Maja Hellman Pappa

Maja Hellman Pappa
Maja Hellman Pappa

Maja Hellman Pappa – Den fällande domen i Tovefallet i går chockade många sedan Maja Hellman, då bara 18 år gammal, dömdes till livstidsstraff, det yngsta som någonsin avkunnats i Sverige. Mediebevakningen av mordrättegången mot Maja Hellman och Johanna Leshem Jansson beskriver försämringen av den en gång så nära kopplingen mellan de två unga damerna och Tove.

Som rapporterats av Expressen, “klickade Johanna och Maja direkt” när de träffades på en fest på grund av deras delade affinitet för dans, munterhet och fest. De tre kvinnorna, Johanna, Maja och Tove, visas ha en grillkväll på en bild som ingår i förundersökningen. I förhör antydde Majas pappa att hans dotter var en ensam unge, men att Johanna var en “positiv kraft” som fick henne ur sin komfortzon, enligt SvD.

Tiden måste dock ha förvandlat henne till en “vapenbärare” som så småningom slutade protestera. De kommer att överklaga det beslut som tingsrätten i Eksjö fattat. Efter att 21-åriga Tove mördades i Vetlanda avslutades rättegången i dag. Åklagaren uppger för Expressen att Maja Hellman har beviljats borgen i avvaktan på utgången av sitt mål i hovrätten. Enligt Peter Gillberg, som företrädde henne i rätten, är hon både häpen och förtjust.

Polisen håller fortfarande kvar Johanna Jansson. När sista dagen av hovrättsförhandlingen om mordet på 21-åriga Tove i Vetlanda närmade sig sitt slut stod mycket på spel. Johanna Jansson, 20, och Maja Hellman, 19, får snart reda på om deras fällande domar upphävs av Göta hovrätt. Detaljer från den rättsmedicinska utredningen om Toves död genom strypning i händerna på Johanna Jansson har spelat en betydande roll i hovrättens förfarande.

Johanna Jansson implicerade Maja Hellman och det väcker frågor om styrkan i bevisningen mot henne. På den sista förhandlingsdagen uttryckte åklagaren Thobias Wilhelmsson mottaglighet för nya typer av brott. Han inkluderade inte bara kategorierna mord och alla misshandelsbrott när han beslutade om ett straff för Maja Hellman, utan också möjligheten att konstruera ett mordstraff med ett tidsbestämt straff. På frågan om Maja Hellmans motiveringar erkände han att de var grumliga.

Maja Hellman Pappa

Efter en lång förundersökning förhördes många personer om de två kvinnor som dömts till livstids fängelse för mordet på Tove i Vetlanda: Johanna Leshem Jansson och Maja Hellman. Sista ordet ligger på Johanna. En av Majas vänner tillägger att hon alltid följer folkmassan. Efter en lång förundersökning förhördes många personer om de två kvinnor som dömts till livstids fängelse för mordet på Tove i Vetlanda: Johanna Leshem Jansson och Maja Hellman.

Sista ordet ligger hos Johanna. En av Majas vänner tillägger att hon alltid följer folkmassan. Tjugoettåriga Tove försvann på nattklubben Nöjet i Vetlanda den 16 oktober 2022. Hon var försvunnen i två veckor tills hennes kropp upptäcktes i en skog. Både Johanna Leshem Jansson (20 år) och Maja Hellman (19) dömdes den 19 april för grovt mord och grovt integritetskränkning. Båda kvinnorna dömdes till livstids fängelse utan möjlighet till villkorlig frigivning. Tove kände båda kvinnorna och åklagaren Adam Rullman menar att en långvarig fejd mellan Johanna Leshem Jansson, 21, och Tove, en före detta klasskamrat, var drivkraften till mordet.

Historien mellan Tove och mordmisstänkta Johanna Leshem Jansson och Maja Hellman

De ansvariga för Toves död, Johanna Leshem Jansson och Maja Hellman, har dömts till livstids fängelse. Kvinnornas krets av kvinnliga bekantskaper var betydande. Dessutom har flera vänner och bekanta med Johanna Leshem Jansson bekräftat i intervjuer att de två ofta var oense med varandra. Det krävdes en lång och grundlig förundersökning, under vilken åtskilliga personer i Johanna Leshem Janssons och Maja Hellmans umgängeskretsar förhördes, innan dom avkunnades. Det var inblandning från Nyheter24 i den inledande utredningen.

“Som en svans”, sa kompisgänget medan de diskuterade Johanna Leshem Jansson och Maja Hellman. Johanna Leshem Jansson har beskrivits som kraftfull och snabb till ilska av flera vittnen i förhöret. Personer över 20 år var inte förtjusta i Tove, enligt flera uppgifter. I den tidiga utredningen beskrivs Maja Hellman och Johanna Leshem Jansson som “oskiljaktiga” och mycket nära flera personer.

Enligt den förhörde personen utvecklade gruppen sin egen jargong och slang. Om du stöter på Maja är chansen stor att du också stöter på Johanna, enligt ett annat ögonvittne. Någon annan i hennes kompisgäng tycker att “Maja följer Johanna som en svans”. Det är en väldigt åtsittande passform. Sista ordet ligger hos Johanna. När Johanna leder vägen följer Maja oundvikligen efter.

Ordet “manipulativ

Flera personer som förhördes som en del av polisutredningens förfas har nu brutit bandet med Leshem Jansson. Detta för att 20-åringen har uppvisat ett obehagligt och i vissa fall hotfullt beteende, enligt deras iakttagelser. Enligt ett ögonvittne “behåller Johanna inte sina vänner länge, hon byter ut dem efter ett tag.”

Johanna Leshem Jansson har beskrivits som “manipulativ” av flera vittnen. När saker och ting inte går som hon kan, kan hon vara oförskämd och avvisande, trots sitt allmänt trevliga uppträdande. Inte andras åsikter, utan hennes egna är det som betyder något för henne. En annan förhörskälla har uppgett att hon är missnöjd om någon talar illa om henne. Andra Johanna Leshem Jansson-bekanta har dock använt ord som “energisk”, “framåt” och “härlig” för att karakterisera henne. Mycket optimistisk och orolig. Hon är ett positivt inflytande på grund av hennes uppmuntran, stöd och tålamod.

Maja Hellman hänvisas till Johanna Leshem Janssons “hand” i texten

Maja Hellman, en av de inblandades nära vänner och bekanta, refereras ännu mer sällan under förhöret. Maja Hellman omnämns av en gemensam vän att vara Johanna Leshem Janssons “tjänare”. Hon bar en tuff tjej, coola kläder, men hon var faktiskt en ganska osäker ung kvinna. Ansåg Johanna som en förebild. En av Johannas många “behagare”, hon. Någon annan i Johannas inre krets hävdar att Maja försökte se till att hon fick som hon ville.

Maja Hellmans vänner har beskrivit henne som snäll, humoristisk och impulsiv, men också reserverad och blyg. Samtidigt som hon har blivit mer reserverad har hennes självförtroende ökat. Vittnen har beskrivit henne som mycket uppmuntrande och snäll. Ett annat vittne som förhördes noterade att hon inte pratade så mycket och verkade något avlägsen.

Maja Hellman var en introvert som inte hade så många vänner, enligt pappan. De två är väldigt nära varandra, och han har beskrivit Maja Hellman som en “vapendragare” åt Johanna Leshem Jansson. Den rödhåriga konstaterar att om det kom till det skulle Maja göra vad som helst för att skydda henne.

Därefter behandlas Tovemordmålet i hovrätten

Både Johanna Leshem Jansson och Maja Hellman kommer att förbli häktade tills deras respektive domar verkställs eller ändras. Hovrätten ska i slutet av månaden ta upp argument om mordet på Tove i Vetlanda. När sista dagen av hovrättsförhandlingen om mordet på 21-åriga Tove i Vetlanda närmade sig sitt slut stod mycket på spel. Johanna Jansson, 20, och Maja Hellman, 19, får snart reda på om deras fällande domar upphävs av Göta hovrätt.

Detaljer från den rättsmedicinska utredningen om Toves död genom strypning i händerna på Johanna Jansson har spelat en betydande roll i hovrättens förfarande. Johanna Jansson implicerade Maja Hellman och det väcker frågor om styrkan i bevisningen mot henne. På den sista förhandlingsdagen uttryckte åklagare Thobias Wilhelmsson mottaglighet för nya typer av brott.

Han inkluderade inte bara kategorierna mord och alla misshandelsbrott när han beslutade om ett straff för Maja Hellman, utan också möjligheten att konstruera ett mordstraff med ett tidsbestämt straff. På frågan om Maja Hellmans motiveringar erkände han att de var grumliga.

Frigiven mot borgen, Maja Hellman

Frigivning av Maja Hellman meddelades klockan 17.40 på torsdagen i avvaktan på utgången av hovrättens beslut. Åklagare Thobias Vilhelmsson sa efter beskedet “Jag har inga kommentarer nu, vill avvakta och invänta domen.” Maja Hellmans försvarare, Peter Gillberg, konstaterade att åklagarens talan helt vilade på Johanna Janssons vittnesmål. Han insisterade på att hans klient skulle släppas utan några villkor eftersom bevisen som presenterades kunde stödja en misshandelsanklagelse på en lägre nivå.

Enligt hans vittnesmål under förhandlingen finns det tillräcklig bevisning för att anklaga en första gradens misshandel. Advokaten Peter Gillberg sa att hans klient var “chockad och överlycklig” över att höra nyheten om hennes förestående frigivning. Han tror att det är svårt att tro att det här skulle hända henne efter ett år i fängelse. Enligt honom kommer Maja Hellman att frias från anklagelser om mord sedan domaren hörde hans sida av argumentet.

Vad hon om något kommer att straffas för är i nuläget okänt. Att hon var dömd för mord spelar ingen roll. Annars skulle hon sitta i polisens förvar. Nyckelbiten är alltså inte längre närvarande. Men det är bara en vild gissning. Med den största bördan borttagen står hon inför mindre anklagelser för misshandel och brott mot allmän ordning. I pressmeddelandet från Göta hovrätt står det att Johanna Jansson kommer att sitta häktad i avvaktan på att domen meddelas eller vidare förhandlingar.

Maja Hellman Pappa
Maja Hellman Pappa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!