Tess Olofsson Familj

Tess Olofsson Familj
Tess Olofsson Familj

Tess Olofsson Familj – Tess, en kvinna som föddes den 24 januari 1988 och för närvarande är bosatt på Kullbacksvägen 48 i Hortlax. För tre år sedan, den 10 september 2019, flyttade hon till en annan typ av boende. Hon och Marthina har skapat sig ett hem här. Tess har haft stort intresse för den här rollen. Hittills denna månad har vi 312 gånger avslöjat detaljer om henne.

Tess är involverad i samhället genom organisationen/organisationerna i vars styrelse/styrelser hon sitter. De flesta i den här situationen söker efter Tess i Stockholm. Tess Olofsson har alltid planerat att bli fotbollsdomare. Trots att hon utsatts för något hårt språk under sina uppväxtår. De skulle inte kunna knäcka mig, tänkte jag. Svensk damfotboll har dömts av Tess Olofsson, 33, för första gången någonsin.

Hon fick besked inför säsongen att hon exklusivt skulle döma supersingeln. Det var ett stort nöje att få den texten. I en intervju nyligen medgav Tess Olofsson att hon alltid har siktat på det, men att hon är medveten om den hårda konkurrensen. Hennes önskan hade uppfyllts, men i slutet av maj skadades hela Tess Olofssons yrkesrykte kraftigt.

“Jag backade och skulle spurta fram och sedan smalnade det av, jag trodde att någon sprang på mig men insåg ganska snabbt att så inte var fallet”, sa hon om att ha fått stoppa matchen mellan Jönköping Södra och Landskrona eftersom hon var skadade. Min hälsena var helt knäpp. Tess Olofsson opererades mot sin vilja. Hon har tillbringat hela sommaren högt som en drake.

Och kanske hela säsongen skrotas. Ändå kunde jag spela i några viktiga matcher för mitt lag, inklusive utställningar, åttondelsfinalen och kvartsfinalen i Champions League, och damligan och superligan. Känslan är acceptabel, trots surheten.

Det är uppenbart att det påverkar, sa Tess Olofsson

Enligt henne beror “allt på hur rehaben går” om hon kommer tillbaka eller inte innan säsongens sista signal blåser på våra fotbollsplaner. Jag är oroad över din mentala hälsa efter våren när du förberedde dig för ett helt nytt scenario. Uppenbarligen har det effekt.

Tess Olofsson Familj

Att vara motståndskraftig och leta efter den ljusa sidan är viktigt. Som att förbättra sin fysiska kondition. För att jag ska ha en längre hållbarhet. Med lite tur kommer jag att vara starkare när jag kommer tillbaka. Jag har varit manager de senaste åren, och under den tiden har jag inte missat en enda match. Vilket är tillfredsställande med tanke på mitt nuvarande träningsläge. Tess Olofsson planerar att använda sin nyvunna fritid till att bland annat hjälpa till att lära ut nya domare åt Fotbollförbundet. Så även om jag inte dömer fotboll så får jag ändå se det.

Tjänsteman och polis under fotbollsmatcher

Tess Olofsson är domare och polis. Om hon kommer tillbaka till sin tidigare tjänst är osäkert, eftersom hon nu är tjänstledig. Dessutom har hon arbetat för FA på heltid från och med i år. Hon kommer ursprungligen från Klagshamn, sydväst om Malmö, men hon har flyttat en betydande sträcka, kanske 150 kilometer, till Hortlax, utanför Pite på grund av kärlek. Även om det kan vara svårt att träna utomhus på grund av snö så finns det alternativ, som att springa inomhus. Det finns också konstgräsplaner inuti. Dessutom gymmet och löpbandet.

Har lagt tid på sport sedan jag var fem

Hennes första år ägnades åt idrottsvärlden. Hon började spela fotboll när hon var bara fem år gammal.
När hon var 13 år hölls en turnering som heter shöjden Cup i Klagshamn. Eventplaneraren krävde matchfunktionärer. Tess Olofsson hade äntligen upptäckt sin nisch. Alla i flick- och damlagen bjöds in att ställa upp. Vi var en grupp volontärer från mitt team. Så jag blev domare vid sidan av min egen spelarkarriär (hon var målvakt).

När jag var ungefär 20 år gammal blev jag skadad. Sedan tog jag det medvetna beslutet att överge min karaktär och istället agera neutral domare. Det har funnits andra svenska kvinnliga domare före Tess Olofsson, men hennes yrkesval var unikt och modigt. När jag är på resande fot får jag interagera med många klubbar, spelare och managers. Det är utmanande ibland, men jag vinner så mycket på det.

Exakt vad är det som är så svårt?

Jag fick mycket skit när jag var yngre, särskilt i början när jag var tonåring eller ung vuxen. Du vet hur jag känner när jag hör folk säga saker som: “Jag kan inte döma pojkar som är elva för att jag är tretton.” Vi är bara människor, och det fanns några negativa kommentarer, men det fanns också några uppmuntrande efter matcherna. Det gav mig en känsla av agency. Under ett spel är jag medveten om att oväntade saker kan hända. När det har ordnat sig kan miljön bli betydligt trevligare. Sedan ber spelarna om ursäkt, vilket är en smäll i sig.

Har du någonsin funderat på att kasta in handduken?

När jag var 13 år När jag spelade mitt första spel trodde jag att jag skulle klara av kritiken. Jag tror aldrig att jag har övervägt att ge upp. Tvärtemot det dock. Mitt mål är att förbättra mig som person och domare.

Känner du att du har behövt offra något för att fortsätta denna karriärväg?

Hushållet i allmänhet, då jag ofta är frånvarande. Det är därför det är avgörande att ha dess stöd och stöd. Vilket jag gjorde och fortfarande gör.

I vilken utsträckning blir dina föreställningar verklighet?

Jag hoppas få delta i dam-EM 2019 i England. Sedan får jag i mina vildaste fantasier fälla dom över herrar i allsvenskan och vidare. Publikens närvarorekord fortsätter att hopa sig, och surret fortsätter att växa. Detta lägger mer vikt på axlarna för dem som ringer. Tess Olofsson, domare i fotbolls-VM, menar att de måste undersöka hur domare överallt kan få samma förutsättningar.

Tess Olofsson rustar för det kommande VM i Nya Zeeland och Australien. Hon blir Sveriges enda domare vid tävlingen. Det kommer att bli en spännande tid. Det kommer närmare och närmare, men jag fattar det fortfarande inte, tillägger hon. Tess Olofsson har varit domare de senaste två åren, efter att ha gått över från en karriär inom brottsbekämpning.

Den gångna sommaren dömde hon inte bara EM i England, utan hon vann också sitt första seniormästerskap. Där berättar hon om hur framväxten av damfotbollen påverkar henne som domare och hur publikrekorden byttes ut. Spelet blir snabbare och mer tekniskt i takt med att spelarna förbättras. Det kräver också mer av oss.

Har dina domare också varit under ökad press?

Det har den, och det är i linje med det faktum att vi får mer täckning som helhet. Bara på grund av det faktum att det kommer att bli fler professionella fotbollsspelare är det naturligt att det också ställs större förväntningar på dem. Jag förstår det, men vi måste ta reda på hur vi ska slå in så att domare överallt arbetar under samma förutsättningar. Domare i Sveriges två högsta nivåer är föremål för olika arbetsförhållanden.

“Impacts” är vad statistiken visar

Efter tio omgångar har det varit 30 olika kvinnliga funktionärer och bara 13 manliga refs i herrligan.
Tjugo kvinnliga domare har bara jobbat en enda match i damligan. Uppenbarligen har det effekt. Olofsson hävdar att att döma samma lag och spelare flera gånger hjälper dig att lära dig om deras styrkor och svagheter. Att kommunicera med idrottare och förtjäna deras respekt är avgörande, enligt min mening. Att upprätthålla en viss känsla av stabilitet där är viktigt, enligt mig.

Är den sida som fungerar som domare uppdaterad om framstegen?

Vi har gjort framsteg, men det krävs mer kraft för att nå vårt mål. För det utmärkta jobb EFD gjorde med att ta ut domare och ge oss gynnsamma villkor, har vi gjort framsteg. Matchdag är dagen vi träffas. Tess Olofsson agerar medlare vid Kanalplanskonferensen mellan Hammarby och Rosengrd om några timmar. Ett beslut som hon fattade vid den senaste stora matchen hon övervakade i Stockholm väckte mycket kritik. Madelen Janogy i Hammarby blev utvisad i derbyt med Djurgrden.

När jag ser något som får mig att vilja prunka henne inför andra så gör jag det och då studerar man scenariot igen, säger hon. Janogys avstängning reducerades från sina ursprungliga tre matcher av disciplinnämnden. Ta bort från detta att den officierande besättningen alltid är i slingan och kan bevittna allt som går under i framtiden om en liknande omständighet skulle uppstå i ett spel.

Tess Olofsson Familj
Tess Olofsson Familj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!