Jonas Bonnier Förmögenhet

Jonas Bonnier Förmögenhet
Jonas Bonnier Förmögenhet

Jonas Bonnier Förmögenhet – Jonas Bonniers hemstad Upplands-Bro är hem för 617 miljonärer. Medelinkomsten i Jonas postnummer, 196 93, är 548 987 kronor och andelen invånare som har betalningsproblem är 4,9 %. Jämfört med riksgenomsnittet på 73,9 % i Sverige, tjänar kvinnor i detta land i genomsnitt 74,4 % av vad män gör.

Jonas Bonnier är bosatt på Vickbergahöjden 12, Kungsängen, Upplands-Bro kommun, i villa/radhus. Hans kvarter är en del av Kungsängen-Västra Ryds församling. Jonas Bonnier (59 år) och Sebastian Bonnier (32 år) anges som boende. Tage Erlander, medlem i det svenska socialdemokratiska partiet, var i tjänst under Jonas Bonniers födelseår. Samma år som Sveriges befolkning nådde 7 695 200 vann Djurgrden IF det svenska mästerskapet i fotboll för herrar.

60 år gammal föddes han på vintern under Vattumannens stjärnbild (men i den kinesiska kalendern var hans födelseår Draken). Hans namn är den grekiska anpassningen av det hebreiska namnet Jona, som betyder “duva”, eller en diminutiv av namnet Johannes. Det är hans namnsdag om 237 dagar, och han kommer att fylla 60 år. Jonas har ingen make.

Jonas är knuten till två verksamheter: Stockholm Tak & Byggpltslageri AB och Stockholm Tak & byggpltslageri. Det görs över 100 miljoner sökningar efter personer på Ratsit varje år och de tre mest eftersökta i Upplands-Bro kommun den senaste månaden är Joseph Said, Dan Ekborg och Caroline af Ugglas Liljedahl. De mest eftersökta i Upplands-Bro kommun finns listade här. De senaste tre månaderna har Jonas Gardell i Stockholm, Jonas Kallberg i nnestad och Jonas Palmér i Nässjö varit de tre mest eftertraktade Jonas i Sverige.

Jonas Bonniers tid som vd för det familjeägda mediekonglomeratet upphörde för snart tre år sedan. Han ryckte upp sitt liv och började igen som författare i Miami. Men han fortsätter att jobba lika hårt som alltid. Hans egen känsla av ånger, tror han, är det som verkligen driver honom. Under dess dystra yttre finns dock en myllrande massa av aktivitet.

Vi möter en tonad och solbränd Jonas Bonnier i Miami. För några år sedan, när vi träffades första gången, var jag chefredaktör för Dagens industri och han var vd för Bonnier och styrelseordförande. Nu är både jag och Jonas tillbaka för att skriva i USA; han som romanförfattare och jag som journalist. Vi tar en rundtur i Wynwoods trendigaste områden, som tidigare var slumkvarter men nu ståtar med priser på cirka 100 miljoner kronor för ett enda klottertäckt lager.

Jonas Bonnier Förmögenhet

En cool och farlig stadsdel där du fortfarande måste vara medveten om vilka gator du ska gå och vilka du ska undvika. Det här är Jonas Bonnier när han är som bäst. Han guidar oss in i Wynwoods gömda gränder, där vi ser spektakulära graffitikonstverk efter varandra. Du kan hitta de mest otroliga konstverken även på väggar i bakre gränder där få människor någonsin vågar sig. Det är så häftigt, man! Det är min bostad, förklarar Jonas Bonnier.

Snart tre år har gått sedan Jonas Bonnier hoppade av som Bonniers direktör. Han var drygt 50 år och han hade varit vd för medieorganisationen i sex år, efter att ha varit vice vd i tre år. Under hans tid som vd för det familjeägda mediekonglomeratet slog den globala finanskrisen till och internetföretag som Facebook och Google började göra betydande inhopp i den svenska reklamsektorn. Medan detta pågick skaffade Jonas Bonnier amerikanska tidszoner, ett drag som han senare kritiserades för.

Mediebranschens primära problem

Det fanns många gissningar i affärspressen om varför Jonas Bonnier avgick som vd, med teorier som sträckte sig från hans behov av personlig förändring till påståenden om att han ombads avgå. Han vill inte utveckla de interna samtalen ytterligare. När jag först tillträdde som vd var Bonnier mediekonglomerat nummer två i Norden, TV4 var delad på tredje plats i landets betyg och Bonnier var Sveriges nummer två utgivare av dagstidningar. När jag slutade som vd hade TV4 redan slagit ut konkurrensen och var den största utgivaren av dagstidningar i Sverige.

Samtidigt expanderade Google och Facebook i en aldrig tidigare skådad takt och vi hade stora möjligheter att förbättra oss på många områden. Men, funderar han, “för varje bra sak du tror att du åstadkommer, finns det alltid något annat som är dåligt med ett stort företag som Bonnier.”

Bonnier, liksom andra äldre medier, står inför utmaningar i nuet. Den traditionella mediemarknaden krymper i takt med att nya digitala kanaler expanderar, vilket visar på behovet av att uppdatera branschens underliggande ekonomiska paradigm. Om vi tar en titt på mediebranschen som helhet måste vi undra om behovet av tillförlitliga nyheter, högkvalitativ underhållning och övertygande berättelser kommer att minska eller öka.

Jag räknar med ett stort ökat intresse. Det är en helt annan sak att säga att mediebranschen har problem med sin affärsmodell. Det kommer att bli tumultartat, för att vara säker, men jag syftar på de kommande tjugofem. Han är inte längre involverad i Bonniers verksamhet och säger sig inte ha något intresse av att göra det i framtiden. Människor under 40 år representerar nu en generation rik på talang. Jonas Bonnier hävdar att hans familj kan ta hand om honom tillräckligt.

Frasen “Jag blir lätt manisk”

Jonas Bonnier och hans fru Helena flyttade till Miami nästan kort efter att han avgått som vd. Eller, alternativt, Jonas Bonniers nya tid är en där skrivandet spelar en central roll. Staden har överträffat våra förväntningar på många sätt. Graffitin i Wynwood, Florida, är ett utmärkt exempel. Turister brukar bara utforska en sträcka på 20 kvarter längs stranden, medan staden Miami faktiskt består av 10 eller 12 mindre kommuner. “Krogscenen är helt fantastisk, helt i nivå med New York”, säger Jonas Bonnier och lyfter fram stadens överflöd av nöjesalternativ.

Under sin tid i Miami har han haft ett rigoröst arbetsschema, även om hans fokus har skiftat. Lika mycket som jag gjorde när jag var vd för Bonnier, åtminstone. När jag håller på med något brukar jag bli galen. Även om jag verkar fridfull på utsidan, är mitt inre tillstånd allt annat än”, skrattar han. Han tror att denna attityd är utbredd bland direktörer, och det är troligen en av anledningarna till att de har tagit sig till toppen av sina företag.

När du vaknar som regissör behandlar du ditt arbete med det allvar det förtjänar. Om du är en författare som jag lägger du ner många timmar för att du tror att sagorna du vill berätta är avgörande. Okej, det gör jag.

Symboliskt för en djupt sorgsen sammankoppling

Jonas Bonniers kommande bok, Fäder, blir hans åttonde. Mottagandet av hans tidigare publikationer har varit ambivalent, med vissa recensenter som är särskilt svidande. Jag tycker att den nya boken är fantastisk, och jag är verkligen stolt över den”, säger författaren Jonas Bonnier. Relationen mellan en far och son i Fathers visas ganska tragiskt. De två männen är både framgångsrika och ensamma, men har tappat kontakten med varandra. Han kallar det en “modern Oidipus-historia” där fadern är en förmögen affärsman och sonen en känd musiker.

Den grekiska teatern är min favorit. När jag var liten gick min mamma i skolan för teater. Hon berättade historierna för mig om och om igen när hon studerade inför sina undersökningar. Så när jag var sju år gammal var kung Oidipus blod redan i mina ådror. Att en text skriven för över två årtusenden sedan ändå är lärorik idag fascinerar mig. Trots alla framsteg hos människan har hon gjort mycket små känslomässiga framsteg.

Huvudpersonerna lever i två universum, varken Jonas Bonnier känner till något av dem. Du kan inte sätta en siffra på hur mycket som kommer från din egen personliga erfarenhet. Jag tror att det är en svår uppmaning för författare att göra. Självklart bygger jag på mina egna livserfarenheter, som jag ändrar, förklarar och ibland lämnar oförklarade. Jag misstänker dock också att jag finner inspiration i massmedia; Jag är ett stort fan av film, tv och litteratur. Men det är uppenbart att jag har levt i båda de världar jag pratar om.

Jonas Bonnier känner, liksom huvudpersonerna i sin roman Fäder, en djup känsla av isolering. Jonas Bonnier fick Lukas och hans andra fru Gun. Vi är tyvärr alltid på egen hand. Jag håller med om att det finns mycket i nuet som är nedslående. Jag var enda barn tills jag var tre år, då mitt sista syskon flyttade ut. Om du var enda barn föredrar du förmodligen fortfarande ditt eget sällskap som vuxen.

Hollywoods sista chans

Jonas Bonnier hävdar att han inte är särskilt intresserad av att vara filmare för tillfället. Han tycker inte heller att det är så illa att han nu lägger sex timmar om dagen på att skriva ut istället för att driva företaget. Jag har aldrig varit särskilt bra på att se tillbaka i minnet. Jag önskar att jag hade mer tid att knåda, men tyvärr är det inte så. Jag känner att det finns mycket jag behöver åstadkomma den här veckan, den här månaden och i slutet av hösten.

Romaner av Jonas Bonnier skrivs uteslutande på svenska, medan hans dramer är skrivna på engelska. I slutet av förra året sålde han sitt första manus till en tv-serie, vilket gjorde att han kunde bryta sig in i Hollywood-branschen. Produktionsfirman Annapurna köpte den. Företaget har expanderat från bara filmskapande till TV-produktion.

När du berättar för folk i Hollywood att du har skrivit en långfilm ser de på dig med ett dystert ansiktsuttryck. Men om du har skrivit en tv-serie kommer cheferna på produktionsbolagen att märka det. Uppenbarligen är ditt enda alternativ att bli tv-skribent. Många människor är intresserade av att köpa en tv. Eftersom det nu kostar 300 miljoner dollar att göra en film “vågar inte studios floppa”, som Jonas Bonnier påpekar. Efter att ha sålt sin första serie är han överlycklig. Att faktiskt ha sålt något är helt annorlunda än att bara försöka göra det.

Jonas Bonnier Förmögenhet
Jonas Bonnier Förmögenhet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!