Rodrigo Abols Pappa

Rodrigo Abols Pappa
Rodrigo Abols Pappa

Rodrigo Abols Pappa – En professionell ishockeyforward för Örebro HK i Swedish Hockey League (SHL), Rodrigo Ābols föddes den 5 januari 1996 i Lettland. Ābols valdes av Vancouver Canucks i 2016 NHL Entry Draft i den sjunde omgången, 184:e totalt. Han kommer från en familj av ishockeyspelare; hans far, Artis Ābols, är huvudtränare för Dinamo Riga i Kontinental Hockey League.

Utövande yrke

Ābols var medlem i två lettiska hockeylag under säsongen 2014–15: KHL:s Dinamo Riga och MHL:s HK Rīga. Hans far, Artis Ābols, tränade Riga, laget han debuterade med den 27 december 2014. För att spela med Portland Winterhawks under WHL-säsongen 2015–16 skrev Ābols på med Western Hockey League (WHL).

Ābols slutade med 49 poäng och 20 mål på 62 matcher. I 2016 NHL Entry Draft, valde Vancouver Canucks Ābols i den sjunde omgången, 184:e totalt. Ābols spelade för två olika Quebec Major Junior Hockey League-lag, Winterhawks och Acadie-Bathurst Titan, under säsongen 2016–17.

Ābols var medlem i Swedish Hockey League (SHL) laget Örebro HK från 2017 till 2018. Han var även utlånad till HockeyAllsvenska klubben BIK Karlskoga. Efter att hans kontrakt med Canucks löpte ut fortsatte han att spela med Örebro HK säsongen 2018–19, där han gjorde 18 mål och hade 26 poäng på 45 matcher, vilket stärkte hans prestation.

Florida Panthers tecknade Ābols till ett tvåårigt ingångsavtal den 28 maj 2019. När Ėbols andra säsong med Panthers närmade sig åkte han tillbaka till Sverige den 3 augusti 2020 för att starta säsongen 2020-21 på lån med sitt tidigare lag, Örebro HK. Den nordamerikanska säsongen sköts upp till mitten av november på grund av covid-19-utbrottet, så han gick tillbaka till SHL. “Ābols” släpptes av Florida Panthers den 13 januari 2021.

Rodrigo Abols Pappa

Tillsammans med det lettiska juniorlandslaget tävlade Ābols i världsmästerskapen i ishockey 2013. 2015 debuterade han för sitt seniorlandslag vid IIHF World Championships i Prag. Vid IIHF-världsmästerskapet 2023 var han Lettlands representant och hjälpte det lettiska landslaget att tjäna sin första medalj i turneringen med en prestation med fem mål och två assist.

Hans tidigare professionella hockeyerfarenhet inkluderar stopp med Örebro HK i SHL, BIK Karlskoga i Hockeyallsvenskan, Acadie-Bathurst Titann i QMJHL, Portland Winterhawks i WHL och Dinamo Riga i KHL.
Vancouver Canucks valde Ābols i 2016 NHL Entry Draft, med det 184:e totalvalet, under den sjunde omgången av draften.

Efter att Rodrigo Abols lagt på luren är han tyst i femton minuter. Det hans far sa föll honom bara i tankarna. “Nej, han är död”, säger min pappa till mig efter att jag antar att det måste vara en bilolycka.
Inte alla OS-tävlande som Tre Kronor möter har kommit till Kina enbart för att tävla i ishockey. Som en hyllning till sin odödliga kamrat Matiss Kivlenieks är Lettland på plats.

Och håll sitt ord till sin mamma. Rodrigo Abols är på väg tillbaka till Europa för att fortsätta sin utveckling mot sin ambition att spela i National Hockey League (NHL) efter att ha tillbringat två år i de nordamerikanska juniordivisionerna. Vi hade ett samtal med den nya spelaren signerad Örebro Hockey, som får ge oss lite bakgrund om sig själv.

Som en stor, mångsidig center tycker jag om att göra pjäser som gynnar både mina lagkamrater och mig själv. Som Rodrigo Abols uttrycker det, “Utan isen, jag är en ganska lugn kille som älskar sin flickvän och familj.” Han fortsätter med att hävda att hans förmåga att läsa isen och göra mål är en av hans största färdigheter.

Folk säger ofta att jag är en bra tid att vara med när jag väl kommit över min första blygsamhet i en ny miljö. Att återförenas med Sverige kommer att bli ett varmt och flummigt minne för Rodrigo. Under tidigt 2000-tal var hans pappa Artis Abols en nyckelpoängare för Nyköping. Att besöka Sverige igen ska bli väldigt roligt. Fram tills jag började på college var det här mitt hem.

Hockeyen här är på en ganska hög nivå, enligt pappa, så jag måste vara redo för det. Vi har också lärt oss av honom att det här stället är speciellt och att det finns fans. Att spela inför så hängivna fans som håller med laget i vått och torrt är en otrolig upplevelse.

Var står svenskan? Har du bemästrat det och kan du komma ihåg några detaljer?

Under vår tid här överglänste jag mina föräldrar på svenska. När vi återvände till Lettland, beklagar jag att säga att jag tappade det. Jag tror och hoppas att det kommer att vara möjligt att snabbt plocka upp saker igen.

När du tänker på nästa säsong, vad ser du då?

Jag vill börja med att säga hur mycket jag är exalterad över att träffa alla i truppen och börja förbereda för nästa säsong med dem. Vi borde fokusera på att ta oss till slutspelet före allt annat, eftersom allt kan hända i de där galna matcherna. Enligt min mening hoppas jag på ett fantastiskt år där jag kan hjälpa Örebro Hockey att nå nya framgångar.

Rodrigo har redan börjat ses av Örebros följare på YouTube. På frågan om sidnär han låg framför en utsåld publik från Behrn Arena, sa Rodrigo Abols: “Jag har sett några videor där du hejar på laget. Jag är superexalterad.” Precis som hemma i Örebro fungerar pappa Artis som assisterande kapten i landslaget medan sonen Rodrigo är lagkapten.

Imorgon ska familjen Abols försöka avancera Lettland till kvartsfinal medan Sverige blir totalt utplånat. Tyvärr är han inte samma spelare här som han är i Örebro. Under Studio Oddset Hockey VM uttryckte Arits Abols sin optimism att han kan prestera på normal nivå. Kvartsfinalmatchen mellan Tre Kronor och Lettland går av stapeln i Riga och där spelar Örebropolarna Leo Carlsson och Rodrigo Abols.

De två startcenterna för sina respektive landslag – det 18-åriga underbarnet och den 27-årige SHL-legenden. Jag kan inte vänta på att äntligen få träffa Rod. Vi hängde på Snapchat och höll kontakten under VM. Kaptenen i Örebro var han. Jag ser upp till honom som en ledare och som en fadersgestalt. Att ställa frågor till honom är något jag gör ofta. Utanför isen är han en rolig karaktär som ger många råd till sina lagkamrater.

Att vi pratar engelska för det mesta är fördelaktigt för mig, även om han är svensk. Leo Carlsson tillägger, “Då får vi se om det blir någon teckning.” Han har inte dragit så mycket mot slutet på grund av belastning på handleden. Han har två mål och en assist i detta VM, och han gjorde två mål i förlusten med 4-3 på övertid mot USA i gruppfinalen.

Jag går in i den här matchen mot Lettland med mycket självförtroende. Trots USA:s grymma spel och tunga slag lyckades jag behålla kontrollen över pucken. Om publiken blir helt galen kommer det att ge Leo Carlsson en rusning, säger han. Jag kan inte vänta på att äntligen få träffa Rod. Vi hängde på Snapchat och höll kontakten under VM. Kaptenen i Örebro var han.

Jag ser upp till honom som en ledare och som en fadersgestalt. Att ställa frågor till honom är något jag gör ofta. Utanför isen är han en rolig karaktär som ger många råd till sina lagkamrater. Att vi pratar engelska för det mesta är fördelaktigt för mig, även om han är svensk. Leo Carlsson tillägger, “Då får vi se om det blir någon teckning.” Han har inte dragit så mycket mot slutet på grund av belastning på handleden.

Han har två mål och en assist i detta VM, och han gjorde två mål i förlusten med 4-3 på övertid mot USA i gruppfinalen. När jag går in i den här matchen mot Lettland är jag full av självsäkerhet. Trots USA:s grymma spel och tunga slag lyckades jag behålla kontrollen över pucken. Om publiken blir helt galen kommer det att ge Leo Carlsson en rusning, säger han.

“Svårt att spela mot Leo”

Rodrigo Abols hjälpte till att säkra en plats i kvartsfinalen med ett mål och en assist i övertidssegern med 4-3 över Schweiz. Han har bidragit till Lettlands framgångar i detta VM med fem mål och två assist.
Alla vet vilken fantastisk talang Leo har, så att spela mot honom kommer att bli spännande och utmanande. Man kunde se den fantastiska talangen i honom redan när han var 16 år förra säsongen i Örebro.

I den första Scandinavium-matchen han spelade efter att coronagränserna hävts mötte han Frölunda inför en utsåld publik. Enligt Rodrigo Abols var han mer självsäker än halva laget när de spelade mot dem. De har behållit ett nära band och haft en speciell relation under de två säsongerna de spelat i Örebro tillsammans.

Jag har gjort mitt bästa för att ta hand om Leo, och han är en bra tid att vara i närheten. Även om det inte var riktigt hypen, har jag varit i en liknande situation som honom. Även om Leo verkar vara helt tillfreds och oberörd av press, råder Rodrigo Abols att han måste förbli trogen sig själv och lita på sitt spel och sina instinkter.

Man uppmanar till repressalier mot Sverige

Inför sin kvartsfinalmatch mot Tre Kronor satsar hockeytokiga Lettland på VM. Vi är sugna på vedergällning. Vi besegrade Sverige med 3-2 i vår förra VM-kvartsfinalmatch i Danmark 2018. Att möta lag som tränas av Sam Hallam är något jag är bekant med. Enligt Rodrigo Abols är truppen väldigt disciplinerad och välorganiserad.

Rodrigo Abols har åkt från Örebro för att tävla för SHL-konkurrenten Rögle inför den kommande säsongen. Det finns många tecken på att Leo Carlsson kan komma att spela i NHL redan nästa säsong, och han kommer sannolikt att bli en toppval i den kommande draften. En Örebrospelare gör VM-debut i Tre Kronor.

Rodrigo Abols Pappa
Rodrigo Abols Pappa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!