Felix Unger Sörum Längd

Felix Unger Sörum Längd
Felix Unger Sörum Längd

Felix Unger Sörum Längd – Felix Unger Sörum är en ytter som kan skapa målchanser och kan spela ett fantastiskt försvarsspel. Tack vare en stark uppvisning vid U18-VM för juniorer – där han hamnade på elfte plats i turneringspoäng – och en stabil andra halva av grundserien, har Unger Sörums aktie nyligen förbättrats avsevärt i draftkretsar.

När han var sjutton år gammal fick han smaka på Swedish Hockey League (SHL) tack vare sitt spel i Sveriges främsta juniorliga, även om han såg väldigt lite action och gjorde noll poäng. Jämfört med sin samtid står Unger Sörum med huvud och axlar över flocken som playmaker. Han ställer konsekvent upp sina lagkamrater för utmärkta målmöjligheter genom att göra ett häpnadsväckande antal passningar in i den offensiva zonens slot/hemplatteområde.

Han är en smart offensiv spelare som kan stretcha spel med imponerande rörlighet bort från pucken och som håller ögonen öppna efter möjligheter. Även om han saknar den dramatiska talangnivån som krävs för att vara en topp-sex NHL-ytter, kommer han säkerligen att ha en produktiv proffskarriär tack vare sitt starka offensiva verktyg – spel.

Unger Sörum har varit en stark ytterspelare i SHL, och begränsat sina motståndares målmöjligheter med sin intelligens och arbetsmoral. Han har exceptionell förväntan på sina motståndares offensiva drag och blir sällan överraskad defensivt. Även om Unger Sörums offensiva färdigheter inte utvecklas tillräckligt för att spela på professionell nivå under de kommande åren, kommer han att vara ovärderlig som försvarsspelare — och hans defensiva förmågor kommer bara att förbättras när han når sin fulla 5-fot-11-höjd.

Inte nog med att Unger Sörum knappt är kvalificerad till 2023 års Draft, utan han skulle ha kvalificerat sig till 2024 Draft också om han hade fötts två dagar senare. Det ger honom mycket utrymme att växa och gör honom till en av de yngsta spelarna på marknaden. Tänk på en av de mest lovande 2023-utkastkandidaterna, Nate Danielson.

Felix Unger Sörum Längd

Danielson är 352 dagar äldre än Unger Sörum, men det är första året som båda spelarna är kvalificerade. Det är en överdriven lång tid för ett barn vars fysiska och mentala utveckling fortfarande är i ett tidigt skede. Jag skulle inte bli förvånad om Unger Sörum kunde ta igen någon lucka på den tiden, men jag skulle inte förvänta mig att han skulle ta sig upp till någon som Danielson.

Unger Sörum avslutade säsongen med 46 poäng på 42 matcher för juniorerna, vilket var bra för tredjeplatsen i ligan för spelare under 18 år och femtonde totalt. Med 36 assist och bara 10 mål är hans poängsumma kraftigt snedställd mot assist, vilket är en bra återspegling av hans skicklighet. Unger Sörums spelskap kommer utan tvekan att vara anledningen till att han tar sig till NHL och gör mål på ett hyfsat klipp.

Unger Sörum hade en dubbeldubbel (två mål, åtta assist) på sju matcher för Sverige i U18 World Juniors. Bara två svenskar, Axel Sandin Pellikka och Otto Stenberg, hade högre poängsumma än resten av Team Sweden. Båda dessa spelare kommer med största sannolikhet draftas i första omgången i år.

Prognoser för NHL-draften av Felix Unger Sörum

Jag ser fram emot Unger Sörums uttagning i andra omgången, kanske mellan de femtio och sextioförsta platserna, eftersom han är en av många svenska spelare vars draftstock ökat rejält efter U18. Jag skulle bli förvånad om majoriteten av NHL-lagen inte trodde att han skulle vara tillgänglig som tjuv i den tredje eller fjärde omgången. Men om så är fallet kommer åtminstone ett lag att ta chansen på honom tidigt i draften.

Nyckelcitat

“Med eller utan pucken kombinerar han smarta, slot-orienterade vägar i sitt spelande, och han slutar aldrig leta efter obevakade öppningar och stationära motståndare att göra mål på.” “På den offensiva zonen kan han hitta öppningar med långa passningar, och på kraftspelet vet han när och hur han ska utföra, så han blir sällan pressad till dåliga spel.” – Fredrik Haak, FOHL

Unger Sörums mångsidighet, intelligens, spelförmåga och envisa beslutsamhet visades på professionell nivå. Hans spelskap var enastående mot J20-lag, och han kanske kan avslöja en större anfallspotential. — Luke Sweeney, Dobber Prospects

Hockey Dreams Possible i NHL

På draftdagen kommer Unger Sörum att vara en spännande talang att hålla ett öga på tack vare sin kombination av högt golv och potential för tillväxt. Om han inte kan förbättra sitt offensiva spel för att spela på en professionell nivå, kommer han sannolikt att sluta som en defensiv ytter i botten sex.

Å andra sidan kan han utveckla enastående spelfärdigheter och bli en solid mittsex-ytter som till och med kan spela laget i ett NHL-powerplay. Denna svenska sensation liknas just nu vid “Bäckis” och är en stor aktör i landets stjärnsystem. Felix Unger Sörum kom dock inte ens från nationen. Han försäkrar mig att jag tittar noga på dem. Redan den här säsongen var han på väg att tjäna en plats hos NHL:s Carolina Hurricanes.

Felix Unger Sörum hade däremot ett extra år på hemmaplan och dominerar nu junior-VM. Att vara jämställd är mitt eget mål. Han säger det själv: “Alla borde veta vad de får av mig varje match.” Detta beskriver hans spelstil. Även om han inte vill skryta eller göra en stor grej av sig själv, kan många se att denna gåva är exceptionell. Jag tycker att han är jättebra. Han besitter enastående talang och skicklighet oavsett om pucken är i spel eller inte.

Förbundskapten Magnus Hävelid, som är förtjust i att berömma sina defensiva färdigheter, säger, “Vi visste om det innan, men det är kul att han levererar här:” Han är villig att släppa in folk och tar på sig mycket defensivt ansvar; han vill också göra det som är bra för honom själv. Spelar med balans och skicklighet. Och det är knappast allt beröm. Hävelid går så långt som att säga att han är i paritet med en av Sveriges genom tiderna stora centrar:

Bäckström, Nicklas

Även om de har vissa likheter är “Bäckis” ett centrum. Till en början saknade “Bäckis” smidighet, men med korta uppehåll kan de båda öppna upp nya utrymmen. Få har det, även om det ser enkelt ut, förklarar Hävelid.

I ett slutspel, när varje poäng räknas, hur mycket krävs?

Det här är avgörande. Han har fortfarande tid på planen, även om vi är i slutspelet. Hans ben kan lura dig ibland, men han blir bara starkare med tiden. Med sin passning kan han sakta ner spelet eller snabba upp det. Utmärkelser är inget nytt för Unger Sörum. Även om det är smickrande att höra, tar jag inte så mycket hänsyn till det.

Att vinna JVM-guld hade betytt mycket mer, men vi är här för att vinna. Men just nu kunde den begåvade ynglingen ha gjort något helt annat än att tävla om juniormästerskapen. 18-åringen flyttade till Sverige när hon var sju år gammal, därför var hon inte ens född här. Min födelseort är Norge. Eftersom min mamma är svensk och min pappa är norsk, flyttade vår familj till Leksand när jag var sju år.

Han håller också noga koll på grannlandet när det kommer till hockey. Länken finns där eftersom jag har norska släktingar och vänner. Sedan kommer jag att hålla koll på det norska hockeylandslaget eftersom jag känner ett par av dem.

När du åker skidor, är du ett fan av Norge?

Nej, det tror jag inte. Carolina Hurricanes är den enda NHL-klubben utan ett farmlag från American Hockey League (AHL), och Unger Sörum är för närvarande utlånad till Leksand. Tänk om de hade ett American Hockey League-lag; skulle du inte vara i Nordamerika vid det här laget? Jag är inte säker, men jag tror att det är bra för mig att vara i Sverige. Hockeyen är verkligen på topp, och Leksand är en utmärkt klubb. Varje dag samlar jag på mig ny kunskap.

Hur länge planerar du att stanna i Leksand?

Leksand är mitt favoritställe, men jag vet inte. Jag är född och uppvuxen i Leksand; Jag har bott där sedan jag var sju år gammal. Min familj har en lång historia av atletisk framgång, och jag ser det som ett privilegium att få representera den här klubben. Edmonton kan ha gett upp sitt val i första omgången i handeln, men de har fortfarande en god chans att välja en toppspelare i den andra omgången.

Du kan läsa Liam Horrobins senaste artikel om Kelowna Rockets försvarare Caden Price på Oilersnation här. Forwarden Felix Unger Sörum är en av de mer ungdomliga utkasten vi ska granska idag. Under försäsongsspelet visade sig Carolina Hurricanes nyförvärvade 18-årige Felix Unger Sörum vara effektiv.

SHL och Leksand kommer dock att se honom snart igen. Fältet krympte i storlek och lämnade bara Felix Unger Sörum kvar. Under försäsongsträningen med Carolina Hurricanes gjorde den norske forwarden – som fyllde 18 för mindre än en månad sedan – ett enormt intryck. Även om Unger Sörum bara har varit med i sju SHL-matcher har tränaren Rod Brind’Amour hyllat honom för att ha visat sina framfotsskickligheter.

Under NHL-draften som ägde rum i somras valdes Unger Sörum till 62:a spelare. Men nu får vi höra att han skickas tillbaka till Leksand, bara två dagar innan Carolinas seriepremiär. Jag är inte gammal än. Jag måste få ihop lite storlek. Enligt vad han säger till Dala-Demokraten planerar han att koncentrera sig på att växa snabbare och större.

Felix Unger Sörum Längd
Felix Unger Sörum Längd

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!