Lever Zlatans Föräldrar

Lever Zlatans Föräldrar
Lever Zlatans Föräldrar

Lever Zlatans Föräldrar – Den pensionerade svenska fotbollsproffsspelaren Zlatan Ibrahimović föddes den 3 oktober 1981 i Västra Skrävlinge församling i Malmö, Sverige. Ibrahimović, allmänt betraktad som Sveriges största fotbollsspelare genom tiderna, har tilldelats Guldbollen tolv gånger. Hans 62 mål placerade honom på första plats genom tiderna för det svenska herrlandslaget.

Ibrahimović är nu rankad 22:a bland alla tiders bästa målskyttar med nästan 570 gjorda mål under sin karriär i februari 2021. Ibrahimović vann ligan tolv gånger med fem olika klubbar i fyra olika nationer under sina 22 år som utlandsproffs. Dessutom vann han poängligan i Ligue 1 tre gånger i Frankrike och två gånger i Serie A i Italien. Med 48 mål ligger Ibrahimović på en tionde plats i ligans totala ställning och är den enda spelaren som har dykt upp för sju olika Champions League-klubbar.

Barcelona betalade 69 miljoner euro för att förvärva honom 2009, vilket gjorde honom till det dyraste spelarköpet i Barcelonas historia. Han hade tidigare spelat för Inter Milan. Med en årslön på 39 miljoner dollar rankades Ibrahimović som den 55:e bäst betalda kändisen i världen 2015 av tidningen Forbes. När AC Milan-säsongen 2023–24 avslutades den 4 juni meddelade Ibrahimovic att han skulle lägga av.

Tidigt liv

Ibrahimović tillbringade sin barndom i Malmös Rosengårdsområde. Hans mor Jurka Gravić är av kroatisk härkomst, och hans far Šefik Ibrahimović är av bosnisk härkomst. Ibrahimović bodde först hos sin mor i Rosengård efter föräldrarnas skilsmässa när han var ett litet barn, men han flyttade sedan in hos sin far. Som en redogörelse för sin ödmjuka uppväxt har han bland annat nämnt de täta familjebråken och bristen på lagade måltider hemma hos fadern.

När Cronmans uppfart gick längs grusplanen började Ibrahimović spela fotboll. Vid fem års ålder fick han sitt första par fotbollsskor och 1988 började han spela med Malmö BI. Innan han värvades till Malmö FF 1994, spelade Ibrahimović även med BK Flagg och FBK Balkan. Under tonåren finslipade han sina taekwondo-kunskaper i Malmöklubben Enighet, där han hedrades med svart bälte 2010.

Ibrahimović lade sin akademiska paus för att bara koncentrera sig på fotbollen efter att ha tagit examen från Stenkula School och tillbringat större delen av sin gymnasietid. skolår i Borgarskolan, där han spelade fotboll.

Lever Zlatans Föräldrar

Erfarenhet av klubblag

Under Roland Anderssons ledning gjorde Ibrahimović sin A-lagsdebut 1999 med Malmö FF. Det var under denna tid som han började få stor uppmärksamhet för sin skicklighet. Den 30 oktober 1999, i en match mot Västra Frölunda, gjorde han sitt första allsvenska mål. Medan Malmö inte var kvar i allsvenskan det året gjorde Ibrahimović tolv mål i Superettan säsongen därpå, och laget slutade trea i skytteligan när de återvände till högstaligan.

Även om Ibrahimović ännu inte fått något nämnvärt genombrott i allsvenskan började storlagen i Europa vintern 2000/01 kontakta Malmö i ett försök att värva honom. Trots det valde gruppen att vänta. Som ett resultat intensifierade AFC Ajax sin uppvaktning av MFF. Slutligen, efter att ha förhandlat och fått ett “ja” från Ibrahimović, gick de med på en övergång.

Den då rekordhöga övergångssumman för en spelare från Skandinavien var 82,5 miljoner svenska kronor. Ibrahimović gjorde två mål i den allsvenska premiären 2001 mot AIK. Han fortsatte med att spela i ytterligare sju matcher den våren, gjorde en gång och fick utvisning, innan han lämnade Sverige för att spela professionellt i Nederländerna.

När jag var Ajax-spelare

Ibrahimović började sin professionella karriär med Ajax i juli 2001. Efter att ha fått lite speltid under tränaren Co Adriaanse, degraderade Ronald Koeman honom till bänken efter Adriaanses avsked i slutet av november. Säsongen 2001/02 vann klubben ligan och cupen samtidigt, och Ibrahimović gjorde sex mål på tjugofyra matcher under sin första säsong med klubben.

Ibrahimović gjorde sin Champions League-debut i september 2002 och gjorde två mål mot Olympique Lyonnais. Ajax gjorde 13 mål under ligasäsongen 2002–03, slutade på andra plats och fem mål i Champions League. Ajax och Ibrahimović vann ligan igen säsongen 2003/04, med 13 gjorda mål på 22 matcher.

Med hjälp av Mino Raiola, en holländare av italiensk härkomst, blev Ibrahimović hans fotbollsagent 2003, och svensken strävade efter en övergång till en mer framstående liga. Under en landskamp i mitten av augusti 2004 mellan Sverige och Nederländerna skadades Ajax-kollegan Rafael van der Vaart av Ibrahimović, som holländaren

Mannen sa senare att han var medveten

Deras fiendskap och efterföljande maktkamp om Ajax ledarposition var välkänd. Några dagar efter evenemanget mötte svensken hån från sina egna fans när han klev in på planen för en ligamatch mot NAC Breda. Under tiden stannade van der Vaart kvar på läktaren och ådrog sig en skada.

Efter att svensken gjort två mål och assist till ytterligare fyra mål – inklusive ett “slalommål” där han dribblade bollen förbi fem försvarare innan han rullade in den i nättaket – skiftade stämningen i matchen mot honom. Målet var en stor hit över hela Europa och blev utsett till “Årets mål” av Eurosports tittare. Säsongen 2004–05 lyckades Ajax göra tre mål på tre matcher efter att Ibrahimović skrivit på med italienska klubben Juventus dagen efter.

Juve från 2004 till 2006

Ibrahimović fick grönt ljus för att spela för Juventus, ett italienskt lag, den 31 augusti 2004. 16 miljoner euro, eller cirka 155 miljoner svenska kronor enligt den växelkurs som gällde då, var överföringsbeloppet. Efter skadeproblemen som Juventus stjärnanfallare David Trezeguet drabbades av, etablerade han sig snabbt som en stöttepelare i startelvan. Ibrahimović beseglade affären med ett 3-0-mål och gjorde sitt första mål i Serie A medan han fortfarande spelade som avbytare i öppningsmatchen mot Brescia.

Samtidigt som han gjorde sin italienska debut med Juventus, röstades han fram till Årets klubbspelare och Årets utländska spelare i Serie A efter att ha gjort 16 mål på 35 ligamatcher och lett Juventus till en ligaseger. En annan ära han fick var Guldbollen, Sveriges högsta utmärkelse för en fotbollsspelare, i november 2005. Efter att Ibrahimović gjort tre mål på tio matcher i Champions League tog sig klubben vidare till kvartsfinal innan den slogs ut av Liverpool, de slutliga mästarna.

Enligt uppgift lämnade Real Madrid ett bud på 70 miljoner euro för Ibrahimović, men Juventus tackade nej till strategin vid säsongens slut. Mino Raiola, svenskens fotbollsagent, startade detta publicitetsknep för att öka sin klients värde, men det visade sig vara lite mer än så. I jämförelse med hans rookiesäsong saknades Ibrahimovićs prestation under säsongen 2005/06 när det gäller mål.

Även om han spelade en mer central roll i Juventus offensiv och bidrog mer till uppbyggnadsspel och fler målgivande passningar, gjorde han ändå bara sju mål på 35 matcher. Även om de vann ligan den säsongen, fortsatte han att bära sin vanliga tröja när han spelade för tränaren Fabio Capello. Men så fort Calciopoli-skandalen bröt förlorade Juventus sina ligatitlar från de två föregående åren och degraderades till Serie B.

Medan klubbens administration försökte övertyga Ibrahimović och andra toppspelare att vara kvar, avböjde svensken och inledde sin egen träningsstrejk, med stöd av agenten Raiola, som hotade med rättsliga åtgärder för att få honom fri från sitt kontrakt. Efter att strejken var framgångsrik köpte Inter Ibrahimović av honom i augusti 2006 för 227 miljoner kronor, en summa som spreds över fyra år.

Från 2006 till 2009 bl.a

I april 2009 var Ibrahimović och Mario Balotelli en del av Inters överfall. I den italienska supercupen 2006 gjorde Ibrahimović sin Inter-debut den 26 augusti och spelade alla 90 minuterna när hans lag vann efter förlängning mot Roma. Han gjorde sin Serie A-debut den 9 september och gjorde mål i en 3-2-seger över Fiorentina på Stadio Artemio Franchi för att starta ligasäsongen.

I en 4-3-seger mot stadsrivalen AC Milan i sitt inledande “Derby della Madonnina” i slutet av oktober gjorde Ibrahimović inte bara Inters tredje mål utan också sitt tredje ligamål för säsongen. Även om Inter vann ligan 2006–07 med rekordhöga 97 poäng, vann svensken klubbens interna poängtävling under sin debutsäsong med 15 mål. Ibrahimović hedrades med sin andra Guldboll på den svenska fotbollsgalan 2007 för att vara årets bästa svenska fotbollsspelare.

Vid flera tillfällen går folk utan mat

Zlatan berättar i sina skrifter om de argument som bröt ut på grund av hans fars alkoholism. Som vuxen ser han till att kylen aldrig är tom eftersom han minns hur magen kurrade när han letade efter mat hemma. Zlatan erkänner i kvällens dokumentär att minnena är äkta. Men han känner ett behov av att utöka porträttet av sin far.

I en av intervjuerna hoppar han in och säger: “Om jag får, vill jag säga följande om min pappa:” Han skrev den här boken för att berätta hur det var. Redan nu gör tanken på det mig illamående, men jag sa det som jag ville vara ärlig. Samtidigt målar det upp en felaktig bild av honom. Det är därför jag förtydligar att jag inte kan karakterisera hans typ av supporter.

Lever Zlatans Föräldrar
Lever Zlatans Föräldrar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!