Prins Daniel Sjuk

Prins Daniel Sjuk
Prins Daniel Sjuk

Prins Daniel Sjuk – I likhet med vad vårt eget kronprinspar gjorde för NRK, fyller Sveriges prins Daniel 50 år den 15 september och kommer att fira med att framträda i en intervju med SVT. Under intervjun med Carina Bergfeldt (43) öppnar prinsen upp om sitt äktenskap med kronprinsessan Victoria (46), för- och nackdelar med att gifta sig in i kungafamiljen och ryktena kring en eventuell skilsmässa. Du får också höra sanningen om dagen han fick sin pappas njure 2009, precis innan han gifte sig med kronprinsessan.

Väldigt sjuk

Nyheten om Daniel Westlings och kronprinsessan Victorias äktenskap möttes av en häftig glädje från ett antal individer. När paret förlovade sig hade svenska folket ingen aning om att den blivande prinsen var svårt sjuk. När prins Daniel var sexton år gammal fick han veta att hans njurvärden var låga. Hans nedsatta njurfunktion fastställdes senare vara resultatet av ett medfött tillstånd.

Och så var 49-åringen tvungen att genomgå en njurtransplantation 2009 – ett helt år före bröllopet. Det var hans pappa, Olle Westling, som donerade njuren som han så småningom fick. I går var prins Daniel sjuk och fick ställa in. Firandet på slottet hoppades alltså över av honom. Carl Gustaf, Sveriges kung, firar ett halvt sekel i ämbetet i år. Hans kröning ägde rum den 15 september 1973, vilket gjorde honom till den längst regerande monarken i Sveriges historia.

Detta är anledning till glädje! Kungen var i fredags på slottet för att inviga jubileumsutställningen som markerar början på ett jubileumsår. Enligt Kungliga slottets Instagram uttryckte kungen sin förhoppning om att jubileumsutställningen skulle kunna bidra till att belysa Sveriges rika kulturhistoria och avslöja de fascinerande berättelserna som finns i föremålen under öppningstalet. Prins Daniel, svärson, fanns tyvärr ingenstans under kvällens festligheter.

Avbokning gjord på grund av prins Daniels sjukdom

På fredagskvällen stod Rikssalen i Stockholms slott som värd för evenemanget. Monarken hade sällskap av kronprinsessan Victoria, prinsessan Sofia, prins Carl Philip och drottning Silvia. Prins Daniel kunde dock inte lokaliseras. Margareta Thorgren, som arbetar som hovets informationschef, har bekräftat för Svensk Dam att prins Daniel uteblev från hovet på grund av att han var förkyld. Enligt vad hon säger till tidningen är han lätt förkyld.

Prins Daniel Sjuk

“Den mest omfattande händelsen någonsin” fångad på dessa invigningsbilder

Bilder från evenemanget har delats på Instagram av medlemmar av kungafamiljen. Vi kan se kungen vid god hälsa och lycka på bilderna. “Vasa till Bernadotte – Kultur i rikets tjänst” är en jubileumsutställning som kungen idag invigde på Kungliga slottet. En fästning. “I invigningen deltog drottningen, kronprinsessan, prins Carl Philip, prinsessan Sofia, Prinsessan Christina, fru Magnuson och Tord Magnuson”, skriver hovet och fortsätter:

“Utställningen, som är den mest omfattande någonsin arrangerat vid Kungl. Slottet är en exposé över Sveriges historia med kulturhistoriskt viktiga föremål från kungliga samlingar och andra museer.” Prins Daniels 50-årsdag närmar sig med stormsteg. Hans senaste intervju är med Carina Bergfeldt och SVT, där han diskuterar medfödd njursjukdom och dess moderna aspekter.

Omedveten om sin medfödda njursjukdom levde prins Daniel med den länge. Prinsen tvingades så småningom att opereras 2009 efter att situationen eskalerade till en kritisk nivå. Hans pappa kunde donera en njure, så det var en lättnad. Med prinsens 50-årsdag precis runt hörnet har SVT och Carina Bergfeldt gjort en omfattande intervju med honom för att fira tillfället.

Efter detta berättar prins Daniel om sin erfarenhet av den 6 timmar långa njurtransplantation han gjorde på Huddinge sjukhus. Vi kunde förbereda oss för det eftersom jag fick en njure av min pappa. Tyvärr är det inte lätt att planera allt i förväg, så jag fick gå på dialys i ungefär fem-sex veckor innan jag mådde riktigt hemskt. Då kan den inte göra sitt jobb, som prins Daniel uttrycker det i intervjun.

Prins Daniel påverkas just nu på detta sätt

Han har tidigare diskuterat den svåra tiden och den dramatiska förbättring han kände direkt efter operationen. Sedan blev jag otroligt sjuk. Den tiden i mitt liv var inte trevlig. I en intervju för 2019 års SVT-program “Året med kungafamiljen” hävdade prins Daniel: “Jag kände mig jättebra direkt – det var som att få ett nytt liv från en dag till en annan” efter sin operation.

Det har gått fjorton år sedan händelserna inträffade och prins Daniel fortsätter sitt liv som vanligt efter att ha fått en ny njure. Precis som när man tar medicin dagligen för att hålla sina njurar friska märker jag inte av det. Hundratals människor står i kö för organtransplantationer, så jag anser mig vara lyckligt lottad. Det värsta av allt är att stressen över att vara sjuk och sedan behöva vänta ett år till är fruktansvärd.

Prins Daniel säger i SVT att en del människor inte klarar sig för att de dör i väntan på en organtransplantation. Paret, som hade varit planerat att närvara vid 400-årsfirandet i Norrtälje, fick ändra sina planer och istället flyga till London. I morse ska de närvara vid prins Philips minnesstund. Kronprinsessan Victoria och prins Daniel övertog därefter kontrollen över uppdraget.

Men i dagarna reser kronprinsessan Victoria solo till Norrtälje. Eftersom prins Daniel mår dåligt är platsen bredvid henne ledig. Stackars prins har blivit förkyld. Han hade räknat med att må bättre igår. Prinsen bestämde sig dock för att stanna hemma och ta hand om sig själv av hänsyn till de människor han kommer att träffa. Enligt hovinformationschef Margareta Thorgren, som pratat med Svensk Dam, mår även prins Oscar illa.

400-årsjubileet för Norrtälje firas av kronprinsessan Victoria. Jubileumsfestligheterna i Norrtälje börjar klockan 16.00. i eftermiddag med ett fullspäckat program med Tony Irving, Norrtäljebo och Let’s Dance-stjärna som värd. Kronprinsessan kommer nu att inneha positionerna solo. Society Park kommer att stå värd för en stor fest för Victoria, komplett med shower, dans, elduppträdanden, ballongdjur, musik, tårta och kaffe. Ett fullständigt namn för prins Daniel är Olof Daniel Westling Bernadotte.

Efter att ha kommit in i denna värld den 15 september 1973 kommer prins Daniel att fira sin halvsekelfödelsedag hösten 2023. Svensk Dam rapporterar att prins Daniels höjd är 180 cm. Örebro är där prins Daniel föddes, men hans föräldrar Olle och Ewa Westling bor fortfarande i Ockelbo, Gävleborgs län, där han tillbringade större delen av sin barndom. Kungahuset uppger att prins Daniel tog examen 1991 från Hammargymnasiet i Sandviken.

Berätta om Anna Westling Söderström, prins Daniels syster

Prins Daniel har en äldre syster som heter Anna Westling Söderström. Hon är bosatt i Gävle och är enligt Hänt socionom. Prins Daniel gick på Lillsveds Idrottshögskola och arbetade som affärsman innan han blev medlem i kungafamiljen. Enligt Expressen var han mångårig delägare i gymkedjan Balance och har fortfarande en andel i gymmet Master Training via sitt företag Lapada AB.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel sågs på Stockholms Master Training gym Östermalm. När var kronprinsessan Victorias och prins Daniels bröllop? Prins Daniels och kronprinsessan Victorias kungliga bröllop ägde rum den 19 juni 2010 i Stockholms Storkyrkan.

Prins Daniel Sjuk
Prins Daniel Sjuk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!