Petra Malm Gravid

Petra Malm Gravid
Petra Malm Gravid

Petra Malm Gravid – När detta skrivs är Petra Malm 46 år. Hon föddes den 30 mars 1977 i Kiruna. Malm har en höjd på 158 cm. Den första kvinnan i Sverige som gick med i en nationell elitenhet lämnade hon militären efter 17 år för att fokusera på moderskap och tv. Nu när Petra Malm tagit över som programledare är “Robinson” aktuell.

Vi diskuterade hennes liv i Ume med hennes dotter Ida (som hon hoppas ska efterlikna Pippi Långstrump), hennes graviditet när hon tjänstgjorde i militären och hur hennes höjd på 1,58 meter ger henne en fördel när hon pratar med en talibanledare. Petra Malm har haft några jobbiga veckor.

Hon har precis återvänt till Ume efter en hemlig tv-inspelning som varade i nästan 24 timmar, och hon säger att hon är utmattad. I den kommande säsongen av “Robinson” i TV4 kommer hon även att fungera som statyettpresentatör. Hon beskriver att hon ansvarar för överlevnadsprogrammet medan hennes 2-åriga jaktlabrador, Dimma, slumrar vid hennes fötter. Väldigt coolt.

Att få vara en del av denna fantastiska upplevelse var ett privilegium. Det är dock de som faktiskt har ansträngt sig. De är i fokus, och jag agerar bara som programledare. Petra tillbringade mer än sju veckor hemifrån och filmade “Robinson” i Malaysia, som ägde rum i Malackasundet.

Hur klarade du av att vara borta från hemmet under så lång tid? Berätta om Idas åsikt

Vi är en sammanhållen familj som alltid har varandras ryggar . Även om jag skulle vara borta i sju veckor, sa hon, “Självklart kommer du att vara i Robinson.” Enligt min mening är det betydelsefullt och illustrativt för vårt släktskap.

Petra Malm Gravid

Petra Malm: Moderskapet är den viktigaste rollen

Petra Malm är van vid att bo borta från sin familj. Hon tjänstgjorde i ett decennium i SOG, Sveriges version av Navy Seals eller SAS i Storbritannien. Eftersom hennes jobb tog henne över hela världen, var hon tvungen att vara redo för allt, även i de mest farliga områdena. Men så gick Petras liv till nästa nivå.

De bestämde sig för att bilda familj efter att ha varit tillsammans i nästan tjugo år. Hon utvecklar, “När jag blev gravid var det som att något hände inom mig på ett underbart sätt.” Att ha en trygg miljö att uppfostra min dotter i var det enda som betydde något för mig. Då finns det någon viktigare än jag.

Sedan var jag tvungen att välja ut min själviskhet, och se till att min dotter får all uppmärksamhet och har en anständig, trygg tillvaro. Petra är mamma till Ida, programledare, experttränare, författare, gymägare med mera. När mamma frågar sig om det finns andra trupper i SOG som jobbar trots att de är pappor till små barn, svarar hon med ett bestämt ja.

Tror du att kvinnor och män upplever föräldraskap olika?

Jag tror inte att det gör någon skillnad om du är kille eller kvinna när du åker till jobbet; det viktiga är att du är en person. Jag tror. Sedan, om du kollar din reflektion i bakrutan. Eftersom militären till övervägande del är män, tyckte du att det hade några fördelar att vara kvinna? Det löste sig i alla fall. Att vara kvinna gör mig till en stor avväpnare.

På grund av min lilla kroppsbyggnad (1,58 centimeter) utgör jag ett litet hot. En man som är 1,90 meter lång och väger 100 kilo kan verka skrämmande. Nej, det har jag aldrig gjort förut. Jag har alltid spelat den trevliga killen, även om det brukar fungera till min nackdel. Jag är inte alls läskig, jag är trevlig, mitt hår är långt och jag identifierar mig starkt som kvinna.

Även om du extrapolerar detta och har en konversation med en talibanbombare, kommer han inte att se mig som skrämmande på samma sätt som han skulle se en av mina manliga medarbetare. Det har varit användbart på många sätt.

Upptagen men saknar autonomi

Sedan, när du var gravid, befann du dig i en “mammas värld” där kvinnor dominerade; hur kände det dig? Ovanlig? Vilken raritet! Att få en större uniform efter att ha besökt utrustningsupphämtningsområdet visade sig vara oerhört utmanande. Att få barn gör att du ser gravid ut, men när du väl har fått en så är du bara överviktig. Det verkar vara mycket ansträngning för mig.

Petra tillägger att hon upplevde att hon blev behandlad som om hon inte skulle klara sig av männen hon arbetade med, särskilt de på specialenheten, eftersom hon var gravid. Jag var tacksam för deras omtanke och de möjligheter de öppnade för mig, men jag fann det utmanande att lita på deras hjälp.

Övergången från militärt liv till civilt liv var mödosam. Det är som att stjärnidrottaren ska gå i pension, och VEM är du DÅ? Det är uppenbart att jag upplevde en identitetskris. Jag kallades Pam, men om jag inte är Pam, vad är jag då? Utan mina rustningar, vapen och outfit kände jag mig helt exponerad.

Vem är maken till Petra Malm?

William Palm är Petra Malms man.

Hur hittar nutiden Petra Malm?

Petra Malm, ett tv-program forts estant som dök upp på “Elitstyrkans hemligheter” 2023, sa att den säsongen var den mest utmanande hittills. Även om de vistas i en byggnad är deltagarna ändå ständigt kalla. Det tittarna får uppleva i år är fantastiska karaktärer, kampenergi och stunder utöver det vanliga med livet som insats, säger Malm till Hänt .

Hon har också en roll i den senaste säsongen av Robinson, där hon en gång var programledare. Den 24 januari 2021 lanserade det svenska för stor fanfar. Petra höll ett tacktal efter att Elitlagets hemligheter vann Kristallen 2021 i kategorin årets realityprogram.

Petra Malms ålder

1977 kom Petra Malm in i denna värld i Kiruna. Just nu är hennes ålder 44.

Petra Malm soldat?

Petra Malm har erfarenhet från militären och har tjänstgjort i ett främmande land.

När dök Petra Malm upp tidigare?

Efter gymnasiet i Kiruna 2001 tjänstgjorde Petra i militären i Lule. Malm tog examen från officershögskolan och gick året efter i underrättelseflottan.

brukade tjänstgöra i Afghanistan

2007 påbörjade Petra sin första internationella tjänst någonsin i Afghanistan. 2008 blev Petra en del av SIG – den speciella förvärvsgruppen. 2010, två år senare, gick hon med i specialoperationsgruppen, eller SOG. Hon blev en av STAC:s bästa tränare 2016. Petra har föreläst och utbildat på högsta nivå samtidigt som hon driver sitt eget företag, PAM – PAM by Petra, sedan 2018. Petra kommer att ta rodret för Robinson-tv-programmet som sänds hösten 2022.

Vem dejtar Petra Malm?

William Malm, Petras make sedan 15 år, är 39 år. De har satt upp hus i Ume.

Robinson, Petra Malm

Den 2 mars meddelades att Petra Malm efterträder Anders fvergrd som Robinsons ledare. Petra uppgav i Nyhetsmorgon att hon aldrig krävde varseltid för betänketid. Det känns helt fantastiskt, jag tycker om utmaningar och det här kommer definitivt att bli ett nytt äventyr för mig, konstaterade Petra Malm när hon tävlade i Nyhetsmorgon.

Hon tillade att hon förstår hur det är att vara en del av Robinson-experimentet. Jag kan relatera till deltagarna sedan jag har varit där, och överlevnadsförmågan de skaffar sig är ovärderlig.

Elitstyrkans dolda vapen är en kvinna som heter Petra Malm

Petra fick befogenhet att vägleda Robinson efter att ha avslöjat Elitstyrkans hemligheter i TV4, där hon utövade hård press på alla som vågade söka sig till programmet. Jag måste härifrån och träffa några av de andra spelarna, så jag går till Robinsonbubblan. Jag längtar efter att återigen känna mig som en integrerad del av en grupp. Hon hävdar att det kommer att bli en spännande och testande upplevelse.

Petra “Pam” Malm, 45, ersatte Anders fvergrd, 54, som Robinsons programledare. Men som det visar sig var höstens tv-säsong 2022 Petras sista; i vår tillträder den 64-årige Anders Lundin hennes position. Petra är i grunden en toppsoldat som ledde Elitstyrkan i hemlighet före Robinson. Många tittare av programmet sa att de uppskattade Petras hårda ordförråd och positiva attityd som Robinson-presentatör.

Däremot var det färre leenden bland deltagarna. Sandra Cucarano, 26, har sagt till Hänt att hon inte gillade hur programmet sköts av Petra. Många blev förvånade över Petras beslut att lämna efter en enda säsongs spel. Petra spelade bara in en säsong eftersom hon saknade sin familj, vilket har visat sig.

Petra Malm Gravid
Petra Malm Gravid

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!