Michel Tornéus Pappa Fängelse

Michel Tornéus Pappa Fängelse
Michel Tornéus Pappa Fängelse

Michel Tornéus Pappa Fängelse – Han tävlade tidigare för Hammarby IF och är tidigare längdhoppare i det svenska landslaget. Tornéus har hoppat 8,44 meter, vilket är det svenska rekordet i längdhopp. Han vann nio längdhoppstitlar och en trippelhoppstitel vid svenska mästerskapen mellan åren 2005 och 2015. 2020 avslutade Tornéus sin karriär med en seger över Frida Hansdotter och vann titeln Mästarnas mästare. Han medverkade i TV4-spelprogrammet Hela kendis-Sverige bakar för tionde gången 2023.

Michel Tornéus har skapat en podcast där han för första gången offentligt diskuterar upp- och nedgångarna i sitt humör under hela sitt liv. Min pappa lämnade när jag var tre år gammal. I fängelset var Tornéus far en ständig närvaro i hans liv, men han tillbringade många helgdagar på en plats som han var spärrad från. Den 32-årige längdhopparen Michel Tornéus medverkar i det första avsnittet av podcasten “Livet leker – The naked truth”, med idrottarna Irene Ekelund och Thobias Thorwid som värdar.

Fattigdom, mobbning, rasism och ångest är bara några av de frågor som tas upp i det här avsnittet.
Om jag hade vetat vad det var, skulle jag ha tagit upp det tidigare, men som det var, tog jag mig an det på egen hand. Jag ville inte bry mig, säger han i podcasten och tillägger: “För mig har det alltid varit blinkers, här är mina mål, jobba på dem.” Fortsätt gå framåt och bry dig inte om att se tillbaka.

Lyckan försvann

Dessutom diskuterar den svenska idrottaren den känslomässiga belastningen av att balansera familje- och yrkesliv på sin och sin partners relation. Jag kämpade ganska länge för att anpassa mig. Vi var vana vid att vara ensamma och göra vad vi ville tills någon annan kom och fick oss att sätta dem före oss själva.

2014 som helhet var ett ansträngande år för mig; Jag slutade tycka om sport lika mycket på grund av hur mycket jag var orolig för att saker skulle gå smidigt. Tidigare hade jag tävlat i friidrott för att jag tyckte det var roligt. Även om Tornéus för närvarande inte är planerad att tävla i inomhus-EM, är OS 2020 i Tokyo det ultimata målet för hans längdhoppskarriär.

Glasgows Emirates Arena är värd för inomhus-EM i friidrott den 1-3 mars. Irene Ekelund är bland de många medaljhopp som Sverige ställer upp. Michael Tornéus gjorde en framgångsrik karriär inom friidrott. Han minns dock att hans kompisar i Fittja hade en helt annan upplevelse. Du kan jämföra idrott med skolgång. Michael hävdar, med sin bror Patricks stöd, att “man lär sig många bra saker som man kan använda i livet, inklusive att sätta upp mål.”

Båda bröderna Tornéus har varit aktiva inom friidrott sedan de var unga. De är hemmahörande i Fittja, en förort till Botkyrka kommun i sydvästra Stockholm. Patrick bestämde sig för att bli polis och jobbar nu i Södertälje medan Michel fortsatte att tävla i längdhoppstävlingar runt om i världen.
Där bevittnar han vilken inverkan idrotten har på människors liv.

Undvik att ta ett dåligt beslut

Sport har en positiv inverkan på så många sätt. Det hjälper många människor att undvika att göra misstag och främjar deras potential som ledare. Både Patrick Tornéus och hans storebror Michel Tornéus är överens om att idrotten ska få en mer framträdande roll i samhället och att de ska ge fler människor möjligheter att både uttrycka sig och komma till sin rätt. Du får värdefulla livskunskaper, såsom målsättning, bland andra förmåner. Att gå med i en organisation och känna att du tillhör är en av de mest givande aspekterna av vuxenlivet.

Michel Tornéus Pappa Fängelse

Stockholms idrottsförbund arrangerar ett seminarium den 24 oktober för att diskutera idrottens påverkan på kulturen. Michel Tornéus och hans bror Patricks är med och diskuterar sin uppväxt i Stockholmsförorten Fittja och vilken påverkan idrotten hade på deras beslut att gå åt rätt håll snarare än fel.

mediciner drar in

Det fanns andra nära bröderna Tornéus som inte gick så bra som de gjorde. Enligt Patrick Tornéus hamnade en av vännerna som jag växte upp med att spela basket med utanför laget i sena tonåren och slutade med droger och brott som ett resultat. Ibland ser jag honom i stan och vi kommer att minnas den gamla goda tiden.

Riksidrottsförbundet gav under 2017 ytterligare medel till Stockholms idrottsförbund, Västra Götalands idrottsförbund och Skneidrottsförbundet för att de skulle kunna genomföra ett projekt kallat Projekt Storstad i områden där idrotten kan vara mer närvarande för att få fler att röra på sig. . Hallunda/Norsborg, Jordbro, Rissne/Hallonbergen, Rgsved/Hagsätra, och Fisksätra är de fem stadsdelarna som Stockholmsidrotten väljer.

Överväg alternativen

Nästan två år av initiativ och handling har gått. Både projektledarna och ungdomarna i förorten, såväl som idrottsligornas roll för att främja samhällstillväxt, är bekanta medfördelar och nackdelar med att bo på dessa platser.Vid seminariet i Rgsveds Folkets hus på morgonen den 24 oktober klockan 9-12 kommer många, inklusive bröderna Tornéus, att dela med sig av sina insikter och erfarenheter om hur detta kan gå till.

Mångkulturellt centrum finns på plats och ger uppdateringar om projektets forskning. Michel Tornéus, längdhoppare, kunde inte ta sig till sista omgången i går kväll eftersom han kom till korta på alla sina tre försök. Senare uttryckte han sin ånger och ber om ursäkt till svenska folket: – Ledsen till alla som satt upp klockan fyra på morgonen. Det skulle inte ha gjort mig glad att stanna hemma och titta. Eftersom detta är sista dagen på lektionen. Det var jättebra, men han kunde inte göra de sista justeringarna och gå rakt in i plankläget.

Efter att hans atletiska karriär tog slut gick han in på en mörk väg. Det krävdes mycket ansträngning. Vad jag skulle göra visste jag inte. Jag har alltid varit Michel, sprintern, förklarar han. Efter två år har han kommit in i sin nya rutin och tar sig an nya utmaningar, som Let’s Dance. I det avseendet är Michel Tornéus som alla andra: han vill vinna. Michel Tornéus var en längdhoppare i världsklass och en av Sveriges största friidrottsstjärnor i decennier. Han tog medaljer vid VM och EM.

Han placerade sig på första plats vid EM i Prag 2015 och missade precis en bronsmedalj vid OS i London. Hans längdhoppsrekord på 8,44 meter i Sverige är bara ett av hans 22 EM-guld. Hans avskeds-SM-turnering var i september 2019 på Tingvalla IP i Karlstad. Hela dagen kändes overklig. Jag började idrotta när jag var sex år och efter 32 år bestämde jag mig för att sluta.

Allt kändes normalt eftersom hela min familj var där och för att jag följde mina vanliga ritualer inför matchen. Men utroparen tillade “det här är sista gången vi kommer att se honom tävla” under prisutdelningen. Vilket skit, tänkte jag. Det var svårt för honom att anpassa sig till sin nya identitet som “den före detta längdhopparen” första gången.

När jag äntligen gick därifrån var det som ett enormt svart hål. Efter min tid på Master of Masters-programmet återvände jag hem för att hitta en tom kalender och en ryggsäck full med böcker. I nästan ett decennium har jag försörjt mig som professionell idrottare. Michel sökte upp en livscoach för hjälp efter att ha gått igenom en svår period i sitt liv.

Jag har några besparingar, men jag har inte tjänat mycket pengar som professionell hockeyspelare, och jag måste betala min hyra och mina verktyg. Till en början kämpade jag med frågan “Vad vill jag göra nu?” Att vara en exceptionell idrottare kräver konstant uppmärksamhet på här och nu och nästa match. Resten är sekundärt.

I början var jag okunnig eftersom jag alltid hade fått höra att idrottare har en fördel när de söker jobb. Jag trodde att erbjudanden skulle komma, men tyvärr, ingen sådan tur. Dessutom har jag inga akademiska meriter att falla tillbaka på. Han fick namnet på ett företag inom kommunikationssektorn att kontakta av en gemensam bekant; han gjorde det, och företaget begärde omedelbart hans CV.

Du har det. Till slut var det inte så viktigt. Jag har tagit examen från gymnasiet och fått idrottsutmärkelser. Men i februari förra året började jag praktik, och då slog Corona till.Men jag bevisade min pålitlighet och kompetens på jobbet, och jag blev anställd.

Vad exakt måste du göra?

Kreativ problemlösning är det jag är specialiserad på på jobbet. Allt från tillkännagivanden till pressmeddelanden kan inkluderas. Enligt mig är reklam väldigt roligt. Att tänka fritt är roligt. Jag får mycket tillfredsställelse av att använda min fantasi. När det kom till sport var jag tvungen att ha ett väldigt linjärt tänkesätt.

Michel Tornéus Pappa Fängelse
Michel Tornéus Pappa Fängelse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!