Priscilla Presley Förmögenhet

Priscilla Presley Förmögenhet
Priscilla Presley Förmögenhet

Priscilla Presley Förmögenhet – Priscilla Ann Presley är en framgångsrik affärskvinna och skådespelerska från USA. Den 24 maj 1945 kom hon in i världen som Priscilla Ann Wagner. Hon var tidigare gift med den berömda amerikanska sångaren Elvis Presley, och hon var med och grundade och fungerade som ordförande för Elvis Presley Enterprises (EPE), företaget som ansvarade för att förvandla Graceland till ett framstående turistmål. Presley hade en fruktbar skådespelarkarriär, med huvudrollen som Jenna Wade i den långvariga NBC-serien Dallas och spelade tillsammans med Leslie Nielsen i alla tre Naked Gun-filmerna.

När jag var liten

Priscilla Ann Wagner kom till världen den 24 maj 1945 på Brooklyn Naval Hospital. Hennes farfar, Albert Henry Iversen (1899-1971), var född i Egersund, Norge. Till slut tog han sig till USA och gifte sig med en kvinna vid namn Lorraine Davis (1903-1984), som också hade rötter i Skottland, Irland och England. Deras enda barn hette Anna Lillian Iversen, men gick av Ann från att hon var ung vuxen (1926-2021). Hon hade Priscilla medan hon bara var 19 år gammal.

Priscillas biologiska far var US Navy-piloten James Frederick Wagner (1921-1945), som föddes till Kathryn (1901-1995) och Harold Wagner (1897-1958) från Cherrytree Township, Pennsylvania. Han gifte sig med Priscillas mamma Ann den 10 augusti 1944, vid 23 års ålder. Mer än tre år gick under deras förhållande. Wagners alltför tidiga död i en flygolycka under semesterperioden inträffade när Priscilla bara var sex månader gammal.

Priscilla Presley Förmögenhet : 60 miljoner $

Kanadensiskfödde Paul Beaulieu (1925-2018), en löjtnant i United States Air Force, gifte sig med amerikanskfödda Ann 1948. Priscillas tvillingbröder, Thomas (1962-2013) och Timothy Beaulieu (1962), samt Donald (född 1949), Michelle (född 1954) och Jeffrey (född 1959), fostrades alla av föräldrarna. Priscilla är nu känd under sitt gifta namn, Beaulieu. Under de följande fyra åren tog hennes styvfars flygvapenjobb den växande familjen från Connecticut till New Mexico till Maine.

Priscilla beskriver sig själv som “en blyg, söt, liten flicka, olyckligt van vid att flytta från bas till bas vartannat eller vart tredje år.” Priscilla funderade på hur tungt det var att ordna om sitt liv och träffa nya människor utan att vara säker på att någon av dessa relationer skulle fortsätta. 1956 flyttade familjen Beaulieus från sitt hemland Mexiko till Del Valle, Texas, där de såg sin styvfar flytta till Wiesbaden, Västtyskland. Insikten om att hon återigen skulle behöva lämna sina gymnasiekompisar bakom sig och få nya att “krossa” Priscilla.

Västtyskarnas verkliga liv

The Beaulieus bestämde sig för att börja leta efter hyreshus i Västtyskland efter tre månader på Helene Hotel eftersom det var för dyrt för deras budget. De kunde passa in hela sin familj i lägenheten eftersom den låg i en “vintagebyggnad byggd långt före första världskriget.” Tyvärr för Beaulieus var det en allvarlig brist på boende och de upptäckte direkt att deras nya hem faktiskt var en bordell.

Priscilla Presley Förmögenhet

Elvis Presleys sanna berättelse

Den 13 september 1959 träffades Elvis Presley och hans blivande fru Priscilla under en sammankomst i hans hyrda hem i Bad Nauheim, Tyskland. Hennes påstådda ålder är 14 år. Hon hävdar att när han var runt henne, återgick Elvis till att vara den “besvärliga, generade” pojken-nästa dörren. Men den kvällen hade han återhämtat sig tillräckligt för att gå med i samhället igen.

Föräldrarna till Priscilla, som var sen på väg tillbaka från sin första dejt med Elvis, föll så småningom efter hans krav att träffa henne igen och accepterade hans löfte att aldrig ta hem henne sent igen. Han och Priscilla var ganska nära efter det fram till mars 1960, när han slutligen lämnade Västtyskland. Efter Elvis död var Priscilla eftertraktad för intervjuer av media runt om i världen. Både bra och hemskt fanmail från Elvis-fans och brev från “ensamma GIs” kom till hennes dörr. Priscilla var förkrossad när hon hörde i tabloiderna om Elvis påstådda affär med Nancy Sinatra.

Väljer att åka till Graceland

Efter att Elvis återvänt till USA kunde hon hålla kontakten med honom via telefon; nästa gång de två skulle ses var dock inte förrän sommaren 1962, då Priscilla fick tillstånd av sina föräldrar att tillbringa två veckor i Memphis. De enda villkoren var att hon skriver hem dagligen, att hon alltid ska vara chaperonerad och att Elvis står för notan för en förstaklassresa hem.

Alla Priscillas önskemål beviljades, och hon flög till Los Angeles med Elvis. På semester med Elvis i Las Vegas började Priscilla missbruka amfetamin och sömntabletter så att hon kunde hänga med i hans hektiska schema. Priscilla fick flytta till Memphis i mitten av mars 1963 efter att hon tillbringat jul med sina parnts än en gång.

Som en del av köpet gjorde de planer på att gifta sig längre fram. Innan hon tog examen från Immaculate Conception High School, en katolsk institution för flickor ett kvarter från Graceland, i maj, kommer hon att flytta till Elvis pappa och styvmor på 3650 Hermitage Drive. “Spenderade hela nätter med mormor [Elvis mormor, Minnie Mae Presley], på Graceland, och flyttade gradvis sina tillhörigheter dit”, skriver hon i sin självbiografi från 1985, Elvis and Me.

Man tror att hon gjorde Graceland till sitt permanenta residens i maj 1963. Hon lyckades övertala sina föräldrar att låta henne flytta in hos Elvis efter att han lovat att gifta sig med henne. “Det har bara utvecklats,” sa Priscilla i efterhand. Hur som helst, jag var där varje gång. Elvis nekade Priscillas begäran att följa med honom till Hollywood eftersom han var för upptagen och istället höll henne i Memphis.

De två började dejta under inspelningen för Viva Las Vegas. Priscilla fick reda på pressbevakningen och kontaktade Elvis. Han sa åt henne att inte acceptera allt hon läste i media och att påståendena bara var PR-jippon. För Priscillas ansikte motbevisade Elvis upprepade gånger existensen av hans romantiska relationer med sina medstjärnor och ledande damer under åren som följde efter deras äktenskap. Så småningom bjöd han in henne att tillbringa lite tid i hans hus i Hollywood.

Förökning via äktenskap

Strax före julen 1966 friade Elvis till Priscilla. Elvis manager, överste Parker, pressade sångaren att gifta sig genom att hänvisa till en “moralklausul” i artistens RCA-kontrakt. Priscilla antydde att hon och Elvis var nöjda med att bara leva tillsammans i en intervju 1973 med Ladies’ Home Journal. I ljuset av hans uppenbara ångest frågade hon varför han inte hade ställt in bröllopet, som han svarade: “Jag har inget val.”

Andra, som Joe Esposito, har sagt att Elvis inte kunde vänta med att gifta sig med Priscilla, medan sångarens nära vän Marty Lacker har lyft fram sångarens ovilja att gifta sig. Priscilla Presley skriver i sin memoarbok, “Elvis and Me”, att även om Elvis Presley aldrig var öppet sexuellt med henne, var han en mycket passionerad kille. Sångerskan ska ha informerat henne om att de inte kunde bli sexuella förrän de knöt knuten. För att vara tydlig, föreslog han inte att inga andra val fanns tillgängliga. Det enda som betyder något är själva mötet.

Jag ska försöka skydda den. Priscilla säger i sin självbiografi att hon och Elvis inte hade sitt första sexuella möte förrän på bröllopsnatten. Biograf Suzanne Finstad är dock skeptisk till detta påstående. Ceremonin ägde rum på Aladdin Hotel i Sin City den 1 maj 1967. På grund av Parkers publicitetsdrivna evenemangsplanering dök bara en handfull människor upp, och det hela var över på några minuter.

Ceremonin följdes av ett brunchevenemang på $ 10 000 organiserat av MGM, RCA och William Morris Agency. På grund av påfrestningarna på deras relation var flera av Elvis närmaste vänner inte inbjudna till bröllopet. Red West var särskilt upprörd över händelseförloppet. Han och hans fru flögs till Las Vegas av Elvis själv för bröllopet, där de omgående informerades om att de inte skulle närvara.

Red, som hade varit med Elvis sedan sina tidiga dagar i showbranschen och som till och med hade bett Elvis att vara hans bäste man på hans bröllop, tog detta som en för stor skymf för att bära. Även om de inte direkt klandrade Elvis för deras uteslutning, var många av hans andra vänner missnöjda och behöll förbittring mot honom i flera år senare.

Efter firandet tog Elvis och Priscilla en kort smekmånad i Palm Springs. De kom tillbaka till Memphis den 4 maj och tillbringade de följande tre veckorna på sin egendom i Mississippi. Även om några av Elvis närmaste vänner och släktingar var närvarande kunde paret tillbringa sin tid tillsammans utan intrång från Memphis undre värld.

För att utarbeta sa hon: “Jag älskade att spela hus” och “Här fanns en möjlighet att ta hand om sig själv.” Det finns inga medhjälpare här som städar efter oss. Inbjudna till Elvis och Priscillas bröllop som inte kunde göra det den 2 maj bjöds in till en andra lunch på Graceland den 29 maj. Strax efter fick Priscilla veta att hon väntade barn. Hon var rädd att att vara gravid så snart efter att ha inlett ett nytt förhållande med Elvis skulle förstöra deras spirande romans.

Elvis förhördes om p-piller, och han sa att de inte var redo för bästa sändningstid, men tanken hindrade henne inte från att fråga om dem. Hon och Elvis hade övervägt att göra abort, men de bestämde sig till slut att de inte kunde leva med sig själva om de gjorde det. Deras enda barn, Lisa Marie, föddes den 1 februari 1968, exakt nio månader efter deras bröllop.

Priscilla Presley Förmögenhet
Priscilla Presley Förmögenhet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!