Ron Desantis Längd

Ron Desantis Längd
Ron Desantis Längd

Ron Desantis Längd – Ronald Dion DeSantis (född 14 september 1978) är en amerikansk politiker som sedan 2019 tjänar som Floridas 46:e guvernör. Medlem av det republikanska partiet som tjänstgjorde som representant för Floridas 6:e kongressdistrikt i kongressen från 2013 till 2018. I det amerikanska presidentvalet 2024 är DeSantis en utmanare.

DeSantis föddes i Jacksonville, men han tillbringade mycket av sin barndom i Dunedin. Han gick på både Yale och Harvard, där han tog sin juristexamen. Efter att ha gått med i marinen 2004, avancerade DeSantis till rang av löjtnant och blev juridisk rådgivare för SEAL Team One. 2006 tilldelades han Joint Task Force Guantanamo och 2007 skickades han till Irak.

DeSantis tjänstgjorde som en särskild assisterande amerikansk advokat vid U.S.A. Attorney’s Office för Middle District of Florida från det att han återvände till USA åtta månader senare fram till hans hedervärda avgång från aktiv tjänst 2010. Medlem av kongressen sedan 2012, DeSantis har vunnit omval 2014 och 2016.

Under sin tid i ämbetet hjälpte han till att etablera Freedom Caucus och blev president Trumps kompis. Han gjorde en kort körning för senaten 2016, men hoppade av när Marco Rubio bestämde sig för att kandidera igen. I guvernörsvalet 2018 besegrade DeSantis Tallahassees borgmästare Andrew Gillum, den demokratiska utmanaren, med en marginal på 0,4 %. Covid-19-epidemin, orkanerna Ian och Nicole inträffade alla när DeSantis var guvernör.

Han förespråkade att lagen om föräldrarätt i utbildningen skulle bli lag. Med en seger på 19,4 poäng över Charlie Crist i guvernörsvalet 2022 säkrade han den högsta segermarginalen för en guvernör i Florida på 40 år. Dagen den 24 maj 2023 förklarade DeSantis sin avsikt att kandidera som president i USA som republikan. Han kandiderar som guvernör samtidigt som han behåller sin nuvarande position. Innan han kandiderade till kongressen 2011 släppte han Dreams From Our Founding Fathers; 2023 publicerade han The Courage to Be Free.

Barndom och tidig inlärning

Hans föräldrar, Ronald Daniel DeSantis och Karen DeSantis (född Rogers), födde Ronald Dion DeSantis den 14 september 1978 i Jacksonville, Florida. Dion i hans mellannamn är en hyllning till musikern Dion DiMucci, och hans efternamn kan uttalas på flera sätt. Hans mors morfar valde efternamnet Rogers för familjen när de anlände till USA från Italien.

Ron Desantis Längd

Alla DeSantis farfarsföräldrar kom till USA under den första vågen av italiensk immigration. Hela hans familj har rötter i områdena västra Pennsylvania och nordöstra Ohio, där hans föräldrar och farföräldrar växte upp. Båda DeSantis föräldrar arbetade inom det medicinska området; mamma som sjuksköterska, pappa som installatör av Nielsen TV-värderingssystem.

De hade träffats medan båda var studenter vid Youngstown State University i Ohio och hade sedan flyttat till Jacksonville. Sedan, när han var sex år gammal, flyttade hans familj till Dunedin, en stad i Tampa Bay-området i Florida. Hans yngre syster Christina gick bort 2015 vid 30 års ålder av komplikationer relaterade till en lungemboli.

Hans Little League-lag, Dunedin National, gick hela vägen till 1991 Little League World Series i Williamsport, Pennsylvania, och han var där för att spela för dem. DeSantis gick på Our Lady of Lourdes Catholic School och Dunedin High School och tog examen 1997.

DeSantis gick på Yale University till huvudämne i historia efter examen från gymnasiet. 2001, som senior på Yale, ledde han basebolllaget i slaggenomsnitt (0,336) och utsågs till kapten för universitetslaget. DeSantis var aktiv i två hemliga Yale-sällskap: Delta Kappa Epsilon-bröderskapet och St. Elmo Society. Han arbetade som elektrikerhjälpare och basebolltränare medan han var student vid Yale.

DeSantis fick en B.A., magna cum laude från Yale 2001. DeSantis fick en Juris Doctor, cum laude, från Harvard Law School 2005 efter att ha tillbringat ett år med att undervisa i historia och coacha vid Georgias Darlington School[28].[29] Han arbetade för Harvard Journal of Law and Public Policy som tidskriftens affärschef.

Militär plikt

2004, under sitt andra år vid Harvard Law, anställdes DeSantis som officer i den amerikanska flottan och utsågs till Navy Judge Advocate General’s Corps (JAG). Han tog examen från Naval Justice Institute 2005. Senare samma år anmälde han sig för tjänst som åklagare vid Naval Station Mayport i Florida, en del av JAG Trial Service Office Command South East. 2006 fick han en befordran som gjorde att han kunde bli löjtnant.

DeSantis gick med i Joint Task Force Guantanamo (JTF-GTMO) våren 2006 och började hjälpa fångar i Guantanamo Bay-fängelset. De offentligt publicerade uppgifterna om hans tjänst i marinen censurerades, och marinen hävdade ett undantag för personlig integritet från Freedom of Information Act.

År 2022 hävdade den fånge Mansur Ahmad Saad al-Dayfi att DeSantis övervakade användningen av tvångsmatning på andra fångar på Guantanamo, och DeSantis medgav att han hade instruerat basbefälhavaren om användningen av tvångsmatning. Under uppgången i Irak 2007 tjänstgjorde DeSantis som juridisk rådgivare med SEAL Team One, en enhet under Naval Special Warfare Command Group i Coronado, Kalifornien.

I Fallujah gav han dansken Thorleifson råd i juridiska frågor i egenskap av SEAL-chef för Special Operations Task Force-West. I april 2008 omplacerades DeSantis till Naval Region Southeast Legal Service när han återvände till USA. USA:s åklagare för Middle District of Florida tilldelade honom befattningen som särskild assisterande amerikansk advokat.

Fram till sin hedervärda frigivning från aktiv militär i februari 2010, fungerade DeSantis som en rättegångsadvokat. Samtidigt blev han löjtnant i United States Navy Reserves Judge Advocate General’s Corps. DeSantis fick bronsstjärnan, marin- och marinkårens beröm, Global War on Terrorism Service och Iraks kampanjmedaljer under sin tid i militären. Hans tid som befälhavarlöjtnant i marinens reserv tog slut i februari 2019, en månad efter att han tillträdde som guvernör.

Post-marinyrke

DeSantis och två av hans lagkamrater startade ett företag som erbjuder “de enda LSAT-förberedande kurserna designade exklusivt av utexaminerade från Harvard Law School” (som en av de andra grundarna uttryckte det). Innan DeSantis kandiderade till kongressen 2012 arbetade DeSantis som en processledare för Holland & Knights kontor i Miami.

Amerikaner har blivit allt mer intresserade av kändisbiografiska detaljer som ålder, vikt och längd de senaste åren. Ron DeSantis, guvernören i Florida, är en person som ofta har varit mitt uppe i sådana debatter. Herr DeSantis fyller 45 år den 17 augusti 2023, och många har spekulerat i hans ålder, längd och vikt.

Att förstå dessa detaljer kommer att bidra till att kasta ljus över hans offentliga karaktär, som har varit under noggrann granskning vid ett flertal tillfällen. Den här artikeln kommer att diskutera många olika aspekter av Ron DeSantis, inklusive hans fysiska utseende, politiska karriär och mer.

Detaljer om Ron DeSantis ungdom och utbildning

Ron DeSantis har blivit 45 år gammal; han föddes den 14 september 1978. Han kan vara ung, men hans meritförteckning av prestationer är äldre än hans år vid Yale och Harvard Law. DeSantis arbetade som domareförespråkare för den amerikanska flottan efter att ha avslutat sina juridiska studier. 2016 valdes han in i det amerikanska representanthuset och två år senare, 2018, valdes han till guvernör i Florida.

Mått på Ron DeSantis kroppsstorlek

En vanlig fråga folk har angående Ron är, “Hur lång är Ron DeSantis?” Han är listad som 5 fot, 9 tum lång, eller runt 180 centimeter i höjd. Hans officiella vikt noteras att vara 154 lb, eller cirka 70 kg.

Svara på argument och analogier

Kritiker har hävdat att DeSantis faktiskt är högre än vad de officiella mätningarna visar. Sådana rykten tar ofta upp paralleller med andra framstående politiker, som den 6’3″ tidigare presidenten Donald Trump.

Ron DeSantis politiska karriär

När det kommer till hans inställning till pandemiska reaktioner har det faktum att Ron DeSantis är den yngsta amerikanska guvernören i historien lett till jämförelser med tidigare president Trump.

Relationer och personligt liv

2010 knöt Ron DeSantis knuten med den tidigare talkshow-personligheten Casey Black. Paret är välsignat med 2 barn, varav en heter Madison DeSantis.

Pressen och allmänhetens åsikt

Utseende kan vara en faktor för hur människor ser på en person. Viss mediebevakning av DeSantis har fokuserat på hans längd som ett sätt att analysera hans politiska ställning. Rons politiska åsikter har utvecklats över tiden som ett resultat av hans många offentliga uttalanden. Svårigheterna med att skicka en man som närmar sig 80 år i fängelse lyfts fram av hans övervägande om att benåda den tidigare presidenten.

Från och med nu är Ron DeSantis fortfarande en stor aktör i amerikansk politik. Frågor som “Hur lång är Ron DeSantis?Att förstå hans bakgrund, både politiskt och personligt, kan vara lärorikt för människor som är nyfikna på amerikansk politik.

Ron Desantis Längd
Ron Desantis Längd

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!