Peter Lundblad Dödsorsak

Peter Lundblad Dödsorsak
Peter Lundblad Dödsorsak

Peter Lundblad Dödsorsak – Peter Lundblad, en känd sångare, har gått bort. Hans verk inkluderar den svenska standarden “Ta mig till havet”, som han är allmänt erkänd för. Hans vänner och det svenska musiksamhället sörjer nu. Det är en tragedi i episk skala. Han var svag från sjukdom och gammal, men jag såg fram emot att få uppträda med honom på sommarens “Badrock”-festival. Det gör det, enligt Björn Skifs, ännu mer otänkbart. Hans klassiker kommer att leva för evigt, och han bildade sin första popgrupp 1965.

Peter Lundblad, Björn Skifs, Sanne Salomonsen, Tommy Nilsson, Mats Ronander, Nina Söderquist, och Anders Berglund med flera skulle uppträda på “Badrock 2016” i Borgholms slottsruin i juli som kommer. Men tyvärr blir det inte så. Peters änka har bekräftat för Expressen att han har gått bort. Björn Skifs, konstnär, är en av många som har uttryckt sin sorg. En “badrock” var en ursäkt i hans sinne för att gå upp ännu mer i vikt. Han kände att det skulle ordna sig till slut, och det var skönt att ha något att se fram emot.

Bara två veckor tidigare kanske du har sett dem dela scenen. Tre kvällar i rad uppträdde han som min hemliga gäst på Göta Lejon. Resultaten var fantastiska. De kvällarna var vackra. Man kunde bara inte tro att det kunde bli så hemskt igen, förklarar Björn. Det är en tragedi i episk skala. Han var svag från sjukdom och gammal, men jag såg fram emot att få uppträda med honom på sommarens “Badrock”-festival. Det förstärker bara det otroliga i det. Peter var en lysande låtskrivare, musiker och artist. Sjukdomen begränsade hans arbetsförmåga. Jag går igenom en sorgeperiod.

Peter Lundblad Dödsorsak : Prostatacancer

En ständig vän är döden

Peter Lundblads återkommande hälsoproblem de senaste åren har blivit en eker i hjulet för hans kreativa process. Sommaren 2015 hindrade hans hälsa honom från att delta i en sångfestival i Västervik och 2012 meddelade han på Facebook att han accepterat sin diagnos och håller på att lära sig leva med den. Han brydde sig inte om den specifika sjukdomen och sammanfattade det så här: “Döden är ett härligt sällskap! Med tanke på att jag inte har blivit medicinskt godkänd på sex år, har jag kommit att se döden som en följeslagare snarare än en motståndare.

Peter Lundblads ålder angavs till 65

Många av Peter Lundblads musikaliska kamrater sörjer hans bortgång på onsdagen. Tommy Körberg uttrycker sin sorg över Peter Lundblads bortgång i ett inlägg på sin egen Facebooksida. Var i fred nu. Imorgon under mässan ska vi ta varsitt ljus till er ära. Så länge… Enligt vad Expressen berättar för Tommy Körberg har han känt till att det varit spänt mellan honom och Peter under en tid. Han var riktigt känslig. Han borde ha varit i Badrock. Men han hade mod.

Vi arbetade tillsammans, och jag var glad över att få träffa honom. Igår kväll sa någon till mig det. Det var för plötsligt för tröst. Under hela middagen hade vi alla suttit och diskuterat Peter. Anders Berglund känner Peter Lundblad ganska länge nu. De förde också diskreta samtal. Peter var en utomordentligt trevlig kompis, en som alltid leende och ivrig att prata. När vi var ensamma jobbade vi bra tillsammans och hade det jättebra. Mina tankar och känslor för honom är varma. Han trodde på sin egen talang och sin egen musik. Anders Berglund känner att han förtjänar all beröm i världen.

Peter Lundblad Dödsorsak

Sorgens utflöde på nätet

På Twitter och andra plattformar har många delat sin sorg. Tomas Ledin avslöjar det ungefärliga datumet i november 1974 i ett Instagram-inlägg. Jag minns att jag satt på en krog på Kings Road i London med Peter Lundblad och Lasse Tennander, vi båda huttrade. Även om hotellet var något slitet, var vi på gott humör under vår vistelse. Vi var tre, vi hade massor av nyskrivna låtar och vi var redo för vad som helst.

Vi tillbringade dagen med att skicka ut brev och ringa telefonsamtal till de främsta skivbolagen och inflytelserika musikförlagen. Som fick kopior av våra demo-cd-skivor. Vi kurrade ihop oss på Kings Road, var och en åt varsin pint och höll tummarna. De inkommande kontraktsförslagen var efterlängtade. Vi planerade att bli globala härskare. Jag hoppas att du sover gott, Peter.

Du kommer alltid att leva i vågorna som sveper in.. RIP – Peter Lundblad”, skriver Richard Herrey på Instagram av Peter Lundblad. Du kan fortfarande höra din musik”, sa Niklas Strömstedt. I ett annat Instagram-inlägg minns Niklas Strömstedt sin första gång som han spelade på Gotland sommaren 1980. Lasse Lindbom Band släpade sitt tunga PA-system uppför tre trappor till Club Huset, där de spelade tre set innan de drog sig tillbaka till vinden, där de sov i tält som evenemangets arrangörer tillhandahållit.

Vi satt på vinden med en grupp människor, däribland Peter Lundblad, och uppträdde och sang när sommarnatten förvandlades till morgon. En enkel, traditionell efterfest. Det har varit flera efterfester genom åren, men en speciell sticker ut. Peter, kanske mer än något annat, sedan han slog upp ett taklucka och sjöng ljust och glatt in i Visbymorgonen. Alla strålade av lycka. Din musik kommer att leva vidare.

Peter Lundblad har haft flera höjdpunkter och oförglömliga upplevelser under sin långa karriär. Han var också efterfrågad som studiogitarrist och körsångare, varav den senare ledde till hans framträdande i Melodifestivalen 1974. En tillställning där han sjöng tillsammans med Agneta Olsson 1983.

Peter Lundblad är mest känd för att ha skrivit den svenska klassikern och sommaren “Ta mig till havet” 1986, men hans senaste album, “En obotlig romantiker”, släpptes 2012. Peter Lundblads ålder anges till 65. Än idag , “Ta mig till havet” förblir hans signaturlåt. Enligt vännen Tommy Körberg lämnade han den här världen alldeles för tidigt.

Peter Lundblad, musiker, har avlidit efter en lång kamp mot sjukdomen. Singeln “Take me to the sea” från 1986 var låten som gjorde honom känd. Under sommaren skulle han synas tillsammans med Tommy Nilsson, Sanne Salomonsen och andra i Björn Skifs Badrock on land show. Enligt en intervju med Kulturnyheterna uttryckte Björn Skifs sina djupaste kondoleanser till familjen. De var medvetna om hans svaghet, tillägger han, men hans död kom ändå som en chock.

Frasen “tung och tom” kommer att tänka på

Vi väntade båda på varmare väder, så det här är ganska konstigt. Vi uppträdde nyligen på scen tillsammans på Göta Lejon, där han var min speciella gäst. Det är tungt och saknar användbart innehåll. Björn Skifs tycker att sommarens show borde ägnas åt Peter Lundblad eftersom han är en så stor musiker.

Han hade en röst från himlen och skrev sånger som var både innerliga och relaterbara. Jag lovar att i sommar kommer olika artister i min generation som har känt Peter i många år att skapa en magnifik morgonrock till hans ära. Tommy Körberg, en vän och arbetskamrat, är också mycket ledsen över hans bortgång. Enligt hans intervju med Kulturnyheterna var han en riktigt nöjd tönt.

Genom åren korsades vi regelbundet på musikfestivalen i Västervik. Det har alltid varit så; antalet industriveteraner är relativt litet. Dagsländen är fler än sina permanenta motsvarigheter. För tidigt, som i “Var för tidigt”. Peter Lundblad hade kämpat mot prostatacancer. Kolla era keister, säger jag till kamraterna. Att ta en titt på sig själv är avgörande. Jag är väldigt ledsen när någon yngre än jag går bort. Din medvetenhet om ditt eget livs flyktiga natur. Tommy Körberg tycker att vi borde ha väntat.

Tyvärr, vi var tvungna att avbryta

Peter Lundblad dokumenterade sitt tillstånd i en uppsats han publicerade efter att ha tvingats dra sig ur årets Visfestivalen i Västervik. Backstage skulle jag hänga med skådespelarna och personalen. Njut av lite skratt och skräckhistorier. Möjligen till och med personligen dra med någon… men framför allt. Om jag kunde gå tillbaka i tiden skulle jag ha framfört min musik live på scenen. Hörde andra sjunga med i sången. Min kompis Tennander och jag skulle också ha skrivit en låt. Det som hände, hände för att det var tvungen. Det har utvecklats till något nytt.”

“Döden är en bra resekompis”

För cirka tre år sedan dokumenterade han sin erfarenhet av tillståndet i ett Facebook-inlägg. En kär vän i döden! Eftersom jag inte har blivit fri från någon sjukdom på över sex år, har jag kommit att se döden mindre som en motståndare och mer som en följeslagare. Paradoxen är att “ångest kan förvandlas till något kraftfullt positivt” snarare än en källa till förstörelse, bitterhet och en tidig död.

Peter Lundblad Dödsorsak
Peter Lundblad Dödsorsak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!