Jonas Gardell Längd      

Jonas Gardell Längd
Jonas Gardell Längd

Jonas Gardell Längd – Poet, manusförfattare och komiker. Även om 59-årige författaren Jonas Gardell av “En komikers uppväxt” inte är rädd för rampljuset, håller han sina barn långt borta från det. Nyheter24 bryter ner de vanligaste frågorna (FAQs) om Gardell i Sverige. Stockholmaren Jonas Gardell kom till denna värld i Täby den 2 november 1963. År 2023 fyller han 60 år.

Vad är Jonas Gardells längd?

Jonas Gardells höjd är ett ämne för mycket nyfikenhet. På vilken höjd då? Med 173 centimeter står hon på samma höjd som bland andra Miley Cyrus och Tom Cruise.

Vilket år var Mark Levengoods äktenskap med Jonas Gardell?

Efter att ha blivit partners 1995 knöt Mark Levengood och Jonas Gardell ihop säcken 2011. Inte nog med det, utan Gardell twittrade då som Expressen och andra rapporterat om att hon och Mark, efter 25 års äktenskap, äntligen gifte sig “på riktigt” i söndags, alltså juridiskt och socialt.

Jonas Gardell Längd : 173 cm

När skilde sig Mark Levengood och Jonas Gardell?

I juni 2023 hade paret redan proklamerat sin önskan att avsluta sitt 37-åriga äktenskap. De knöt ihop säcken i ett helt decennium. På grund av det, Jonas Gardell: Vi stoltserar inte med våra barn. Avkommorna till Jonas Gardell och Mark Levengood, som är 59 år, är en son och en dotter. Enligt Feminas rapportering har ex-paret tagit det medvetna beslutet att skydda sina barn från allmänhetens syn, och vägrat visa upp dem på sociala medier eller vid offentliga evenemang.

Gardell har tidigare uttalat sig mot kända personer och inflytelserika personer som använder sina barn som reklamverktyg. “Mark & Jonas podd” sändes 2020 och komiken gjorde ett uppriktigt skämt om hur 47-årige Alex Schulman “sålde ut sina barn i en reklam”, enligt Aftonbladet.

Boot av Jonas Gardell vs. Schulman, Alex

Den uppskattade “Alex & Sigge”-showen innehåller Schulman som marknadsför sina sponsorer, vilket Gardell attackerar i det här avsnittet. I synnerhet tar komikern upp podcastprofilen som visar hans barn i sitt reklammaterial. Gardell frågar: “Är du seriös? Du säljer dina barns hår för löss för att tjäna pengar?” in i mikrofonen.

Jonas Gardell Längd

Efter det vill serieserien veta om någon annan svarar på annonser som dessa. Jag är djupt ledsen, säger han. Efter att Gardells son tog examen 2022 var det sista gången något av hans barn gjorde ett framträdande på hans sociala medier. Men far Gardell visar bara upp sin bakdel. Den svenska författaren, dramatikern, komikern och konstnären Jonas Holger Gardell föddes i Täby den 2 november 1963.

Många romaner, manus, shower och sånger har skrivits av Gardell sedan hans författardebut 1979. Det finns tjugofem språk som har översatt hans böcker. Bland hans mest kända verk kan nämnas En komikers uppväxt (1992) och Torka aldig torar ut gantskar-trilogin (2012–2013). Romanerna har anpassats till TV-program som kan ses på SVT. 1996 fick Gardell priset Tage Danielsson, Frödingstipendiet, Stora Svenska Talarpriset och en Guldbagge för bästa manus till Pensionat Oskar.

Andra utmärkelser är bland annat Kristallen-priset från Sverige för tv-serien De halft dolda, Prix Futura för romanen En Komikers uppväxt och Frödingstipendiet. Åbo Akademis fakultet för humaniora, psykologi och teologi tilldelade honom filosofie hedersdoktor 2018, efter befordran till medicin hedersdoktor vid Linköpings universitet 2013 och teologi hedersdoktor vid Lunds universitet 2007.

Familjeliv och första jobb

Psykologerna Ingegärd Gardell (f. Rasmussen) och Bertil Gardell (professor i socialpsykologi) är föräldrar till Jonas Gardell. Som näst yngst av fyra syskon tillbringade Gardell sin barndom i Enebyberg, en förort norr om Stockholm, med sina föräldrar och tre yngre syskon. Alla i familjen var hängivna baptister och hängivna kristna.

Jonas Gardells föräldrar skilde sig 1983 efter en lång separation och pappan lämnade hemmet för att utöva ett yrke och ett nytt förhållande. Enligt Jonas Gardell var hans pappa den typen av kille som fick kärlek men som aldrig kände att den återgäldades. Enligt Gardell kunde “inga skyddsnät stå emot kraschen som min familj gjorde vid den tiden.” Han har sedan dess uttryckt sina reflektioner över hur svår skilsmässan var för honom.

Vid fjorton års ålder började han tillbringa tid på Klara norra kyrogata, ett ökänt Stockholmshäng för unga manliga prostituerade, som ett sätt att kanalisera sin ångest. På grund av vad han gick igenom där, lovade han sig själv att han aldrig mer skulle bli ett hjälplöst offer. Efter gymnasiet med samhällsvetenskaplig inriktning skrevs Jonas Gardell in på scenskolan vid arton års ålder.

Han blev dock förkrossad över att höra att han var den 500:e personen som provade på Hamlet-auditionen. Efter det, han bestämde sig för att ägna sig åt konst på heltid och, med hjälp av några vänner, etablerade han ett konstgalleri. Som skissmodell försörjde sig Gardell på socialbidrag. Samtidigt gjorde Gardell sin litterära debut 1979, 18 år gammal, med diktboken Den tigande talar. Han skapade även noveller och poesi under denna tid.

Karriär

Passionsspelet, Gardells debutroman, släpptes 1985. Han trodde att han hade skrivit självbiografier efter Jenny (2006) och flyttade sin koncentration till dokumentärer; i synnerhet började han skildra HBTQ-historia i Sverige i flera romaner. 2012 och 2013 släpptes den väl mottagna romantrilogin Torka aldrig tårar utan handskar. Torka aldrig tårar utan handskar var en enorm framgång och vann flera priser på vägen.

Många av hans skrifter handlar om religiösa teman och religion. Om Gud(2003) och Om Jesus(2009), två religiösa specialböcker författade av Gardell, anses av honom vara bland hans konstnärligt mest utmärkta verk. Bland de skönlitterära böcker som gavs ut i Sverige 2018 toppade “Till minne av villkorslös kärlek” etta.

Hans bok från 2021 Ett lyckligare år skildrar bland annat filosofen Pontus Wikners Uppsalapojke från 1850-talet. Han skrev debut 2022 med Martin Jacobsons illustrationer i Sagan om den lilla sparven, en barnbok.

Manus

Pensionat Oskars debut 1995 markerade den första långfilmatiseringen av ett manus av Jonas Gardell. Förutom att ha skrivit texten till den fantastiska singeln “Aldrig ska ja stopa äskal dig” skrev Gardell även manuset till filmen Livet er en schlager. I en efterföljande coverversion tog Gardell låten till tvåa på Svensktoppen.

Scen

Han gjorde sin scendebut i Good Night, Mr. Teateruppsättningen av Kim och Jonas öppnade första gången 1989. Hans turné 2013 med den populära singeln “Mitt enda liv” blev en stor succé. Med debuten 2016 av hans teaterföreställning 30 år tillsammans reflekterade han över sina tre decennier på scenen.

Mediasändningar via radio och TV

Gardell har gjort framträdanden som sig själv i olika svenska tv-program, bland annat Sommerkrysset, Stjärnorna på slotlett, Doobidoo och So ska det låta. Han framförde “There is a way” i den andra semifinalen i Melodifestivalen 2018 och hamnade på sjua.

Doktorerade med heder

I december 2007 tilldelades Gardell titeln teologi hedersdoktor av Lunds universitet, med följande motivering: Hans arbete kännetecknas av ett obevekligt engagemang för försvaret av mänskliga rättigheter och värdighet, med betoning på de utestängda och underprivilegierade.

Han är en betydande samhällskommentator och kritiker eftersom han är en av få människor som kan förena människor i alla åldrar med sin unika blandning av komedi och allvar. Med hänvisning till motiveringen. Några teologer uttryckte sitt ogillande mot urvalet, och två styrelseledamöter förblev neutrala.

I Lunds domkyrka upphöjdes Jonas Gardell till doktorsgrad den 30 maj 2008. Han höll sitt invigningstal, “Inbjuden till Jesu bord”, inför en helig audiens i Lunds Allhelgonakyrka dagen innan. Befordran till medicin hedersdoktor vid Linköpings universitet tilldelades Gardell den 17 maj 2013. En del var kritiska till resonemanget den här gången och nämnde “dess mångfacetterade beskrivning av ett mörkt kapitel i svensk medicinsk historia” som exempel.

Jonas Gardell Längd
Jonas Gardell Längd

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!