Josefin Nilsson Ex

Josefin Nilsson Ex
Josefin Nilsson Ex

Josefin Nilsson Ex – Den svenska sångerskan och skådespelerskan Josefin Nilsson föddes som Monica Emma Josefina Nilsson den 22 mars 1969 och avled den 29 februari 2016. Allan Nilsson var revyartist och låtskrivare och dottern Josefin föddes i När, Gotland. Annelie Roswall, Birgitta “Bittis” Jakobsson och Marie Nilsson (1961–2024) var hennes systrar och vänner när de bildade gruppen Ainbusk.

Benny Andersson tog fasta på dem och komponerade två av deras låtar som blev hits i Sverige. Deras debut förlängd pjäs (EP) kom ut 1990. Hon var en av de lyckliga mottagarna av Ulla Billquist-stipendiet, som stöder framväxande artister, 1992. Hennes debutsolo-satsning, Shapes, som hon skrev och samproducerade med ABBA-medlemmarna Björn Ulvaeus och Benny Andersson, debuterade som nummer fjorton i Sveriges albumlistor året därpå.

2002 porträtterade hon Svetlana i den svenska bearbetningen av Chess. 2005 tävlade hon solo i Melodifestivalen, som är Sveriges nationella uttagning till Eurovision Song Contest. 2008 var hon medlem i gruppen Ainbusk. Mellan 1993 och 2008 spelade hon och hennes band in flera album och fick erkännande i en handfull filmer tills hon var tvungen att ta ett sabbatsår från branschen på grund av hälsoproblem.

1995 spelades en cover av “Surprise, Surprise” av Josefin Nilsson in på estniska. “Sa muutsid kõik” hette låten som den estniska popsångerskan Nancy sjöng. Benny Andersson samarbetade med Marie Nilsson i en ny låt 2015, den digitala versionen kom dock inte ut förrän 2016. Hon och hennes syster Marie uppträdde på flera gotländska konserter under 2016.

Josefin gick bort i sitt gotländska hem den 29 februari 2016 , bara veckor innan hennes 47:e födelsedag, efter höftoperation. Sångerskans historia av övergrepp av sin ex-partner Örjan Ramberg, som från början var namnlös i ett SVT-program 2019 om hennes liv, avslöjades som den främsta orsaken till hennes försämrade hälsa. Våld i hemmet i Sverige är återigen ett diskussionsämne tack vare dokumentären.

Josefin Nilsson Ex

Skildringen av Josefin Nilssons fysiska och känslomässiga övergrepp i händerna på hennes ex-pojkvän, en skådespelare, i en tv-dokumentär om hennes liv har väckt passionerade känslor. Josefin Nilsson, som gick bort 2016 vid 46 års ålder, planerade att skriva en bok som beskriver hur hennes förhållande med en berömd skådespelare gjorde henne känslomässigt och fysiskt skadad i slutet av 1990-talet, vilket krävde narkotika för återhämtning från höft- och ryggoperationer .

Tusentals kvinnor upplever årligen våld i nära relationer och SVT-dokumentären har uppmärksammat denna fråga. Detta är föremål för 23 000 årsrapporter till myndigheterna. Enligt Jenny Westerstrand, ordförande för Roks, en nationell organisation som erbjuder boende till kvinnor som har upplevt våld i nära relationer, förekommer detta fenomen ofta i nära relationer och kan pågå under lång tid, även om det framstår som konstigt för utomstående observatörer.

Utanför nationalteatern Dramaten, där Josefin Nilssons ex-sambo uppträder, har protester genomförts. Företagets ledning har ställt in en show och träffat kulturministern för att diskutera deras säkerhetsåtgärder för personalen på tisdagen. En man vid namn Örjan Ramberg befanns skyldig till misshandel av Josefin Nilsson strax innan hon gick bort.

Efter att dokumentären “Josefin Nilsson – Älska mig för den jag är” offentliggjordes delade han med sig av sitt perspektiv på saken i en debattessä. Det skulle ha varit Josefin Nilssons 50-årsdag den 22 mars 2019. I och med släppet av filmen “Josefin Nilsson – Älska mig för den jag är” på SVT Play för några månader sedan tog SVT fasta på det.

Josefin Nilssons dokumentär blottar en skuggsida Medan dokumentären mest fokuserar på Josefin Nilssons konstnärliga framgång, berör den en mörkare sida av hennes liv, och beskriver de brutala övergreppen hon utsattes för i händerna på en kille som hon var involverad med. Örjan Ramberg, skådespelaren från Dramaten, var den mannen.

Svaren till Örjan efter Josefin Nilssons bortgång

Filmbesökarnas reaktioner var omedelbara. Under månaderna som följde var ämnet över hela sociala medier, och hashtaggen #brinnförjosefin blev trendig. Dessutom såg Stockholm en massiv lätt protest för att belysa frågan om manlig aggression mot kvinnor. Alla var rasande på sociala medier och Camilla Läckberg var en av flera som offentligt valde att skriva Örjans namn på Instagram.

Beträffande eventuella juridiska konsekvenser är jag inte rädd. Ge järnet. Då accepterar jag det. Förlora tanken. Vi borde ta detta ögonblick för att avslöja alla BS. Senare kan vi tvätta botten rätt som ett lag. Hon sa då att hon var fullt beredd att möta eventuella juridiska konsekvenser. Nu har dock Örjan Ramberg också bestämt sig för att komma in i rampljuset och ge en egen tolkning. Det rapporterades i ett debattinlägg i Aftonbladet.

Josefin Nilsson blev sparkad i magen, enligt Ramberg

Människor har treåt att skjuta Örjan Ramberg varje gång han lämnar sitt hem efter filmen, och han får mordhot varje dag. Han erkänner att ha sparkat Josefin Nilsson i magen, men han tillbakavisar filmens påstående om att han kastat henne mot en vägg. En smärtsam och öm händelse inträffade när jag sparkade min ex-flickvän i magen efter ett slagsmål hemma. Örjan uppger att hon inte har anklagats eller ens antytts för att ha upplevt ihållande kroppsskada under hela rättsprocessen eller vid läkarkontakt.

“Jag var oskyldig till mordet på Josefin Nilsson”, konstaterade Örjan Ramberg

Enligt Örjan Ramberg ska han inte ha varit inblandad i omständigheterna kring Josefin Nilssons död, men han uttryckte djupt beklagande över hennes bortgång. Med förbehållet att dokumentären inte har vilselett någon. Örjan Ramberg berättar vidare att en rasande lynchhop samlades bakom kulisserna och drog igång en bilfärd vid dokumentärens sändning. Den offentliga fientligheten spiralerade ut ur kontroll på sociala medier.

Sedan fortsätter han med att tillägga att han efter dokumentären översvämmades med hatbrev, hot om att stycka, kastrera, slakta och mejl, sms och röstmeddelanden. Att om han någonsin lämnar sitt hus kommer folk att skjuta eller misshandla honom, och att hans huvud och nacke ska skäras av.

Till sist frågar Örjan Ramberg allmänheten “Hur länge tror du att jag egentligen kommer att tjäna för mitt brott mot Josefin Nilsson?Allmänheten visar ingen nåd eller förlåtelse för det brottet. Att det är falskt stör varken publiken eller media. På 1990-talet utsatte Josefin Nilssons ex-pojkvän henne för psykiskt och fysiskt våld.

Killen fick ursprungligen tre månaders fängelse för misshandel av tingsrätten, men hans straff sänktes senare till villkorlig dom av hovrätten. Äntligen har han uttalat sig i en intervju med Expressen. Men, tillägger han, det här är gamla nyheter och resultatet är redan bestämt.

Vittnen från Josefin Nilssons inre krets och yttre krets vittnar i den nya SVT-dokumentären “Älska mig för den jag är” om de psykiska och fysiska övergrepp som sångerskan utsattes för i händerna på sin ex-pojkvän på 90-talet. Tingsrätten dömde ex-pojkvännen till tre månaders fängelse för våld, olaga hot och brott mot besöksförbud.

Hovrätten sänkte därefter hans straff till ett avstängningsstraff. Det här är bara det senaste kapitlet i en gammal saga, resonerar han i en intervju med Expressen, och han har redan betalat priset. Att säga till en brottsling att de måste gå igenom allt igen är detsamma som att säga det här. Han fortsätter med att tillägga att det inte är så svensk rättvisa fungerar och att folk inte är intresserade av att läsa om det, därför skriver du inte om det.

En hel kvinnogrupp kan nu förstå hur detta kan irritera dem. Detta är dock gamla nyheter och ärendet är redan löst. Ingen tar upp detta och ingen stämningsansökan har lämnats in. Individen är inte heller vid liv längre och kan inte höras. Hundratals människor kom ut på lördagen för att visa sitt stöd för Josefin Nilsson och för att fördöma de övergrepp som kvinnor utsätts för i händerna på män.

Se Josefin Nilssons “Älska mig för den jag är” på SVT Play i Sverige. Josefin Nilsson, skådespelerska och sångerska, dog i hemmet. Som medlem i bandet Ainbusk Singers fick hon stor berömmelse. Hon deltog i Melodifestivalen 2005. Josefins ålder nådde 46 år. 1969 kom Josefin Nilsson till vår värld. 1983 bildade hon och hennes syster Maria vokalensemblen Ainbusk Singers.

Benny Andersson (tidigare Abba) komponerade musiken till två av sina mest kända låtar, Lassie och Älska mig, som de släppt genom åren. Utöver sitt arbete med Ainbusk hade hon en solistkarriär. Melodifestivalen, Sveriges inträde i Eurovision Song Contest, var ett evenemang 2005 där hon tävlade. Efter att ha placerat sig trea i Linköpings semifinal med sin låt “Med hjärtats egna ord” gick hon vidare till andra chansens heat men slogs ut tillsammans med Alcazar och Linda Bengtzing som tog sig till finalen.

Josefin Nilsson Ex

Josefin Nilsson Ex

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!