Mamma Gråter Hela Tiden

Mamma Gråter Hela Tiden
Mamma Gråter Hela Tiden

Mamma Gråter Hela Tiden – Det har förekommit flera våldshandlingar nyligen, inklusive tre dödsfall, skottlossningar och explosioner, alla härrörande från en intern fejd. Flera svenska städer har skakades av en våldsvåg, och ingen vet när den tar slut. Följande är de händelser som har bidragit till fejden mellan den så kallade kurdräven och hans tidigare medarbetare.

7 sept kl 1:03 i Gränby, Uppsala

Någon i 60-årsåldern tros ha fått en hjärtinfarkt, enligt ett larm som går i en lägenhet i Gränby. Vid ambulansens ankomst upptäcks det dock att kvinnan är skjuten. Läkarna på sjukhuset försöker rädda hennes liv, men det är för sent. Två unga män, femton och nitton år, häktas senare samma dag anklagade för mord.

Deras handlingar har enligt uppgift dikterats av Rawa Majid, chefen för Foxtrot-nätverket, enligt Aftonbladet. En 33-årig kille känd som “Tomten” och en tidigare förtrogen till Majid var mamman till kvinnan. Enligt Aftonbladets rapportering började männen slåss i somras efter att en sändning narkotika försvunnit eller handlats; polisen utreder just nu denna möjlighet.

Efteråt ska 33-åringen “bröt sig loss” från Majid och vända på steken mot sin tidigare affärspartner. Ett mordförsök på Rawa Majid ska ha ägt rum för inte så länge sedan, enligt SVT, och 33-åringen gömmer sig nu i Turkiet för svenska myndigheter. Enligt de bevis som Aftonbladet lämnat resulterade detta i slutändan i att Rawa Majid utfärdade ett order om att döda 33-åringens mamma.

I den kurdiska kulturen är symbolvärdet av att döda en mamma enormt. Händelsen skickade chockvågor genom huset och efterföljande skottskott i Uppsala följde, enligt en poliskälla som pratat med UNT.
Mordet på modern satte igång en ond cirkel av hämnd, efter ett mönster som har observerats vid flera tillfällen i samband med det kriminella nätverket.

Mamma Gråter Hela Tiden

Stenhagen, Uppsala, 9 september 23:36

En kriminell i kvarteret Stenhagen knackar på en dörr. Där bor Rawa Majids svärmor. Trots att ingen öppnar dörren fortsätter angriparen att skjuta. Ett närliggande hus träffas istället av skottet och angriparen försvinner från synen. Enligt Rawa Majids svärmor har händelsen påverkat henne djupt och hon är medveten om att hon pekats ut.

En kvinna med civilkurage, jag är slitsam, självsäker och frispråkig. Normalt sett är jag inte sån som gråter, men jag är så livrädd just nu. Ingen har omhändertagits i samband med skottlossningen som inträffade mot svärmor och hon uttrycker oro för sig själv och för våldets fortskridande i samhället. Wow, det här är 14-åringar som gömmer sig bakom masker. Du har hundra tusen kronor; skjut henne nu. Det är uppenbart att de inte tänker klart. Enligt henne är dessa individer känslomässigt distanserade och blaserade.

Sala backe i Uppsala den 12 september kl 17:16

Enligt rapporter i media har Uppsala skakades av en ny våg av våld. Enligt polisen är ytterligare skottlossningar ännu möjliga. Mekanismerna kring vapenvåld ser tyvärr ut så här. Enligt Jale Poljarevius, underrättelsechef i polisregion Mitt, är det vårt ansvar att efter att ha svarat på varje skottlossning försöka förutse och omintetgöra gärningsmannens efterföljande handlingar.

Ytterligare mord förekommer. Tragiskt nog mördas en 25-årig man i sin trappa på morgonen den 12 september när han pendlar till sitt hemtjänstarbete. Historien om hur en smäll väckte den berättas av en granne. Jag misstog ljudet för en tappad möbel i trappan eftersom jag inte är bekant med skott.
Efter en kort stund märker grannarna blinkande blåljus. Tragiskt nog hinner den unge mannen inte till sjukhuset i tid.

Det blir väldigt snabbt uppenbart att 25-åringen inte är släkt med några gäng; skytten antog troligen honom för någon annan. I samma trappuppgång som Rawa Majid bor en släkting och dåvarande kumpan till honom. Aftonbladet har tidigare bevakat den oroande trenden med vapenvåld som förekommer i allt yngre åldrar, där förövarna ofta är unga män som saknar mognad och erfarenhet av skjutvapen och som kanske inte helt förstår karaktären på målet de är på väg att döda.

Skyttens misstag visade sig vara ödesdigert för 25-åringen. Han var precis på väg mot mognad, han var en underbar kille. Hans ambitioner var höga. En bekant till familjen till 25-åringen sa till Expressen att han alltid hade tänkt gå på juristutbildningen och bli advokat.

Klockan 3:46 den 13 september i Uppsala, Stenhagen

Det slår till igen i stadsdelen Stenhagen mindre än tjugofyra timmar efter den första incidenten. Även om skotten missar sina mål har den kurdiska räven en släkting som bor där. Än en gång kan den beväpnade mannen inte undvika att fångas. Den sidolice har befogenhet att gripa honom omedelbart och beslagta vapnet han viftade. Det upptäcks att pistolmannen är en ungdom, yngre än 18 år gammal.
För mordförsök sitter han för närvarande i polisens förvar.

Stenhagen, Uppsala, 13 september 14:34

Polisen underrättas senare samma dag om ett potentiellt farligt föremål i ett hem i samma kvarter där skott avlossades kvällen innan, där en släkting till Kurdish Fox är bosatt. Området evakueras och området spärras av när en massiv polisinsats startar. Föremålet bedömdes vara ofarligt efter flera timmars undersökning.

kl 21:26 Vasastan, Stockholm, 13 september

Dagen flyger förbi och nästa brott kommer att begås i Vasastan, Stockholm. Strax efter klockan 9 på kvällen rapporterar flera vittnen att en beväpnad man sköt och flydde från platsen på Vanadisvägen och dödade en man i tjugoårsåldern. Trots att privatpersoner utförde hjärt-lungräddning (HLR) var mannens skador för svåra och sjukhuset dödförklarade honom. Information som Aftonbladet samlat in tyder på att den fortsatta konflikten i nätverket Foxtrot är relaterad till den tragiska skottlossningen.

Norrköping, Hageby, 14 september 08:39

Norrköpingspolisen underrättades om en skottlossning i stadsdelen Hageby tidigt på torsdagsmorgonen. En lägenhetsdörr träffades flera gånger av skottlossning. Skottlossningen, enligt Aftonbladets rapportering, är sannolikt relaterad till tvisten inom nätverket Foxtrot. En av de män som greps i Turkiet i måndags efter en incident i Istanbul som var kopplad till konflikten ska enligt TV4 News ha varit offrets mor. Mordförsök och grova vapenbrott ledde till att fyra personer greps och häktades i samband med skottlossningen i Hageby.

Eneby, Norrköping, 15 september 21:21

En annan lägenhet associerad med en person som greps i Turkiet var föremål för skottlossning på fredagen. Någon öppnade eld mot en lägenhet i Norrköpings kvarter Eneby. En dörrkarm, en vägg och ett fönster träffades alla av kulan. Skottlossningen i Istanbul resulterade i gripandet av en 25-årig man, vars namn finns med på listan över dem som utsatts för mål.

Aftonbladet har fått veta att de fem personer som häktats i Istanbul har anknytning till Norrköping, och att skottlossningen är relaterad till tvisten inom Foxtrot. Trots att polisen har inlett en förundersökning i ärendet, som avser grova vapenbrott och olaga hot, har ingen hittills gripits.

Polis: Fler kan vara på väg

Lokala brottsbekämpande myndigheter i Region Mitt säger sig göra samlade ansträngningar för att minska brottsligheten. De möter dock svårigheter på grund av att de personer som rekryterats för att utföra skjutningarna är unga pojkar och män från olika regioner i landet. Hur kan vi ingripa när vi inte känner personens ansikte?

Det betyder att vi måste vidta åtgärder för att identifiera potentiella framtida skyttar, som att köra över misstänkta fordon och personer som verkar bära vad som kan vara ett vapen. Enligt Jale Poljarevius, underrättelsechef i polisregion Mitt och polischef, söker vi kontinuerligt efter nya indikatorer som kan leda till misstankar.

Tyvärr kan jag inte konstatera att den senaste fotograferingen var den sista. Vi har anledning att tro att ytterligare skottlossning är möjlig. Flera skottlossningar i polisregion Öst har kopplats till den pågående våldsvågen. Mot bakgrund av den senaste tidens händelser bedöms läget i regionen som ytterst kritiskt, enligt källor till Aftonbladet.

Kanske under semesterperioden förra året

Kanske tillbringade vi vår sista jul tillsammans i år. Oavsett så tyckte jag det inte var roligt. Det var business as usual. Ett snävt schema såg till att alla festligheter kunde äga rum som planerat, komplett med mat, dekorationer och möten från en släktings julbord till en annan. Jag, tillsammans med hans släktingar, ansvarade för att skapa schemat. I sista minuten var han irriterad över att jag hade upprört honom.

Vi brukade göra narr av julkaoset när vi var yngre. Vi utstod stressen för att försörja våra nära och kära och barnen. Tills barnen gick bort var vi ett jullag som sparade varandras presenter. Efter det firade vi en privat jul. Men när mannen kom hem från sina föräldrars hus i år, slumrade mannen omedelbart till. Nej, den ena makens brist på energi på natten är inte skäl för skilsmässa. Att komma ihåg hur julen brukade vara gör att problemen verkar ännu mer uppenbara.

Mamma Gråter Hela Tiden
Mamma Gråter Hela Tiden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!