Petters Fru Dog

Petters Fru Dog
Petters Fru Dog
Petters Fru Dog

Petters Fru Dog – Även om konstnären Petter stannade i Stockholm ett tag upptäckte han snart att hans fru inte trivdes där. “Så mycket bättre” citerar honom när han säger, “Jag tycker att det är mycket jobb, men du måste veta hur man är ensam med fyra barn, det är en ganska stor utmaning.” Den pågående säsongen av TV4:s succé “Så mycket bättre” har deltagare som är mer uppriktiga än någonsin tidigare.

Den här veckan träffar vi Petter, en 45-årig artist som tillsammans med sin fru Michaela Askergren och fem barn har tillbringat en stor del av sitt liv i Stockholm. Petter har en 15-årig son från ett tidigare förhållande. Han erkänner i “Så mycket bättre” att han gav upp med att lösa ekvationen på grund av hennes extrema intresse för den. Logistiken var helt enkelt galen. Slutligen, säger han, insåg han att om hon inte är i en position där hon är nöjd, är det inte troligt att saker och ting kommer att gå smidigt.

Petter om den stora förändringen

Det ledde till att de ryckte upp och flyttade till Jämtland, sonen blev kvar i Stockholm och Petter gjorde den långa bilresan. Det verkar som en stor ansträngning för mig, och att vara ansvarig för fyra barn medan du är på egen hand är ingen lätt uppgift. Han erkänner att andra kanske inte håller med om hans val, men insisterar på att det tjänar honom väl. Vi har nått ett tillstånd av relativ fred. Det är kostnaden för att arbeta med mig eftersom jag transporterar en mängd olika laster.

Petter: Du verkar ha saker under kontroll

Det är kärnan i saken här. Petters ansiktsuttryck blir tomt och rösten skakar. Efter Petter har Expressen letat. TV4 och TV4 play sändningar av “Så mycket bättre” äger rum varje lördagskväll klockan 20.00. Petter och Michaela Askergrens beslut att bilda familj har ifrågasatts. Nu har rapparen öppnat upp sig i Så mycket bättre om uppbrottet och sin resa till jobbet på grund av sitt äldsta barn.

Jag vet att jag inte kan lösa den här ekvationen, förklarar Petter. De senaste två decennierna har svensk hiphop dominerats av Petter Alexis Askergren, en rappare. Han är dock också fembarnspappa och pratar med Michaela Fröstad om hur han och hans fru har anpassat sig till detta nya arrangemang i lördagens Så mycket bättre.

Petters Fru Dog

De kom äntligen bort från Stockholm för några år sedan och köpte en fastighet i re. Petter avslöjar för de andra artisterna under middagen att de delvis är tvungna att leva åtskilda. Ett tag bosatte vi oss i Stockholmsområdet, men så småningom insåg jag att min fru var riktigt olycklig där på grund av att hon saknade fjällen där hon tillbringat så mycket tid. Enligt Petter kände hon en överväldigande dragning mot den.

Petters erfarenheter av att uppfostra sitt äldsta barn

Medan Petters yrke kräver att han stannar i Stockholm, gjorde det faktum att hans äldste son, Alfons, 16 år, från ett tidigare förhållande också bor där, beslutet svårt. I avsnittet erkänner Petter öppenhjärtigt, “Jag insåg att jag inte kommer att få den här ekvationen tillsammans med mitt yrke, det jag håller på med, jag ska bli pappa till min äldsta son, och sedan har jag den här familjen med henne.”

Logistiken var helt enkelt galen. Efter lite funderande drog jag slutsatsen att om hon inte befinner sig i en miljö som gör henne lycklig, är det osannolikt att detta kommer att hålla. Petters och Michaelas flytt till Jämtlands skogar var det ultimata, effektiva svaret. Konstnärens äldste son är fortfarande bosatt i Stockholm, så Petter gör resan dit och tillbaka varje dag. Han säger att det är utmattande, men han beundrar sin fru för de veckor som hon är ensam med deras fyra andra barn, Ronin, Lexus, Vita och Belle.

Petter tittar ut genom fönstret i köket. Bilder av den förflutna jiggen över näthinnan. Det är nog för mitt eget bästa att jag håller på. Allt började med att en mikrofon korsades med en erektion. Klistermärket med den märkliga symbolen dyker upp i centrala Stockholm våren 1998. Singeln “Mikrofonkt” kommer inte långt efter.

Askergren Petter Alexis är 24 år. En ung man som kämpade med oron att han aldrig skulle upptäcka sin nisch. Trots sitt funktionshinder upptäckte denna person en djup samhörighet med det svenska språket.
Han planerar att sprida sin entusiasm genom att uppträda som rapartist. Samma man går in på sitt kontor på Södermalm i Stockholm efter 10 år. Det finns gyllene medaljer och bilder till minne av en anmärkningsvärd karriär som visas på väggarna.

Vi kommer att diskutera det. Petters samlings-cd “X” finns att köpa på onsdag. Tio år som Sveriges “Ayatolla” i hiphop avslutas med råge, med ett album fullt av hits. till en publik på trettio tusen, plus tre. Media har både hyllat och kritiserat mig. Jag har spelat för 30 000 personer och jag har spelat för tre, reflekterar han. “Mitt sjätte sinne” släpptes hösten 1998 och betraktades med skepsis vid sin första visning. Endast 15 000 exemplar såldes, men det verkar finnas ett surr runt dem.

Fans av amerikansk hiphopkultur finns i alla hörn av landet. Den unge stockholmaren blir i centrum för allt större uppmärksamhet. Slutresultatet har aldrig varit i sikte för mig. Det enda målet var att komma in i skivstudion. Jag fick diagnosen dyslexi vid sexton års ålder, men min kärlek till läsning växte när jag lärde mig svenska på Komvux. En stark önskan att skapa ett album fick mig att börja skriva många låtar på svenska.

VD för sitt eget skivbolag

Denna prestation förstärktes ytterligare nästa år. Petters debutalbum fick tre Grammisar i februari 1999. Uppföljaren “Banana Republic” kommer ut månaderna efter. Det såldes 60 000 exemplar av CD:n på bara två veckor. Petter är plötsligt en av de mest omtalade musikerna i landet. Han tar även på sig rollen som VD för sitt eget BMG-dotterbolag.

Vid 25 års ålder etablerar han sig som ledare för ett myller av svenska rapstjärnor. Jag kände mig fantastisk. Att jag gick från att vara en kille som jobbade ströjobb och inte kunde stava till att göra allt det här. Jag kände mig helt euforisk. Det kom dock en punkt då det blev för mycket. Kravallpolis krävdes för varje signeringsevenemang vi höll i Kistagalleria. Det hade en fantastisk Beatles-känsla från 60-talet.

Turnén som följde var ren kaos. Det var konserter till synes varje kväll, med massor av människor överallt. På grund av den förvrängda verkligheten jag upplevde, slutade jag bry mig om någon dök upp till programmen. För mig är den eran ett gapande svart hål.

Förlust av intresse

Svensk hiphop har fortsatt sin utbredda popularitet in i det nya millenniet. Men luften börjar böjas någonstans under de första åren. Media, företaget och tittarna. Ett snabbt tap av intresse uppstår.
Vid årsskiftet 2000 upplever Petter en lågpunkt i sitt eget liv. Jag mådde personligen inte bra innan släppet av mitt tredje album. Jag kände en stor press från företaget, som hoppades på en enorm framgång.

Jag fick en sekund av en av mina favoritmusikkritiker, Jan Gradvall, som skrev “Fan va bitter han är” efter att ha hört skivan. Jag kände mig också arg. Jag var så arg och arg att det gjorde ont. Jag fick känna mig som ett offer på så många sätt. Min dotter föddes samma år som jag avslutade vårt förhållande.

Petter Alexis Askergren, en svensk rappare, postade ett hjärtligt meddelande på tisdagskvällen. Hans mamma dog nyligen, och han delar sin sorg genom texten. Jag hade ett missat samtal igår kväll och det väckte mig. Vård för äldre. Panik! Beväpna försvaret och förbered dig på att ta skydd. Jag kämpade så mycket med det, förklarar Petter.

Han beskriver också sin fars känslomässiga reaktion på att lämna sin fru. Enligt Petter delade paret bostad i mer än ett halvt sekel. Det är uppenbart att pappa är deprimerad; hans ögon är röda. Han är helt medveten om situationen. Petter nämner också att hans mamma har “vart nere för räkningen” mer än en gång, men alltid har återhämtat sig helt varje gång.

Och ändå har hon fortsatt. Igår kväll knäppte hon äntligen. Det mest hjärtskärande och vackraste jag någonsin sett var min far som snyftade okontrollerat när han frenetiskt försökte dra henne till sig vid sänggaveln.

Petters Fru Dog
Petters Fru Dog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!