Julia Dufvenius Pappa

Julia Dufvenius Pappa
Julia Dufvenius Pappa

Julia Dufvenius Pappa – Den svenska skådespelerskan Julia Dufvenius Wollter föddes som Dufvenius den 8 oktober 1975 i Göteborgs Vasaförsamling.

Biografi

Dufvenius tillbringade sina uppväxtår i Göteborg, där han också bodde i en kommun. Mamma Lena Dufvenius arbetade som producent på Nationalteatern och för tv-projekt, så hon exponerade tidigt sina barn för konsten. Detta inkluderade det berömda tältprojektet. Hon började agera i ung ålder och hennes första uppmärksammade framträdande var i ett avsnitt av Den andra våren (1989) på Sveriges Television. Flera medlemmar i skådespelarna i denna anpassning av en berättelse av Eino Hanski dödades i en hotellbrand när de filmade i Sovjetunionen.

Hon gick på Teaterhögskolan i Göteborg 1996-1999 och genomförde praktik 1998 för urpremiären av Maria Bloms Rabarbers och Sverigepremiären av Jon Fosses Namnet, båda på Stockholms stadsteater. Hon gifte sig med Christopher Wollter 2005 och fick deras första barn inte långt efteråt.

Glappet (1997) var Dufvenius genombrottsroll i SVT, och han har sedan dess återkommit i Häxdansen (2008), Gynekologen i Askim (2011) och Mammor (2016). Efter avslutad college fick hon en biroll i Ingmar Bergmans (2000) Dramaten-uppsättning av Schillers Maria Stuart. Som ett resultat kastade Bergman Karin i en roll skriven speciellt för henne i hans sista tv-film, Saraband (2003).

Hon har gjort ett flertal roller på Dramaten, inklusive Regan i King Lear (2003), Jane Eyres titelroll i anpassningen av Jane Eyre (2009) och Nora i A Doll’s House (2012), under ledning av kända namn inklusive Christian Tomner , Hilda Hellwig, Stefan Larsson och John Caird. Hon spelade i en internationell temaproduktion av Den förlorade ringen på Berlins Deutsches Theater hösten 2015 som svar på flyktingarnas svåra situation i Europa.

Gotthold Ephraim Lessings Nathan den vise, en pjäs om religiös tolerans och samexistens som var förbjuden på den tiden, fungerade som inspiration för föreställningen. Flera europeiska nationella scener arbetade tillsammans för att konstruera hela evenemanget. Tillsammans med Anja Lundqvist är hon programledare för podden Anjas och Julias.

Julia Dufvenius Pappa

Svensk skådespelerska född i Göteborg. Hon har spelat flera roller för oss på tv, inklusive mamma, nunna, fotbollsstjärna och mer. Teatern har en ännu större rolllista. Redan som liten förstod Julia Dufvenius att hon ville bli skådespelerska. Det var dock inte lätt att gå med i slottets elitstarsgrupp.

Teatern var en stor del av Julia Dufvenius uppväxt. Hennes mamma var producent på Göteborgs Nationalteater. Liveuppträdanden av musik och teater var höjdpunkter för mig. Julia, som jag träffar i en hotellobby i Stockholm, beskriver sin tid där som “en stor låtsasvärld som jag älskade att suga in i.”

Hon hävdar att skådespeleriet var hennes livslånga dröm sedan hon var väldigt liten. Fast för en kort stund funderade hon på att bli vaktmästare. När jag var liten hade jag en likadan dammsugare och jag gillade att använda den. Det var väldigt snällt av dig, och jag kommer alltid att vara tacksam, men jag lärde mig snabbt att städning inte alls var lika roligt som det hade varit tidigare.

Julia säger att hon alltid har mått bra av vem hon är. Det fanns ingen tvekan i mitt sinne om att jag var avsedd för en karriär inom skådespeleriet. Jag var ingen scenråtta i den meningen att jag trivdes i rampljuset. Istället var jag en våghalsig tänkare och en analytisk yngling som brydde sig mycket om min tid redan då.

Julia hade en monogam uppväxt med sin mamma. Hennes far var något frånvarande men fortfarande närvarande. Dessutom hävdar Julia att hon har hört motstridiga berättelser om tiden för hennes föräldrars splittring från både hennes mamma och pappa. Jag har ägnat mycket tid åt att luska omkring här eftersom jag tycker att ämnet är fascinerande. Jag har ingen aning om de var tillsammans alls, än mindre hur länge.

Frånvaron av faderligt engagemang

Hon hävdar att det inte har förekommit några oenigheter med hennes far, inblandning från andra familjer eller konkurrerande omständigheter. Men Julia tycker att han, precis som hon själv, kräver mycket ensamtid. Även om jag bryr mig om honom och vi har enstaka samtal, erkänner Julia att hennes pappa inte är särskilt närvarande i hennes dagliga tillvaro.

Hennes första hem var en kommun, där hon föddes och växte upp. Julia har gottgjort att hon inte härmade sina föräldrar. Från ett gemensamt tänkesätt och en livlig vardag till ett lugnt, avgjort liv på en enda våning i stermalm, Stockholm. Jag tror att det här är det mest rebelliska jag någonsin gjort. Jag försöker inte vara artig genom att säga detta, men jag uppskattar lugnet och lugnet, enkelriktade gator och konsekvens.

Christopher Wollter, en skådespelare, är Julias make, och paret har två barn, Tilde, 19, och Vide, 13. Julia upplevde inte riktig stabilitet förrän hon var nio år gammal. Hennes mamma träffade Carl-Eric första gången då. Han var ekonomiskt säker, bodde i ett attraktivt hus och var helt hängiven mig. Mamman var kulturarbetare och

en frilansare, och hon uppfostrade sina två barn ensam. Carl-Eric gav mig en solid grund, och från en ung ålder försäkrade han mig att oavsett vad som hände min mamma så skulle han alltid finnas där för mig. Trots min första skepsis steg han snabbt till att bli en nyckelfigur i min utveckling som person.

Julia minns att han hjälpte henne med hennes uppdrag och validerade henne på ett speciellt sätt. en distinkt form av stabilitet. Hennes mamma träffade Carl-Eric första gången då. Han var engagerad i mig, ekonomiskt säker och bodde i ett underbart hus. Mamman var kulturarbetare och frilansare, och hon uppfostrade sina två barn ensam.

Carl-Eric gav mig en solid grund, och från en ung ålder försäkrade han mig att oavsett vad som hände min mamma så skulle han alltid finnas där för mig. Trots min första skepsis steg han snabbt till att bli en nyckelfigur i min utveckling som person. Julia minns att han hjälpte henne med hennes uppdrag och validerade henne på ett speciellt sätt. Förlusten av Carl-Eric för bara ett år sedan var förödande. Redan nu är det svårt att tro att han är borta för alltid.

En fest är när vi träffades första gången

Sedan 1998 har Julia också delat sitt liv i stor utsträckning med en annan man. Hon hade fångat Christophers blick några gånger, och hon blev omedelbart slagen av hans magnetiska personlighet. Hans fysiska attraktionskraft slog mig. Det är ytligt, men det var det som drog mig i första hand. De kopplade först på en teaterskolas fest. Efter det fick Julia praktik och spelade i en pjäs på den lokala teatern. Efter avslutad skådespelarskola började Christopher genast spela rollen som Göta lijon i musikalen Miss Saigon.

– Jämfört med Stoffe var jag en extrem neofyt. Han växte upp av sina två föräldrar och är en del av ett traditionellt kärnkraftshushåll. Han gjorde en del forskning om äktenskap och separation tidigt i vårt förhållande. De flesta par delas upp tre år efter att ha fått ett barn, noterade han. Vid den tidpunkten kom vi till någon sorts överenskommelse där vi åtog oss att träffa varandra under dessa år.

Vi har ansträngt oss mycket för vårt förhållande, det är helt klart. Jag tror att vi har riskerat vårt förhållande genom att vara öppna och ärliga mot varandra hela tiden. Vi har också kommit överens om att inte hota med att göra slut om vi inte faktiskt planerar att göra det.

Hjälpte till med barnen

Julia dras till sin make på många sätt, inklusive hans skönhet, vänlighet, intelligens och karisma. Hon tror att en persons nuvarande anställning, känslomässiga tillstånd eller utvecklingsstadium kan ha en betydande inverkan på ett förhållande. Hon erkänner fritt att de har välsignats med utmärkt extern hjälp från sina föräldrar och barnskötare genom åren.

Utan dem hade Stoffe och jag utmattat oss mycket längre. Nu när hennes barn är tonåringar ser hon att uppfostra dem som sin största utmaning. Jag hoppas att Tilde inte lämnar hemmet precis, men oj, det kommer att bli så svårt att låta henne flyga och att släppa taget om att vara överbeskyddande och verkligen vara involverad.

Som en mamma i och med att hon är envis och kräsen

Julia ser sig själv som en kärleksfull, tjatande och omtänksam mamma. Hon är också väldigt noggrann och tjatar alltid på sin man och sina barn att plocka upp deras smutstvätt från golvet. Att ha åtminstone några områden som ser vackra och rena ut är en prioritet för mig. I så fall tror jag inte att det kommer gå bra. Till skillnad från de flesta har Stoffe inget emot hur rörigt det blir.

Men när han städar är han noga med att göra det. Julia säger snett att hennes barn har kallat henne “isdrottningen” ibland. De säger att när Stoffe är arg så bara skäller och skäller på dem, men de är mer rädda för mig när jag blir arg eftersom det känns som att det sitter fast istappar på mig.

Viaplays aktuella utbud i Heder

Efter gymnasiet började Julia arbeta som assistent på Göteborgs Backa teater och göra extrajobb, som att sälja biljetter på Stora teatern. Efter det flög tiden på vägen iväg. 1996 skrev hon in sig på teaterskolan. Dramaten blev hennes främsta skådespelarplats efter det, och hon är nu tjänstledig därifrån.

Men hon har också en lång rad film- och tv-krediter bakom sig. Hon har den senaste tiden rönt framgångar tillsammans med sina vänner och arbetskamrater Anja Lundqvist, Alexandra Rapa-port och Eva Röse i Viaplay thrillerserien Heder. Och även mot Christopher, hennes make.

Julia Dufvenius Pappa
Julia Dufvenius Pappa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!