnant och professor i militär strategi vid Stockholms Försvarsuniversitet, förklarar: “Min far hade honom som reservpappa eftersom farfar dog vid fronten 1942.”

Joakim Paasikivis nuvarande tv-framträdandefrekvens är låg. Före Rysslands invasion av Ukraina var han en släkting okänd. Nu är han en mycket citerad expert som förklarar situationen i svenska medier. Den tidigare statsepidemiologen Anders Tegnell blev känd för svenska folket under coronapandemin och han har hört folk skämta om att han är en krigs-Tegnell.

Joakim Paasikivi, dubbel medborgare, tjänstgjorde i militären med Nylands brigad, kontingent 2/79, baserad från Dragsvik. Under sina elva månader i garnisonen behärskade han de mest utmanande finska och svenska dialekterna, men han kunde inte behålla den finska.

Under de första två veckorna var jag helt vilsen eftersom jag inte visste hur jag skulle svara på grundläggande förfrågningar som “snälla” eller “tack” på modersmålet. Men när jag insåg att det inte var slumpmässiga ljud, utan ord, blev det enklare.

Samtida medlemmar av familjen Paasikivi

I ett nötskal var JK Paasikivis tillvägagångssätt att bibehålla finsk autonomi samtidigt som man insåg att Sovjetunionen har legitima säkerhetsproblem i landet. Att inse sanningen är utgångspunkten för varje klok handlingn.

Joakim Paasikivi hävdar att han fått förmågan att acceptera verkligheten snarare än att påtvinga världen sina egna ideal genom sin forskning om sin farfarsfar. Förutom den så kallade Paasikivi-linjen har han också en annan linje som han ser som en förlängning av den. I ett nötskal står det att om ny information får dig att omvärdera din position bör du göra det.

Det finns inte längre någon som står bakom dig i en modern Paasikivi-linje, därför är reglerna annorlunda. Nu mer än någonsin kan du och dina andra frihetsälskare utöva verklig autonomi genom att själva bestämma hur de bäst ska närma sig säkerhet. Att gå med i Nato skulle vara en drastisk förändring av Finlands säkerhetsstrategi, något otänkbart under JK Paasikivis ordförandeskap omedelbart efter andra världskriget.

Att gå med i Nato har alltid tyckt mig vara ett förnuftigt drag för vårt lands säkerhet. Som ett resultat av de baltiska staternas anslutning har Östersjön nästan övertagit rollen som ett innanhav för Nato. Att stå vid sidan av blir mer riskfyllt än att delta vid den tidpunkten. Utöver sina andra prestationer är Joakim Paasikivi föreläsare i militär strategi.

Han är militärstrateg med en doktorsexamen. och en universitetslärartjänst. Det är tråkigt att Paasikivi ännu inte har klippt sig på Wikipedias huvudsida. Paasikivi, militärvetare och historiker med doktorsexamen. från Försvarshögskolan, arbetar på avdelningen för sin specialitet. Ett alternativt namn för Al Jazeeras utrikeskorrespondent är Lubna El-Shanti. Såvitt någon vet har han inte setts på nätet när detta skrivs.

På frågan om säkerheten i Sverige svarade Joakim att han gör vad han kan för att bistå landets försvarsstyrkor. Dessutom diskuterade han sin tid med utbildning av officerare vid norska försvarshögskolan. En annan artikel som du kan uppskatta är: Slaget i Ukraina krävde enligt uppgift den ryske generalmajoren Andrey Sukhovetskiy livet.

Forskare tittade på tapeten som Joakim Passikivis familj hade i sitt hem. Joakim Passikivi har tagit det medvetna beslutet att skydda sitt privatliv från world wide web. Eftersom han inte ägnar sig åt internetaktivitet via sociala medier har han ett jämförelsevis litet digitalt fotavtryck. Den svenske veteransoldaten Passikivi och hans familj bor nu i Finland. Han är mycket noga med vilka personuppgifter han lämnar ut till pressen.

Utnämningen av 61-årige överstelöjtnant Joakim Paasikivi gjorde honom till en nationell stjärna i Sverige. Enligt BBC har han med jämna mellanrum lämnat kommentarer om Rysslands invasion av Ukraina sedan den 24 februari. Vid en tidpunkt då Europeiska unionen befinner sig mitt i en politisk kris, har han varit i rampljuset på tv, radio och i tryck. ofta. Under denna period av stridigheter på kontinenten ser många på honom som en pelare av stabilitet.

Joakim har tjänstgjort hedersamt i militären i många år och stigit till överstelöjtnant. Dessutom har han utökat ansvar som lärare i militär strategi vid Försvarshögskolan i Stockholm. Joakim Paasikivi är förutom expert i militära frågor och överstelöjtnant också baserad i Finland. Som överstelöjtnant ansvarar Joakim för det övergripande ledarskapet, strategiutvecklingen och genomförandet av militärens inrikes- och utrikesoperationer. Eftersom många svenskar sätter sin tilltro till honom som auktoritativ kommentator om kriget i Ukraina, spelar han en viktig roll även där.

Det stod en historia i tidningen

Enligt en berättelse i Dagens Nyheter fick Joakim ett telefonsamtal från en pensionerad lärare som tackade honom för hans krigsanalys, som hon sa hade hjälpt hennes ungdomar att slappna av. Joakim kände en stor värme i hjärtat, men han kände också en tung tyngd, som han sa, “Jag känner ett stort ansvar.” Luften här inne luktar positivt.

Vi två är ensamma i det här rummet för tillfället. Publikationen citerar honom som säger: “Detta är bara mina egna åsikter, även om jag lika gärna kunde ha stått där täckt av den svenska flaggan eftersom jag symboliserar något mycket bredare än jag inser.” Och han insisterar på att han inte är i politiken. Även om han kanske har “stått där täckt av den svenska flaggan” insisterar författaren på att hans ord “bara är mina egna idéer.”

Joakim Paasikivi Flickvän
Joakim Paasikivi Flickvän

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!