Josefin Nilsson Pojkvän

Josefin Nilsson Pojkvän
Josefin Nilsson Pojkvän

Josefin Nilsson Pojkvän – Att misshandla Josefin Nilsson före hennes död var ett brott som begicks av hennes ex-pojkvän Örjan Ramberg. Strax efter att dokumentären “Josefin Nilsson – Älska mig för den jag är” offentliggjordes delade han med sig av sitt perspektiv på saken i en debattessä. Joséfin Nilsson, en svensk sångerska, skulle ha fyllt 50 år den 22 mars 2019. Filmen “Josefin Nilsson – Älska mig för den jag är” släpptes på SVT Play för några månader sedan, och den gjorde intryck på SVT.

Josefin Nilsson-dokumentären visar en skuggsida av sångerskan

Både Josefin Nilssons konstnärliga karriär och hennes oroliga förflutna utforskas i dokumentären. Den förstnämnda beskriver hennes förhållande till en man som brutalt misshandlade henne. Personen i fråga var Örjan Ramberg, skådespelare från Dramaten.

Svar till Örjan efter Josefin Nilssons bortgång

Ingen kunde hålla tillbaka sina åsikter om filmen. Det tog inte lång tid innan hashtaggen #brinnförjosefin blev trendig på sociala medier under månaderna som följde. Frågan om manlig aggression mot kvinnor lyftes också upp i Stockholm under en stor ljusdemonstration. Bland annat Camilla Läckberg valde offentligt att skriva Örjans namn på sin Instagram, och folkets upprördhet på sociala medier var utbredd.

För mig är jag inte orolig för att få problem med lagen. Okej då. I så fall kommer jag att hävda det. Vad som än kan hända kommer jag att göra det. Stor chans att avslöja alla BS. Som grupp kan vi tvätta botten noggrant. Hon skrev, “Fullständigt förberedd ta eventuella juridiska konsekvenser” då. Nu har Örjan Ramberg bestämt sig för att även kasta sin egen tolkning i medias rampljus. En artikel i Aftonbladet väckte detta argument.

“Jag sparkade Josefin Nilsson i magen”, erkände Ramberg

Dagliga dödshot som hotar att skjuta Örjan Ramberg har mottagits av honom sedan filmen släpptes.
Även om han erkänner att han sparkade Josefin Nilsson i magen, tillbakavisar han bestämt anklagelsen om att han slängt henne mot en vägg, som det antyds i filmen. När det blir hett hemma slutar jag med att jag sparkar min ex-flickvän i magen, vilket gör henne mycket smärta och känslighet.

Josefin Nilsson Pojkvän

Josefin Nilssons död var inte mitt fel, konstaterade Örjan Ramberg. Örjan Ramberg uttrycker sin övertygelse om att han sörjde djupt över Josefin Nilssons bortgång, men känner sig ansvarig för att ha bidragit till hennes alltför tidiga bortgång. Dokumentären har inte vilselett någon om detta. Enligt Örjan Ramberg samlades en rasande lynchhop bakom kulisserna och ledde en körning efter att dokumentären sänts. Så småningom bröt allmänhetens hat ut i raseri i sociala medier.

Efter dokumentären påstår han sig ha varit målet för många hatbrev, hot och dödshot via olika elektroniska medel. Någon borde hugga av hans huvud och nacke, och om han vågar sig ut ur sitt hus ska han skjutas eller misshandlas. Ingen kommer att visa dig någon mildhet eller förlåtelse för det brottet. Det är en lögn, men ingen i media eller pöbeln verkar bry sig.

Ainbuskmedlemmen Josefin Nilssons kropp upptäcktes i hennes gotländska residens i februari 2016. Hennes liv, präglat av smärtsamma relationer och isolering, kröniserades i dokumentären “Josefin Nilsson Älska mig för den jag är” tre år senare. Under inspelningen av dokumentären “Josefin Nilsson – Älska mig för den jag är” insåg SVT att sångerskan Josefin Nilsson skulle ha fyllt 50 den 22 mars 2019.

Både Josefin Nilssons konstnärliga karriär och hennes oroliga förflutna utforskas i dokumentären. Den förstnämnda beskriver hennes förhållande till en man som brutalt misshandlade henne. Dramaten skådespelaren Örjan Ramberg avslöjades så småningom som den mannen. I ett debattinlägg bestämde han sig för att avslöja sin syn på parets relation.

Både Josefin Nilssons sångkarriär och skådespelarkarriär var fruktbar. De bildade popensemblen Ainbusk med Marie Nilsson Lind som syster, Annelie Roswall som partner, och Birgitta Jakobsson som tredje medlem. De debuterade 1990 med publiceringen av sin debutsingel och medverkade i alla stora tv-program på 90-talet.

Släktskap mellan Josefin Nilsson och Örjan Ramberg

En romans mellan Josefin Nilsson och den kände skådespelaren Örjan Ramberg inträffade på 1990-talet.
Marie Nilsson Lind, Josefins syster, kommenterar sin systers möte med skådespelaren i dokumentären och säger att Josa blev galet kär i honom. En en gång så vacker romans blev så småningom något helt annat.

Den psykiskt och fysiskt misshandlade Josefin Nilsson

Det verkar som att Örjan Ramberg är fysiskt och psykiskt torterad Josefin Nilsson när de var tillsammans, enligt dokumentären. Enligt Josefin Nilsson ska skådespelaren ha lämnat ett hotfullt telefonsvarbrev till henne och sagt: “Jag vaknar hela tiden med hat.” Denna utskrift är ett av flera föremål som finns i dokumentären. Du, du är en fitta för grisfarm. Även när jag låg i sängen kan jag inte låta bli att avundas dig. En enorm mängd avsky.

Jag försäkrar er att min hämnd kommer att vara öm. Bara för dig kommer jag att utarbeta en sofistikerad plan. Har det klickat hos dig? Vilket slarvigt svin du är. Strax innan hon gick bort började Josefin Nilsson skriva en bok om deras förhållande. Enligt henne utsattes hon för fruktansvärd tortyr som resulterade i ryggradsoperationer och andra traumatiska händelser som var jämförbara med dödshot.

Jag är inte skyldig till Josefin Nilssons bortgång, säger Örjan Ramberg

2019 års upplaga av Aftonbladet hade en debattuppsats skriven av Örjan Ramberg, där han erkände 1998 års fällande dom för misshandeln mot Josefin Nilsson. Enligt dokumentären nekade han även till att ha kastat henne mot en vägg, bland annat. Dessutom förnekar Örjan Ramberg all inblandning i Josefin Nilssons död och ställer frågan till allmänheten om hur lång tid han kommer att dömas för mordet.

Någon anklagar mig för att vara ansvarig för en känd sångares död i dokumentären. Ingen är villig att visa barmhärtighet eller förlåta brottet. Att det är falskt är irrelevant för varken media eller pöbeln, enligt Örjan Rambergs inlägg.

Hur Örjan Ramberg befanns skyldig

Ex-pojkvännen till Josefin Nilsson fick tre månaders fängelse för våld, olaga hot och besöksförbudsbrott av tingsrätten. Därefter utdömdes villkorlig dom av hovrätten. Allt detta är gamla nyheter; resultatet är redan bestämt. Ingen är villig att ta på sig denna fråga eller lämna in en stämningsansökan. Örjan Ramberg uppgav i en intervju med Expressen att personen likaså är avliden och oförmögen att höras i förhållande till domen.

Josefin Nilssons bortgång — och omständigheterna kring hennes bortgång

Sångerskan Josefin Nilsson från Gotland gick bort vid 46 års ålder på morgonen den 29 februari 2016. Efter att ha somnat på sängen gick hon aldrig upp. Efter år av plågsamma ryggsmärtor var Josefin Nilsson tvungen att opereras flera gånger. Hon missbrukade kraftfulla droger för att lindra den ständiga plågan hon utstod.

I efterdyningarna av Josefins bortgång släppte hennes familj följande uttalande. Följande är texten som skrevs: “Josefin gick bort på grund av ett förstorat hjärta, extremt låga värden, en torterad kropp och en cocktail av smärtstillande och receptbelagda mediciner, vars styrka och effekt hon för länge sedan hade felbedömt.”

Hennes senaste höftprocedur var identisk med hennes andra, genom att hon fick en allvarlig reaktion och en mängd komplikationer. En fruktansvärd vånda uppslukade henne. I obduktionsrapporten står det att Josefin Nilssons psykiska och fysiska misshandel av hennes ex-pojkvän på 1990-talet var den primära orsaken till hennes död. Efter en nedsättning av hovrätten sänktes mannens ursprungliga fängelse på tre månader för misshandel till villkorlig dom.

Nyligen gjorde han ett uttalande i Expressen. Han menar att detta är gamla nyheter och att utfallet redan är bestämt. ämnet för storasyster Marie Nilsson Linds sommartal 2019, som hon beskriver som ett självmord. Intervjupersoner i den nya SVT-dokumentären “Josefin Nilsson – Älska mig för den jag är” berättar om det psykiska och fysiska våld som Josefin Nilsson fick utstå i händerna på sin älskare från 1999.

Attack, olaga hot och besöksförbudsbrott resulterade i ex-pojkvännens fängelsestraff på tre månader i tingsrätten. Genom en efterföljande dom från hovrätten omvandlades hans straff till ett avstängningsdom. I en intervju med Expressen har han nu kommit upp och kallat saken för “gamla nyheter” som han redan har betalat priset för. Som om att säga till en brottsling, “Du måste gå igenom det igen,” var samma sak.

Josefin Nilsson Pojkvän
Josefin Nilsson Pojkvän

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!