Peter Carlsson Sjuk

Peter Carlsson Sjuk
Peter Carlsson Sjuk

Peter Carlsson Sjuk – En av Sveriges främsta musiker och berättare är Peter Carlsson. I denna unika föreställning med Kjell Gustavsson Rhythm & Blues Orchestra väver han samman anekdoter och sånger av artister så olika som Taube och Willie Dixon. Peter Carlsson har varit med Bl Grodorna sedan starten 1993 och har njutit av en framgångsrik karriär där.

Hans fängslande framträdanden har resulterat i utsålda publik över hela landet. Han är så sällsynt i konstvärlden eftersom han är en enorm hit bland fans och får strålande recensioner från kritiker. De av er som har sett hans liveframträdanden kommer att intyga att han rör sig sömlöst mellan praktiskt taget stand-up humor och extremt sorgliga texter och ballader. Han hävdar att han aldrig har motiverats av ambitioner.

Det hela vecklades ut spontant och jag snubblade mig igenom det. Förmodligen en bilmekaniker eller en bonde, men du lever i den felaktiga eran för någon av dessa karriärer. Även om det var extremt mödosamt, tror han, så hade det varit möjligt under hans morföräldrars livstid. Under de senaste 14 åren har Kjell Gustavsson Rhythm & Blues Orchestra gjort omfattande festival- och klubbturnéer.

Lägg därtill en hårt svängig rytmsektion och en mässingssektion och dragspel i världsklass så har du en fest. De kommer att vara där för att backa upp Peter och framföra låtar från sina sju album. Sedan 2010 har Kjell Gustavsson uppträtt med Bl Grodorna. Pär Grebacken, tidigare i bandet Bl Grodorna, har anslutit sig till gruppen för detta framträdande.

På grund av oförutsedda omständigheter måste Peter Carlsson skjuta upp alla januariföreställningar.
Dödsorsaken var hjärtstopp. Skådespelaren erkänner, “Jag äter medicin just nu.” Peter Carlsson, 51, är en av Sveriges mest kända musiker tack vare sitt arbete med bandet Bl Grodorna. Förra säsongen uppträdde de för utsålda publik på Stockholms Scala, och säsongens biljetter försvann lika snabbt.

Fibrillering av förmaket

Peter Carlsson måste tyvärr skjuta upp alla framträdanden i januari. Före jul, under operationen, konstaterade läkarna att hans hjärta inte slog normalt. Sångaren hade förmaksflimmer, ett tillstånd där hjärtats förmak och kammare slår oregelbundet. Artisten verkade oberörd av utvecklingen. Precis som det är. Peter Carlsson, som för närvarande återhämtar sig i sitt hem i Grycksbo, Dalarna, tror att hans tillfrisknande kan ta hur lång tid det tar.

Peter Carlsson Sjuk

Möjligen utanför scenen

Läkarna behöver göra en hjärtomvandling för att fixa det oregelbundna slaget, men Peter Carlsson kan inte återgå till jobbet förrän då. Mitt blodtryck är farligt lågt på grund av medicinen jag tar. Det är inte livshotande på något sätt, men läkarna var oroliga över att jag skulle prestera i tre timmar varje kväll.

Hjärtstoppande elektrisk stöt

När alla parametrar har fastställts kan proceduren börja och ta bara några minuter att slutföra. Hjärtat bör hitta sitt slag igen efter att ha fått en elektrisk stöt. Som Peter Carlsson ser det är jag som en gammal bil som alltid måste hoppa. Ola Norrman, trummis för Bl Grodorna, bröt en arm när han åkte snowboard och har fått kasta den.

Men Peter Carlsson försäkrar mig att han kommer att återhämta sig till den grad att jag kan bli frisk igen. Musikalen kommer tillbaka till Scalateatern för nya föreställningar i april och maj. De som redan köpt biljetter till de inställda föreställningarna kommer att få möjlighet att ersätta dem eller få full återbetalning.

1993 samlade Peter Carlsson Bl Grodorna för en föreställning på Dalateatern. Akten blev så väl mottagen att den ledde till ytterligare framträdanden, längre turnéer och mer utsåld publik, framför allt på Stockholms Scalateatern. Peter Carlsson är dock utmattad efter 23 år. Mina planer för de kommande två åren har varit ganska stabila sedan början av 1990-talet. Det är så hemskt, hävdar han, att han inte längre vill filma några nya program.

Att försöka få kontakt med lyssnare

Sedan premiären 2013 har “Ett inhopp” framförts “förvisso 150-200 gånger” av Peter Carlsson och Bl Grodorna. Den sista konserten äger rum i Dalhalla utanför Rättvik den 2 juli; lokalen är ovanligt stor för bandet, som ofta uppträder på mindre scener, men målet är att se till att alla som vill gå på showen kan göra det. Enligt min erfarenhet är 500 personer det maximala antalet lyssnare som fortfarande kan ses och tilltalas individuellt. Stora konserter får hela äran, men Peter Carlsson menar att verklig framgång ligger i att kunna nå varenda person.

“Gamla traktorer”

Peter Carlsson och de blå grodorna har inga kommande schemalagda föreställningar efter den 2 juli. Jag har blandade känslor. Grodkonstellationen är fortfarande närvarande, och vid det här laget leker grodorna själva och bjuder in migDu kan förutse en publiks preferenser om du har uppträtt på konsumentmöten, inför fyra gruvarbetare eller på en syutställning.

Peter Carlsson, 61, är en konstnär och humanitär vars livsberättelse har fängslat många. Nu 2013 kommer han att tilldelas Cornelis Vreeswijk-stipendiet på 500 000 NOK. Enligt Peter Carlsson är känslan av viktlöshet oöverträffad. Han är mas och han har förmodligen bott på tjugofyra olika orter i Dalarna.
Vi var i konstant rörelse.

Enligt Peter Carlsson, som började spela gitarr professionellt, liknade företaget en stor karneval. Ibland är det så få som fyra eller fem personer i publiken. Det var en ögonblicklig känsla. Jag kom på vad folket letade efter. Att vara så nära människorna jag spelade för var utmanande, men i slutändan givande, enligt Peter Carlsson.

Chefen har begärt ett framträdande

Han hoppade över gruvförbunds- och konsumentgruppsmöten för att gå till Faluns Dalateatern.
Efter 17 år hade jag nått min totala utmattning. Peter Carlsson hävdar att lokalens chef då bad honom göra en musikalisk show. För att hålla nere kostnaderna var han begränsad till att endast anställa tre musiker, som alla var skyldiga att bo i Falu kommun.

Tusen personer köade

Även efter 69 spelningar eller vad det nu var stod det fortfarande tusen personer som stod i kö för att få komma in. Så tänkte jag och mitt band i alla fall. Jag trivdes. Vår resa fortsätter. Det finns nu ett band som heter Peter Carlsson & Bl Grodorna. Peter Carlsson har uppträtt i över 20 år över hela landet och vunnit honom ett Cornelis Vreeswijk-stipendium för sina insatser. Peter Carlsson är över månen av glädje. Efter chatten som sätter honom i samma sällskap som musiker som Monica Zetterlund, Lena Nyman, Sven-Bertil Taube och Tommy Körberg använder han varje beskrivande fras han kan komma på för att beskriva hur han känner.

Många tomrum som ska fyllas

Det är mycket pengar, en halv miljon kronor. Jag är nyfiken på vad du kommer att tänka på härnäst.
På mitt lanthus nära Grycksbo har jag byggt ett garage där jag kan arbeta med min samling av bilar och motorcyklar. Jag kan se att det finns sprickor som behöver lagas. Det kan till och med bli en resa och lite efterrätt.

Hur lång tid har det tagit för detta att sjunka in? Jag kommer faktiskt att få ett stipendium till hans ära eftersom Cornelis Vreeswijk är en av mina hjältar. Denna kyla får mig att rysa. Jag är överlycklig och stolt utan ord. Folk flockas för att se dig uppträda, och kritiker lovordar dig konsekvent. Berätta nyckeln.
Arbetet som grabbarna och jag gör kan faktiskt vara användbart.

Absolut, det måste vara så. Men det är svårt för mig att prata om mig själv. Jag kan effektivt förmedla mina idéer till publiken. Alla konstiga platser jag har spelat har lärt mig det. Hur skulle du beskriva bandet du är med i, Bl grodorna? Jag skulle inte kunna vara här utan stöd från mina kamrater. Precis så. Tack så mycket.

Peter Carlsson Sjuk
Peter Carlsson Sjuk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!