Malin Persson Trädgårdstider Sjuk

Malin Persson Trädgårdstider Sjuk
Malin Persson Trädgårdstider Sjuk

Malin Persson Trädgårdstider Sjuk – Malin Persson, tv-värd som fokuserar på heminredning och styling. Hon är fast besluten att visa världen att ett grönt sätt att leva också kan vara glamoröst. Miljöfördelarna med att återanvända föremål överväger vida kostnaderna, så vi måste gå över från en mentalitet av “slita och slänga”.

Under tre säsonger var Malin Persson värd och redigerade SvT:s Trädgårdstider, ett livsstilsprogram där hon tillsammans med programledarna Tareq Taylor, Pernilla Mnsson Colt och John Taylor inspirerade tittarna med sin passion för trädgårdsskötsel, återvinning, gör-det-själv (DIY) ), vacker design och utsökt mat.

Malin Persson är inte bara redaktör och programledare utan även livsstilsbloggare för Elle Decoration. Malin har använt sina kunskaper inom inredning och styling för att hjälpa företag och ideella organisationer att övertyga sin målgrupp om att leva hållbart också är ett vackert sätt att leva sedan 2004. Malin har arbetat som toppfotomodell, så hon vet med egna ögon hur branschen uppmuntrar en “bär den tills den faller isär” mentalitet. Malin delar med sig av sin passion och expertis som professor inom områdena mode, hållbar konsumtion och livsstil på ett genomtänkt, underhållande och informativt sätt.

Kan man vara både miljömedveten och moderiktig?

Vi behöver fyra jordklot för att hänga med i den svenska konsumtionstakten. Att läsa om den slösaktiga användningen av planetens resurser kan få dig att känna dig hjälplös, men vi kan alla göra vår del för att minska vår påverkan. Innebär att leva med integritet att offra elegans för moralens skull? Inget sätt, inte hur. Malin är full av fräscha idéer, vilket är allt som krävs. Lär dig av Malins insikt om hur du planerar framåt och ta chanser genom att följa din intuition. Att inreda med växter är trendigt eftersom det förbättrar rummets estetik och kvaliteten på luften inuti. Vi tittar förbi Malin Perssons helgedom i Malmö, där stilexperten och växtexperten kan plantera inspirationens frö i oss.

Att anpassa sig till ett förändrat klimat: en modefluga eller en nödvändighet?

Hur kan man skapa ett hus som på en gång är mysigt, unikt och fascinerande, samtidigt som man tar ansvar för miljön? Kan grön ombyggnad ens göras? Det är värt lite övervägande. Det är möjligt att skjuta upp en ombyggnad är det grönaste alternativet. Malin visar bilder på sitt hem och ger dig praktiska råd om hur du kan inreda och göra om på ett sätt som är både unikt för dig och snällt mot miljön. Kärnkonceptet är motsatsen till “köp-bär-och-släng”: återanvändning, minskning och återvinning. Det är viktigt att tänka två gånger innan du river ut ett perfekt funktionellt kök och ersätter det med ett nytt eftersom sökandet efter det perfekta hemmet kan bli en kortsiktig strävan efter lycka. För modets eller funktionalitetens skull?

Att återanvända gamla material till nya produkter kallas “upcycling”

Malin tycker att det är både underhållande och utmanande att blåsa nytt liv i sedan länge bortglömda föremål. Upcycling är vanan att ge tidigare använda föremål nytt liv i en annan egenskap, ofta en som är helt oväntad. Upcycling innebär att göra något bättre än det var innan det återvinns, därav kombinationen av de två orden. Det finns dock ett annat sätt att se på Upcycling; vi kan helt enkelt inte hålla uppe vår nuvarande konsumtion. Enligt Malin representerar upcycling-trenden ett förkastande av slängkulturen. Bara för att jag förvandlar barnens urvuxna tröjor till soffkuddar hemma betyder det inte att jag gör min del för att rädda planeten, men jag kan starta en rörelse mot mer hållbara konsumtionsvanor. Det har potential att påverka vår planets öde. anmärkte Malin.

Malin Persson Trädgårdstider Sjuk

En magnifik bostad i utkanten av Malmö har en frodig flora i hela fastigheten. Inredare, skribent och SVT-programledare för Trädgrdtider Malin Persson kallar denna plats hem. Vegetation täcker nästan alla tillgängliga ytor i den ståtliga herrgården, från väggarna till draperierna till de känsliga klungorna på skänkarna och hyllorna. Att få kontakt med naturen är vad denna gröna dekor representerar för mig. Enligt Malin Persson, “Jag mår som bäst när jag har fingrar i jorden och min vårdande sida kan ge kärlek till växterna”.

Växter är mer fantastiska när de är större i storlek

Att utforska hennes hem är som att ta en kurs i botanik och inredning på en gång. Här hittar du färska örter i köket, enorma ormbunkar och arecapalmer vid badkaret och frihängande vårsparris i ampel. Slutna anläggningssystem är inrymda i stora glasbehållare. Växter är min säsongsbetonade dekoration. Jag tar in grenar, blommor, mossa och olika löv från tidig vår till sen höst för att få huset att kännas mer anpassat till årstiderna utomhus. Däremot har jag en soft spot för frodiga, tropiska växter som inte har något emot att ta mycket plats.

Det är inte bara Malin heller. Kanske har du sett alla bli gröna nyligen. Det expanderar till den grad att det går sönder: Förutom växtspecialer i inredningspublikationer och Instagram-flödenun med pelargoner finns det Facebook-grupper där tusentals människor samlas för att diskutera ämnen som att föröka växter genom sticklingar. Vad hände?

Enligt Elin Unnes, rockjournalist och odlingsspecialist, är Los Angeles ett faktum. De arkitektoniska och klassiska stilarna som är populära i Los Angeles under de senaste åren kan observeras över hela världen, inklusive i hem med naturmaterial och stengolv, låga soffor och rotting- och rottingmöbler, folkkonst och massor av växter. Dessutom finns det en tendens mot 1970-talet där många växter omvärderas; till exempel, alla dessa tåliga kontorsväxter ombildas som fina solitärer om de kruktas i patinerad terrakotta och ställs ut på ett vackert golv.

Trenden går helt klart i positiv riktning. Växter har blivit allt populärare som både dekorativt element och hobby de senaste åren. Mönster av flamboyanta 1970-talsväxter kan ses på allt från kuddar till duschdraperier, och ett ökande antal människor kliar för att smutsa ner händerna.

Malin Persson tipsar om att byta ut lampor med gröna slingrande växter mot gardiner som ett av sina gröna hacks. Malin ger även de minsta växter ett strategiskt hem i huset. De behöver lite bakgrundsinformation. Ensamma växter kan vara deprimerande att titta på. Istället brukar jag sätta ihop flera av samma arter eller odla flera växter i en enda behållare. Oavsett form, färg eller struktur är den röda tråden avgörande. Allt handlar om att presentera en enhetlig front.

Sätt växterna över hela rummet om du vågar. H Malin tycker också om att arrangera krukor i olika nivåer, vilket ger energi till rummet och gör att växterna verkar roligare. Loppis är ett bra ställe att hitta dekorativa piedestaler. För att göra växter till en del av inredningen och för att skapa en livlig sommarkänsla året runt, är det bra att våga flytta dem från fönsterbrädorna och sprida ut dem i rummen.

Det är överdådigt att kunna skära färska örter över en sallad medan du tittar ut genom köksfönstret, så fyll på med örterna. Problemet är att alla inte har Malins gröna tumme, så de kan behöva en liten knuff i rätt riktning. Odlingsspecialisten Elin Unnes beklagar att det inte finns några riktiga genvägar, men ger några tips.

Det felaktiga fönstret, för mycket eller för lite vatten etc. är vanliga orsaker till växtnöd. Du bör experimentera med flera växter för att hitta vilka som är bäst i din miljö och sedan undersöka den arten vidare. När man ser det blomstra kan man inte låta bli att vilja veta mer om det.

Malin Persson Trädgårdstider Sjuk
Malin Persson Trädgårdstider Sjuk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!