Lille Skutts Fru

Lille Skutts Fru
Lille Skutts Fru

Lille Skutts Fru – Efter att ha ätit mormors dunderhonung växer den lilla brunbjörnen Bamse till världens största björn. Han undviker konflikter till varje pris och arbetar istället för att förändra mobbarnas karaktär. Bamse och Brummelisa gifte sig 1975 efter att ha dejtat ett tag. Brum, Teddy, Nalle-Maja och Brumma är deras fyra barn; de tre första är identiska trillingar. På Kullarna, där de har ett stenhus.

Bamses pappa, kapten “Nalle” Johan Hilmer, fick med sig en skattkarta hem när han var liten, och Hebbe upptäckte den. Hebbe lyckades övertyga Viktoria att ge sig ut på ett skattsökande med honom. Bamse tillbringade sin barndom med mormor efter att hans föräldrar försvunnit. När Bamse och mormor fick veta att morfar Johan Hilmer hade drunknat till sjöss var han en mycket ung pojke.

De ryckte upp till Höga Berget, där farmor nu bor med sitt barnbarn. Han hade först träffat Lille Skutt som tonåring på jakt efter en plats att kalla hem. Allt eftersom blev Bamse och Lilla Skutt också bekanta med huskonstnären Skalman. Bamse räddade katten Janson och husmusen från att drunkna precis innan han flyttade dit.

Lille Skutts Fru : Nina Kanin

“Lilla Skutt”

Vit kanin Lilla Skutt producerar morötter och levererar post. Han har en hög nivå av ångest men är blixtsnabb. Sedan 1985 har Lille Skutt varit lyckligt gift med Nina Kanin. Tillsammans har de bosatt sig i en gammal timmerstuga med sin son, Mini-Hopp. Lille Skutt, även om han inte vågar, sällar sig ofta till sina följeslagare Bamse och Skalman på deras bedrifter.

När de träffades första gången ville vargen kasta sten på Bamse, så vargen gick för att hämta lite dunderhonung till Bamse. Skutts åtta kända syskon inkluderar hans tvilling, Jumpa, och hans trillingar, Hoppla, Hipp, Happ, Nager och Sprattel. Lille Skutts bruna kaninförfader, Lasse Skutt, medverkade i en av Rune Andréassons Bamse-föregångare, serien Teddys äventyr. Lasse Skutt, till skillnad från Lille Skutt, var inte rädd.

Skalman

Skalman.nu är det historiska diskussionsforumets webbplats. Skalman, sköldpaddan, är kunnig inom många områden, salvia och uppfinningsrik. “Mata-och-sömn-klockan” i hans skal påminner honom om när det är dags att äta och vila. Han är också ganska förtjust i vad han kallar den “självgående skottkärran”.

Lille Skutts Fru

Skalman ryckte upp till kullarna i tidig ålder och byggde sig ett främmande hem där han kunde arbeta på sin uppfinning i fred. Ingen vet hur mycket äldre han är än Bamse eller Lille Skutt. Även om Bamseriket är fullt av häxor, trollkarlar och andra övernaturliga varelser, ger Skalman naturvetenskapliga berättelser i Bamse-tidskrifterna och bekämpar ofta vidskepelse och pseudovetenskap.

Som ett resultat av sina insatser utsågs Skalman 1990 till Årets folkbildare av Föreningen Vetenskap och Folkbildning. Hasse Skalman, en smart och fyndig sköldpadda, fungerade som en tidig inspiration för den moderna Skalman. Han dök först upp i Teddys äventyr. Den nuvarande Skalmans förnamn kan vara Hasse eller inte. Setet innehåller Lille Skutts fru, Nina Kanin, och deras son, Mini-Hopp, som gosedjur.

Folkets Blads Nina Kanin är en no-nonsense journalist. Hon har alltid kameran till hands om något oväntat händer. Mini-Hopp är ständigt på språng och omöjlig att hålla tillbaka. Han och Brumma, Bamses dotter, är oskiljaktiga och ger sig ofta ut på vågade utflykter tillsammans. Leksaker från detta set kan gå hem till varandra och leka i Bamses värld (produktnr 640001), vilket gör den idealisk för användning i Bamsebyn.

Flera generationer barn har blivit förtrollade av en brun björn klädd i blåa byxor som umgås med ett ovanligt gäng kompisar. Men han har också framgångsrikt retat vuxna vid flera tillfällen. Han hade äntligen kommit in i sitt livs bästa. Grattis på 50-årsdagen, Bamse! 1966 introducerade Allers världen för Bamse, den starkaste och vänligaste björnen i världen. Dessutom inte bara han.

Hans kärngrupp av kompisar, inklusive Lille Skutt, Skalman, mormor och Katten Janson, har varit med honom sedan starten. Nu 50 år gammal verkar björnen inte ha saktat ner ett dugg. Absolut, utan en skugga av tvivel. Enligt Svenska Seriefrämjandets ordförande Fredrik Strömberg lever denna person ett liv utan brist på materiella bekvämligheter.

Sedan deras storhetstid på 1970-talet har alla svenska serietidningar tappat fans, men Bamse är en av få som har överlevt. Enligt Fredrik Strömberg övervakade Bamse även överlämnandet från grundaren Rune Andréasson till efterföljande skribenter. Ingen senare serietecknare, hur skicklig han än är, har dock kunnat matcha den spontanitetsnivå som Rune Andréasson visade. Han fick allt gjort snabbt och snyggt.

Domesticerad hane

Innan Rune Andréasson gick bort från skissboken lät han Bamse och hans kompisar mogna. Seriens vise sköldpadda, Skalman, är singel, men seriens hjälte, Bamse, och seriens mest fruktade kanin, Lille Skutt, är båda gifta med barn. Hjulet kan alltså vridas av en nyare, mer energifylld generation. nder normer har skiftat.

Nu arbetar de för att ge kvinnorna i storyn byrå och självständighet. Strömberg hävdar att alla i Bamses universum nu måste ta större initiativ. Nalle-Maja, Bamses dotter, har ärvt sin förmåga att förvandla sig till en övermänskligt mäktig varelse genom att konsumera dunderhonung. Förutom att vara Lille Skutts fru är Nina Kanin en fyndig journalist.

Vänsterhänt

Vad är då Bamses dolda mening? Av vilken anledning besöker den upprättstående björnen både ungas och vuxnas hus? Det är för att de blandar spännande historier med meningsfulla budskap som “Var snäll, hjälp andra människor”, som Fredrik Strömberg uttrycker det. Rune Andréasson tänkte att föreställningens teman skulle fokusera på att hjälpa varandra och försvara de hjälplösa. Strömberg hävdar att många av de idéerna återspeglades i föreställningen.

Bamse har anklagats för att vara maoist och vänster. Men Bamsevärldens kapitalist Krösus Sork framställs som en genomgående skurkaktig karaktär. Bamse hämtar sin inspiration från 1970-talets idealiska kroppar. Även om jag vet att Rune Andréasson var en stark socialdemokrat kan jag inte säga detsamma om Bamse. Enligt Strömberg är han utan tvekan på den politiska vänstern.

Han påpekar att Bamse har stått i centrum för flera tvister genom åren. Liknar ståhej som orsakats av Skalmans drogtester och efterföljande rosa molnflytande. Det är en varnande berättelse om farorna med droganvändning. Fredrik Strömberg hävdar att även att ta med droger i en barnberättelse gjorde folk nervösa.

Regnbågsklanen

Bamses chefredaktör Charlotta Borelius ger ytterligare en illustration: 2010 tog Lille Skutts syskon Happ och Lille Sixtens in en herrelös kaninflicka. Som ett resultat skildrar showen ett förhållande mellan två hankaniner. Sedan fanns det de som bestämde sig för att de inte längre ville få tidningen. Men du måste göra det du tycker är rätt, så ge ut en tidning som barn från alla typer av hushåll kan relatera till, tipsar hon.

Hon säger att hon är den mest sårbara för Bamse av alla karaktärer. Jag uppskattar det han står för, säger Borelius, eftersom det innehåller tanken att alla har ett värde och att alla ska ha tillgång till möjligheter. Bamseläsarna hade känt Lille Skutts bror, Happ, och hans sambo, Lille Sixten, sedan en tid tillbaka. Det första lesbiska paret i seriens historia gjorde sin debut i somras.

I sommarnumret av Bamsetidningen träffar läsarna Vera och Frida som nyligen flyttat till en gård på landet. Bamses värld utvecklas och förändras precis som vår egen, och vi anstränger oss för att skildra en mängd olika familjestrukturer. Enligt Bamsetidningens chefredaktör Charlotta Borelius är “Bamse en humanist och står för allas lika värde.”

1966, när Bamse första gången sändes som veckoserie i Allers, fanns det inte alls lika många karaktärer att välja på som det finns nu. Givetvis finns Bamse, Lille Skutt och Skalman med redan från start. Sedan finns det förstås farmor och katt Janson. De fick snart sällskap av en grupp färgglada antagonister, inklusive Vargen, Piraterna och Krösus Sorks föregångare, Sork-Sam.

Den vita kaninen som heter Lille Skutt bär en knallröd fluga. Han åker ofta på expeditioner med sina bästa kompisar Bamse och Skalman. Småbarnet Skutt är mycket självmedveten och försiktig. Men han är alltid villig att kliva in och hjälpa en kompis när de hamnar i trängsel. Kullarna upplever någon sorts udda händelse. För att få Nalle Puh och Mrs. Goose i vattnet, håller Lilla Skutt fram krattan och Brum knuffar Nalle i vattnet. Luguber the Grassy tittar mot kullarna i sin spegelblickande strävan att påverka människor till ondska.

Lille Skutts Fru
Lille Skutts Fru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!