Ola Serneke Förmögenhet

Ola Serneke Förmögenhet
Ola Serneke Förmögenhet

Ola Serneke Förmögenhet – Ola Serneke hade skrivit mer än 200 inlägg för att marknadsföra sitt eget företag på ett forum, vilket GP avslöjade i januari. Ola Sernekefick avgick som koncernchef och vd för byrån till följd av granskningen. Samtidigt fick Serneke Invests dotterbolag Ola Serneke fortsätta i sin roll som VD. Ola Serneke fick en lön på över 3,94 miljoner kronor plus 11 000 kronor i övriga förmåner under 2020, vilket redovisas i årsboken.

Ungefär 330 000 svenska kronor varje månad. Han får fortfarande samma lön och förmånspaket, även om han slutade som koncernchef för tre månader sedan. För GP bekräftas det av styrelseordförande Jan C. Johansson. Sverre Linton, chefsjurist på Aktiespararna, sa till GP att det är orimligt att ett börsbolags styrelse ska vänta många månader med att ta ställning till ett till synes lätt problem som detta.

Michael Berglin, som tidigare varit tillförordnad VD och VP för Serneke Group, kommer att ta över efter Ola Serneke som ordinarie VD, enligt ett meddelande som gjordes förra veckan. Den nya verkställande direktörens lön är “satt efter marknaden”, men varken Serneke Group eller styrelseordföranden är villiga att avslöja hans exakta inkomst.

Utöver sin grundlön på drygt 2,5 miljoner kronor fick han i sin roll som vice VD förra året knappt 230 000 kronor i övriga förmåner och 790 000 kronor avsatta för pensionsutgifter. Miljardären fastighetsmäklaren Ola Serneke, 47, har betalat ett högt pris för sin framgång. Hans barns pappa hävdar att han lämnade dem av ekonomiska skäl i sin “Sommar i P1”-intervju, där han diskuterar sin skilsmässa från den tidigare Playboy-modellen Joanna Liszowska.

Enligt Ola Sernekes uttalande i sommarsamtalet kunde hon inte vara så närvarande som hon ville vara med Joanna och barnen. 2002 etablerade fastighetsmagnaten och affärsmagnaten Ola Serneke SEFA; för närvarande är det känt som Serneke Group AB, och han fungerar som både VD och huvudägare. Karlatornet, en skyskrapa på Lindholmen i Göteborg, är nu under uppbyggnad och kommer när det är klart att stå på 245 meter, vilket gör det till Nordens högsta byggnad.

Ola Serneke Förmögenhet

Bolagets omsättning var 6,5 miljarder kronor förra året. Och Ola Sernekes resa till toppen har inte varit kort. Han diskuterar bland annat sin dagliga rutin att gå upp 4.17 i sitt P1 sommarprat som sänds på tisdag. Ola Serneke kommer ursprungligen från Alingsås och arbetade till midnatt och sov då och då på kontoret när han började sin karriär.

Belöningen för Ola Sernekes prestation

Men byggmagnaten har lärt sig den hårda vägen att det kostar allt. Två döttrar är hans med den polska skådespelerskan och artisten Joanna Liszowska, 40, som var på omslaget till Playboy i Polen. Han har också ett barn från ett tidigare förhållande. Trots att de var gifta i åtta år skilde de sig förra året.

Under sommardiskussionen diskuterar Ola Serneke upplösningen av hennes äktenskap. Mitt företag krävde för mycket tid, vilket var en viktig faktor i skilsmässan. Att verkligen vara närvarande var uteslutet för mig. Inte med Joanna, inte med barnen. Säger Ola Serneke i “Sommar i P1” att det är ett högt pris att betala, för oss två.

Enligt Ola Serneke “överge sina barn”

Ola Serneke berättar om en incident där han hörde en kollega klaga på att han hade gått tre dagar utan att träffa sina barn. Vad i hela friden är tre dagar? Det var som att sticka sig själv i bröstet när han sa det. De senaste tre veckorna hade jag undvikit att träffa mina barn. Du har ingen tid att umgås med vänner och du lämnar också dina barn bakom dig.

Ola Serneke säger i “Sommar i P1” att jobbet utökas med ens fritid och finns där inom en hela tiden. Som ett resultat har han medvetet valt att spendera mer tid med sina tjejer. “Jag är fullt fokuserad på att skapa bästa möjliga förutsättningar för mina barn och möta dem så ofta som möjligt”, skriver han i ett mejl till GT och utvidgar sitt tidigare påstående. Du måste gå vidare från det förflutna och göra det bästa av dina nuvarande omständigheter.

När du är borta från dina tjejer under en längre tid, hur kan du kompensera det?

Det är bara att komma ikapp. Som ett exempel är jag just nu på väg till Skövdes äventyrsbad med alla mina tre tjejer, och det gör mig glad.

Separerade som följeslagare

Samtidigt betonar Ola Serneke att han är på god fot med sin exfru. Som vänner och föräldrar till våra tjejer kommer vi bra överens. “Vi bestämde oss för några år sedan när skilsmässan började att fokus ska ligga på barnen och att vi absolut inte ska bråka och vara själviska”, säger Ola Serneke i mejlet.

Har din karriär gått före ditt äktenskap?

Skilsmässa är en komplex process som involverar många faktorer. Man kan inte påstå att det enbart handlar om jobbet. Ola Serneke inledde Byggmässan i Göteborg med ett ärligt och intimt anförande där hon diskuterade sin uppväxt, Karlstadens utveckling och gårdagens stora nyheter angående Doxas bud för Serneke, bland annat.

Temat för presentationen var att våga följa dina drömmar. Serneke Invests verkställande direktör, som uttrycker tacksamhet till sina föräldrar för att de vågade ta risker, betonade betydelsen av tapperhet. De var väldigt överseende; Jag fick turas om. Som barn skulle jag börja med många saker men aldrig avsluta dem.

Med tiden kom jag dock på hur jag skulle avsluta det jag började. Sporten har också hjälpt mig mycket med målsättningen. Samtidigt som han erkände att han hade gjort fel, hävdade han att andra på samma sätt borde ha friheten att göra det, med en touch av politik: Att vara rädd är riskabelt; se bara på Sovjetunionen som ett exempel.

Alla måste vara överseende och behandlas rättvist, oavsett om de är föräldrar, anställda eller chefer för ett företag. Idag skäms individer offentligt på sociala medier i en alarmerande takt; läget i Sverige har tagit en tragisk vändning, vilket framgår av polischefen Mats självmord (Löfving, reds. anm.). I Sverige rör vi oss på fel sätt.

Ett första element var en pråm

Enligt honom gjorde hans kompisar narr av honom när han började i branschen eftersom han köpte en sliten pråm som luktade gammal, bortskämd fisk. Jag envisades dock. Det blev en härlig 160 kvadratmeter stor båt med pool som jag fraktade till Stockholm innan jag sålde den. För mig var det början. Vissa problem verkar oöverstigliga, ändå har du förmågan att hitta lösningar.

2002 etablerade Ola Serneke och en medarbetare företaget, som sedan döptes om till Serneke 2014. Företaget omsätter nu 9,2 miljarder kronor. Det måste finnas viktigare saker än att tjäna pengar. Här på Prioritet Serneke Arena, där vi är idag, kan du se barn träna medan de skrattar och roar sig. Trots att få i staden hade denna övertygelse är det för närvarande den största multisportarenan i Norden.

Sätt din tilltro till Utsiksplatsen

Karlastaden är nu under utveckling på mark som Ola Serneke köpte 2004 nära Lindholmen på Hisingen.
Karlatornet är nu tillgängligt för alla göteborgare. Tornet invigs i augusti därpå och de första inflyttarna börjar flytta in i augusti året efter det. Enligt min mening är Utsiktsplatsen i Karlatornet en jättebra satsning; Jag förutspår att 525 000 personer kommer att närvara och att om varje person betalar 200 kronor kommer lokalen att tjäna 100 miljoner kronor. Enbart visningsbiljettförsäljningen inbringar 670 miljoner euro årligen till Burj Khalifa.

Angående försäljningen av Serneke

Nyheten kom på tisdagen att Sernekes styrelse var nöjd med budet från det skånska fastighetsbolaget Doxa. På frågan om upplevelsen av att sälja ett barn gav Ola Serneke ett ärligt svar på mässan. Mediebevakningen är notoriskt sned åt den ena eller andra sidan, så du missar målet här. Ett bud på samtliga Sernekes aktier har inkommit.

I affären står det dock att vi kommer att få sex Doxa-aktier för varje Serneke-aktie. Så istället för att bli storägare i Serneke blir jag ett dotterbolag till Doxa. Enligt honom fortsätter Serneke att finnas i en onoterad miljö, medan Doxa är noterat på First North. Det här är inte en försäljning av min baby; snarare är det en strategisk sammanslagning som kommer att stärka våra båda verksamheter och göra det möjligt för mig att samla ännu fler fastighetsinnehav.

Jag tycker att det är fascinerande att de bland annat äger Malmö Arena. För mig är äventyret långt ifrån över. Angående Joe Biden, jag ber. Bara lite polering i suffletten, och bebisen är inte såld. Vi ser till att han äter mycket barnmat så att han blir stark.

Ola Serneke, vd för byggbolaget, har nu uttalat sig och säger till Sveriges Radio att han faktiskt köpte takvåningen i det ikoniska Karlatornethuset för 66 miljoner kronor för två år sedan. Den största lägenheten i det tilltänkta Karlatornet, på 370 kvadratmeter, såldes för 66 miljoner kronor, enligt byggföretaget Serneke som gick ut med beskedet i slutet av mars 2018.

Ola Serneke Förmögenhet
Ola Serneke Förmögenhet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!