Erik Blix Sjuk

Erik Blix Sjuk
Erik Blix Sjuk

Erik Blix Sjuk – Han har en omfattande bakgrund inom radio och var den ursprungliga programledaren för Fangs on the Forté. Tyvärr fick Erik Blix veta att hans cancer hade spridit sig och att hans chanser att överleva var mindre än 20 % åtta år senare. En intervju med Aftonbladet avslöjade att Erik Blix hade sagt, “statistiskt sett hade jag alla odds emot mig.”

Den 65-årige Erik Blix har en rik historia inom radio och tv. Innan Gunde Svan och Agneta Sjödin tog över Fangarna p forten 1990 var den första säsongen programledare av Erik i TV4. Många känner dock Erik Blix främst som en pålitlig radiovärd. Under många år var han värd för de populära tv-programmen Public Service och P4 Extra. Efter 65 år i pension återvände Erik Blix till arbetslivet som en populär radiosändare.

Jag har lovat mig själv att jag ska börja ta ut min pension inom kort, men under tiden driver jag mitt eget företag och är snart tillbaka på jobbet. Det primära fokus ligger på mina metoder för att övervinna utmattning och stress. Jag är under stor press just nu, och om det inte vore för det skulle jag inte få något gjort. Författaren sa en gång till Aftonbladet, “Deadlines är mina bästa vänner och mina närmaste anställda.”

Trots alla odds bekräftades det

Att han skulle bli 65 år var dock inte representativt för det folkloristiska slaget. För åtta år sedan fick han diagnosen en sällsynt form av cancer som spred sig från magen till bröstet; bara 20 % av personerna med denna sjukdom överlever under lång tid efter diagnosen. Det är sant att det är perfekt för mig att vänta tills jag är 65 innan jag gör något.

I sinom tid kommer jag att lyckas. Jag dog av en extremt svår cancer som hade spridit sig till mina bröst och mage. Jag skulle inte vara här om de hade styrt företaget då, och jag hade inte stannat kvar med det andra konkurrenskraftiga Sahlgrenska-teamet som skötte mina direkta affärer. Jag har den tanken mycket.

Scenariot som helhet har uppmuntrat mig att se fram emot det kommande året. I ett tal till Aftonbladet sa han: “Det var en tuff historia, och statistiskt sett hade jag alla odds emot mig.” Tack vare att han hamnade i kategorin opererbara patienter kunde Erik Blix framgångsrikt utrota cancern och har betraktats som frisk sedan en tid tillbaka. Jag måste erkänna att jag inte kände mig illa till mods förrän jag blev förvarnad.

Erik Blix Sjuk

Operationen och den efterföljande lösningen av mina problem gjorde att jag kunde börja träna om min kropp att sitta upprätt. Hela mitt akvarium försvann på ett ögonblick. När jag först märkte att saker och ting gick som planerat visste jag att jag måste börja göra nödplaner. Blix sa till reportern, “Idag mår jag dock bra, vilket jag är väldigt tacksam för.” Han har arbetat som chefredaktör för Grönköping Veckoblad och njuter för närvarande av Public Services sändningar.

Biografi

Blix meritförteckning innehåller snålar inom radio och TV. Hans mest anmärkningsvärda verk inkluderar tv-programmen Brutal-TV, Detta har hänt, Blix från klar himmel, KalasTV och Fangs on the Fortress, och radioprogrammet Riskradion, som han var värd tillsammans med Stefan Livh och spelade huvudrollen i som radio.

Från 1999 till 2006 ledde han både söndagstidningen Nya Söndagsnisse Strix och dagstidningen Veckoblad i Grönköping. Blix levererar det roliga Public Service-programmet varje söndag som en del av Godmorning, world! på Radio P1 i Sverige. Blix är också värd för ett unikt radioprogram från Radiohuset i Göteborg, P4 Extra Helg.

Blix är en begåvad artist; han skrev papparollen för Alfons Berg i musikalen Alfons & Trollkarlen och den sista monologen till Anthony Swerlings Politikern. Nääs spelautomat utanför Göteborgs Funny Money, Trubbel och Champagne, och Torsk, ministern är bara några av platserna han har spelat på. Tidigt samma morgon lämnade Erik Blix Guldpennan.

INTRODUKTIONEN TILL SJUKDOMEN

Ett besök i Almedalen 2013 av Erik Blix. I måndags meddelade lokalradion sin cancerdiagnos för allmänheten. “Jag har suckat ett tag sedan jag tog bort en elak tomahawk från skallbasen i Somras, och nu har jag fått några cellgåvor”, förklarade talaren. Han fortsatte med att säga att hans hälsa har förbättrats, och han är glad över att vara tillbaka på jobbet.

Radioprogramledaren Erik Blix är ökänd för sin kritiska kritik av svenska politiker i sina satirprogram Public Service i Sveriges Radio P1 och P4 Extra Helg. Den välbekanta rösten har dock hållit sig stadig under ytan under decennierna. Förklaringen till detta är att han fick intensiv terapi mot cancer.

På Publicistklubbens sammankomst i Stockholm förra veckan tog Erik Blix emot journalistpriset Guldpennan och diskuterade sitt eget självmord. “Jag har varit ledig ett tag sedan jag tog bort en elak tomahawk från skallbasen i Somras, och nyligen har jag fått några cellgåvor”, förklarar han.

Sedan 1980-talet har Erik Blix radiosändningar gjort hans röst till en av de mest igenkännliga i Sverige. I Dessutom har han gästspelat i en rad uppmärksammade TV-program, inklusive sin egen chattshow Blix fra klar himmel. Erik stod för första säsongen av TV4:s massiva satsning Fngarna p fortet innan Gunde Svan bytte in sina pjäxor mot fängelseceller och jakten på nycklar.

Blix fyllde nyligen 65, vilket gör det 32 år sedan dess. Jag är verkligen tacksam. Han har ett nykter perspektiv på livet till följd av sin erfarenhet av esofagus skivepitelcancer. Det är något jag ofta reflekterar över. Upplevelsen som helhet har gjort mig tacksam för varje år i mitt liv. Enligt radioprofilen till Aftonbladet var historien utmanande och jag stod inför överväldigande matematiska odds.

Blix cancerdiagnos kom för åtta år sedan, och då hade läkarna inga stora förhoppningar om hans överlevnad. Han säger till tidningen att förekomsten av den formen av cancer är ganska låg. Det finns också relativt få behandlingsbara fall. Erik hävdar att dödssiffran är enorm och att mindre än 20 % klarar sig.

Sonens vänliga handling mot Erik Blix innan operationen

Fadern använde sin sons originalkompositioner för att invagga Erik. ‘Min son hade komponerat en sonat för cello och piano med en utomordentligt vacker final’, förklarar han för Aftonbladet, ‘och jag sa att jag ville att musiken skulle spelas precis när jag somnade.’ Läkarna hade räknat ut hur lång tid det skulle ta honom att nicka bort, och sonaten skulle börja i det exakta ögonblicket.

Slutackordet, som var fantastiskt, var det sista jag hörde. Han har en omfattande bakgrund inom radio och var den ursprungliga programledaren för Fngarna p foret. En cancerdiagnos och en prognos på mindre än 20% överlevnad för åtta år sedan var förödande nyheter för Erik Blix. Oddsen var staplade mot mig, säger Erik Blix till Aftonbladet.

slog oddsen och tog sig igenom

Men hans kommande 65-årsdag var inte givet i allmänhetens uppfattning om honom. Han fick diagnosen en sällsynt och dödlig form av cancer som utvecklas i den muskelring som skiljer matstrupen från magsäcken för åtta år sedan. Min cancer var särskilt aggressiv och den utvecklades i föreningspunkten mellan matstrupen och magen.

Det är något jag ofta reflekterar över. Upplevelsen som helhet har gjort mig tacksam för varje år i mitt liv. Det var en utmanande historia, och oddsen var staplade mot mig, säger han till Aftonbladet. Lyckligtvis är Erik Blix inom undergruppen av patienter som är mottagliga för kirurgisk ingrepp; han genomgick de nödvändiga procedurerna, och cancern avlägsnades framgångsrikt; han är intygad frisk sedan en tid tillbaka.

Tiden efter ingreppet var dock svår, och det har förändrat Erik Blix syn på livet. För att uttrycka det enkelt, jag mådde aldrig riktigt dåligt. Jag var tvungen att lära mig att äta igen, än mindre utveckla en aptit, efter prövningen som var min operation.Blix sa till tidningen, “Men idag mår jag bra, vilket jag är oerhört tacksam för.”

Erik Blix Sjuk
Erik Blix Sjuk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!