Lasse Berghagen Dödsorsak

Lasse Berghagen Dödsorsak

Lasse Berghagen Dödsorsak – Den svenska sångaren, låtskrivaren, skådespelaren och TV-värden “Lasse” Berghagen föddes den 13 maj 1945 i förorten Enskede, Stockholm. Berghagen upptäcktes under en 19-årig NTO-fest i Enköping av skivproducenten Curt Pettersson från fonografbranschen Karusell. 1965 släppte han sitt debutalbum.

Han dök upp på Svensktoppen för första gången med låten “Gunga Gunga” 1969 och året därpå skrev han låten om Teddybjörnen Fredriksson, som blivit hans signum melodi. Framgångarna på Svensktoppen fortsatte under åren som följde, med låtar som “En enkel sång om frihet”, “Hlligng i skogen” och “Du som vandrar i livet” bland de mest kända. Tillsammans med Benny Andersson skrev han hits som “Hej clown” och “Sagan om lilla Sofie” i slutet av 60-talet.

Konst, litteratur och musik

Hans humoristiska tangotjusare Flirtige Knut gjorde succé under sin körning i Kar de Mumma-revyn på Folkan från 1968 till 1974. Farserna Sängkammarfars (1979) och Spanska flugan (1981) på Vasan visade verkligen Berghagens skådespelarkotletter. Debutföreställningen Breda leenden, som han framförde 1974 på Berns och därefter på Kronprinsen i Malmö, blev en dundersuccé.

1985 producerade han Världens galenskap, hans egen musikal på Chinateatern. 2003 regisserade han Kinarevyn på Chinateatern med bland annat Magnus Härenstam och Sissela Kyle i huvudrollerna. Hans första filmroll var i 1972 års Firmafesten, och han har sedan dess spelat karateinstruktör i 1978 års Dante, acta’re för Hajen och en likgiltig rektor i 1995 års Bert – det sista oskulden.

Lasse Berghagen i juni 2009 på sommarkryssningen

På 1980-talet ledde han en skolturné som arrangerades av gruppen Association Artists Against Drugs (FAMN). Berghagen har också etablerat sig i Tyskland, där han har släppt flera album och gästspelat i många populära TV-program. Han har uppträtt i Helsingborgsrevyer och i Hasse Anderssons Boarp lada pubunderhållning. I mina blommiga sandaler, en samling av hans poesi, släpptes 1993. Versen “D knapper jag mina händer” finns med i den svenska psalmboken med musikalisk inramning. Berghagen medverkade i pilotavsnittet av TV4:s Så mycket bättre hösten 2010.

Olika åtgärder

Efter att ha uppnått högsta HWH-examen blev Berghagen aktiv medlem i ordenssällskapet Stallbröderna. Dessutom är han bror i Svenska Storlogen Fria och Antagna Murare. Han är även Distriktsombud 18 på Stadsbudskren.

Menande

Inte minst för att Berghagen i sitt arbete som programledare för Allsng p Skansen (1994-2003) är allmänt ansedd som en av Sveriges mest älskade musiker genom tiderna. Showens publikstorlek gick från 600 000 till 2 000 000 under den tidsramen. Han har också varit värd för underhållningsshower med Inga Gill, som Strapetz (1971) och Positiva Klubben (1984) och Tocka släkten (1991). Hans framträdande av “Jennie Jennie” 1975 i Melodifestivalen var den första av tre gånger han deltog i tävlingen.

Lasse Berghagen Dödsorsak

Utmärkelser

Genom åren har Lasse Berghagen fått en rad utmärkelser. Han har hedrats med SKAP-stipendiet, Tigertassen-priset för folkets parker, Edvardpriset från Kvällsposten och Lisebergsapplåderna för hans bidrag till att göra Sverige till en lyckligare plats. Han vann Lennart Hylands tv-pris för bästa programledare, värt 100 000 kronor.

Han tilldelades Stockholms S:t Eriks medalj 2002. 2003 tilldelades han det blå bandet för nionde graden av Illis quorum meruere labores. Berghagen tilldelades 2004 ett stipendium för “den svenska visionens bevarande och utveckling” av Svenska Frimurarorden och Nordiska Första Johanneslogen. Royal Society Pro Patria har tilldelat honom sin enorma guldmedalj, som kan visas med ett blått band runt halsen.

Han röstades fram som bästa TV-värd genom tiderna av läsarna av tidningen Lands. Han är den enda personen som någonsin slagit en golfboll från Norge, över Sverige och in i Finland, och bedriften finns dokumenterad i Guinness världsrekordbok. Denna putt togs på Treriksröset. Berghagen, i egenskap av medproducent till Chinateaterns revy Chinarevyn, belönades med Guldmasken av privatteatrarna.

2011 vann Berghagens Så mycket bättre TV-kristallen för enastående underhållningsprogram 2010. Berghagen hedrades med Brännöbryggans Lasse Dahlquiststipendium 2011. Poeten Nils Ferlins stipendium, Trubadurpriset, tilldelades Lasse Berghagen 2012.

Den 19 mars 2013 tilldelades han 2013 års Anders Sandrews hedersstipendium för sina enastående konstnärliga prestationer. Musikaliskabutiken på Nybrokajen var utlämningsställe. “Genom sin text, musik och scenframträdande är Lasse vår tids Evert Taube”, sa juryn för 2014 års Evert Taube Sjösalapris om Berghagen. Astri Bergman Taubes verk ingår i priset.

Aftonbladet berättade i går att Lasse Berghagen ligger i koma efter hjärtoperation. Dock,flera stora svenska radiostationer rapporterade felaktigt om hans död den morgonen. Anna Chrona, kommunikationsdirektör för Bauer Media, företaget som äger radiostationerna, anser att händelsen är fruktansvärd. Alla Bauer Medias radiostationer, inklusive Mix Megapol, NRJ och Rockklassiker, meddelade den populära musikern Lasse Berghagens död i morse.

Det är sant att vi tog med oss ett nyhetsflöde från TV4 ut i rymden. Anna Chrona, kommunikationschef på Bauer Media, som äger radiokanalen, sa: “Det är fruktansvärt att det hände, men det är sant att det har sagts.” Enligt Anna Chrona nekade kanalen till påståendena mellan klockan 20 och 21. För att förhindra att detta händer igen kommer Bauer Media nu att göra en utredning. För att förhindra att detta händer igen kommer en utredning att göras. Anna Chrona hävdar att nyhetsflödet kommer från Tv4, ändå är programmet deras.

Grunden bakom de fyra stora

Enligt TV4:s nyhetschef Fredrick Malmberg avslöjades misstaget innan till radiosändningen, men “nyheten” gick inte att stoppa. Nyhetsuppläsaren gör ett stavfel i sitt manus och kämpar för att avbryta sändningen de sista minuterna innan den sänds. Tekniken som används av Bauer Media är dock helt automatiserad. Det är fruktansvärda nyheter enligt vår mening. Bauer Medias rutiner är för mig ett mysterium, men det är uppenbart att de borde ha störts på något sätt, som Fredrick Malmberg uttrycker det.

Att bli nedsövd

Enligt gårdagens Aftonbladet har Lasse Berghagen genomgått en omfattande hjärtoperation under kraftig lugnande. På grund av detta har allas vecka varit ganska stenig och utmanande. Dottern Malin Berghagen berättade för Aftonbladet att hennes pappa har varit drogad sedan i lördags eftersom hans kropp och organ behöver vila. Efter kl 10-nyheterna på Mix Megapol löd ett meddelande, “En rättelse från en tidigare sändning. Lasse Berghagen opererades på hjärtat, och han lever fortfarande men sövd.

Svaret från dottern

Malin Berghagen, Lasses dotter, la på lördagsmorgonen upp en Instagram-bild och bildtext om radiomisstaget. liv, hälsa och omtanke” för att fokusera på det. INTE slarvig, sensationell rapportering.” Dessutom skickar hon “kärlek och tålamod” till kanalens “blandade” publik. “Släpp det”, skulle jag säga till pappas fans.

Den 78-årige Lasse Berghagen har legat på sjukhuset i en dryg månad. Han genomgick en akut hjärtoperation för en dryg vecka sedan. Malin Berghagen, konstnärens dotter, säger till Aftonbladet att hennes pappas operation inte gick som förväntat och att hennes pappa har blivit drogad den senaste veckan.

Som ett resultat har alla hanterat mycket osäkerhet och stress den här veckan. Pappa har varit sövd sedan i lördags eftersom kroppen och organen kräver vila för att hantera svårigheterna. Klaffen har dock reparerats, och han fick till och med en reserv. Malin Berghagen sa till tidningen att det är en trevlig bonus att ha bort bakterierna.

Hon fortsätter sedan med att detaljera det kirurgiska ingreppet. Det var en strikt nödvändig procedur. Under våren har pappa, som gjorde en hjärtklaffsersättning för sju år sedan, flera gånger inlagd på sjukhus på grund av en slarvig hälsosituation. Sedan övervägde de om de skulle byta ut hans lucka eller inte. Men de sa senare att de inte planerar att följa upp.

78-åringen har varit inlagd på sjukhus flera gånger under de senaste åren. Nyligen kontaktades han igen på grund av en bakterieinfektion i en hjärtklaff han tidigare opererat. Hon säger nu att läget är kritiskt. Det är stadigt men viktigt. Vi vet inte hur det går förrän Berghagen har väckts, men klockan tickar i rätt riktning.

Så fort du öppnar ögonen börjar stressen på ditt hjärta igen. Allt hanteras minut för minut. Även om saker och ting förbättras vet vi att pappas status fortfarande är mycket allvarlig. Det är sant att allt kan hända. Det kan inte förekomma några störningar; allt måste fortsätta som vanligt.

Enligt Lasse Berghagen “några bakterier”

I juli var det tänkt att Lasse Berghagen skulle ge en prisutdelning på Visfestivalen i Västervik, men han fick ställa in i sista stund. Strax efter fick han hoppa över kompisen Anders Wiklöfs årliga födelsedagskonsert på land också.

Cornelisstipendiet uppgav i slutet av augusti att Berghagen inte kommer att närvara vid prisutdelningen. Sedan låg han på sjukhuset. I början av september, när Expressen ringde, var han full av hopp. Tyngden av mikroorganismerna på min luftstrupe gör mig illamående.

Enligt Berghagen tenderade läkare att vara de mest optimistiska. Inte hemskt, egentligen. Jag mår inte så hemskt fysiskt, eftersom jag inte har feber, men den här infektionen måste försvinna. Penicillin och andra droger får jag.

Lasse Berghagen Dödsorsak
Lasse Berghagen Dödsorsak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!