Anna Wijk Pojkvän

Anna Wijk Pojkvän
Anna Wijk Pojkvän

Anna Wijk Pojkvän – På Mästarnas Mästare tävlar innebandysensationen Anna Wijk. Men det lilla du vet om stjärnan saknas allvarligt. Här hittar du all information du behöver om Anna Wijk: Ungdomarna som spenderades på pojkgruppen, läkningsprocessen och avkomman. Den 20 juni 1991 kom Anna Wijk till vår värld. 2024 kommer hon att fira sin 33-årsdag.

Praktik hos sexvärldsmästarinnan Anna Wijk

Innebandystjärnan Anna Wijk har varit en extraordinär poäng för både hemlandet Nederländerna och klubben hon spelar för i sin hemstad, Kais Mora. Med ett SM-guld och sex VM-guld under bältet är innebandysensationen ostoppbar. År 2023 valdes hon in i Sveriges Indoor Bandy Hall of Fame.

Så länge jag lever kommer Mora vara klubben. De borde vara på SSL, så det gör mig glad att de klättrade igen. Till Mora och Kais är jag evigt tacksam. Deras tro var verkligen uppskattad, och det gav mig glädje. Innebandy är en stor affär i Mora, trots stadens relativt ringa storlek. Medan hon stannade i “stan” för att chatta efter en förlust kanske inte var det klokaste draget, sa hon till Svensk Innebandy 2023 att många människor var intresserade och ville göra det oavsett utgången.

2020 bestämde hon sig för att sluta tillverka skorna. Jag bestämde mig äntligen förra veckan, även om jag har hållit på med det här ganska länge. Jag anförtrodde nyligen Mora om en upprörande interaktion jag hade. Då berättade hon för SVT Sport hur mycket hon gillade resan och hur mycket hon uppskattade klubbmedlemmarna.

När kommer Anna Wijks comeback? Kommer AIK att ha henne i sitt lag?

Det blev ett snabbt stopp utanför planen. Hon återvänder till planen med råge, denna gång representerande AIK, bara tre år efter att hon gick i pension. De ska berömmas för deras stöd till damtruppen. På grund av deras lilla spellista och svårigheten att spela på tre femmor frågade de mig om jag skulle vilja spela. Hon säger till SVT Sport att det är jättebra att stå till tjänst. Du kan räkna med att hon blir en del av laget under resten av säsongen. I framtiden kommer vi att ta ställning till mängden speltid.

Anna Wijk Pojkvän

Kommer Anna Wijk att tävla i Master of Masters-evenemanget?

Jag känner likadant. Hon kommer att tävla mot idrottare som alpina skidåkaren Anja Pärson, speedwayföraren Tony Rickardsson, fotbollsspelaren Sebastian Larsson, cyklisten Emma Johansson, hockeyspelaren Joel Lundqvist, brottaren Jimmy Samuelsson, äventyraren Johanna Davidsson och handbollsspelaren Johanna Ahlm.

Vem är Anna Wijks härkomst?

Deras första barn, Colin, föddes 2021 till Anna Wijk och Jesper Eriksen, och deras andra barn, lilla Ted, föddes 2023.

Berätta om Anna Wijks föräldrars barndom

Anna Wijks hemstad var Sandviken. Innebandysporten lärde Gefle Dagblad ut av hennes bror, som var hennes främsta förebild under uppväxten, enligt Dagblad. Du spenderade mycket tid på att leka både inomhus och utomhus, och bollar fanns överallt. Jag minns att jag gick på innebandyträning med en kompis när jag var runt fem år.

Jag hade aldrig spelat sporten innan det. 2023 avslöjade hon för Svensk Innebandy att laget började med bara killar eftersom det enligt hennes mening inte fanns några tjejer i laguppställningen. Flickornas inkludering, hävdade hon, var ett oundvikligt nästa steg. Han fick sin start i innebandy med sin pappa, som var lagledare på Sandvikenklubben IBK Alba.

Som barn hade jag inga som helst problem. Samtidigt som hon uppskattade hans hjälp när hon var yngre sa hon till Gefle Dagblad 2017 att hon hade föredragit att någon annan ledde truppen när hon blev äldre. Instagramanvändaren Anna Wijk går i handtaget @Annawijk och har 10 000 följare. Det är en allmän uppfattning att Anna Wijk är den bästa innebandyspelaren som någonsin levt.

Innan KAIS Mora-säsongen avslutades i fjol skrev hon på med allsvenska Storvreta. Hon gjorde en kort återkomst i Mora, men den blev kortvarig; serien avslutades efter bara fem matcher. Under tiden efter slutade hon spela innebandy och släppte till och med antydningar om att hennes karriär kan vara över.

Hon tror att hon kan ha spelat i sin sista innebandymatch och gjort fansen besviken som hoppades att hon skulle kunna tävla i det kommande världscupen i Uppsala (27 november–5 december). För tillfället tänker jag “jag har spelat klart”, men jag har fortfarande inte bestämt mig. Jag har dock avstått från att öppet bua eller be.

För tolv veckor sedan sa hon till Dalarnas-Tidningar “Jag har svårt att se att jag skulle spela mer.” Att få barn i en lugn miljö och se frukterna av sitt arbete är enligt hennes mening det bästa alternativet, fortsatte hon. Min partner, å andra sidan, tror att jag kommer att fortsätta (skrattar).

I måndags välkomnade hon och hennes sambo Jesper sitt första barn, Colin. Vår älskade Colin har återvänt för att ansluta sig till oss efter den svåraste kampen i vårt liv. Den 2021-08-16 tillkännagav hon att en tredje medlem lagts till i sin familj på Instagram. Superstar Anna Wijk, som är 30 år, är en av tidernas bästa innebandyspelare.

Hennes otroliga karriär är över, hon har äntligen bestämt sig. Hon uttrycker till SVT Sport en brist på motivation och intresse. Fans som hoppades på Anna Wijks comeback kan äntligen slappna av, eftersom den svenska transfermarknaden för innebandy avslutas idag. Den sexfaldige världsmästaren och fyra gånger bästa innebandyspelaren i världen har formellt meddelat sin avgång i en intervju med SVT Sport.

Hur mycket jag än säger att jag kommer att göra något så känner jag aldrig riktigt för det. Problem med logistiken hindrar mig från att spela i Mora, en klubb som ligger mig varmt om hjärtat. Stockholm är mitt hem. Det är så det måste vara, och det är väldigt tråkigt.

“Jag är rörd”

Det var förra året som Wijk och hans sambo Jesper fick ett barn, Colin. Även om poängdrottningen har varit mammaledig och varit utan uppdrag ett tag har hon i många intervjuer antytt att hon kan komma tillbaka. Dessutom har det funnits en uppsjö av erbjudanden.

Hur känns det att ha alla alternativ utlagda framför dig?

På ett enda ögonblick är känslan både behaglig och påfrestande. Under ganska lång tid har innebandy ockuperat varje ögonblick av mitt liv… Wijk upplever en kort tystnad. Kunskapen saknas. Du kan definitivt höra mig bli lite kvävd. Jag har starka känslor. Att kunna uttrycka mig för dem lite mer exakt än jag har varit på sistone är dock en härlig överraskning.

“Kommer minnas SM-guldet 2015”

Hur stor andel av din publik har på sistone frågat sig om en potentiell avkastning? Ett tusen? Ett stort antal gång+

er – kanske inte tusen – men definitivt många. LOL.

Vad minns du tydligast?

Vår SM-guldmedalj från 2015, som vi har drivit med Mora. Vi hoppade över ett gäng tester på vägen. Det är förmodligen det som visas först. Du vann också sex distinkta guldmedaljer i världscupen under din långa period som representation av Sverige. Att vara en långvarig medlem i landslaget var en ära. Alla du stött på, från nybörjare till avbytare. Mycket tacksam.

Funderar på att bli tränare

Hon är en stor beundrare av Mora och SSL innebandytävlingar för både herrar och damer. Wijk kommer att fortsätta spela innebandy efter förlossningen så länge hon har kvar sitt jobb på gymnasiet där hon jobbar under sin icke mammaledighet. Efter att ha täckt lite mark kan jag till och med föreställa mig att jag går upp till andra plats.

Planerar du att bli tränare någon gång?

Jag har verkligen en uppfattning om det. Ärligt talat skulle jag föredra att inte sluta helt med sporten.

Hur många klubbar har fångat din uppmärksamhet under denna period?

ganska många. Eftersom jag för närvarande kallar Stockholmsområdet hem är mina favoritlag att heja fram de i allsvenskan, men jag visar ibland mitt stöd för klubbar i SSL. Vi har fått några samtal.

När bestämde du dig till slut?

Trots att jag haft den här känslan ett tag, tog jag inte ett definitivt beslut förrän förra veckan. Jag anförtrodde nyligen Mora om en upprörande interaktion jag hade. Wijk hävdar att han hade en underbar upplevelse att resa med klubbmedlemmarna, som är mycket viktiga för honom.

Anna Wijks repertoar

Anna Wijk har som idrottare representerat flera klubbar, bland annat IBK Alba, Gävle GIK, RIG Umeå IBF, IKSU, och KAIS Mora IF. Tiden som Wijk spenderade med KAIS Mora IF (till 2020) är anmärkningsvärd.
Sex gånger – 2009, 2011, 2013, 2015, 2017 och 2019 – har hon vunnit VM med Sveriges landslag. Efter att ha gått i pension från innebandyspelet 2020 började hon kommentera SVT:s bevakning av fotbolls-VM.

Återuppliva Anna Wijk

2020 gick Anna Wijk i pension från innebandyn, men till allas förvåning kom hon tillbaka. Hon tillkännagav sin avgång från sporten för bara tre år sedan, men hon återvände triumferande till planen, den här gången med AIK. Efter att klubben stöttat damtruppen ville Wijk visa sin uppskattning genom att hjälpa dem att nå sina mål.

De ska berömmas för deras stöd till damtruppen. På grund av deras svaga spellista och svårigheten att spela på tre femmor blev jag ombedd att spela. Förmågan att ge en hand är en härlig känsla, sa hon till SVT Sport.

Skulle det vara möjligt att se Anna Wijks på “Mästarnas mästare” 2024?

Anna Wijk kommer att tävla i evenemanget “Mästarnas mästare” våren 2024 bland andra kända idrottare som Tony Rickardsson och Anja Pärson. I en artikel för Mitti magazine berättar hon om inspelningen:
Svårigheten ökade. Mina känslor var överallt och min längtan efter barnen var uppenbar för alla. Eftersom det var uppenbart att allt hade gått smidigt när jag kom hem, ångrar jag nu att jag inte spenderade mer tid för att njuta av upplevelsen på plats.

Anna Wijk Pojkvän
Anna Wijk Pojkvän

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!