Johanna Leshem Jansson Mamma

Johanna Leshem Jansson Mamma
Johanna Leshem Jansson Mamma

Johanna Leshem Jansson Mamma – För mordet på Tove, 21, i Vetlanda dömdes Johanna Leshem Jansson till livstids fängelse. Under bevakning upprätthåller hon ett socialt liv, även om hon ofta har bråkat med personalen. Johanna Leshem Jansso n, 20 år, och Maja Hellman, 18 år, skrev historia när de dömdes till livstids fängelse för mord och grov fridskränkning.

Leshem Jansson och Hellmans advokater har överklagat sina straff, och de kommer att sitta häktade i väntan på en eventuell prövning i hovrätten. Tove, hemmahörande i Vetlanda, mördades i sin lägenhet och ströps. Tove sågs senast vid liv den 16 oktober 2022, efter en utekväll i centrala Vetlanda; hennes kropp upptäcktes i ett skogsområde utanför staden den 2 november.

Tove ströps till döds av Johanna Leshem Jansson och Maja Hellman, som sedan försökte bränna kroppen. De två unga kvinnorna, som kände Tove, omhändertogs dagen efter att hon försvunnit. Det hade varit spänningar mellan offret och 20-åringen under ganska lång tid före mordet.

En pusselstrid som involverar Johanna Leshem Jansson

Efter att ha fått sitt straff förflyttades Johanna Leshem Jansson från Jönköping till Hinseberg. Anläggningen har 52 bäddar och är helt ny; den kan hittas norr om rebro. 20-åringen kan leva ett normalt och tillfredsställande liv när hon är inne, komplett med daglig träning och interaktion med sina andra straffångar.

Enligt Aftonbladet har Johanna Leshem Jansson även haft problem med Hinsebergspersonalen på anläggningens hantverksrum. 20-åringen ska ha bett arbetarna att lämna pusslen på en viss plats, enligt tidningen. Aftonbladet berättade att Kriminalvården har höjt säkerheten för Johanna Leshem Jansson.

Johanna Leshem Jansson Mamma

Det inträffar när damen, som avtjänar ett livstidsstraff för mordet på Tove i Vetlanda, klagar över sina medfångars hotfulla beteende. För mordet på Tove, 21, i Vetlanda förra året befanns 20-åriga Johanna Leshem Jansson skyldig och dömdes till livstids fängelse. Hon sitter för närvarande häktad på Hinsebergshäktet. Enligt Aftonbladet har hon nu klagat till Kriminalvården över att ha blivit trakasserad av andra häktade.

Det har rapporterats att andra interner gjorde hotfulla gester och oväsen mot henne. Som ett resultat, rapporterar tidningen, har fängelsetjänstemän förbättrat sin övervakning av området där hon hålls fängslad. Många blev förvånade över gårdagens dom i fallet Tovefallet, som dömde 18-åriga Maja Hellman till livstidsstraff.

Flera artiklar beskriver försämringen av Maja Hellmans och Johanna Leshem Janssons vänskap med Tove när de väntade på sina avrättningar för mord. På en fest träffade Johanna Maja och enligt Expressen “klickade de direkt” för att de delade passionen för dans, mingel och allmän hedonism. Johanna, Maja och Tove är på bild tillsammans vid en cookout i förundersökningen.

Majas pappa berättade för utredarna att hans dotter var en introvert unge, men att Johanna var en “positiv kraft” som fick henne ur sin komfortzon, som SvD rapporterar. Men så småningom måste hon ha varit en “vapendragare” som inte brydde sig. Domen från tingsrätten i Eksjö kommer att angripas av båda kvinnorna. Maja Hellman är en enstöring bakom galler.

Johanna Leshem Jansson går ut och går, minglar med folk och skrattar åt sina egna snaps-beslut. Livet för de två ansvariga för Toves död är väldigt olika bakom galler. Maja Hellman är en enstöring bakom galler. Johanna Leshem Jansson går ut och går, minglar med folk och skrattar åt sina egna snaps-beslut. Livet för de två ansvariga för Toves död är väldigt olika bakom galler.

Tingsrätten fann att Johanna Leshem Jansson uppsåtligen strypt Tove till döds. Maja Hellman svarade med eftertänksamhet och medkänsla när hon insåg vad som hänt vid mordet och höll Toves armar för att trösta henne.

Johana Leshem Jansson har uttryckt sin glädje över beslutet

Aftonbladet rapporterar att de två unga kvinnorna har ganska olika attityder till sin tid bakom galler.
Johanna, vid 20, uppvisar ett beteende som är väldigt olikt sitt tidigare tonåringjag. Efter att ha blivit omplacerad från häktet i Jönköping ska hon ha ett socialt liv när hon sitter inspärrad på kvinnoanstalten Hinseberg, enligt Aftonbladet.

Nyligen tillgänglig är Leif GW Perssons dokumentär Tovefallet. However, den enda kvinnliga åtalade i målet förstod inte det och befanns skyldig till mord. Enligt Johanna Leshem Jansson gjorde bristen på nyheter det otroligt trist. För aprilmordet på 21-åriga Tove i Vetlanda har Johanna Leshem Jansson, 20, och Maja Hellman, 19 år, avtjänat livstidsstraff i fängelse.

Maja Hellman har begärt ut flera föremål medan hon satt i fängelse, inklusive en HDMI-kabel, färgpennor, en CD-spelare med batterier, läppbalsam, en Playstation 2 och fyra “Hey Baberiba”-filmer. Enligt uppgifter som Aftonbladet har sett tidigare är så fallet. Kriminalvården har beviljat allas framställningar.

Johanna Leshem Jansson har nu mindre saker på sin önskelista. Hon har fått tillstånd att använda Kriminalvårdens telefonsystem Intik för att bland annat kontakta sin far, vilket framgår av ovan nämnda handlingar.

Inte nöjd med dokumentären, närmare bestämt

Sedan händelserna i oktober 2022, när de först kom i dagen, har olika dokumentärer släppts i Sverige som beskriver fallet. Bland annat sände TV4 nyligen en dokumentär av Leif GW Persson angående mordet. Leif GW Persson reser till Vetlanda för att “ta reda på vad som egentligen hände” i dokumentären.

Enligt Aftonbladets rapportering var inte Johanna Leshem Jansson målgrupp för dokumentären. Hon ska ha kommenterat att det var ointressant. Hon klagade tydligen på att det inte fanns någon färsk information i den och att hon var bekant med materialet som presenterades.

Tog fallet till domstol

Båda kvinnorna har överklagat sina respektive domar och hovrätten kommer att pröva deras fall i slutet av augusti. Båda damerna befanns skyldiga till mord och grovt integritetsintrång och dömdes av tingsrätten till livstids fängelse. Toves kropp flyttades till ett skogsområde utanför Vetlanda och kvinnorna har erkänt att de hjälpt till med omplaceringen. Johanna Leshem Jansson har erkänt att hon två gånger antänt kroppen efter att hon redan dödat personen.

Sanering i kriminalvården

Båda kvinnorna är för närvarande häktade i väntan på verkställighet eller ändring av deras respektive straff. Enligt uppgifter som tidigare rapporterats av Aftonbladet kommer de dock att spendera sin tid bakom galler väldigt olika. Maja Hellman har arbetat som städare på häktet och målat mycket trots att hon tvingats tillbringa mycket av sin tid ensam.

Hon ska ha deklarerat flera gånger att hon är sjuk och inte vill sova i samma säng som någon annan. Hon ska också ha sagt att hennes hälsa hade förbättrats efter att hon hade anpassat sig till sitt nya normala. Å andra sidan påstås Johanna Leshem Jansson ha en sund rutin, upprätthålla positiva relationer med sina meddömda och njuta av livet bakom galler.

Livstidsstraff dömdes ut för mordet på 21-åriga Tove i Vetlanda och både Johanna Leshem Jansson (20 år) och Maja Hellman (18 år) överklagar sina fällande domar. Jens Lapidus, tidigare advokat och romanförfattare, sa att han aldrig tidigare har sett en så ovanlig dom. Mordet på Tove, 21, i Vetlanda förra året resulterade i att Johanna Leshem Jansson, 20, och Maja Hellman, 18, dömdes i onsdags till livstidsstraff.

Nu sa advokaterna för de två damerna att de planerar att överklaga besluten. Författaren och före detta försvarsadvokaten Jens Lapidus hävdar att alla visste från början att Johanna Leshem Jansson skulle bli skyldig till mord. Detta var dock mindre säkert i fallet Maja Hellman. Enligt Lapidus i After Five var rättsläkarens förhör den avgörande faktorn för livstidsstraffet eftersom det bevisade bortom rimligt tvivel att strypning var dödsorsaken.

Försvarets betydelse

Båda damerna har nekat till mord, men har erkänt att de flyttat Toves kropp efter hennes död. Maja Hellman har också starkt tillbakavisat varje antydan om att hon skulle ha haft någon roll i själva mordet. Advokaten Mikael Svegfors, som företräder Hellman, är trots detta ytterst kritisk till hennes livstidsstraff och säger till TT “Det är uppenbart att ett livstidsstraff överklagas, särskilt när man inte har gjort det man åtalas för.”

Advokaten Clea Sangborn säger att hennes klient Johanna Leshem Jansson också kommer att överklaga domen. Den första rapporten från rättsläkaren väckte frågor om förekomsten av maginnehåll i lungorna. Sedan, enligt vad Clea Sangborn berättade för TT, “ändrade hon sig, tog tillbaka det och skrev ett uttalande” där hon hävdade att strypning var den primära orsaken.

Johanna Leshem Jansson Mamma
Johanna Leshem Jansson Mamma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!