Petronella Andersson Pojkvän

Petronella Andersson Pojkvän
Petronella Andersson Pojkvän

Petronella Andersson Pojkvän – Hon lämnade Sverige efter gymnasiet för att jobba med hästar utomlands. Några år senare hittade hon upp i ett av världens största handelsstall, Stephex Stables, med bland andra världsstjärnan Daniel Deusser som kollega. Det är en inspirerande arbetsplats, tillägger Petronella Andersson. EM-aktuella Petronella Andersson och partnern Stephan Conter delar visionen och tillgivenheten för hästarna och sporten.

Han driver ett mångmiljonföretag där tävlingsstallet är hjärtat och Petronella en av toppryttarna som bygger framgången. I slutet av förra året presenterades hopplandslaget för 2022. med mer än fyra år har Petronella Andersson arbetat med Stephex Stables. Nu är 27 hästar och fem ryttare iväg i Florida för att starta säsongen – och förhoppningsvis göra affärer. Petronella berättar mer om arrangemanget.

Petronella Andersson började rida som treåring, och fick därefter flera segrar på ponnyer och jättestora hästar. För lite mer än sju år sedan lämnade hon Sverige för att fokusera på att lära sig mer utomlands. Hon började med Stal Hendrix i Nederländerna och gick sedan vidare till Stephex Stables i Belgien.

Hon har nu varit där i snart fyra år och hon trivs väldigt bra. Stephex drivs av Stephan Conter och anses vara ett av världens bästa handelsstall för elithästar, i ryttarelaget ingår även tyska toppryttaren Daniel Deusser och Petronellas vän Jonna Ekberg. Jag har ett jättebra jobb, jag åker i fina tävlingar på högsta nivå och bevittnar bra åkning hela tiden. Förutom att lära mig affärsaspekten får jag mycket vägledning, förklarar Petronella.

Hennes nuvarande plats är Wellington, Florida, där hon kommer att börja träna hästarna för säsongen. Det finns tjugosju hästar och fem ryttare ombord. Planeringen och utförandet har varit ganska involverat, men allt har hängt ihop bra. I samarbete med teamet utformar jag en tävlingsstrategi för mina fem hästar, och jag rider dem själv, förklarar Petronella.

Eftersom stallplatser för FEI-hästar kan variera mycket beroende på om de tävlar i nationella eller internationella tävlingar, tar alla ryttare alltid med sig två hästskötare. Det krävs mycket förberedelser och alla måste vara medvetna om sin roll. Tyvärr tror jag inte att det kommer att bli framgångsrikt.

Äldre mer rutinerade hästar är ofta de som exporteras till USA. Stephex planerar att sälja hästar på plats, för det mesta. Ett handelsstall kan dra nytta av det stora antalet ryttare på alla nivåer som deltar i Wellington-loppen. Vi saknar helt några unga hästar i våra lokaler. Vi skulle föredra att ta med dem på resor i Spanien eller någonstans liknande eftersom det skulle vara för dyrt att flyga dem hit.

Framgång i tävling och försäljning av hästar är av största vikt inom detta område. Enligt Petronella har det flera fördelar att vara på plats i Florida, bland annat gör det enklare för potentiella köpare att se hästarna längre och ge dem en provtur.

Drömmer om att vara sin egen chef

Även om hon inte har någon skyldighet att ge allt, är hon ändå konkurrenskraftig och vill göra det bra. Här är det lite annorlunda på grund av det höga antalet skickliga ryttare som tävlar i startfälten. Kampen är hård eftersom det är här majoriteten av de bästa amerikanska ryttarna börjar sin säsong. Början kommer dock att bli en viskning.

I ett kommersiellt stall är varje häst till salu, vilket gör arbetet där unikt. Petronella kommer dock inte att lämna när som helst snart. Även om jag skulle vilja bli entreprenör någon gång, tror jag inte att timingen är rätt för det i nuläget. Den initiala investeringen är betydande. Jag saknar mina nära och kära tillbaka i Sverige, och det är uppenbart.

Den enda gången jag kunde besöka mina föräldrar på middag var när jag slutade tidigt. Jag skulle verkligen kunna sakna det, men det händer inte att flytta just nu. Jag är långt ifrån en expert. Dynamisk EM-aktuell En kärlekshistoria mellan Petronella Andersson och Stephan Conter, centrerad kring hästar och kapplöpning. Han har en svag punkt för tävlingsstallet, och Petronella är en stjärnryttare som har hjälpt till att utveckla en mångmiljonaffär.

När Petronella Andersson väl bemästrade ridhajar vid tre års ålder, fortsatte hon med stora framgångar med både små och större hästar. För drygt sju år sedan kom hon tillbaka till Sverige med avsikt att investera i sin utbildning utomlands. Hon fortsatte sin ridkarriär i Nederländerna med Stal Hendrix och fortsatte sedan till Belgien med Stephex Stables.

Det hade gått bra för henne under hennes fyra år som student här. Bland handelspersonalen, Stephan Conter – allmänt erkänd som en av de största hästhandlarna i than världen — övervakade Stephex. En petroleumagent vid namn Jonna Ekberg och en framstående tysk cyklist vid namn Daniel Deusser var också medlemmar.

Mitt jobb är jättebra; Jag får se toppridning varje dag och genomföra fantastiska lopp på högsta nivå. Enligt Petronella fick hon mycket hjälp och lärde sig till och med att läsa handelsavtalet. Hon är för närvarande på sin nuvarande plats efter att ha tillbringat säsongen i Wellington, Florida, med hästarna.

Tillsammans med våra fem ryttare har vi tjugosju hästar. Mekaniken för att skaffa den har varit ganska krävande, men slutresultatet har varit tillfredsställande. På frågan om sina träningsmetoder sa Petronella att hon arbetar i lag men rider fem hästar solo. Anledningen till detta är att hästar som tävlar i nationella eller internationella FEI-klasser kan hållas i olika stall.

Två brudgummar följer med varje ryttare. En hel del förberedelser var nödvändiga och alla måste vara medvetna om sina egna begränsningar. Ändå förväntar jag mig att ha en fantastisk tid. Äldre, mer disciplinerade hästar är de som vanligtvis gör resan till Amerika. Vad vi kan se planerar Stephex att sälja hästar på plats. På Wellington kan du hitta ryttare på alla nivåer, vilket gör det till en idealisk plats för ett handelsstall.

I dagsläget har vi inga unghästar till hands. Vi åker på resor som är jämförbara med, eller till och med identiska med, de i Spanien med dem, men att flyga dem hit är dyrt. Målet här är att göra en killing på hästmarknaden och vinna massor av lopp. “Det finns många fördelar för oss att vara på plats i Florida”, säger Petronella och tillägger att potentiella köpare kan testrida hästarna och se dem under en längre tidsperiod.

Som en toppartist är hon också den typen av person som är tävlingsinriktad och vill att det ska gå bra. Det finns en stor pool av duktiga ryttare att välja mellan, så jag tror att det är genomförbart. I de tidiga stadierna av sina karriärer möter de flesta av de bästa amerikanska spelarna extremt stark konkurrens. Att börja kommer dock att bli kanon.

Att arbeta på en bransch där alla är anställda är en verklig smärta. Men Petronella är inte lik alla andra i slutändan. Mitt slutmål är att starta mitt eget företag någon gång, men just nu är det inte rätt tillfälle för det. Att starta upp är dyrt. “Jag mår väldigt bra nu”, säger hon och fortsätter med att säga att hon får rida utmärkta hästar i fina tävlingar.

Jag behöver inte förklara hur mycket jag uppskattar min svenska familj och vänner. När jag var för utmattad för att möta dagen försökte jag kontakta mina föräldrar. Att flytta finns för närvarande inte i korten även om jag skulle kunna sakna det. Undervisning är något jag kämpar med.

Eftersom träningen måste göras snabbt för att hästarna ska kunna säljas lider djuren själva, vilket Liane Wachtmeister påpekade. Majoriteten av stallen har också en annan sorts hund, en med päls och scurf. Den idealiska metoden för att ta hand om en hunds päls varierar beroende på ett antal faktorer, men det är fortfarande nödvändigt.

På fredagen tävlade de i 1,50-hoppningen vid fyrstjärniga evenemang på den blygsamma strandstaden franska rivieran, där de placerade sig på tredje plats. De enda konkurrenterna som avslutade grundomgången och omhoppningen i tid var Penelope Leprevost från Frankrike och Max Routledge från Storbritannien.

Det var oärligt av henne. 1,45-metershoppet var hennes tävling igår och hon slutade trea idag. En truppryttare Petronella Andersson sa att detta var hennes första turnering tillbaka i Europa efter att ha återvänt från USA, och att hon kände sig förberedd. I likhet med för några år sedan började Petronella Andersson sin säsong i Wellington, Florida, och körde för det prestigefyllda Stephex Stables, ett framstående belgiskt stall.

Bland hästarna som började säsongen sola sig i Floridas värme var Opaline de W&S, som ägs av Stephex Stables, och resan var en oförglömlig upplevelse för nioåringen. Det finns många rivaler i Florida, särskilt formidabla sådana. Deras framgång där är mycket efterlängtad, och jag kan fortfarande förstå varför den inte var perfekt.

Petronella Andersson Pojkvän
Petronella Andersson Pojkvän

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!