Luciano Axelsson rom

Luciano Axelsson Pappa
Luciano Axelsson Pappa

Luciano Axelsson rom – Luciano Axelsson, mer känd under sitt artistnamn Lucianoz, är en svensk dansbandssångare som föddes i Solna församling i Stockholm den 13 maj 1993.

Biografi

Lucianoz växte upp med musiken från dansband som Stefan Borsch och Flamingokvintetten. Första gången Lucianoz försökte slå igenom som musiker, var det med R&B, och han provade på Idol, där han tog sig hela vägen till den sista audition 2021. En Tiktok-film från oktober 2022 där han sjöng Borschs “It’s you”. Jag väntar på ” blev viralt tack vare hans systers insatser.

På kort tid sågs videon hundratusentals gånger, och Lucianoz erbjöds ett skivkontrakt och dök upp i flera tv-program. Kort efter videons debut laddades en coverversion av “Piccadilly Circus” av Pernilla Wahlgren upp på Spotify, och han bjöds in att uppträda som mellanakt i Melodifestivalen med sitt dansbands tolkning av låten. Detta var Lucianoz första offentliga framträdande någonsin.

För att dra igång våren 2023 gjorde Lucianoz ett stopp i Sverige. Han medverkade på Allsng på Skansen och Victoriadagarna sommaren 2023. En dokumentärserie i åtta delar om Lucianoz, inspelad i juni, sänds på TV4 hösten 2023. Även om vägen till framgång som artist sällan är smidig, var den åtminstone utredd för Luciano Axelsson. Den romska ungen från Rinkeby var en naturligt född löpare från femårsåldern. Varje dag sjöng han på väg till skolan, i klassen och på vägen hem. Då var min ultimata musikaliska hjälte Stevie Wonder.

Expressen fick reda på honom när han bara var sju år gammal. Tidningen berättade om ett litet barn som sjöng så underbart att förbipasserande samlades utanför hans fönster när han repeterade i sitt vardagsrum. Ett stort skivbolag hade nått ut till honom, och hans livslånga ambition att bli musiker var äntligen på väg att förverkligas. Enkelt uttryckt var han bara nio. Två decennier senare steg han upp i graderna genom att ta ströjobb på flera spaningsföretag. För extra pengar tvättade och vaxade jag bilar. Läder på sätena och runt ratten var fixerade, liksom lädret på växelreglaget.

Luciano Axelsson rom

På Arbetsförmedlingen var Luciano Axelsson stamkund. Han försökte få hjälp med sina räkningar två gånger genom att kontakta socialtjänsten. Du har verkligen inte haft det lätt hittills. Han sjöng en duett med sin kompis Sherihan Hersi vid deras gymnasieavslutning. Det var en kör och vi sjöng alla tillsammans på teatern. Våra framträdanden fick professorerna till tårar av stolthet och lycka.

Den unga Sherihan Hersi blev så småningom den mest populära r&b-artist i Sverige och uppträdde under artistnamnet Cherrie. Luciano Axelsson fortsatte sin utbildning på gymnasiets individuella program för elever utan gymnasieexamen. Han försökte gå med i TV4:s “Idol” två gånger. Till slut blev det inte lyckat. Han försökte igen medan pandemin var i full gång. Luciano Axelsson sjöng “The world’s greatest” av r’n’b-stjärnan R. Kelly, och hans silkeslena, klara röst gav honom en guldbiljett.

Han gick till den sista audition med stora förväntningar. Juryn upprepade sitt tidigare avslag. Jag tyckte att det var lite krångligt att bära. Jag försökte inte ens delta i tävlingen. En del av mig kände sig tvungen att ta kontakt. Jag önskade mig ett liv med fler öppningar. När han körde hem kände sig Luciano Axelsson nere på soptippen. Musiken hade blivit något han inte längre kunde lita på. Utmaningen var stor för mig.

På våren samma år fick Luciano Axelsson avslag på ekonomiskt stöd av staden för andra gången på kort tid. Stadsdelsnämnden tyckte inte att han gjort tillräckligt för att försörja sig. Han tror att pengar inte är allt, men det krävs alltid. Tipppunkten var en höstkväll med nära och kära i oktober förra året. Kvällsmaten var klar och musik spelade i köket. Luciano Axelsson, en tom tavla framför sig, sjöng med i Stefan Borschs “Det är dig jag ska vänta på” från hans dansband.

Den svenska versionen av “Det’ lige det” är en cover på den danska hiten av duon Hot Eyes, som kom på fjärde plats vid Eurovision Song Contest 1984 som Herreys vann. Tågstädaren Gina Axelsson, enäggstvilling till Luciano Axelsson, piskade fram sin telefon, filmade ett litet klipp och laddade upp det på Tiktok.

Den skakiga videon slutade dock med att bli viral. Filmen sågs av en halv miljon människor på bara en vecka. Luciano Axelsson berättar att de hade tanken att något hade potential. Han gick sedan till garaget, där han hämtade en högtalare och kopplade den till en mikrofon. Took började sjunga dansbandslåtar och ladda upp fler videor till TikTok. Hundratusentals svenskar befann sig inom räckhåll för klippan. Luciano Axelsson tycker th

det är en fantastisk subgenre. Han antog monikern Lucianoz, en återgång till z i slutet av namnen på vintagedansband. Det fungerar för mig. Jag är en positiv, upplyftande person. De två går vackert ihop. Luciano Axelsson skaffade nyligen ett skivkontrakt med ett nytt storbolag och släppte två låtar, covers på Stefan Borschs “Det är du, jag går och väntar” och “Inga blommor växer på en sjömansgrav.” Att den här möjligheten kanske finns en gång i livet, tänkte jag. Skivbolaget uppskattade “kontrasten” som Luciano Axelsson erbjöd, hävdar han.

Sällan stöter man på en Rinkebybo som gillar dansband. Det är faktiskt en del av spänningen. Förmågan att vinna över en ny generation till dansbandens glädje. Frasen “det är dig jag väntar på” skanderades i en jublande parad av hopp. Två, tre, fyra miljoner Spotify-strömmar. Det var Lucianoz första guldskiva.

Ett samtal kom in från Melodifestivalen. Luciano Axelsson var mellanakten i Melodifestivalens semifinal i rnsköldsvik, och han fick spela inför en fullsatt Hägglunds arena och 2,3 miljoner tv-tittare. Han bröt sig in i “Piccadilly circus” av Pernilla Wahlgren som en inbjuden paus och flinade som om han precis vunnit på lotto.

För att uttrycka det enkelt, jag gillar att göra andra människor glada. Det är därför han tycker så mycket om mig, säger han. På bara några korta månader gick han från att jobba på en biltvätt till att uppträda inför en miljon människor i Melodifestivalen. Veckan efter gästade han Bianca Ingrossos chattshow “Bianca” på Kanal 5 med Carola Häggkvist. Jag kan faktiskt inte tänka mig ett bättre scenario. Nästa sak han visste fick han ett samtal från “Allsng p Skansen” och frågade om han var tillgänglig att spela i sommar.

Frågan var bara om det fanns plats för Luciano Axelsson i dansbandsvärlden

Den romske mannen kommer från Sverige och är enligt honom just nu på väg. Han är väl medveten om sina rötter, men han ser sig själv mer som en lokal i Rinkeby än som en vandrare. Det finns kärlek i världen, men det har varit utmanande för unga människor. Han menar att alla inte fick en rättvis chans. SVT sände den fiktiva miniserien “Leende guldbruna ögon” våren 2007; det handlade om en adopterad närking vid namn Lennart som strävade efter att bli dansbandssångare. Utan några grupper intresserade av att ha en svart frontman tvingades han bilda sin egen orkester, Lennartz.

Det var bara invandrarna från Stockholms ytterförorter som visade något intresse för att leka med honom. Myspace var där Lennartz gjorde sin debut; han blev snabbt viral där och fick en plats på den berömda Köpenhamns musikfestival, Allsng p Skansen. Lennartz var omedveten om att bandet hånades som en parodi. De som hånar dem har spridit sin musik på nätet.

Hur är det med Lucianoz, var han på samma sätt?

Och tog han verkligen dansband på allvar, eller var berömmelse hans enda motivation? Juni 2023. Skansen, där solen alltid tycks skina. Fotografer från pressen väntade på att ta bilder på stjärnorna när de presenterades av Pernilla Wahlgren, som var ensembleansvarig i år. Även om Luciano Axelsson inte var den främsta attraktionen verkade han ha mest tid. I hemlighet tog han sig runt blandaren, träffade och tog bilder med musiker som han bara sett på TV.

I evenemangets periferi fanns pr-agenter, skivbolagsspioner och Luciano Axelssons pappa, Dennis “Jerry” Wilhelmsson. På samma sätt som sin son ägnade han sig åt bilrestaurering tills ett ryggproblem tvingade honom att sluta. Han brukade också ta med sin son när han körde till Tyskland för att köpa bilar för att sälja vidare i Sverige.

Närhelst Luciano Axelssons pappa körde, uppmanade han sin son att vara uppmärksam på musiken och lägga undan tvättsvampen. Nedanför kanten av Sollidens plattform berättar Jerry Wilhelmsson: “Jag sa till dem: ‘Ni har fått Guds gåva och du måste ta hand om den’.” Jerry Wilhelmsson, patriarken, växte upp i Borlänge och tillbringade mycket tid med dans i stadens parker. När han slog sig ner i Stockholm med sin nya familj slutade han inte lyssna på dansbandsmusik.

Luciano har lyssnat på och sjungit med i den sången. Enligt Jerry Wilhelmsson är det det som hindrar honom från att ta sig ut. Min far gillade inte Luciano Axelssons val av musikgenrer när han sjöng pop, soul och r&b. Enligt mig ska man bara lyssna på orkesterstycken. Din ton hörs tydligare där. Luciano Axelsson kände ingen sorg när han poserade med Carola Häggkvist och Pernilla Wahlgren på Sollidenscenen. Min kropp reagerar positivt på det. Enligt honom är det en efterlängtad fantasi som förverkligas.

Luciano Axelsson Pappa
Luciano Axelsson Pappa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!