Mi Ridell Ung

Mi Ridell Ung
Mi Ridell Ung

Mi Ridell Ung – Registreringsnummer: Mi Ridell / Miridell Mi Ingrid Marie Pettersson är en svensk skådespelare och sångerska. Hon föddes den 3 juni 1968 i Karlskrona. Hon har varit tränare i kroppsspråk och nonverbal kommunikation sedan 2008. Mi Ridell, som ville bli operasångerska, fick röstlektioner från kända musiker som Torsten Föllinger, Busk Margit Jonsson och Zanna Hultén samtidigt som hon gick på Nordiska Musikkonservatoriet och deltog i Kulturamas teaterlinje.

Hennes professionella skådespelardebut var som den elaka styvsystern Thisbe i Rossinis komediopera Askungen på teatern “Confidencen” i Ulriksdal. Figaros och Carmens bröllop är bara två av de operor hon har uppträtt i. Hon gjorde sin skådespelardebut i den svenska revyn Mulliga Vitaminer 1992. Stora Teatern i Stockholm, Lorensbergsteatern i Göteborg och Nöjesteatern i Malmö var alla värdar för långvariga uppsättningar av revyn med personer som Ulf Brunnberg, Birgitta Andersson och Triple & Touch.

Ridell har varit en del av flera framgångsrika uppsättningar på privata teatrar, såsom Hotelliggaren på Chinateatern, Tjorven på Saltkrkan vid Göta Lejon, Tjejkväll på Cirkus, Bröstsim & ålderdom på friluftsteatern Vallarna i Falkenberg och Kaos i folkpark vid Fredriksdalsteatern i Helsingborg.

Hon har varit med i filmer som Reine & Mimmi i fjällen! och Galenskaparna och After Shaves Monopoly, och i TV-program som Kanal 5:s Oumi 2004 och 2005, där hon spelade en japansk journalist; Gäster med gester; Rena rama Rolf; Vita lögner; En fyra för tre; Ledtråd; och det är så det ska låta. Hon deltog även i säsongerna 2007 och 2008 av Sing Along och 2008 års upplagor av Let’s Dance och Musikmaskinen.

Ridell har också fungerat som producent, framför allt för 2006 års produktion av hennes pjäs TiraMisu på Nya Casinoteatern i Stockholm. Hon har medverkat tillsammans med Lena Söderblom i två scenproduktioner, “Skvaller” och “En poetisk cocktail i rött och svart”, som hon båda har regisserat.

Hon producerade underhållningsseminariet “Mat Desperat” tillsammans med Paula Ternström, som turnerade runt om i Sverige under den tidiga våren 2010. Sedan 2008 har Ridell arbetat som tränare i och utanför Sverige inom områdena kroppsspråk och icke-verbal kommunikation. Joe Navarro, en före detta FBI-agent, utbildade henne 2014. 2016 skrev hon tillsammans med Lucas Bruhn en guidebok om kroppsspråk med titeln The body never lies – konsten att tala kroppsspråk.

Mi Ridell Ung

Lucas Bruhn är en pseudonym, men han har ägnat de senaste 25 åren åt att tillhandahålla sofistikerad underrättelseteknik till svensk polis och säkerhetstjänst. Scenartist och skådespelerska Mi Ridell. Hon bytte dock oväntat karriär under pandemin. Hotellliggeren, Let’s Dance, Gåsmamman, Berts dagbok, Rena Rama Rolf, Reine & Mimmi i Fjällen och Molliga vitaminer. Kom igen, visa några rörelser, Låt oss alla sjunga tillsammans… Längre och längre listor är möjliga. I ett nötskal, Mi Ridells CV är inget mindre än spektakulärt.

Mi fyller år den 3 juni 1968 och sedan hon var en liten flicka har sjunga opera varit hennes yttersta mål. Nordiska Musikkonservatoriet antog henne direkt efter att hon gått ut gymnasiet med humaniora som huvudämne. Efter ett år med NMK började hon träna på Kulturamas skådespelaravdelning och göra framträdanden på scener över hela landet.

För ödet hade andra planer. Föreställningarna och humorn var det som verkligen sålde det. Det framstående verket, revyn Mulliga Vitaminer, publicerades för 30 år sedan 1992. Sedan dess har Mi Ridell utvecklat en uppsjö av verk för scen, filmduk och tv. Hon har setts varje år utan att misslyckas under det senaste decenniet.

Yrkesskifte på grund av epidemin

Men snart följde pandemin. Och så vände strömmen. Nattlivssektorn stoppades. Både skådespelaren och publiken lämnade teaterscenerna. Mi Ridell har flyttat till markens Köpingsvik sommarbostad. Hon tog beslutet att byta jobb när hon var på land. Mi började arbeta som vårdbiträde på ett demensboende under pandemin som högst.

Det är ett av de bästa besluten jag någonsin tagit. Jag kände mig tvungen att göra en positiv inverkan, och det gjorde jag. Vi bar skyddsglasögon och visir när vi arbetade. Hon har beskrivit sin erfarenhet av Expressen som liknar militärtjänst. Mi Ridell har varit föreläsare och expert på kroppsspråk ganska länge.

Hon har till och med skrivit en bok som beskriver hela prövningen. Body Language Never Lies: The Art of Communicating Without Words publicerades 2016 av henne och Lucas Bruhn. En användbar guide som instruerar läsaren i konsten att kommunicera genom att hjälpa honom att utveckla sin egen tal- och lyssnarförmåga.

Lucas Bruhn är ett pseudonym för en man som har ägnat det senaste kvartsseklet åt att hjälpa svensk polis och säkerhetstjänst att använda okonventionella sätt att samla in information. Det kunde ha hållits ett stort antal videoinspelade föreläsningar under epidemin på ämnet kroppsspråk. Som skådespelerska är jag van vid att kommunicera med fysiska medel. Mi har berättat för mig att allt detta är saker som en person kan tänka på, och att det kan ha en betydande inverkan på deras lycka i deras dagliga liv.

Sedan säger hon mer:

Vi kanske lever i en fartfylld, tekniskt avancerad era, men våra sinnen har inte förändrats mycket på väldigt länge. Enkla saker kan ha stor inverkan på oss. Du kan sjunka framåt i stolen, sänka huvudet och rycka på axlarna om du känner dig nere. Mi hävdar att ens kroppsspråk kan ha en verklig inverkan på hur de mår. Hjärnan känner igen den rörelsen som associerad med att må dåligt. Axlarna faller, huvudet sjunker och kroppen sluter sig om sig själv; det här är samma hållning som när man stirrar på en smartphone eller surfplatta.

Du höjer axlarna, anstränger dina ansiktsmuskler och vänder ner mungiporna även när du är kylig. Hjärnan tolkar ett sådant fysiskt tillstånd som depression. Hjärnan kommer att tolka detta som ett tecken på lycka och hälsa om du istället lyfter axlarna bakåt, rätar ut ryggen, tittar upp och ler. Du har makten att kontrollera dina känslor på detta sätt. Hon hävdar att det är effektivt.

Han är Mi Ridells barn

Vid 34 års ålder blev Mi Ridell mamma. Max, sonen, fyller 20 år idag. Mi hittade kärleken med investeraren Peter Andersson 2003, när deras son bara var ett år gammal. Under sommaren 2004 knöt paret diskret knuten. De inbjudna hade väntat sig en grillfest på parets bakgård. Men Mi och Peter kom fram, klädda för sitt bröllop. Carola sjöng “När löven faller” som en speciell sång för det lyckliga paret. Tyvärr gick Mi och Peter separerade 2007.

De blev ihop igen, men har inte setts på två år. Mi var den som bestämde sig för att lämna och sätta stopp för förhållandet. Mi Ridell blomstrar inom sitt valda område av kroppsspråksanalys. Hon har dock inte slutat uppträda. Hon hoppas kunna utöka sin skådespelarkarriär. Jag har spelat en mängd olika komiska och tvådimensionella roller. Hon säger till Expressen, “Om jag får önska så tar jag gärna emot en seriös roll som liknar den jag hade i Gåsmamman.”

Skådespelerskan Mi Ridell, 50, har ett brett utbud av färdigheter. Efter att ha debuterat i komedin “Mulliga vitaminer” från 1992 mot bland andra Ulf Brunnberg, 71, fortsatte hon med att spela en lång rad karaktärer. Både “Rena rama Rolf” och “Mor Gås” har en framträdande plats bland Mi Ridells film- och tv-krediter, bland många fler. Men han är också känd för sina många roller i revyer och pjäser.

Hennes debut kom i revy, och ett tag typcastades hon i den genren, men Mi:s lyriska instrument har många röster. Mi säger att att spela en meningsfull roll i pjäsen “Alla tiders kvinnor” var en av de mest tillfredsställande upplevelserna i hennes karriär. Mi Ridell, som talar coach och talare om kroppsspråk, är mycket efterfrågad. Hon har också skapat ett verktyg för att hjälpa andra att förbättra sin förmåga att tala inför publik.

Lena Philipsson, nu 52 år gammal, har bott tillsammans med bankmannen Peter Andersson, som hon var kortvarigt engagerad i i början av 2000-talet, i cirka fem år. De bor för närvarande i den spanska lyxorten Marbella. Paret har äntligen kommit till ro efter en virvelvind romans. De njuter av varandras sällskap och bryr sig djupt om varandra på den spanska kusten, där solen skiner mer än 300 dagar om året. Detta var dock inte alltid fallet.

2003 träffades vi, 2004 knöt vi ihop säcken, 2007 slutade vi och 2010 förlovade vi oss. Mi Ridell berättar för Hänt att fred har rådt sedan dess. Mi’s barn Max var ett år när hon och hennes blivande man träffades. Mi var en ensamstående mamma som hade svårt att dejta, men efter att ha bjudit in Peter på middag började de två umgås och blev så småningom förälskade.

Nu tillbringar de större delen av sin tid i Marbella, även om Mi fortfarande ofta återvänder till Sverige för arbete och Peter, en finansman, ofta reser i affärer. Ändå ligger Malagas flygplats inom bekvämt räckhåll, så paret lämnar aldrig Max utan uppsikt i Marbella medan den andra är borta på Max svenska skola.

Mi har precis fyllt femtio och för att uppmärksamma tillfället arrangerade hon en stor fest på Spaniens varma kust. Hon bryr sig inte om att bli äldre. Rumpan hade fallit många historier. Även om Mi inte ångrar förlusten, erkänner hon att det skulle vara underbart att få tillbaka den. Mi är även värd för den populära intervjupodden “Marbellapodden” från sitt hem i Spanien.

Mi Ridell Ung
Mi Ridell Ung

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!